Bilde 1 av Morkveien 318 og 320Bilde 2 av Morkveien 318 og 320
Digital salgsoppgave
Morkveien 318 og 320

1925 Blaker • Lillestrøm kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 690 000

Omkostninger: kr 193 450Totalpris: kr 7 883 450
Innholdsrikt og sentralt boligtun med to eneboliger | Landlig og idyllisk beliggenhet | Stabbur | Solrik tomt over 3 mål
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Internt bruksareal (BRA-i)
444 m²
Bruksareal (BRA)
586 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
142 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
111 m²
Kommunale avgifter
kr 1 007 / Mnd
Prisantydning
kr 7 690 000
Omkostninger
kr 193 450
Totalpris
kr 7 883 450
Tomt
Eiet tomt 3623 m²
Oppdragsnummer
77240135
card-default

Madeleine Skjevik

Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder
Les om Madeleine
card-default

Julie Fredheim Maudal

Eiendomsmeglerfullmektig | Markedsfører
Les om Julie
Visninger
Søndag 29. sep.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 690 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-)kr 192 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 7 883 450
Eiendom
Morkveien 318 og 320, 1925 BLAKER

Matrikkel
Gnr. 306 Bnr. 63 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 586 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 444 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 142 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 111 kvm

Areal
Primærrom: 302 kvm, Bruksareal: 586 kvm, BRA-i: 444 kvm , BRA-e: 142 kvm , TBA: 111 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Tomt
Eiet tomt 3623 kvm

Prisantydning
7 690 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Peder Vilhelm Aubert Takstdato: 24.07.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 193 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 883 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 12 073,60 pr. år Fakturert beløp i 2023 var på kr 14 271,70,-

Eier
Jan-Kåre Roso Veronica Agnes Roso

Parkering
Godt med biloppstillingsplasser på egen tomt.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
To ladebokser for elbil er montert på gårdsplassen.

Beliggenhet
Morkveien 318 har en landig og idyllisk beliggenhet i Blaker, en del av Lillestrøm kommune i Viken fylke. Blaker er kjent for sitt landlige preg og vakre natur, med nærhet til både skogkledde åser, åpne landskap og innsjøer. Her kan du ta skia på i egen hage og stake deg frem i de oppkjørte skiløypene i området. Det er umiddelbare turmuligheter i området og meget godt tilrettelagt for sykling(både off road og landeveissykling) for de som liker det. Med korte avstander til naturen og et variert dyreliv, er Blaker et ideelt sted for de som verdsetter friluftsliv og naturopplevelser.

Området rundt boligen er preget av spredt boligbebyggelse, nærliggende landbrukseiendommer og grønne områder, noe som skaper et rolig og familievennlig miljø. Det er flere barnefamilier i området og skolbussen stopper like utenfor eiendommen.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Blaker som kun ligger ca. 5 minutters kjøretur fra boligen. Du kan også handle på Kiwi Sørumsand som ligger ca. 7 min med bil fra boligen.

Bebyggelse
LNRF område i henhold til kommuneplanen bestående av enebolig og nærliggende landbrukseiendommer.

Tomt
Eiet tomt, 3623 kvm

Gruslagt innkjørsel, plenareal og opparbeidet terrasse.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Blaker tilbyr flere utdanningsmuligheter for barn og unge i nærheten av Morkveien 318:

Blaker skole: En lokal barneskole som ligger omtrent 5-10 minutters kjøretur unna.

Blaker ungdomsskole: En moderne ungdomsskole som også er innenfor kort avstand med bil.

Barnehager: Det finnes flere barnehager i nærområdet, inkludert Blaker barnehage og Blaker skogbarnehage, som gir et trygt og stimulerende miljø for de yngste.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Selv om Blaker er en landlig del av Lillestrøm kommune, tilbyr den likevel tilfredsstillende transportmuligheter:

Buss: Det er busstjenester som forbinder Blaker med nærliggende tettsteder og byer, og tilbyr praktiske reiseruter for de som pendler eller ønsker å utforske regionen.

Bil: Fra boligen har du enkel tilgang til hovedveinettet, inkludert E6, som gir raske forbindelser til Oslo, Gardermoen og andre viktige destinasjoner.

Fritidstilbud
Blaker og omegn byr på et variert utvalg av fritidsaktiviteter og kulturelle opplevelser.
Området er ideelt for turer, sykkelturer og fiske i de nærliggende innsjøene og skogområdene. Blaker kirke er et historisk landemerke som arrangerer kulturelle arrangementer og konserter gjennom året.

Det finnes flere idrettsanlegg i nærheten, inkludert Blaker idrettspark og Blakerhallen, som tilbyr fasiliteter for alt fra fotball og håndball til gymnastikk og svømming. Blaker har et godt utvalg av lokale tjenester og fasiliteter for beboerne. Det er flere lokale butikker og dagligvareforretninger i nærheten av boligen. samt større kjøpesentre i nærliggende byer som tilbyr et bredt utvalg av shoppingmuligheter.

Det finnes flere koselige kafeer, bakerier og restauranter i Blaker som serverer tradisjonell mat og drikke, perfekt for både hverdagslige måltider og sosiale sammenkomster.

For de som er glade i å fiske byr Blaker på fiskeopplevelser. Blaker JFF selger fiskekort. Her kan du prøve deg på innlandsfiske hvor du kan få ørret og gjedde.

Flotte turmuligheter rundt Blaker skanse. Blaker skanse fungerte som forsvarsanlegg i tiden 1683 -1894 og ble bygget til forsvar mot svenskene. På hele 1900-tallet ble anlegget brukt som høyskole for forming, design og kunsthåndverk. Anlegget er i dag fredet.

Nærhet til "Bader'n" også kalt Rånåsfoss familiebad er et stort utendørs basseng med koselige omgivelser og hygge for hele familien på solrike sommerdager! Her kan du bade, sole deg og nyte fint vær.

Byggemåte
Morkveien 320:
Enebolig over tre etasjeplan med henholdsvis kjeller, 1. etasje og loft. Grunnmur i teglstein/gråstein. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med malt panel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

Morkveien 318:
Grunnmur i teglstein/gråstein. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med malt panel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

Standard
Morkveien 320
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Enkelte glassfronter i overskap. Kjøkkenøy med tilsvarende komponenter. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. To stekeovner, platetopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Norema kjøkkeninnredning fra 2017.

Bad
Badet er ifølge eier rehabilitert i 2017. Sluk i plast. Gulv og vegger er flislagte. Mosaikkfliser i dusjsone. To dusjer i nisje. Dusj i badekar. Veggfestet klosett med innebygget sisterne. To servanter i helstøpt plate.

Vaskerom
Vaskerommet er av eldre dato. På grunn av vaskerommets alder i forhold til forventet levetid må oppussing med nytt vanntett sjikt (membran) påregnes innen nær fremtid. Sluk i støpejern. Vinylbelegg med oppdrett på vegger og klemt i sluket. Plater på vegger.
Gulvstående klosett. Ifølge eier er klosettet av nyere dato.
Servant. Skyllekum i rustfritt stål.
Opplegg for vaskemaskin.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Gulv på grunn
I eldre boliger kan man ofte påregne skjevheter i gulvene. Ved fremtidig legging av nye overflater er det derfor viktig å være forberedt på å måtte avrette gulvet for å oppnå et optimalt resultat. Fuktindikator er benyttet på enkelte punkter og det er påvist indikasjoner på fukt i gulvet. Forholdet er normalt i støpte gulv fra denne tiden, da det ikke ble benyttet fukttett sjikt mellom grunnen og bygningen. TG 2 er gitt grunnet nevnte forhold og sprekkdannelse i betonggulvet.

Drenering
Grunnmursplast, som er ansvarlig for å danne en vanntett barriere, er ikke synlig. Det bør derfor påregnes at det ikke er etablert. Dette kan medføre utvendig fuktpåkjenning direkte på grunnmuren. Fuktindikator er benyttet på tilfeldige punkter på innsiden av grunnmuren og det er registrert indikasjoner på fukt utover normale verdier. Dette indikerer at eventuell drenering ikke har tilstrekkelig funksjon og/eller kapillært oppsug fra grunnen. Terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 meter fra veggen. TG 2 er gitt på grunn av manglende funksjon på dreneringen og dreneringens alder sett i lys av forventet levetid.

Yttervegger
Konstruksjonens oppbygging lar seg ikke kontrollere ved en visuell kontroll. Bygningsdelen er hovedsakelig skjult bak overflater, fasade og terreng. Tilstandsvurderingen er basert på alder og kontroll av deformasjoner eller synlige fuktskader, hvor det er mulig å undersøke. Det er observert skrå sprekker i grunnmuren kjellerbod. Vanligste årsaken er skjevheter og setninger i grunn. Det kan skyldes at bygget er plassert på forskjellige typer grunn/masser. Over tid kan massene sette seg, vaskes ut, være utsatt for grunnvanns endringer, rystelser eller bevege seg. Bygget vil derfor bli påvirket av disse hendelsene. Sprekkene bør holdes under jevnlig oppsyn. Dersom sprekkene blir større o.l, bør det innhentes fagperson for eventuelle utbedringer. Det er observert en horisontal sprekk på grunnmuren kjellerbod. En horisontal sprekk i grunnmuren er et tegn på høyt jordtrykk fra terreng. Jordtrykk vil kunne trykke grunnmuren innover og gulv oppover. For å minske jordtrykket mot grunnmuren bør det graves opp terreng og erstatte dette med lette fyllmasser. Det er observert mindre riss i murpuss på enkelte overflater. Rissene omhandler selve pussen. Det er også enkelte felt med "bom" i murpussen. Det betyr at murpussen ikke har tilstrekkelig feste til underlaget. Det er observert saltutslag på grunnmurens overflate i kjeller. Saltutslag kan forekomme av kondens eller når fuktighet trenger gjennom konstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Det bør på generelt grunnlag lokaliseres hvor årsaken befinner seg og eliminere denne. Forholdet må sees i sammenheng med "drenering". Veggkonstruksjonen har ikke tilstrekkelig lufting, som medfører økt risiko for fuktproblematikk i konstruksjonen. Konstruksjonens alder medfører økt risiko for skjevheter i konstruksjonen, utettheter og kondens. Det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne i eldre yttervegger.

Utvendig fasade
Vær oppmerksom på at panelet kun er undersøkt fra bakkenivå, som begrenser inspeksjonsmuligheten av detaljer. Det er ikke tilfredsstillende lufting. Tilstrekkelig lufting er en viktig faktor for å begrense fuktpåkjenninger i veggkonstruksjonen. Panelet bærer preg av manglende vedlikehold, med noe råteskader nederst på enkelte bord. TG 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og slitasje.

Takkonstruksjon og taktekking
Det er observert råtedannelse på vindskier. Det er observert soppdannelser/fuktskade i området rundt pipen på loftet. Ref. punkt for beslag. Det er ikke luftespalter i gesimser, som medfører at konstruksjonen ikke har tilstrekkelig lufting. Manglende lufting av takkonstruksjonen medfører risiko for kondens, fuktproblematikk, dannelse av istapper og redusert levetid på konstruksjonen. TG 2 er gitt på grunn av nevnte forhold.

Utvendig beslag/nedløp
Nedløpsrør har kun utkast på tomt og er ikke ført til drensrør, dette kan øke fuktbelastningen i grunnmuren. Det anbefales på generelt grunnlag å lede overvann bort fra grunnmur. Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje.

Trapper
Det mangler håndløper på begge av sidene i trappen. Dette bør etableres av sikkerhetsmessige årsaker. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, samt utformes slik at klatring forhindres. Høyde på rekkverk skal være minimum 0,9 m. Håndlist skal være i høyde 0,9 m over gulv/trinn. I dette tilfellet er rekkverk noe lavt. Trappen er i dette tilfellet noe brattere enn anbefalt. TG 2 er gitt på grunn av knirk ved normal gange og overnevte avvik knyttet til rekkverk.

Vinduer
Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje. Eldre vinduer har generelt normalt økt varmetap og i noen tilfeller nedsatt funksjonsevne.

Innvendige dører
Enkelte dører tar i karmen og har behov for en justering. Dør i kjeller er ikke tilstrekkelig festet. Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og slitasje.

Gulv
TG 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

Vegger
Det er observert eldre fuktskader på trepanel ved pipe. TG 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

Himling
Det er observert eldre fuktskader på trepanel ved pipe. TG 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

Pipe
Det er registrert enkelte mindre riss på pipens ytre komplettering, men det er ikke registrert forhold som tilsier at pipen har funksjonssvikt. TG 2 er gitt på grunn av alder. Det bør påregnes at eldre teglsteinspiper på sikt har behov for rehabilitering.

Ledningsnett for sanitær
Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid. Eldre ledningsnett vil på generelt grunnlag ha noe høyere risiko for lekkasjer. Tilstanden er vurdert ut fra alder og enkle visuelle observasjoner, da undertegnede ikke har spesialisert kompetanse på området. Kun boligens innvendige røranlegg er vurdert, mens store deler av ledningsnettet er skjult i konstruksjonen og kunne ikke inspiseres ved befaringen. Ved behov for en mer detaljert kontroll, må fagkyndig med spisskompetanse engasjeres.

Ildsteder
Tilstandsgrad 2 er tildelt på grunn av alder og normal slitasje, samt fraværet av en ildfast plate foran peisen. Det anbefales at en slik plate installeres av hensyn til brannsikkerheten.

Ventilasjon
Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet ovennevnte punkt i forbindelse med tilstrekkelig luftveksling. Begrenset ventilasjon kan på generelt grunnlag føre til økt fuktighet og redusert luftkvalitet.

Elektrisk anlegg
Ja. Deler av anlegget er av ukjent alder, og det bør derfor påregnes at deler av anlegget er av eldre dato og har behov for utskiftning/vedlikehold. På grunn av manglende lovpålagt samsvarserklæring, anbefales det på generelt grunnlag å kontakte en el-takstmann for en utvidet kontroll av det elektriske anlegget, for eksempel etter NEK 405-2-3. Tilstandsgraden er fastsatt for å signalisere avvik i henhold til de nevnte kontrollpunktene, men den reflekterer ikke tilstanden til hele anlegget. For å kartlegge tilstanden til anlegget, må en kvalifisert elektrofaglig fagperson kontaktes.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Etasjeskiller
Tilstandsgrad 3 er gitt på grunn av påviste skjevheter som nevnt ovenfor, konsekvensen er at gulvet kan oppleves skjevt. Gitt bygningens eldre alder, er det vanlig å forvente skjevheter og ujevnheter som en naturlig konsekvens av aldringsprosessen i eldre bygninger. Prisestimat: Kr. 50 000 - 100 000. Kostnadsestimatet er kun basert på riving ned til bjelkelag, oppretting med tilfarere og nytt undergulv. Øvrige gulvoverflater er ikke medberegnet i kostnadsestimatet.

Utvendig beslag/nedløp
Det er observert soppdannelser/fuktskade i området rundt pipen på loftet. Det er benyttet fuktmåler med pigger i treverk i nevnt området, og det ble påvist fukt utover normale verdier under befaringen. Det ble målt 18,9 % i bjelke langs pipen. Årsaken til målt fukt kan være utettheter i taktekking/pipebeslag. Prøvetaking bør utføres for å utelukke muggsopp o.l. som kan utgjøre risiko for inneklima og konstruksjonen. Det er ikke montert snøfangere på taket over nordsiden av bygget. Dette gir økt risiko for at snø/is kan falle fra taket og kan medføre personskader og skader på andre bygningsdeler. TG 3 er gitt på grunn av nevnte forhold. Prisestimat: Kr. 25 000 - 50 000. Kostnadsestimatet er basert på innkjøp og montering av snøfanger, samt undersøkelser og utbedring av pipebeslag.

Ytterdører
Det er registrert avvik ved ytre tetting. Dette øker risikoen for fuktpåkjenninger. Dørbladet tar i karmen og har behov for justering. Tilstandsgrad 3 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid, slitasje og nevnte forhold. Eldre ytterdører har generelt normalt økt varmetap og i noen tilfeller nedsatt funksjonsevne. Prisestimat: Kr. 10 000 - 20 000 Kostnadsestimatet er basert på innkjøp og bytte av ytterdøren til kjeller.

Vinduer
Enkelte vinduer er noe harde å åpne/lukke og har behov for justering. Det er registrert avvik ved ytre tetting på enkelte vinduer. Dette øker risikoen for fuktpåkjenninger. Det er observert knust rute på loftet, samt eldre fuktskader i enkelte karmer. TG 3 er gitt på grunn av nevnte forhold, i sammenheng med høy slitasje. Prisestimat: Kr. 20 000 - 40 000. Kostnadsestimatet er basert på innkjøp og bytte av vinduer.


Morkveien 318
Bad
Badet er ifølge eier rehabilitert i 2017. Sluk i plast. Fliser på gulv. Våtromsplater på vegger. Dusj på gulv med dører i herdet glass. Gulvstående klosett. Servant. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Enkelte glassfronter i overskap. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Norema kjøkkeninnredning fra 2017.

Boligen er pusset opp i 2017:
- Rehabilitert badet.
- Ny Norema kjøkkeninnredning.
- Nye vann- og avløpsrør til bad og kjøkken.
- Oppgradert det elektriske anlegget.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Gulv på grunn:
I eldre boliger kan man ofte påregne skjevheter i gulvene. Ved fremtidig legging av nye overflater er det derfor viktig å være forberedt på å måtte avrette gulvet for å oppnå et optimalt resultat. Fuktindikator er benyttet på enkelte punkter og det er påvist indikasjoner på fukt i gulvet. Forholdet er normalt i støpte gulv fra denne tiden, da det ikke ble benyttet fukttett sjikt mellom grunnen og bygningen. TG 2 er gitt grunnet nevnte forhold og sprekkdannelse i betonggulvet.

Drenering
Grunnmursplast, som er ansvarlig for å danne en vanntett barriere, er ikke synlig. Det bør derfor påregnes at det ikke er etablert. Dette kan medføre utvendig fuktpåkjenning direkte på grunnmuren. Fuktindikator er benyttet på tilfeldige punkter på innsiden av grunnmuren og det er registrert indikasjoner på fukt utover normale verdier. Dette indikerer at eventuell drenering ikke har tilstrekkelig funksjon og/eller kapillært oppsug fra grunnen. Terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 meter fra veggen. TG 2 er gitt på grunn av manglende funksjon på dreneringen og dreneringens alder sett i lys av forventet levetid.

Yttervegger
Konstruksjonens oppbygging lar seg ikke kontrollere ved en visuell kontroll. Bygningsdelen er hovedsakelig skjult bak overflater, fasade og terreng. Tilstandsvurderingen er basert på alder og kontroll av deformasjoner eller synlige fuktskader, hvor det er mulig å undersøke. Det er observert skrå sprekker i grunnmuren kjellerbod. Vanligste årsaken er skjevheter og setninger i grunn. Det kan skyldes at bygget er plassert på forskjellige typer grunn/masser. Over tid kan massene sette seg, vaskes ut, være utsatt for grunnvanns endringer, rystelser eller bevege seg. Bygget vil derfor bli påvirket av disse hendelsene. Sprekkene bør holdes under jevnlig oppsyn. Dersom sprekkene blir større o.l, bør det innhentes fagperson for eventuelle utbedringer. Det er observert en horisontal sprekk på grunnmuren kjellerbod. En horisontal sprekk i grunnmuren er et tegn på høyt jordtrykk fra terreng. Jordtrykk vil kunne trykke grunnmuren innover og gulv oppover. For å minske jordtrykket mot grunnmuren bør det graves opp terreng og erstatte dette med lette fyllmasser. Det er observert mindre riss i murpuss på enkelte overflater. Rissene omhandler selve pussen. Det er også enkelte felt med "bom" i murpussen. Det betyr at murpussen ikke har tilstrekkelig feste til underlaget. Det er observert saltutslag på grunnmurens overflate i kjeller. Saltutslag kan forekomme av kondens eller når fuktighet trenger gjennom konstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Det bør på generelt grunnlag lokaliseres hvor årsaken befinner seg og eliminere denne. Forholdet må sees i sammenheng med "drenering". Veggkonstruksjonen har ikke tilstrekkelig lufting, som medfører økt risiko for fuktproblematikk i konstruksjonen. Konstruksjonens alder medfører økt risiko for skjevheter i konstruksjonen, utettheter og kondens. Det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne i eldre yttervegger.

Utvendig fasade
Vær oppmerksom på at panelet kun er undersøkt fra bakkenivå, som begrenser inspeksjonsmuligheten av detaljer. Det er ikke tilfredsstillende lufting. Tilstrekkelig lufting er en viktig faktor for å begrense fuktpåkjenninger i veggkonstruksjonen. Panelet bærer preg av manglende vedlikehold, med noe råteskader nederst på enkelte bord. TG 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og slitasje.

Takkonstruksjon og taktekking
Det er observert råtedannelse på vindskier. Det er observert soppdannelser/fuktskade i området rundt pipen på loftet. Ref. punkt for beslag. Det er ikke luftespalter i gesimser, som medfører at konstruksjonen ikke har tilstrekkel og lufting. Manglende lufting av takkonstruksjonen medfører risiko for kondens, fuktproblematikk, dannelse av istapper og redusert levetid på konstruksjonen. TG 2 er gitt på grunn av nevnte forhold.

Utvendig beslag/nedløp
Nedløpsrør har kun utkast på tomt og er ikke ført til drensrør, dette kan øke fuktbelastningen i grunnmuren. Det anbefales på generelt grunnlag å lede overvann bort fra grunnmur. Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje.

Trapper
Det mangler håndløper på begge av sidene i trappen. Dette bør etableres av sikkerhetsmessige årsaker. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt, samt utformes slik at klatring forhindres. Høyde på rekkverk skal være minimum 0,9 m. Håndlist skal være i høyde 0,9 m over gulv/trinn. I dette tilfellet er rekkverk noe lavt. Trappen er i dette tilfellet noe brattere enn anbefalt. TG 2 er gitt på grunn av knirk ved normal gange og overnevte avvik knyttet til rekkverk.

Vinduer
Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje. Eldre vinduer har generelt normalt økt varmetap og i noen tilfeller nedsatt funksjonsevne.

Innvendige dører
Enkelte dører tar i karmen og har behov for en justering. Dør i kjeller er ikke tilstrekkelig festet. Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og slitasje.

Gulv
TG 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

Vegger
Det er observert eldre fuktskader på trepanel ved pipe. TG 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

Himling
Det er observert eldre fuktskader på trepanel ved pipe. TG 2 er gitt på grunn av alder og slitasje.

Pipe
Det er registrert enkelte mindre riss på pipens ytre komplettering, men det er ikke registrert forhold som tilsier at pipen har funksjonssvikt. TG 2 er gitt på grunn av alder. Det bør påregnes at eldre teglsteinspiper på sikt har behov for rehabilitering.

Ledningsnett for sanitær
Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder sett i lys av forventet levetid. Eldre ledningsnett vil på generelt grunnlag ha noe høyere risiko for lekkasjer. Tilstanden er vurdert ut fra alder og enkle visuelle observasjoner, da undertegnede ikke har spesialisert kompetanse på området. Kun boligens innvendige røranlegg er vurdert, mens store deler av ledningsnettet er skjult i konstruksjonen og kunne ikke inspiseres ved befaringen. Ved behov for en mer detaljert kontroll, må fagkyndig med spisskompetanse engasjeres.

Ildsteder
Tilstandsgrad 2 er tildelt på grunn av alder og normal slitasje, samt fraværet av en ildfast plate foran peisen. Det anbefales at en slik plate installeres av hensyn til brannsikkerheten.

Ventilasjon
Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet ovennevnte punkt i forbindelse med tilstrekkelig luftveksling. Begrenset ventilasjon kan på generelt grunnlag føre til økt fuktighet og redusert luftkvalitet.

Elektrisk anlegg
Ja. Deler av anlegget er av ukjent alder, og det bør derfor påregnes at deler av anlegget er av eldre dato og har behov for utskiftning/vedlikehold. På grunn av manglende lovpålagt samsvarserklæring, anbefales det på generelt grunnlag å kontakte en el-takstmann for en utvidet kontroll av det elektriske anlegget, for eksempel etter NEK 405-2-3. Tilstandsgraden er fastsatt for å signalisere avvik i henhold til de nevnte kontrollpunktene, men den reflekterer ikke tilstanden til hele anlegget. For å kartlegge tilstanden til anlegget, må en kvalifisert elektrofaglig fagperson kontaktes.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Etasjeskiller
Tilstandsgrad 3 er gitt på grunn av påviste skjevheter som nevnt ovenfor, konsekvensen er at gulvet kan oppleves skjevt. Gitt bygningens eldre alder, er det vanlig å forvente skjevheter og ujevnheter som en naturlig konsekvens av aldringsprosessen i eldre bygninger. Prisestimat: Kr. 50 000 - 100 000. Kostnadsestimatet er kun basert på riving ned til bjelkelag, oppretting med tilfarere og nytt undergulv. Øvrige gulvoverflater er ikke medberegnet i kostnadsestimatet.

Utvendig beslag/nedløp
Det er observert soppdannelser/fuktskade i området rundt pipen på loftet. Det er benyttet fuktmåler med pigger i treverk i nevnt området, og det ble påvist fukt utover normale verdier under befaringen. Det ble målt 18,9 % i bjelke langs pipen. Årsaken til målt fukt kan være utettheter i taktekking/pipebeslag. Prøvetaking bør utføres for å utelukke muggsopp o.l. som kan utgjøre risiko for inneklima og konstruksjonen. Det er ikke montert snøfangere på taket over nordsiden av bygget. Dette gir økt risiko for at snø/is kan falle fra taket og kan medføre personskader og skader på andre bygningsdeler. TG 3 er gitt på grunn av nevnte forhold. Prisestimat: Kr. 25 000 - 50 000. Kostnadsestimatet er basert på innkjøp og montering av snøfanger, samt undersøkelser og utbedring av pipebeslag.

Ytterdører
Det er registrert avvik ved ytre tetting. Dette øker risikoen for fuktpåkjenninger. Dørbladet tar i karmen og har behov for justering. Tilstandsgrad 3 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid, slitasje og nevnte forhold. Eldre ytterdører har generelt normalt økt varmetap og i noen tilfeller nedsatt funksjonsevne. Prisestimat: Kr. 10 000 - 20 000 Kostnadsestimatet er basert på innkjøp og bytte av ytterdøren til kjeller.

Vinduer
Enkelte vinduer er noe harde å åpne/lukke og har behov for justering. Det er registrert avvik ved ytre tetting på enkelte vinduer. Dette øker risikoen for fuktpåkjenninger. Det er observert knust rute på loftet, samt eldre fuktskader i enkelte karmer. TG 3 er gitt på grunn av nevnte forhold, i sammenheng med høy slitasje. Prisestimat: Kr. 20 000 - 40 000. Kostnadsestimatet er basert på innkjøp og bytte av vinduer.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
I følge Lillestrøm kommune ble eiendommen skilt ut fra gnr. 106, bnr. 1 i 2008.
Eiendommen har også skiftet gnr. og bnr. den 01.01.2020 fra gnr. 106 og bnr. 1 til gnr. 306 og bnr. 63.

Det ble gitt midlertidig brukstillatelse av 1. byggetrinn av boligbygg på eiendommen "Kvevli" g.nr. 106, n.nr. 1 i Sørum.

Det ble gitt ferdigattest for tilbygg bolig gnr. 106, bnr. 1.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen dater 13/6-1969. Det er ikke samsvar mellom byggetegninger og dagens bruk.

1. etasje
I byggetegninger er kjøkken, trapperom, bod og dagligstue i husets første etasje i dag definert som kjøkken og spisestue. Bod og trapperom, samt vegger mellom disse er tatt bort. Videre er spisestue i orginale byggetegninger i dag et soverom. Veggen som er mellom entré og vindfang i byggetegningene er tatt bort. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

2. etasje
I opprinnelige byggetegninger er det 4 soverom i husets 2. etasje. Ett av soverommene er gjort om til baderom. I byggetegningene er kjøkken i husets 2. etasje i dag definert som trapperom, og stue i husets 2. etasje er gjort om til to soverom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det er ikke mottatt byggetegninger for kårboligen fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Morkveien 318:
Sikringsskap med jordfeilautomater på loftet.
Anlegget er i hovedsak åpent.
Varmekabler er ifølge eier lagt i badet.

Morkveien 320:
Sikringsskap i stabburet, samt 1.- og 2. etasje med jordfeilautomater og automatsikringer.
Anlegget er delvis skjult og åpent i konstruksjonen.
Varmekabler er ifølge eier lagt i badet.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Morkveien 318:
Boligen har elektrisk oppvarming og peis. Varmekabler i bad.

Morkveien 320:
Boligen har elektrisk oppvarming og peis. Varmekabler i bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 12 073,60 pr. år Fakturert beløp i 2023 var på kr 14 271,70,-
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 0,- for 2024.

Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Lillestrøm kommune. (Redegjørelse for beregningen av/størrelsen på eiendomsskatten for DET AKTUELLE ÅRET). Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikringer, strømbruk, tv- og bredbånd, m.m. Listen er ikke uttømmende.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 295 557,- Som sekundærbolig Kr. 4 923 118,-

Tekniske installasjoner
Morkveien 318:
Kullfilterventilator i kjøkken.
Spalteventiler i vinduer i stue og soverom.
Lufteventil i bad.
Varmtvannsbereder på 198 liter, produsert i 2017. Berederen er montert i kjeller.
Fast tilkoblingspunkt for strøm.

Morkveien 320:
Oppdriftsventilasjon med ventil i kjøkken.
Friskluftsventiler i kjeller og enkelte rom i 1.- og 2. etasje.
Kullfilterventilator i kjøkken.
Spalteventiler i enkelte vinduer.
Luftespalte under dør mot våtrom.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Utdrag hentet fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Byggservice Welin AS Hoved entreprenør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Pusset opp bad i Morkveien 318 og 320 lagt rør i rør i begge boliger År 2017.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Firmanavn: Byggservice Welin AS Hoved entreprenør År. 2017
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lagt membran på begge bad.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Ifølge Espen som er Daglig leder i Byggservice har han all dokumentasjon på jobben som er gjort i begge boliger.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Byggservice Welin AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet til rør i rør.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Kommentar: Noe fuktmerker i gamle del under trapp.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Kommentar: Enkelte steder har terrasse sunket litt på grunn av tele.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ifølge takst er det muse lort på loft, vi har ikke sett eller hørt mus i den tiden vi har bodd i boligen, tror dette er gammelt og fra før vi kjøpte den, da var boligen ubebodd en periode.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lagd terrasse i 2019.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: T & B Hansen installasjon og Byggservice Welin AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sikringsskap, el bil ladere, kontakter.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Kommentar: T & B Hansen installasjon og Byggservice Welin AS

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Kommentar: 2 stk.

17. Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen?
Ja.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja. Kommentar: Morkvegen 318 leies ut.

Annet
Følgende medfølger ikke boligene:
Vegglamper i stua, tv'r. Tv benk.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Adkomst via fylkesveg.

Eiendommen har ikke tilknytning til offentlig vann eller avløp. To nedgravde septiktanker på tomten.
Eiendommen er i dag tilknyttet Blaker vannverk. Det er ikke vannmåler på eiendommen. Megler har snakket med Blaker vannverk den 24.07.2024 og vannverket opplyser at det går offentlig ledningsnett for vann i nærheten av eiendommen, og at denne eiendommen kan i senere tid bli pålagt å tilknyttes offentlig vann.

Se Blaker vannverk for priser: https://blakervannverk.no/priser.htm
Beregning uten vannmåler
Pr. enhet 1600
Mva 400
Sum 2000
Fastgebyr pr. år 400
Variabelt gebyr   100  
Sum: 500

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til LNRF i kommuneplanens arealdel.

Deler av eiendommen ligger under gul støysone fra veg.
Det er løsmasser fra Flomavsetning fra bresjøtapping, sammenhengende og Hav- og fjordavsetning, sammenhengende dekke, stedvis med stor mektighet på eiendommen.
Flomavsetning fra bresjøtapping, sammenhengende har begrenset grunnvannspotensial.

Hav- og fjordavsetning, sammenhengende dekke, stedvis med stor mektighet har ikke grunnvannspotensial i løsmassene.

Eiendommen ligger på område under marin grense. Det er både stor og svært stor mulighet for marin leire på eiendommen. Der det finnes marin leire kan det også være kvikkleire. Eiendommen ligger på aktsomhetsområde for kvikkleireskred.

Deler av eiendommen har moderat til lav aktsomhetsgrav for radon, mens resterende har usikker aktsomhetsgrad.

Eiendommen har fått vernekategori 2 og 3. Vernekategori 2: Storskala jordbrukslandskap med flerbølte gårdstun på Kvevli, Skukstad og Kjølstad. Morkvegen og Fossåa er sentrale elementer. Det er registrert flere automatisk fredete gravminner i området rundt Bruvollen og Kjølstad.
Vernekategori 3: Kvevli store bnr 1 med våningshus, stabbur, uthus og stor enhetslåve (deler av tunet er uskilt som b.

Eiendommen grenser til jordbruksareal med fulldyrka jord.

Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.
- Hvilke planer som er under behandling vil endre seg over tid.

- Varsler om oppstart av planarbeid finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid

- Hvilke planer som er til offentlig ettersyn finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-arealplaner/

Odel og konsesjon
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 193 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 883 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.10 500)
Prospekter/salgsoppgave (Kr.2 500)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Grunnpakke enebolig (Kr.9 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Markedspakke 2 (Kr.21 900)
Markedspakke 3 (Kr.29 900)
Megler på overtagelse (Kr.2 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.105 167)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-24-0135

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder Madeleine Skjevik

Saksbehandlere
Madeleine Skjevik
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler | Partner | Salgsleder
Mob: 47 25 54 30 / E-post: mas@eie.no

Julie Fredheim Maudal
Eiendomsmeglerfullmektig | Markedsfører
Mob: 94 49 80 60
[/ E-post: jfm@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Morkveien 318 og 320
For mer om objektet
Morkveien 318 og 320

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: