Bilde 1 av Nansetgata 62Bilde 2 av Nansetgata 62
Digital salgsoppgave
Nansetgata 62

3256 Larvik • Larvik kommune

Prisantydning

kr 3 290 000

Omkostninger: kr 98 500Totalpris: kr 3 388 500
Enebolig med hybel - Nærhet til sentrum - Skjermet hage - 2 parkeringsplasser
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
160 m²
Bruksareal (BRA)
160 m²
Kommunale avgifter
kr 1 560 / Mnd
Prisantydning
kr 3 290 000
Omkostninger
kr 98 500
Totalpris
kr 3 388 500
Byggeår
1905
Tomt
Eiet tomt 205 m²
Oppdragsnummer
69240021
card-default

Lars Andreas Grønneberg

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Lars
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 290 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)kr 82 250,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 3 388 500
Eiendom
Nansetgata 62, 3256 Larvik

Matrikkel
Gnr. 2011 Bnr. 47 i Larvik kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 160 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 160 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1905

Usikkert byggeår. Situasjonsplan viser bygning i 1905. Eiendommen er fradelt i 1891. Sefrak-registrert med tidsangivelse 1800-tallet, fjerde kvartal.

Tomt
Eiet tomt 205 kvm

Prisantydning
3 290 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Vang Takst Takstdato: 06.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 83 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 373 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 388 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 18 716 pr. år Årsprognose 2024.

Eier
Vikse holding as v. Paul Thorstein Vikse

Beskrivelse
Nansetgata 62 er en sjarmerende og innholdsrik enebolig fra 1905, over to plan, med sentral og attraktiv beliggenhet. Eiendommen har en skjermet hage med gode solforhold, steinsatt uteplass og fin beplantning. Det finnes egen parkeringsplass, med plass til 2 biler. Innkjøring fra Greveveien. Fra eiendommen er det gangavstand til Bøkeskogen, Farris, sentrum og fjorden.

Boligen er registrert som enebolig, men er utformet som bolig med hybel. Ikke registrert som 2 boenheter. Det er egen dør til hver etasje, men felles yttergang og adkomst.

1.etg består av stue, kjøkken, bad, gang og 2 soverom. Leies ut for kr 8.497,-.
2.etg består av stue, kjøkken, bad, gang, 2 soverom og 2 sovealkover. Leies ut for 10.300,-.
Total leieinntekt p.t: 18.797,- pr mnd.

Boligen har flere oppgraderinger i nyere tid.

Parkering
Tinglyst rett til 2 parkeringsplasser på naboeiendommen - Gbnr. 2011/672. Innkjøring fra Greveveien.
Det er også rikelig med gateparkering i området.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et populært og sentralt boligområde på idylliske Nanset i Larvik kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og god offentlig kommunikasjon. Fra eiendommen er det ca. 5 min gange til Bøkeskogen. Denne er Norges største bøkeskog som har et areal på ca. 300 mål.

I Larvik sentrum finner du et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall, treningssenter, svømmehall, golfbane og badeplass.

Eiendommen ligger i overkant av en kilometer fra Larviks indre havn og populære Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad med en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. Det er flere deilige badeplasser både i Farris og i fjorden. I Larvik finnes også en rekke tjern med fiskemuligheter, samt mulighet for Golf i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Coop Ekstra og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud, har Amfi kjøpesenter et rikt og variert utvalg av butikker. Larvik sentrum byr på trivelige handlegater, kafeer, restauranter og alt av bymessige servicetilbud. Det er også kort vei til Nordbyen kjøpesenter - Larviks største kjøpesenter med 50 butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Skrivergården og ligger ca. 50 meter fra boligen. TIMEkspressen stopper rett ved boligen. Fra Larvik stasjon har Vestfoldbanen en reisetid på ca. 2 timer til Oslo S. Ved å benytte bil fra Larvik tar det ca. 9 min til Stavern, 18 min til Sandefjord lufthavn, 30 min til Skien og 33 min til Tønsberg.

Eiendommen har gangavstand til Fagerli barneskole og Hedrum ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt
Eiet tomt, 205 kvm

Boligen har en fin beliggenhet på solrik hjørnetomt. Eiendommen har en koselig hage innrammet beplantning og gjerde. Her er det steinsatt uteplass og inngangsparti, med god plass for møblement. Hagen ligger sydøstvendt med sol fra morgen til sen ettermiddag. I tillegg til plenareal er det prydbusker og frukttrær.

Eiendommen som er etablert med skylddelingsforretning den 09.07.1891, og senere oppmålt med analogt målebrev. Senere er denne sammenslått med andre matrikkelenheter. Det vises til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Skylddelingsforretninger kan fås fra Kartverket eller Digitalarkivet.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Det totale bruksarealet er 160 m2 og fordeler seg som følger:

ENEBOLIG:

Første etasje:
BRA 85 m²
- BRA-i 85 m²: Vindfang (felles), Bod (felles), Trappegang (leilighet 2. etg.), Kjøkken, Spisestue, Stue, Soverom 1, Soverom 2, Bad/vaskerom, Gang

Andre etasje:
BRA 75 m²
- BRA-i 75 m²: Gang, Kjøkken, Bad/vaskerom, Stue, Soverom 1, Soverom 2, Bod 1, Bod 2.

Krypkjeller: 8,5 m2 med takhøyde ca 1.5m (ALH ikke målverdig areal).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Boligen er fundamentert på granittstein. Vegger har trolig veggkonstruksjon av laftet tømmer, (synlig tømmer innvendig på endeveggen mot nord). Veggene på boligen har stående og liggende trepanel utvendig. Takkonstruksjon med saltak og boligen har en ark mot Nansetgata. Taket er tekket med betongtakstein på lekter og asfaltpapp med undertak av bord.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på:

TG3 - Store eller alvorlige avvik:

- Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Utvendige beslag har utettheter. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Taktekkingen er slitt og papptekkingen har hull. Takstmann har sett dagslys fra loftet, ut via mønet, og leietaker forteller om lekkasje fra takvinduet på kjøkkenet.

- Utvendig > Nedløp og beslag
Det er påvist avvik i beslagsløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Takrennen inn i gården har deformering, beslaget rundt takvinduet har lekkasje. Nedløp mot Nansetgata er løst fra veggen. Boligen mangler stigetrinn og adkomst for feier.

- Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Trepanelen på endeveggen nordover og liggende trepanel over beslag ved inngangsparti har råteskader med synlig hull inn i
veggkonstruksjonen. Etterisoleringen av veggen mot Skogveien har en ikke fagmessig utførelse med synlig isolasjon under og bak trepanel. Veggen som ikke er etterisolert og modernisert har ikke lufting bak trepanel, (normal byggeskikk i byggeår). Den horisontale dryppnesen under kledningen, på hjørnet Skogveien/Nansetgata, har løsnet.

- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er registrert symptom på fuktskader i konstruksjonen. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Vindskien på gavlvegg nordover og undestøttelsen for takutstikket, på hjørnet mot Skogveien har synlig råte. Jeg har målt 64 % fuktighet i takkonstruksjonen, det er også mulig å se ut gjennom utettheter i mønet. Det er synlig merker etter fuktighet på undersiden av trepanel og sperrkonstruksjon på loftet.

- Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Vinduet i spisestuen har synlig råte utvendig og vinduet på kjøkkenet subber på karmen.

- Utvendig > Vinduer 2. etasje
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Soveromsvinduet på tilbygger har høy fuktinnhold og råte i bunnen på vindusrammen, og den innvendige foringen på stuevinduet gliper i bunnen.

- Innvendig > Overflater 2. etasje
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Laminatgulvet på kjøkkenet svikter og gliper ved dørterskelen inn til soverom. Laminat i 2.etasje har stor slitasje på overflaten. Veggene mangler vedlikehold og det er sprekker på veggen i stuen.

- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

- Innvendig > Etasjeskille/gulv 1/2 etasje
Det er målt 40 mm høydeforskjell fra senter gulv i stuen til veggen mot baderommet. 50 mm høydeforskjell på soverommet (Skogveien) fra veggen mot kjøkkenet til veggen mot boden. 35 mm høydeforskjell på kjøkkenet fra pipen til dørterskelen mot soverommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

- Kjøkken > Underetasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er ved bruk av fuktindikator rundt utsatte hvitevarer påvist indikasjoner på fuktighet. Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. På kjøkkenet i 1. etasje er det vannlekkasje fra røropplegget under oppvaskbenken, svelling og fuktskade i benkeskapet og vannskade på parkettgulvet under innredningen. Skapdørene i underskapet subber mot hverandre.

- Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det drypper fra rørskjøter under oppvaskbenken.

- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg 2. etasje
Tilstandsgrad 3 er gitt fordi det er en strømkabel på kjøkkenet som mangler tilkobling/kapsling, og jeg vurdert at ny eier bør gjennomføre en utvidet kontroll på anlegget for å få vurdert tilstand og funksjon med bakgrunn i manglende opplysninger fra eier.

- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold 1. etasje
Tilstandsgrad 3 er gitt fordi brannslukkingsapparatet er eldre en 10 år.

- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold 2. etasje
Tilstandsgrad 3 er gitt fordi brannslukkingsapparatet er eldre en 10 år.

- Tomteforhold > Gjerde
Gjerdet mot fortauet har brutt sammen.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:

- Utvendig > Takvindu
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Takvinduet er vanskelig å åpne og lukke, leietaker forteller om vannlekkasje inn ved vindu. Det er målt høyt fuktinnhold (28 %) i innvendig listverk.

- Utvendig > Dør 1. etasje
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Døren subber på dørterskelen.

- Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

- Innvendig > Krypkjeller
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Krypkjelleren mangler ventilasjon.

- Innvendig > Innvendige dører 2. etasje
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Døren til soverommet er skjev i karmen og baderomsdøren tetter ikke, den har i tillegg til stor slitasje. Døren inn til stuen er kappet i toppen og i bunnen.

- Våtrom > Andre etasjer > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. I våtsonen er det en kottdør og åpen løsning lavere takhøyde.

- Våtrom > Andre etasjer > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av ukjent alder på slukløsningen.

- Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Dørene i dusjkabinettet er løse.

- Kjøkken > Andre etasjer > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Fukt skade svelling på laminat under oppvaskbenken Ikke fagmessig sokkel ved stekeovn. Vann ledninger synlig på ytterveggen mot gården.

- Kjøkken > Underetasje > Kjøkken > Avtrekk
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Kjøkkenventilator med kullfilter.

- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg  - Underetasje
Tilstandsgrad 2 er gitt fordi takstmannen har vurdert at ny eier bør gjennomføre en utvidet kontroll på anlegget for å få vurdert tilstand og funksjon med bakgrunn i manglende opplysninger fra eier.

- Tomteforhold > Oljetank
Fra tidligere salgsoppgave er det opplyst at det er oljetank av ukjent type på eiendommen. 

TG2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

- Utvendig > Dører
Leietaker forteller at hovedytterdøren subber på karmen i variasjoner med været.

- Utvendig > Utvendige trapper
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

- Innvendig > Overflater
Laminat i gangen til soverommene har slitasje og gulvbelegget i vindfanget har en ikke fagmessig utførelse med gliper til dørterskel.

- Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

- Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet på baderommet er flatt.

- Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av manglende dokumentasjon og ikke
muligheter for å kontrollere sluk.

- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tilstandsgrad 2 er gitt fordi mer en halvparten av forventet levetid er overskredet på avløpsrørene.

- Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Leietaker i 1. etasje kjente ikke til ventilasjons aggregatet til leiligheten sin og aggregatet var ikke i drift på befaringstidspunktet.

- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank underetasje
Tilstandsgrad 2 er gitt fordi tanken er eldre en 20 år og el-tilkoblingen ikke tilfredsstiller dagens forskrift.

- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank 2. etasje
Tilstandsgrad 2 er gitt fordi el-tilkoblingen ikke tilfredsstiller dagens forskrift.

- Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.

- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Granitt blokkene har sklidd fra hverandre eller fugen har løsnet på hjørnet av tilbygget.

- Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Terrenget faller inn mot eneboligen fra nord.

- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av avløpsledningens alder.

- Tomteforhold > Septiktank
Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av manglende dokumentasjon på septiktanken.

Ovennevnte punkter er ikke uttømmende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Badet/vaskerommet i 1. etasje har gulv med linoleumsbelegg, vegg med våtromstapet og tak med malt trepanel. I rommet er det vaskeservant i innredning, speil, lysarmatur, gulvmontert toalett, tett dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. I rommet er det elektriske varmekabler i gulvet. Rommet er ventilert med mekanisk avtrekk i ytterveggen og har luftespalte under dørterskelen. Baderommet har også ventiler i tilknyttet leilighetens
ventilasjonsaggregat.

Kjøkkenet i 1. etasje har gulv med parkett, vegg med malte plater og trepanel, tak med malte plater. Kjøkkeninnredning med malte slette og profilerte fronter. Benkeplate av heltre, flislagt vegg fra benkeplate og opp under overskap, ventilator med kullfilter. Hvitevarer: Oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn.

Leiligheten i 1. etasje har innvendige overflater som består av: Gulv: Parkett, laminat. Vegg: Tapet, trepanel. Tak: Malte plater, himlingsplater.

Badet/vaskerommet i 2. etasje har gulv med vinylbelegg, vegg med våtromstapet og tak med malte plater. I rommet er det vaskeservant i innredning, speil, overskap, lysarmatur, gulvmontert toalett, badekar med opplegg for dusj, med forheng. Varmtvannstanken til leiligheten montert i et skap i rommet, og det opplegg for vaskemaskin. I rommet er elektriske varmekabler i gulvet. Rommet er ventilert med lufteventil i taket tilknyttet leilighetens mekaniske ventilasjon og det er lufte spalte i dørterskelen. 

Kjøkkenet i 2. etasje har gulv med laminat, vegg og tak med malte plater. Kjøkkeninnredning med slette fronter, laminat benkeplate, ventilator med avtrekk ut, kjøleskap, komfyrvakt.

Leiligheten i 2. etasje har innvendige overflater som består av: Gulv: Laminat. Vegg: Malteplate, trepanel. Tak: Malte plate, himlingsplater.

Følgende er hentet fra tidligere salgsopplysninger:
-Bad i 2.etg renovert 2007/08.
-Varmtvannsbereder til 1.etg er fra 2001, 2.etg fra 2008.
-Vinduer mot Nansetgata er fra 2005. Da er kledning montert. Det er lydisolert.
-Mye av det elektriske anlegget er skiftet i perioden 2005-2015.
-En god del røropplegg er fornyet i nyere tid.
-Nyere innvendig rør i pipe.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen hverken fra byggeår eller senere tiltak. Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen, kun en situasjonsplan datert 1905 og en skisse av tilbygg fra 1961.

Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og/eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Boligen er registrert som enebolig, og en eventuell omgjøring til tomannsbolig er søknadspliktig og er utenfor meglers kontroll.

Det finnes således ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet slik den fremstår idag. Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig, fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Opplysninger fra Larvik kommune:

- Enebolig, bygningsår 1905
- Påbygg, omsøkt, godkjent 1961

Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Leiligheten i 1. etasje har åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med 7 automatsikringer, montert på kjøkkenet med hovedsikring på 62 amper.

Leiligheten i 2. etasje har åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med 6 automatsikringer er montert i gangen på toppen av trappen i 2. etasje med hovedsikring på 40 amper. Hovedinntakssikringen til 1. og 2. etasje er plassert i sikringsskapet i 2. etasje.

Begge etasjene har røykvarslere og brannslukningsapparat.

Ny eier bør gjennomføre en utvidet kontroll på anlegget for å få vurdert tilstand og funksjon med bakgrunn i TG 3 og TG 2 i punkt byggemåte ovenfor og manglende opplysninger fra eier.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
- Oppvarming med panelovner og elektriske varmekabler på baderom.

- Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

- Oljetank
Tidligere eier av eiendommen har opplyst at eiendommen har nedgravd oljetank. Larvik kommune har ingen informasjon om at tanken er sanert/sikret på betryggende måte og vi må anta at tanken fortsatt ligger nedgravd på eiendommen. Kjøper overtar ansvar for dette forhold.

1. januar 2020 ble det forbudt å bruke mineralolje, eller fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av boliger og næringsbygg i Norge. I henhold til lokal forskrift skal oljetanker som ikke lenger er i bruk fjernes, og skriftlig melding skal sendes til Larvik kommune. Det er eier av bygget (grunneier) er ansvarlig for oljetanken, og for å sikre at oljetanken er i betryggende stand. Eier av bygget er også ansvarlig for skadene en oljelekkasje forårsaker om tanken går lekk. Du kan lese mer om forbudet og detaljer om rensing og fjerning av oljetanker på oljefri.no.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 18 716 pr. år

I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/ tilsyn.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Det gjøres også oppmerksom på at det bli økning i kommunale avgifter dersom kommunen anser boligen for å være 2 enheter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 2 573,- for 2024

Faste løpende kostnader
Telenor kan levere kabel-tv og internett til boligen. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 9 242,-

Strømforbruk kommer i tillegg.

Forsikring med polisenummer
If

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 186 892,- Som sekundærbolig Kr. 4 510 191,-

Tekniske installasjoner
- Hovedvannledning i plast med stoppekran synlig i krypkjeller, videre fra stoppekranen er det kobber vannledning.
- Avløpsrør av plast og støpejern, synlig i krypkjelleren.
- Leiligheten i 1. etasje har ventilasjons aggregat montert i gangen i 1. etasje
- Leiligheten i 2. etasje har ventilasjonsaggregat plassert på loftet med ventiler på kjøkken, soverom, baderom, stue, bod.
- Varmtvannstanken til leiligheten i 1. etasje er plassert under trappen i gangen.
- Varmtvannstanken til leiligheten i 2. etasje er plassert i garderobeskap på badet.

Diverse
- Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

- Utleiebolig - Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

- Sefrak-registrert Enebolig - med tidsangivelse 1800-tallet, fjerde kvartal.
Sefrak er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

- Larvik kommune opplyser følgende vedr. feiing og tilsyn:
Siste feiing: 28.03.2011
Siste tilsyn: 29.06.2012
Det er ikke registrert ildsteder på bruksenheten.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

- Doknr. 900125, tinglyst 17.01.1905, Bestemmelse om gjerde: Eiendommens innhengning bekostes og vedlikeholds av kjøperen. Heftelsen er overført fra Bnr. 87 som denne eiendom senere er sammenslått med.

- Doknr. 4607, tinglyst 01.07.2002, Bestemmelse om bebyggelse
Gbnr. 2011/672 har rett til å plassere boligen med 0,0 meters avstand fra eiendomsgrensen, rett til å ha vindu mot eksisterende bolig samt rett til å bruke tilgrensende grunn på gbnr. 201/47 ifbm. vedlikehold av bygget.

Følgende rettighet er tinglyst, og vil følge eiendommen:

- Doknr. 5128, tinglyst 18.07.2002; Bestemmelse om garasje/parkering
Denne eiendom har rett til 2 parkeringsplasser på Gbnr. 2011/672

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Boligen fremstår som en horrisontaldelt tomannsbolig med felles yttergang, men det gjøres oppmerksom på at eiendommen er registrert som enebolig og at det hverken er omsøkt eller godkjent av kommunen å gjøres om til to fullverdige og separate boenheter. En eventuell søknad om endring til to boenheter skjer for kjøpers regning og risiko.

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke funnet indikasjoner som tyder på at dette ikke er i orden.


Slik er leieforholdene i dag:
1.etg: 8.497,- pr mnd + strøm. 3 mnd oppsigelse. Utløper 28.02.25

2.etg: 10.300,- pr mnd + strøm. 3 mnd oppsigelse. Utløper 31.01.26
Kjøper overtar de løpende utleieforholdene med mindre annet avtales.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp med privat septikanlegg. Adkomst fra kommunal vei.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner

Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, Id 201811, Ikrafttredelse 06.10.2021
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 203 m2, Områdenavn HAG_1, hjemmel fysisk utforming av anlegg
Delareal 1 m2, Arealbruk Veg
Delareal 204 m2, Arealbruk Boligbebyggelse
Eiendommen ligger i et område for mulig marin leire, i likhet med de fleste eiendommer i Larvik kommune.

Marin leire er leire som har lagt seg på havbunnen etter at isen trakk seg tilbake etter siste istid, da havet stod mye høyere enn det gjør i dag. Derfor finner man marin leire i store deler av Larvik kommune, og Østlandet generelt.

Ved utbyggingstiltak/endringer på eiendommen, vil behovet for nærmere undersøkelser melde seg først dersom eiendommen også ligger i et aktsomhetsområde. Et aktsomhetsområde er sjeldent kartlagt på forhånd. Se NVEs veileder 1/2019, som utgangspunkt for dette. Enhver husstand må forholde seg til grunnforholdene i sine byggesaker. Enkle tilbygg behandles etter enklere prosedyrer enn opprettelse av nye boenheter.

Det henvises til Larvik kommune for ytterligere informasjon.

Reguleringsplaner

-Fv. 104 Nansetgata, Id 200936, Ikrafttredelse 18.04.2012
Plantype Detaljregulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 94 m2, Formål Boligbebyggelse
Delareal 75 m2, Hensynsonenavn H570_1, Sone med angitte særlige hensyn - Bevaring kulturmiljø
Delareal 2 m2, Hensynsonenavn H140_, Sikring Frisikt

Hensynssone H570 innebærer; Tiltak som skal gjennomføres må godkjennes av kulturminnemyndighetene før de igangsettes.
Hensynssone H140 innebærer; Ved avkjørsel skal det innenfor den viste frisiktsone til enhver tid ikke forekomme sikthindringer høyere enn 0,5 m over tilstøtende vegers kjørebanenivå.

-Nanset Øst II, Id 183.01, Ikrafttredelse 29.07.1981
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Delareal 111 m2, Formål Konsentrert småhusbebyggelse

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)

Sophus Bugges vei 11, 13, 15, Id 202306
Status Planlegging igangsatt
Plantype Detaljregulering
Formål; Planens hensikt er å legge til rette for boligutvikling på Sophus Buggesvei 11, 13 og 15 og samtidig sikre et godt bomiljø med lekeplass og uteoppholdsarealer. Det skal tilrettelegges for ca.60 nye leiligheter i blokkbebyggelse. Samt utleieleiligheter i deler av bebyggelsen og rom/lokaler for fellesfunksjoner i sameiet, som del av boligbebyggelsen. I tillegg skal eksisterende 24 leiligheter beholdes.

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Kjøper overtar dagens utleieforhold.
Det blir ikke utført noe rengjøring i forbindelse med overtagelse. Det er leietagernes ansvar å vaske etter seg når de evt flytter.
Ting og tang som ikke tilhører leietakerne overtas av kjøper.
Overtagelsesdato etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 83 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 373 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 388 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Meglerprovisjon: 42 500,-

Oppgjørsdekning: kr. 1.900,-

Tilrettelegging: kr. 7 500,-

Grunnpakke: kr. 14 775,-

Markedspakke: kr. 18 500,-

Innhenting av servitutter pr. stk: kr. 300,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
69-24-0021

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Eiendomsmegler Larvik og Lardal AS
EIE Larvik
Org. nr: 916130163
Fritzøe Brygge 5D
3264 Larvik
Tlf: 33 74 02 34

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Lars Andreas Grønneberg

Saksbehandlere
Lars Andreas Grønneberg
EIE Larvik
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 13 59 53 / E-post: lag@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nansetgata 62
For mer om objektet
Nansetgata 62

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: