Bilde 1 av Myrsletta 185Bilde 2 av Myrsletta 185
Digital salgsoppgave
Myrsletta 185

2052 JESSHEIM • Ullensaker kommune

Prisantydning

kr 8 450 000

Omkostninger: kr 221 740Totalpris: kr 8 671 740
TILTALENDE TOPPLEILIGHET MED TAKTERRASSE PÅ HELE 105 KVM - GARASJE M/ EL-LADER - 3 SOV - 2 BAD
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
3 soverom
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
113 m²
Bruksareal (BRA)
113 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
105 m²
Fellesutgifter
kr 6 160 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 15 600 / År
Prisantydning
kr 8 450 000
Omkostninger
kr 221 740
Totalpris
kr 8 671 740
Fellesformue
kr 14 427
Byggeår
2019
Tomt
Eiet tomt 8125 m²
Matrikkel
knr. 3209, gnr. 117, bnr. 534, snr. 84
Oppdragsnummer
4240018
card-default

Kjetil Ustad

Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Les om Kjetil
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 8 450 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet kr 9 250,-
2,5% dokumentavgiftkr 211 250,-
  
Totalpris kr 8 671 740
Standard

Entré

Inngangspartiet er innbydende og funksjonelt, med en praktisk bod som gir ekstra lagringsplass. I gangen finner du også garderobeskap, som gir et ryddig sted å oppbevare klær og sko. Gulvet i gangen er fliselagt og har vannbåren gulvvarme.


Stue

Stuen er lys og romslig med store vindusflater som gir mye naturlig lys. Her er det plass til en romslig sofagruppe, salongbord, underholdningsavdeling og langbord hvor du kan invitere venner og familie. Elektrisk solskjerming på stuevinduene gir kontroll over lys og skaper den perfekte atmosfæren i rommet.


Den nordvestvendte takterrassen, som har en størrelse på hele 105 kvadratmeter, er tilgjengelig fra både stuen og hovedsoverommet. Dette gir muligheten til å nyte solen og utendørslivet, samtidig som pergolaen kan bidra til å skape en behagelig og lun plass på terrassen. Det er rikelig med plass til flere sittegrupper og grill. Dette gir deg muligheten til å skape ulike soner for avslapning og underholdning på terrassen.


Kjøkken

Et moderne og stilfullt kjøkken fra Norema med åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter, belysning under overskapene og plater på en vegg over benkeskapene. Benkeplaten er laget av laminat med en rustfri nedfelt kum. Kjøkkenet har en integrert ventilator, induksjonstopp, stekeovn, og opplegg for oppvaskmaskin.


2 Bad

Boligen har 2 flislagte baderom, hvorav det ene inkluderer vaskemaskin. Moderne baderomsinnredning med glatte fronter, speil og belysning over servanten. Dusjen har innfellbare dører i herdet glass, servantene er helstøpt, toaletter er veggmontert med innebygd sisterne, og begge badene har varmekabler i gulvet for ekstra komfort.


3 soverom

Det er tre komfortable soverom som vender mot rolige omgivelser. Alle soverommene har skreddersydde garderobeskap fra Garderobeeksperten, som gir praktisk oppbevaringsplass og en elegant finish. I tillegg er det montert plisségardiner på hvert soverom. Samtlige soverom har plass til seng, nattbord og gode oppbevaringsmuligheter.


Tekniske installasjoner

Vannbåren gulvvarme er lagt i entré, stue/kjøkken og alle soverom, samt balansert ventilasjonsanlegg i boligen.


Lagringsplass

Leiligheten disponerer en utebod på terrasse på ca. 5 m²


Parkering

Garasjeplass med el-lader montert i juni 2020.


2020:

- Montert utvendig markise og pergola.


Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:


TG 2:

Elektrisk anlegg: Det er foretatt forenklet vurdering av det elektriske anlegget, da det ikke foreligger tilsynsrapport fra det lokale el.-tilsynet. Det elektriske anlegget ligger i hovedsak skjult i konstruksjonen. Sikringstavle med overspenningsvern og jordfeilautomater, montert i bod. Det er fremvist samsvarserklæring datert 24.06.2019, arbeidene gjelder: el-installasjon i leilighet. Følgende spørsmål er stilt eiers representant:

- Når ble anlegget sist rehabilitert eller installert? Fra byggeår.

- Løses sikringene ofte ut? Nei.

- Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget? Nei.

- Er det kursfortegnelse, og er antall sikringer i samsvar med denne? Ja


Tilstandsvurdering: Ved arbeid utført på elektrisk anlegg etter 1999, skal samsvarserklæring foreligge. I dette tilfellet mangler samsvarserklæring på el-arbeid ifm. installasjon av markise og det er derfor gitt TG 2. Det anbefales at anlegget kontrolleres av en el. - takstmann. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området. Utfyllende informasjon om ovenfor nevnte bygningsdeler fremgår av vedlagte tilstandsrapport, herunder forslag til utbedringsmetoder og sjablongmessige kostnadsanslag.



Tilstandsrapport og byggemåte

Fire-roms eierseksjon i boligblokk med en ekstern utebod på terrasse. Endeleilighet i 5. etasje med takterrasse. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i stål, betong- og trekonstruksjon forblendet utvendig med pusset plater og trepanel. Yttertak i flatt oppforet betongdekke tekket med takpapp/folie. Bygningsdeler som ligger under sameiets ansvarsområde er i hovedsak ikke tildelt tilstandsgrader. Det er gjort vurderinger av enkelte bygningsdeler i nær tilknytning til leiligheten. Dette er bemerket i teknisk beskrivelse der dette er gjeldende.


Referansenivå

Bygningen er oppført i 2019, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Referansenivå for rapporten er satt til byggeår og Forskrift til avhendingslova. Aldersbetraktning er vurdert ut fra levetidstabeller utarbeidet av Sintef Byggforsk


Utvendige bygningsdeler:

- Grunnmur i betong.

- Yttervegger i stål, betong- og trekonstruksjon forblendet utvendig med pusset plater og trepanel.

- Yttertak i flatt oppforet betongdekke tekket med takpapp/folie.

- Svalgang.



Tilstandsgrad 2:

- Elektrisk anlegg


Takstmann har gitt alle andre punkter tilstandsgrad 1.


Se vedlagt boligsalgsrapport avholdt 23.08.23, hvor ovennevnte opplysninger er hentet fra, for nærmere teknisk beskrivelse av eiendommen



Arealer

Totalt bruksareal: 113,0 m²

  • BRA-i: 113,0 m²
  • BRA-e: 5,0 m²
  • BRA-b:  m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 105,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


BRA 113 m²

- BRA-i 113m²: Entré, 2 bad, 3 sov, bod, stue og kjøkken.

- BRA-e 118m²: Utvendig bod 5m².

- TBA - 105m²: Privat takterrasse.  


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Vannbåren gulvvarme i entré, stue/kjøkken og alle soverom, samt elektriske varmekabler på baderom.


Energiattest med energimerke D er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Vannbåren gulvvarme er lagt i entré, stue/kjøkken og alle soverom, samt balansert ventilasjonsanlegg i boligen.



Løsøre og tilbehør

Kun integrerte hvitevarer følger leiligheten. 


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

8125,00 m² eiet





Parkering

Medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Ladepunkt for el.bil. 



Diverse

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Nei Ja Kommentar Sprekker i mur i stuen som nybygg etter 1 ar. Utbedret av utbygger PEAB. Glipper i parkett i stue etter 1 år. Utbedret av utbygger PEAB. Garanti sak


11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Nei Ja Kommentar Vannsamling i felles garasje anlegg. Sameie (Yesheim 3)har pågaende reklamasjon rettsak mot PEAB. Ved veldig hardt regn kan vann komme inn på gulv i sports bod på ute terrassen. Gulvet er betong. Foretatt flere utbedringer av PEAB.


12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Nei Ja, kun faglært Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats Ja, kun av ufaglært / egeninnsats Firmanavn PEAB Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak skifte på ute sportsbod på terreassen. Garanti sak.


15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Nei Ja Kommentar I fellesgarasje


26. Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Nei Ja Kommentar Ja. Pågående sak mot utbygger PEAB. Vannsamling i garasje anlegg og drenings problemer.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Leiligheten har sin beliggenhet i bydelen øst for Jessheim sentrum, kjent som Gystadmarka.


Gystadmarka utgjør et hyggelig og populært boligmiljø som gir en avslappende atmosfære. Med kort gangavstand til tog, buss, skoler, barnehager og rekreasjonsmuligheter, tar det kun 15 minutter å gå fra døren til Jessheim sentrum.


Matinnkjøpene dine blir enkle med Rema 1000, Meny og Kiwi i nærheten. Hvis du søker ekstra bekvemmeligheter, finnes Jessheim Storsenter innen gangavstand. Her venter over 145 butikker og tjenester, inkludert bank, minibank, apotek, vinmonopol, kafeer, restauranter og frisører.


Lillestrøm og Oslo er også lett tilgjengelige, og gir tilgang til et mangfold av urbane fasiliteter og tjenester.


Med en praktisk beliggenhet for offentlig transport, både buss og tog, er en bilfri, aktiv livsstil enkelt å oppnå. Den nærmeste bussholdeplassen, Julius Dahls veg, er en kort 5-minutters spasertur fra leiligheten. Jessheim togstasjon, bare 1,6 km unna, tilbyr hyppige avganger til Oslo, med to avganger i timen.


Området er knyttet til den nye Gystadmarka barne- og ungdomsskole, med en avstand på 1,3 km. Skolen tilbyr også en velfungerende SFO. Plassert i umiddelbar nærhet til Jessheim friidrettsstadion og UKI Arena, er skolen ideelt plassert. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et variert utvalg av både private og kommunale barnehager.


For de unge og de som ønsker å være aktive, er det enkelt å finne fotballbaner, ballbinger, lekeplasser, idrettshaller, badevann, skiløyper og treningsfasiliteter i nærheten. Dette gjør området ekstra attraktivt som et bosted for familier og aktive individer.


Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter utgjør 15 600 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 6 160,- pr. mnd. og inkluderer:

Felleskostnader, garasje, tv/internett, bygningsforsikring, andel strøm samt avsetninger til vedlikehold og løpende drift.


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Løpende forbruk av strøm.

Eiendommen er p.t. forsikret i Tryg Forsikring. Kostnaden er inkludert i månedlige felleskostnader.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 7130261



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 501 647,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 5 706 259,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Yesheim boligsameie 3, Orgnr: 923 014 497

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning AS


Sameiet består av 103 seksjoner og den aktuelle seksjonen har sameiebrøk

Dyrehold er tillattVedtekter og ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.


Det gjøres oppmerksom på at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 0,- pr. 31.07.2023.

Andel fellesgjeld er kr. 0,- pr. 31.07.2023.

Andel fellesformue er kr. 14 427,- iht. fjorårets likningsoppgave.



Årsregnskap

Vesentlig avvik:

Driftsinntektene er høyere enn budsjettert og det skyldes i hovedsak ekstra innbetaling av felleskostnader og en nødvendig endring i beregning av andel strøm i felleskostnadene i forhold til å betjene de økte strømkostandene for 2022, se note 3. Driftskostnadene er høyere enn budsjettert. Det skyldes i hovedsak økte strømkostnader (NB lavere forbruk enn tidligere år), høyere kostnader til ventilasjonsanlegg, inkludert service på brannspjeld (ref ny serviceavtale) og skifte av filter i ventilasjonsanlegget. Det siste punktet er viderefakturert til eierne. Det er også høyere kostnader til konsulenttjenester, samt at beisingen av bodtårnene ble noe dyrere enn budsjettert. Det skyldes at pris ikke var nøyaktig innhentet da budsjettet ble utarbeidet. Se note 7.


Resultat

Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Årsresultatet viste et positivt resultat på 52 945,- for 2023 er det budsjettert med et overskudd på 334 550,-.


Av protokoll for årsmøte 2023 fremkommer følgende:

- Solcellepanel: Vi som sameie har hatt store utfordringer med våre energiregninger de siste årene. Med bakgrunn i dette så blir man jo litt nysgjerrig på om våre hustak i YesHeim Boligsameie 3 egner seg til å tas i bruk for solcellepanel. Utreding tar tid, men vi vil gjerne ha tilbakemelding i løpet av 2023. Og slik jeg forstår regjeringen, så vil det ikke bli bedre i årene fremover. Solenergi bidrar til lavere kostnader siden det reduserer andelen energi som kjøpes fra nettet. I et sameie kan solenergi brukes til å dekke grunnlaster, som går til blant annet lys, ventilasjon, varme og lading av elbiler. Styrets innstilling


Styret undersøkte dette temaet i mars/våren 2022. Vi innhenter oppdaterte priser og løsninger, og kommer tilbake med informasjon over sommeren. Forslag vedtatt.


Styrets arbeid

I juni / juli 2022 ble bodtårnene våre beiset med tre strøk med Drygolin Nordic Extreme. Utførende firma, BUMA AS, la på et ekstra strøk beis der de var usikre på om resultatet var godt nok.


Det ble gjennomført HMS runde 27. juni sammen med vaktmester.


I 2022 ble det tegnet en ny serviceavtale på brannspjeldene som er i hver seksjon. Det eksisterte ikke serviceavtaler for brannspjeld. Det ble utført service på disse i november 2022. Styret bestiller filter til ventilasjonsanlegg for de som ønsker å abonnere på det. Serviceavtalene våre vil bli grundig gjennomgått etter årsmøte med tanke på behov og fornyelser.


Bommen som ble satt opp ved innkjøringen til parkeringsplassen for utrykningskjøretøy mellom blokkene G og F er remontert. Etter at den ble skadet av brøytebil ble bommen også flyttet til et mer egnet sted.


Som følge av resultatet i det ekstraordinære årsmøtet i november 2022 ble avtalen med Telia om leveranse av internett sagt opp. Ny avtale er tegnet med Obos OpenNet. Den trår ikraft fra 1.7.2023.


Styret samarbeider tett med Gystadmyr Grøntsameie (GGS) om bruk og utforming av omkringliggende friområder. Målet er at hele området skal få et helhetlig preg, og god tilgang til de flotte friluftsområdene som vi har i nærområdet.


Som et resultat av ekstratilskudd fra OBOS til bomiljø har sameiet fått satt opp en pergola i atriet / hagen vår. Den har ikke blitt ordentlig innviet enda da den ble ferdigstilt i oktober. Det ble også kjøpt inn en sykkelvask som vil bli montert så fort våren melder seg for alvor. Det er mulig å søke om nye tilskudd i 2023.


I tillegg er det satt opp et speil ved garasjeporten for å få bedre oversikt over møtende trafikk ved inn- og utkjøring.


Det er utført oppdateringer på el-utstyr i henhold til pålegg ved årskontroller.


Våren 2022 ble det arrangert felles bortkjøring av søppel.


Det er utbedret skader på gulv i heis og beslag på mur over garasjeporten. Og det er fjernet graffiti på fliser utendørs.


Styret har jobbet mye med strømbesparende tiltak.


Det ansees å ikke være nødvendig å planlegge for vedlikehold utover å få ferdigstilt feil og mangler det nærmeste året.


Mye av arbeidet vårt det siste året har handlet om nye og gamle reklamasjoner mot utbygger



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Det kreves ikke styregodkjennelse av kjøper. Seksjonen er heller ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.09.2020



Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan Gystadmarka, delfelt B2 m/best datert 04.04.2017.


Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 358348, tgl. 26.03.2019 - Seksjonering

SNR: 84
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 113 / 5639


Dnr. 976331, tgl. 10.11.2014 - Elektriske kraftlinjer

Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Nettstasjon nr: U0071
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 335612, tgl. 17.04.2015 - Best. om adkomstrett

Gjensidig ferdsels- og adkomstrett
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 335612, tgl. 17.04.2015 - Erklæring/avtale

Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 1019175, tgl. 12.07.2018 - Bestemmelse om nettstasjon

Bestemmelse om rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse.
Bestemmelse om adkomstrett.
Bestemmelse om bebyggelse og beplantning.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 181997, tgl. 01.01.2020 - Omnummerering ved kommuneendring

Omnummerering ved kommuneendring


Dnr. 229463, tgl. 01.01.2024 - Omnummerering ved kommuneendring

Omnummerering ved kommuneendring


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Det hviler ikke konsesjon eller odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 8 450 000,-

Andel fellesgjeld kr 0,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 211 250,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet kr 9 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 8 671 740,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Etter nærmere avtale



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.




Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,750 % av salgssummen inkl. mva (minimum 48 750 inkl. mva)


Tinglysning av sikringsobligasjon, innhenting av informasjon fra kommunen/forretningsfører, sjekk av kommunale avgifter og eiendomsskatt, eierskiftegebyr (evt. eierskiftegebyr for garasje kommer i tillegg) samt innhenting av grunnbok og servitutter.: 10 000,00

Annonsering på finn.no med annonsepakke Large, ukens bolig på Finn.no i 7 dager, eie.no med digital salgsoppgave, digital markedsføring med EIE look og nabolagsprofil.: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00

Gebyr for utsatt betaling : 3 000,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240018

Ansvarlig megler: Kjetil Ustad


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Myrsletta 185
2052 JESSHEIM
Myrsletta 185

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: