Bilde 1 av Skjettenveien 89Bilde 2 av Skjettenveien 89
Digital salgsoppgave
Skjettenveien 89

2013 Skjetten • Lillestrøm kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 6 500 000

Omkostninger: kr 178 750Totalpris: kr 6 678 750
Skjetten - Hel tomannsbolig med stor tomt på 943 kvm. 2 boenheter. Oppussingsbehov.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
180 m²
Bruksareal (BRA)
183 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
3 m²
Kommunale avgifter
kr 3 768 / Mnd
Prisantydning
kr 6 500 000
Omkostninger
kr 178 750
Totalpris
kr 6 678 750
Byggeår
1954
Tomt
Eiet tomt 943 m²
Oppdragsnummer
127240084
Visninger
Tirsdag 08. okt.
18:30 - 19:15
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 6 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)kr 162 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 6 678 750
Eiendom
Skjettenveien 89, 2013 Skjetten

Matrikkel
Gnr. 75 Bnr. 97 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 183 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 180 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm

Boligen er opprinnelig hel tomannsbolig med felles bad i kjeller. Selger har innredet boligen til å fungere som 2 stk. leiligheter med bad i hver etasje. Omgjøringen er ikke søkt og byggemeldt hos Lillestrøm kommune og kjøper overtar ansvar og risiko dersom kommunen skulle kreve en tilbakeføring/søknad.

For selgers vedkommende har det ikke kommet noen slike forespørsler p.d.d.

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 183 kvm, BRA-i: 180 kvm , BRA-e: 3 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1954

Tomt
Eiet tomt 943 kvm

Prisantydning
6 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Trond Robert Wilhelmsen Takstdato: 27.09.24 10:28

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 163 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 663 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 678 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 45 214,95 pr. år

Eier
Ramin Gharizadeh

Parkering
På egen tomt.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentralt og populært villaområde på Skjetten i Lillestrøm kommune, preget av eneboligbebyggelse og barnevennlige omgivelser. Med nærhet til skoler, barnehager, offentlig transport og et bredt utvalg av service-/ og rekreasjonstilbud, gir dette området ideelle forhold for de som søker en attraktiv boplass med nærhet til det mest essensielle.

I nærområdet finner man blant annet en fotballbane, lekeplass, skøytebane, svømmehall, akebakker, hesteridning, skaterampe og flere treningssentre. Ikke langt unna ligger Strømmen Storsenter. Her er det planer om å etablere et imponerende badeland, som forventes å bli en av Østlandets mest ettertraktede. Like ved Storsenteret befinner Slora idrettspark seg med en flerbrukshall og kunstgressbane.

Eiendommen har også nærhet til vakre tur- og friluftsområder med badevann, skiløyper og turstier, som gir gode muligheter for rekreasjon. Bråteskogen ligger like ved og en kort sykkeltur fra boligen finner man Nebbursvollen Friluftsbad. Her finnes basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk. Man kan også følge asfalterte gang- og sykkelveier i vakre omgivelser langs Nitelva.

Tomt
Eiet tomt, 943 kvm

Skole/barnehage
Fra boligen er det nærhet til flere skoler og barnehager. Det er kort gangavstand til Skjetten skole. Sagdalen, Frydenlund og Bråtejordet skole ligger på Strømmen og i Lillestrøm finner du blant annet Volla og Kjellervolla skole. Av videregående skoler ligger Strømmen, Rælingen, Skedsmo og Lillestrøm godt innen rekkevidde. Har du barn i barnehagealder kan disse enkelt leveres og hentes i Noas Ark barnehage, Stalsberg familiebarnehage eller Strømmen barnehage. Flere kommunale og private barnehager i kommunen.

Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

Offentlig kommunikasjon
Området har gode kollektivmuligheter med blant annet togstasjon på Sagdalen og på Strømmen samt gode bussforbindelser til Lillestrøm, Oslo og Jessheim. Gangavstand til bussholdeplass samt Sagdalen togstasjon. Fra Lillestrøm stasjon går det hurtigtog til Oslo S med en reisetid på ca. 10 minutter og hyppige avganger med flytoget til og fra Gardermoen. Tar du bilen kommer du deg til Lillestrøm på 2 minutter, Oslo Sentrum på 20 minutter, 25 minutter til Gardermoen og 9 minutter til Lørenskog.

Fritidstilbud
For den aktivitetslystne er det et aktivt idrettsmiljø både på Strømmen og i nærområdet. Det er nærhet til fotballbaner, kunstgressbane, ballbinge, lekeplass, skøytebane, svømmehall, akebakker, hesteridning, skateramp, golfbane, tennisanlegg og flere treningssentre som Fresh Fitness, Wellness Gym og SATS. Boligen har også nærhet til flotte natur-og friluftsområder med skiløyper og turstier som gir gode rekreasjonsmuligheter.

Nebbursvollen friluftsbad på Volla i Lillestrøm ligger en kort kjøretur unna og er et populært badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk, gratis parkering m.m.

I 2020 åpnet området ved Lørenskog stasjon verdens kanskje råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget er åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet og alltid gøy. I tilknytning til skihallen er det bygd et resorthotell, skigymnas og næring rettet mot skisporten. Fra Skjettenveien bruker du ca. 15 minutter til vinterparken.

Servicetilbud
Fra Skjettenveien er det kort avstand til flere dagligvarebutikker som Kiwi, Coop, Meny og Joker. Sistnevnte har også søndagsåpent.

Fra eiendommen tar det mindre enn 12 minutter å gå til Strømmen Storsenter, som i dag regnes som landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Blant de nevnte finner man Adam og Eva, Anton Sport, Apotek 1, Ark Bokhandel, Baker Hansen, Bjørkelund, Blivakker, Burger King, Christiania Glassmagasin, Elkjøp, Follestad, Høyer, Mester Grønn og XXL. I tillegg er det kort avstand til både Lillestrøm sentrum og Lørenskog, med både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden.

Inneholder
Velkommen til Skjettenveien 89! Boligen er en hel tomannsbolig med felles bad i kjeller. Boligen er i senere tid omgjort til å fungere som 2 leiligheter med 2 soverom, bad, stue og kjøkken.

Boligen bærer preg av slitasje og har et moderniseringsbehov.

Her har man et stort potensiale, om det skulle være å bruksendre kjeller eller fradele/søke om ny bebyggelse på eiendommen.

Her har du gode forutstninger for å skape drømmehjemmet.

Velkommen til visning!

Byggemåte
Utført med støpt dekke/ringmur. Yttervegger er oppført i mur og trebindingsverk. Fasader med stående kledning, pussede og malte flater. Saltak i treverk tekket med takstein. Renner, nedløp og beslag i stål. Vinduer utført i treverk og PVC. Finert ytterdør med glass.

Standard
År: 1988 Dreneringen ble skiftet ut og boligen fikk ny utvendig kledning. Ytterveggene skal ha blitt etterisolert ved innblåsing av mineralull på begynnelsen av 1980-tallet.

År: 2005 Taktekkingen ble skiftet ut. Takrenner, nedløpsrør og nødvendige beslag ble også skiftet dette året.

Alle eiendommer i Skedsmo kommune skal ha installert vannmåler innen 31.12.18.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:

Grunnmur og fundament

Flere kjellervegger er innvendig påforet og av den årsak ikke mulig å kontrollere for sprekker eller skader.
TG-IU. Øvrige kjellervegger er fritt eksponert. Kontrollen ble begrenset til synlige deler innvendig og
utvendig over terreng. Flere riss/sprekker i innvendig puss ble observert/registrert på befaringsdagen.
TG-2 gis grunnet alder. Riss/sprekker gis TG-2.

Anbefalte tiltak

Løpende observasjoner anbefales for å bekrefte eller avkrefte en negativ utvikling.
Yttervegger Oppsummering Ytterveggene vurderes å ha normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og utførelsesmetode. Løsning med tanke på isolasjon kan ikke stadfestes da dette ligger skjult i konstruksjonen. Veggflatene ble inspisert fra bakkeplan med begrenset mulighet for å avdekke eventuelle feil/mangler. Det registreres manglende/dårlig lufting bak kledningen. Manglende eller dårlig lufting av kledning kan medføre fuktskader i veggen på grunn av sen uttørking av fukt som kan oppstå på grunn av inndriv av nedbør og kondensering. Skjulte feil/mangler er derfor påregnelig. Det er ettermontert musebånd/børster i underkant av kledningen som har en funksjon, men fremstår som ufagmessig utført. Fasader med sverteopp. Svertesoppen kan sees som svarte prikker på malingsfilmen. Den er først og fremst en estetisk utfordring, og vil først gjøre skade på treverket ved kraftig soppvekst.
Fasader gis TG-2 grunnet elde og slitasje. Oppgitte avvik tilknyttet musebånd/børster gis TG-2.

Anbefalte tiltak

Fasadene er modne for rehabilitering.

Loft (konstruksjonsoppbygging)

Det ble registrert misfarging samt vekst av svertesopp i deler av undertak mot raft/gavlvegger, noe som er
et symptom på utilstrekkelig lufting. Konstruksjonen er oppført etter byggeregler på oppføringstidspunktet
uten lufteåpninger ved raft (takfoten) for ventilering av konstruksjonen. Fare for kondens grunnet
mangelfull isolering av etasjeskille/loftsluke. Måling med fuktindikator i undertak på befaringsdagen påviste ingen unormale verdier. For eldre typer takkonstruksjoner er det ikke uvanlig at anordning for ventilering er begrenset. Dette behøver ikke nødvendigvis å bety at det er et problem pr. d.d. For å undersøke dette nærmere må det foretas kontroll av takkonstruksjonen på vinter, da dette vil gi et bedre grunnlag for å avdekke forhold som tyder på om det er utilstrekkelig ventilert.

Oppgitte avvik, samt manglende lufting av loftsrom gis TG-2.

Anbefalte tiltak

Manglende lufting/ventilering av loftsrom må utbedres. Inkl. utbedre luftlekkasjer for å hindre kondensering på loft.

Generelt: ved ising bør lufting av takkonstruksjonen forbedres for å redusere risikoen for fuktskader pga
kondensering og isdannelse på taket.

Renner og nedløp

Tidligere prospekt opplyser at nye renner, nedløp og beslag ble montert i 2005. Det var oppholdsvær på
befaringsdagen slik at renner og nedløpsfunksjon ikke ble stadfestet.

TG-2 gis grunnet elde og slitasje.

Anbefalte tiltak

En utbedring bør sees i sammenheng med en fremtidig utskifting av taktekking.


Takkonstruksjon

Takkonstruksjon og loft vurderes å ha normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og
utførelsesmetode. Svai/nedbøy er ikke uvanlig på slike eldre konstruksjoner. Det er ikke påkrevd å gjøre
tiltak.

TG-2 gis grunnet alder, samt svai/nedbøy. Se pkt. "Loft (konstruksjonsoppbygging)" for avvik tilknyttet
mangelfull lufting av konstruksjon.

Taktekking

Taktekking fra 2005 anses å ha sin tiltenkte funksjon, alder tatt i betraktning. Ingen lekkasjer ble avdekket
på befaringsdagen. Det registreres mosegroing på taket. Dette reduserer levetiden på tekkingen.

TG-2 gis grunnet alder og oppgitte avvik.

Anbefalte tiltak

Rengjøring og behandling av takflater. Ved fremtidig omtekking må det påregnes utskifting av undertak.
Inkl. etablering av lufting.

Etasjeskille og gulv på grunn

Dekke og etasjeskillere er kontrollert på bakgrunn av visuelle observasjoner og bruk av niveleringsutstyr.
Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Skjevheter og ujevnheter ble
registrert. I tillegg nivåforskjeller mellom rom.
Lokale avvik er målt opp til 11 mm. Totale avvik er målt opp til 23 mm.
Nivåforskjeller mellom rom, samt oppgitte skjevheter gis TG-2.

Anbefalte tiltak

Ikke behov for umiddelbare tiltak men ved evt. legging av nytt gulv som stiller krav til planhet av underlaget,
må tiltak påregnes.

Kjøkken: 1. etg. Oppsummering av avtrekk

Avtrekk med kullfiltervifte gis TG-2 (ref. NS3600).

Anbefalte tiltak avtrekk

Det anbefales å føre avtrekk fra stekesonen ut igjennom yttervegg eller opp over tak, da luftutskifting er å
foretrekke fremfor resirkulasjon.

Trapp

Trapper fra byggeår med normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning. Trapp ned til kjeller mangler
rekkverk på begge sider i trappeløpet. TG-2 gis grunnet elde og slitasje.

Anbefalte tiltak

Bedring av personsikkerhet. Etablere rekkverk tilknyttet kjellertrapp.

Avløpsrør

Undertegnede har ikke vurdert røranlegget av den grunn at det kreves spesielt utstyr og kompetanse.
Videre bemerkes at bunnledning av den årsak ikke er kontrollert. Avløpsanlegg fra byggeår har nådd en
høy alder og skader/lekkasjer kan oppstå. Arbeider i forbindelse med montering av nyere avløpsrør er
utført uten bruk av rørlegger. TG-2 gis grunnet alder. Anlegg utført uten bruk av rørlegger gis TG-2 (ref. NS3600).

Anbefalte tiltak

Kontroll av installasjoner for å avdekke eventuelle feil/mangler. Avløpsanlegg bør pga alder samt avvik
oppgraderes sammen med eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken.

Vannledninger Oppsummering

Undertegnede har ikke vurdert røranlegget av den grunn at det kreves spesielt utstyr og kompetanse.
Vannrør fra byggeår har nådd en høy alder og skader/lekkasjer kan oppstå. Ingen lekkasjer ble avdekket på befaringsdagen. Arbeider i forbindelse med montering av nyere vannrør er utført uten bruk av rørlegger.
Synlige deler er ufagmessig utført. TG-2 gis grunnet alder. Anlegg utført uten bruk av rørlegger gis TG-2 (ref. NS3600).

Anbefalte tiltak

Kontroll av installasjoner for å avdekke eventuelle feil/mangler. Vannrør bør pga alder oppgraderes sammen med eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken.

Elektrisk

Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ligger utenfor takstmannens kompetansefelt. Dersom
ytterligere gjennomgang av det elektriske anlegget ønskes, anbefales en eltakst.
Boligen har et el-anlegg uten dokumentasjon. TG-2 gis grunnet manglende kursoversikt i sikringsskap, manglende dokumentasjon på el-anlegget, samt manglende el-kontroll de siste 5 år.

Anbefalte tiltak

Vedlikehold og utskiftninger må påregnes i tiden som kommer. Anlegget har utidsmessige løsninger,
skrusikringer, ujordete stikkontakter med videre og har installasjoner som ikke ville vært tillatt i dag. Derfor anbefales det en utvidet el-kontroll utført av en registrert elektroinstallasjons-virksomhet.
Nødvendige tiltak vurderes deretter.

Varmtvannsbereder: 2. etg.

Manglende mulighet for kontroll av varmtvannsbereder grunnet manglende adkomst under kjøkkenbenk.
Oppgitt avvik gis TG-2. Varmtvannsbereder er montert uten bruk av rørlegger. Oppgitt avvik gis TG-2.

Anbefalte tiltak

Kontroll av varmtvannsbereder/installasjoner.

Ventilasjon

Ventilasjon gis TG-1 og TG-2.

Anbefalte tiltak

Bedring av ventilasjon.

Våtrom: 2. etg.: Bad Oppsummering av sanitærutstyr

Sanitærutstyr med normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning. TG-1. Montering av utstyr uten bruk av
fagmann gis TG-2.

Anbefalte tiltak sanitærutstyr

Kontroll av installasjoner.

Våtrom: 1. etg.: Bad Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk

Slukløsning fra byggeår. Manglende mulighet for kontroll grunnet overdekning. Valgt membranløsning er
ukjent. Rørføringer til dusjbatteri er ikke synlig for inspeksjon (skjult bak deksel).
TG-2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer.

Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk

Rehabilitering. Installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Øvrig: Gulv Oppsummering

Bruksslitasje i flere rom. Flere fotlister mangler.
Oppgitte avvik gis TG-2. Gulv gis TG-1 og TG-2.

Øvrig: Vegger Oppsummering

Montering av malte panelplater fremstår som ufagmessig.
Oppgitte avvik gis TG-2. Vegger gis TG-1 og TG-2.

Øvrig: Himlinger Oppsummering

"Heksesot" i flere rom. Flere taklister mangler.
Oppgitte avvik gis TG-2. Himlinger gis TG-1 og TG-2.

Øvrig: Innvendige dører Oppsummering

Innerdører med normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning. Utførte arbeider i forbindelse med
montering av nye innerdører fremstår som ufagmessig.
TG-2 gis grunnet elde, slitasje og oppgitte avvik.

Anbefalte tiltak

Utbedring av overnevnte avvik.

Øvrig: Utvendig solavskjerming Oppsummering

Markiser med værslitasje.
Oppgitte avvik gis TG-2.

Anbefalte tiltak

Markiser er modne for utskifting.

Øvrig: Radon Oppsummering

Det er ikke utført radonmålinger i boligen.
Oppgitt avvik gis TG-2 (ref. NS3600).

Anbefalte tiltak

Det anbefales å utføre målinger for å kartlegge radonkonsentrasjon i boligen

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3:

Drenering
Tidligere prospekt opplyser at dreneringen ble skiftet ut i 1988. Ut i fra alder må man fastslå at restlevetid
er/kan være kort. Det har ikke blitt drenert rundt ved inngangspariet. Valgt løsning er ukjent da dette ligger
skjult i grunnen. Utførte arbeider med manglende dokumentasjon. Synlig drenspapp med manglende
topplist. Deler av terreng rundt boligen er relativt flatt. Risiko for vannansamlinger inn mot grunnmur med
påfølgende økt belastning på dreneringen. Det ble registrert salt/kalkutslag ved flere vegger i kjeller. Måling med fuktindikator påviste forhøyede verdier ved dekke og nedre del av kjellervegger. Boligen er oppført på et tidspunkt hvor det ikke ble benyttet fuktsikring under kjellergulv og fundamenter på samme måte som i dag. Det vil derfor være påregnelig at konstruksjoner mot grunn trekker fukt og får forhøyede fuktverdier.

Det gjøres oppmerksom på at etablering av ny drenering ikke automatisk vil gjøre at eventuell fukt
forsvinner grunnet kapillærsug fra grunnen. Takvann ledes ned til drensrør i grunnen. Valgt løsning er
ukjent.
TG-2 gis grunnet manglende dokumentasjon på utførte arbeider og relativt flatt terreng rundt boligen.
Svikt tilknyttet drenering, manglende drenering rundt ved inngangspartiet, høye fuktverdier ved nedre del
av kjellervegger, samt salt/kalkutslag gis TG-3.

Det er viktig at terrenget heller riktig i områder ved grunnmuren, slik at det er tilfredsstillende hellingsgrad
ut fra grunnmuren. Overflatevann/takvann skal hurtigst mulig ledes vekk for å unngå unødvendige
fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på 3 meter være god
helling vekk fra husets grunnmur. Saltutslag kommer som resultat av en transport av fuktighet i murvegger. Under fuktvandringen skjer en oppløsning av vannløslige salter. Disse saltene transporteres med vannet til utsiden av materialet. Her fordamper vannet bort, mens saltene utkrystaliseres i forskjellig former og farger. Den vanligste varianten er hvite utstående krystaller. Hvis saltutslagene er store, tyder dette på rikelig fukttransport. Risikoen for råtesopp i treverket er stor dersom slike vegger blir kledd inn.

Anbefalte tiltak
Etablere fall på terreng vekk fra grunnmur for å lede overflatevann vekk fra bygningen. Montere topplist
over grunnmurspapp. Drenering er moden for utskifting.

Utbedringskostnader: Over 300 000

Rom under terreng

Kjellervegger er i dag kledd med påforede vegger. Flere vegger er åpne med kun oppført stenderverk. Det
gjøres oppmerksom på at innkledning av grunnmur på innsiden under bakkenivå er en utsatt konstruksjon hvor det er små marginer før skader oppstår. Påforede vegger mot terreng er utført med bruk av plastfolie som dampsperre. Dette øker risikoen for magasinering av fukt med påfølgende skadeutvikling. Påforede vegger med feil oppbygning. Skjulte feil/mangler er derfor påregnelig. Kjelleren fremstår som grovkjeller og må rehabiliteres. Kjellervegger er i dag ikke egnet for innkledning.

Oppgitte avvik gis TG-3. Mangelfull lufting av kjelleretasje gis TG-2.

Anbefalte tiltak
Alt av organiske materialer mot kjellervegger må fjernes slik at kjelleren har mest mulig åpne
murkonstruksjoner med god utlufting. Utbedre mangelfull ventilering av kjelleretasje.
Oppgitte utbedringskostnader gjelder kun fjerning av alt av organiske materialer. Ved rehabilitering
kjelleretasje vil ytterligere kostnader påløpe (over 300 000).

Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000

Vinduer og dører
Vinduer med isolerglass er datert 1975, 2010, 2020 og 2022. Ytterdør og koblede vinduer fra byggeår. 1
glass i 2. etg. har punktert. Flere punkteringer er påregnelig som følge av vanlig slitasje. 1 vindusfelt i kjeller har løsnet ved hengsling grunnet skade.

TG-2 gis grunnet elde og slitasje. Oppgitt avvik tilknyttet kjellervindu gis TG-3.

Anbefalte tiltak
Eldre vinduer og dører er modne for utskifting. Eier opplyser at oppgitt avvik tilknyttet kjellervindu skal
utbedres før overtagelse.

Utbedringskostnader: Under 10 000

Utstyr på tak

Manglende snøfangere gis TG-3 (ref. NS3600).

Anbefalte tiltak
Montering av snøfangere.

Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000

Ildsted/Skorstein

Ildsted er ikke montert. Eier kjenner ikke til om det er nedgravd oljetank på eiendommen.
Pipeløpet er ikke vurdert av takstmann grunnet manglende kompetanse. Det forutsettes at de
branntekniske krav er kontrollert og godkjent av det stedlige brann- og feievesen vedrørende
funksjonalitet/kvalitet. Teglsteinspipe fra byggeår. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et
behov for rehabilitering.

Pipeløpet gis TG-2 grunnet alder. Sprekker innvendig i pipeløpet gis TG-3.
Generelt: teglsteinspiper kan pusses, males eller kles med flis, dekorstein, naturstein eller papirtapet. (Der det er papirtapet må avstandskravene til ildsted, sotluke og røykrør opprettholdes). Disse materialene må limes direkte på skorsteinens ytterflate uten plater eller lignende under (heller ikke gips). For våtroms vedkommende kan membran påføres (NB! Ikke membranplater). Det er ikke tillatt å spikre eller skru skruer inn i skorsteinen. Alle 4 sider skal være synlige på teglsteinspiper. Om det er en luftkanal i pipeløpet kan siden mot luftkanaler kles igjen slik at kun 3 sider er fritt eksponert

Anbefalte tiltak
Rehabilitering av pipeløpet.

Utbedringskostnader: 10 000 - 50 000

Våtrom: 2. etg.: Bad

"Bom" bak flere veggfliser gis TG-2. Gulv med motfall og dårlig fall til sluk. Gulvbelegg er ikke egnet for
våtrom. Høydeforskjell fra topp sluk til gulvbelegg ved dør er 8 mm. Eventuelt lekkasjevann vil renne ut
gjennom døråpning. Utførte arbeider er ufagmessig. Oppgitte avvik gis TG-3.

Anbefalte tiltak overflater

Rehabilitering. Installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Utbedringskostnader overflater: 10 000 - 50 000

Oppsummering av membran, tettesjikt og sluk

Plastsluk med manglende klemt membranløsning. Gulvet er derfor utsatt for lekkasjer. Gulvsluk er
underdimensjonert og ikke egnet for bruk i rommet. Rørføringer til dusjbatteri er ikke synlig for inspeksjon
(skjult bak deksel). Oppgitte avvik gis TG-3.

Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk

Rehabilitering. Installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Utbedringskostnader membran, tettesjikt og sluk: 150 000 - 300 000

Oppsummering av fukt

Hulltaking er foretatt fra tilstøtende rom mot våtsone uten å påvise avvik.
Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner/risikoområder. Måling med fuktindikator
påviste høye verdier i dusjonen. Skjulte feil/mangler er påregnelig. Oppgitte avvik gis TG-3.

Anbefalte tiltak fukt

Installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Utbedringskostnader fukt: 10 000 - 50 000

Våtrom: 1. etg.: Bad Oppsummering av overflater

Flere løse gulvfliser gis TG-2. Gulv med motfall og dårlig fall til sluk. Høydeforskjell fra topp sluk til gulvflis
ved dør er 12 mm. Eventuelt lekkasjevann vil renne ut gjennom døråpning. Montering av baderomsplater er ikke utført i henhold til monteringsanvisning fra produsent. Oppgitte avvik gis TG-3.

Anbefalte tiltak overflater

Rehabilitering. Installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Utbedringskostnader overflater: 50 000 - 150 000

Oppsummering av sanitærutstyr

Montering av utstyr uten bruk av fagmann gis TG-2. TG-2 er satt pga manglende drensåpning fra
innebygget sisterne for synliggjøring av eventuelle lekkasjer. Skadet baderomsinnredning gis TG-3.

Anbefalte tiltak sanitærutstyr

Kontroll av installasjoner. Utskifting av baderomsinnredning.

Utbedringskostnader sanitærutstyr: 10 000 - 50 000

Oppsummering av fukt

Hulltaking er foretatt fra tilstøtende rom mot våtsone uten å påvise avvik.
Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner/risikoområder. Måling med fuktindikator
påviste høye verdier ved gulv utenfor og i dusjsone. Vann "pipler" opp av gulvfuger ved trykkbelastning.
Skjulte feil/mangler er påregnelig. Oppgitte avvik gis TG-3.

Anbefalte tiltak fukt

Rehabilitering. Installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Utbedringskostnader fukt: 50 000 - 150 000

Øvrig: Utebod Oppsummering

Utførte arbeider fremstår som ufagmessig. Deler av taktekking/undertak er skadet. Vegger er ikke egnet
for vannbelastning. Oppgitte avvik gis TG-3.

Anbefalte tiltak

Utbedring av overnevnte avvik. Deler må rives og bygges opp på nytt igjen.

Utbedringskostnader: 50 000 - 150 000
 For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig innflytningstillatelse på eiendommen datert 26.03.1954.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk.
Pipeløp.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 45 214,95 pr. år

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr 1 232,- for år 2024.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 556 266,- Som sekundærbolig Kr. 6 225 063,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Selger og megler gjør oppmerksom på at selger har tegnet boligselgerforsikring og evt. reklamasjoner henvendes til boligeselgerforsikringen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1948/1044-1/8  Rettigheter iflg. skjøte 17.03.1948 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om lys og telefonledninger
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

1953/2588-1/8  Rettigheter iflg. skjøte 29.05.1953 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere


Utleie
Boligen kan fritt leies ut i sin helhet. Selger har idag leid ut begge leilightene.

Vei/vann/kloakk
Vei, vann og avløp er tilknyttet det offentlige nett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til nåværende boligbebyggelse, jf. Kommuneplanens arealdel 2023-2035. Vedtatt 14.06.2023 sak 76/23. Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.

I flg. kommunens temakart for marin leire er eiendommen del av et område (hele Lillestrøm) under marin grense, med stor mulighet for marin leire. Eiendommen ligger i et område med risiko klasse 4 for kvikkleire.

Odel og konsesjon
Verken odel eller konsesjon er relevant for denne eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 163 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 663 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 678 750,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.5 500)

Markedspakke inkl. foto, finn.no, digital salgsoppgave, nabolagsprofil, brukerstyrt markedsføring (Kr.19
900)

Oppgjør (Kr.5 500)

Provisjon fastpris (Kr.40 000)

Tilrettelegging (Kr.14 900)

Visningshonorar pr. gang ( 3 visninger gratis) (Kr.3 000)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)

Totalt kr. (Kr.91 700)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
127-24-0084

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Oslo og Akershus Bolig- og prosjektmegling AS
EIE Bolig- og prosjektmegling
Org. nr: 929508610
Karenslyst allé 49
0279 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Salgsleder | Eiendomsmegler Usanthan Lucas

Saksbehandlere
Usanthan Lucas
EIE Bolig- og prosjektmegling
Salgsleder | Eiendomsmegler
Mob: 97 98 44 18 / E-post: ul@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Skjettenveien 89
For mer om objektet
Skjettenveien 89

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: