Bilde 1 av Vestbygata 8CBilde 2 av Vestbygata 8C
Digital salgsoppgave
Vestbygata 8C

2003 Lillestrøm • Lillestrøm kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og lekker 2-roms leilighet med sentrumsnær beliggenhet! Solrik vestvendt balkong | Fyring inkl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
52 m²
Bruksareal (BRA)
61 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
9 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
7 m²
Fellesutgifter
kr 3 914 / Mnd
Prisantydning
kr 3 900 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 87 944
Totalpris
kr 3 997 394
Fellesformue
kr 24 802
Byggeår
1959
Tomt
Eiet tomt 4380 m²
Oppdragsnummer
77240035
card-default

Torje Olsen Slettli

Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Les om Torje
Prisantydningkr 3 900 000,-
Fellesgjeldkr 87 944,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 3 997 394
Eiendom
Vestbygata 8C, 2003 LILLESTRØM, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 20 Orgnr. 946448206 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 61 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 52 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 9 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 7 kvm

Areal
Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 61 kvm, BRA-i: 52 kvm , BRA-e: 9 kvm , TBA: 7 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1959

Tomt
Eiet tomt 4380 kvm

Prisantydning
3 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Karl-Magnus Gustavsen Takstdato: 07.03.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 87 944,- pr. 29.02.24
Andel fellesformue: kr. 24 802,- pr. 29.02.24

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 900 000,- (Prisantydning)
kr 87 944,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 987 944,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 989 144,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 997 394,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 914,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Drift og vedlikehold, utvendig forsikring, kommunale avgifter, fyring radiator, kabel-tv og telefoni, renter og avdrag m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'X'. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Linn-marie K Eriksen Mads Andre Ringvold

Parkering
Selger informerer om at de alltid finner ledig parkeringsplass på borettslagets fellesparkering. Det medfølger også gjesteparkeringskort.

Øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Bor du i Vestbygata er det kun en spasertur unna alt du behøver og ønsker i hverdagen. Fra boligen er det gangavstand til alle fasiliteter som tog/buss, Lillestrøm Torv med over 60 butikker, gågate, vinmonopol, restauranter, kino, idrettsanlegg, flere treningssentre og flotte rekreasjonsmuligheter m.m. Dine daglige matinnkjøp kan gjøres på Coop, Meny, Rema 1000 eller Kiwi, alle innen få minutters gange. Ny, søndagsåpen Bunnpris i Lundkvartalet. Kun 20 minutter med bil til Oslo sentrum og 25 minutter til Gardermoen. Området passer derfor perfekt for de som er interessert i å bo i nærheten av alt av servicetilbud og byliv, samtidig som man har kort vei til turområder og rekreasjonsmuligheter.

Servivetilbud:
Butikker, trening, restauranter, utesteder, studier, shopping, kulturtilbud og buss - og togtilbud. Interesserer du deg for kultur, har du enkel tilgang til konserter, kunstutstillinger, teater og kino. De hyggelige restaurantene i Lillestrøms hovedgate er absolutt verdt et besøk. Nyt en god italiensk middag på Mammas Pizza, Casa Mia eller en deilig pastarett på Mirabel. Chi kan også bistå med et godt måltid. Om du vil se LSK-kamper eller ha noe godt i glasset kan Lillestrøm by på flere puber og utesteder som Fuser Bar. Shuffleboard og god stemning finnes i andre etasjen på Lillestrøm Bar. Flere kjedebutikker, nisjebutikker og shoppingsentre finnes både i Lillestrøm samt Strømmen som har et av Norges største shoppingsentre med over 200 butikker og spennende spisesteder. Tar du bilen er du på Strømmen Storsenter på kun 5 minutter.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse, flermannsboliger og eneboliger.

Tomt
Eiet tomt, 4380 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Trygg og kort gangavstand til Kjellervolla ungdomsskole og Vignernes barneskole. Lillestrøm og Skedsmo videregående ligger kun noen minutters gange unna leiligheten. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, og nærmeste heter Måsan eller Volla barnehage. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Gangavstand til Lillestrøm stasjon, som er et knutepunkt for buss- og togtrafikken på Nedre Romerike. Her er det hyppige avganger mot Oslo sentrum og Oslo Lufthavn. Reisetid til Oslo S er kun 10 min med ekspresstog - og det er avganger hvert tiende minutt. Reisetid til Gardermoen med flytoget er 12 minutter. Bussholdeplassen "Åråsen" ligger kun noen minutters gange fra leiligheten.

Fritidstilbud
Lillestrøm har et rikt utvalg av idrettstilbud, og mye foregår i området rundt Skedsmohallen. Her er det friidrettsbane, hestegård, stor innehall, bowling, fotballhall, gressbaner, kunstgressbaner og driving range. Det er et godt utbygd nett av gang- og sykkelstier i og rundt Lillestrøm, og 4-5 km avstand til tur-/skiterreng i Østmarka, på Romeriksåsen og i Tæruddalen. Her finnes turstier, fiske- og badevann, skiløyper m.m. Det er også turveier og rekreasjonsmuligheter langs Nitelva og i områdene rundt Lillestrøm stadion. På Volla finner man Nebbursvollen friluftsbad med bassenger for store og små, samt vannsklier, lekeplasser og sandvolleybane. Lillestrøm kan i tillegg by på trening ved flere treningssentre.

Ny treningspark, åpnet juli 2020 beliggende i Lillestrøm Idrettspark ved Skedsmohallen. Parken er gratis og er åpen for alle. Et område på hele 900 kvm med en rekke apparater, gummi- og kunstgressdekke, hinderløype, slynge-apparat, kettlebells-apparat, 30 meter løpebane, boksepute m.m. som gir treningsglede for både store og små.

Sørum Fritidsgård har vært i drift siden 1973, og er et møtested med muligheter for rekreasjon og opplevelser. Stedet er åpent for publikum og på gården finnes det griser, geiter, esler, høner, kaniner og ca. 40 hester. Ridesenteret tilbyr ridekurs for barn/ungdom og voksne samt terapitrening med fysioterapeut.

I Kirkegata utvikles Kulturkvartalet i Lillestrøm. Her kan man blant annet oppleve Villa Cara (kulturverksted for ungdom) og Byparken, som er tegnet av Snøhetta. I 2021 åpnet Nitja senter for samtidskunst og Lillestrøms nye bibliotek og Kulturskole har nylig åpnet dørene.

Nitja senter for samtidskunst, tidligere Akershus Kunstsenter åpnet sine dører våren 2021. Det nye navnet er det gamle norrøne navnet på Nitelva. I Nitjas første etasje finner du både Kafé Nitja, aktivitetsrom, kunstbutikk og lounge. Flott takterrasse i tredje etasje med utsikt over byen.

Inneholder
Entré, bad, kjøkken, soverom og stue.

Byggemåte
Boligblokk på 4 etasjer med kjeller og loft. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere i støpt armert betong. Yttervegger i murverk-/betong e.l, etterisolert i senere tid. Utvendige fasader er pusset og malt. Yttertak med saltakskonstruksjon av treverk tekket med takplater/takstein e.l. Grunnmur, antatt fundamentert med betongkonstruksjoner til faste eller komprimerte masser. Drenering/fuktsikring er oppdatert i senere tid.

Malte trevinduer med utvendig aluminiumsbeslag og 2-lags isolerglass fra 2014. Vinduene fremstår med normal bruksfunksjon og bruksslitasje ift. alder. Enkelte hakk og merker må forventes.

Malt entrédør av treverk fra 1985 med kikkehull og sikkerhetslås, brann og lydklassifisert B30/30Db. Malt balkongdør av treverk med utvendig aluminiumsbeslag og 3 lags isolerglass fra 2014 Dørene fremstår med normal bruksfunksjon og bruksslitasje ift. alder. Enkelte hakk og merker må forventes.

Adkomst fra stuen til en 7m² vestvendt balkong. Balkongen er oppført i stål og betong, med terrassebord på gulvet og rekkverk av aluminium, kledd med fasadeplater. Rekkverkshøyden er målt til ca. 1,05 cm.

Primærrom
Primærrom: 52 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 61 kvm

Boder
Bod på loftet på ca. 4 kvm.
Bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Standard
Innvendige overflater:
På veggene er det malt tapet på soverommet, malte slette flater på kjøkkenet, ellers mdf panelplater i øvrige rom. Innvendige tak med malte slette flater på soverommet, ellers panel/panelplater i øvrige rom. På gulvet er det laminatgulv i alle rom. Overflater er skjønnsmessig vurdert utifra hva som forventes å være normal bruksslitasje. Mindre avvik som stedvis hakk, sprekker og merker må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke. Noe overflateoppussing må som regel påregnes ved kjøp av en brukt bolig.

Bad:
Aktuell byggeforskrift: Teknisk forskrift fra 1997 med senere utgivelser. Dokumentasjon: Ferdigattest, datert: 15.07.2010 Baderommet er pusset opp i regi av borettslaget i 2009/2010 - Arbeidet ble utført av S.-bygg AS. Det er ikke fremlagt noe dokumentasjon eller informasjon angående utført arbeid, men det er utstedt ferdigattest for bygget. Ved ferdigattest skal de ansvarlige firmaene ha gitt sine samsvarserklæringer og kontrollerklæringer på at deres arbeid er utført i henhold til lov, forskrift og tillatelser. Firmaene som erklærer ansvar i en byggesak skal ha tilstrekkelige kvalifikasjoner, blant annet utdanning og praksis, til de oppgavene de erklærer ansvar for. Ferdigattesten skal være en bekreftelse på at arbeidene er utført i henhold til regelverket, og i utgangspunktet vil ferdigattesten være dokumentasjon på faglig god utførelse.
Fliser på vegger, senket og malt innvendig tak med taklampe.
Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Gulvet har tilfredstillende fall til sluket. Det er målt 25mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist med en avstand på 2,28m. Badet har to sluk, ett hovedsluk av nyere støpejern med klemring under servanten, og ett hjelpesluk i dusjsonen. Det var ikke mulig å observere noe membran i sluket, men ut i fra plasseringen av sluket så antas det at det er brukt en underliggende banemembran i rommet. Innredningen er bestående av servant med underskap, overskap med speildører, høyskap, dusjhjørne med svingbare glassdører, frittstående toalett og opplegg for vaskemaskin.
Naturlig avtrekk fra ventil i taket til felles luftesjakt. Det er påvist tilfredstillende trekk ved bruk av et papirark.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte lakkerte fronter, laminat benkeplate med fliser på bakvegg, enkel oppvaskkum, ventilator med kullfilter og innfelte hvitevarer som stekeovn, platetopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Komfyrvakt: Nei. Automatisk lekkasjestopper: Nei. Det registreres noe slitasje på benkeplaten rundt kjøkkenkummen. Dette vurderes som normal bruksslitasje ift. alder på kjøkkenet. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon  aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad

Innvendige dører:
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det registreres fuktsvelling/fuktskade på døren til baderommet, nederst på dørblad.

Bad - overfater vegger og himling:
Det registreres to sprukne fliser nederst på kassen ved siden av toalettet og én sprukket flis over døren. Ødelagte fliser er ikke farlig i seg selv, så lenge membransjiktet bak ikke er skadet.
- Det er påvist bom i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Det registreres noe misfarging på flisfugen i dusjsonen.
- Det er påvist at enkelte flisfuger i dusjsonen har riss/sprekker.
- Det er påvist svikt i vedheften ved elastiske fuger. Dvs. at enkelte silikonfuger ved overgang gulv/vegg har riss/sprekker.

Bad - sanitærutstyr og innredning:
Det er påvist skader på innredning. Det er påvist fuktsvelling nederst på servantskapet og én løs speildør til overskapet.

Bad - ventilasjon:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved  dør. Rommet har kun naturlig avtrekk. Forskrift til avhendingsloven krever mekanisk avtrekk for kunne gi tilstandsgrad 0 eller 1.

Kjøkken - avtrekk:
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Forskrift til avhendingsloven krever forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen for å gi tilstandsgrad 0 eller 1.

Tekniske installasjoner - vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør system. Avslutningen av varerørene under kjøkkenkummen er ikke vanntett. Ved en lekkasje på vannrøret vil lekkasjevannet gjøre skade på omkringliggende konstruksjoner.

Tekniske installasjoner - ventilasjon:
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det mangler friskluftsventil i stuen.

Tekniske installasjoner - vannbåren varme:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.

Elektrisk anlegg:
- Det registreres enkelte stikk, brytere og innfelt lys som er montert etter 1999. Alt arbeid på det elektriske anlegget etter 1999 skal være dokumentert med en samsvarserklæring, men ingen dokumentasjon er fremlagt.
- Koblingsboks over himling på baderom mangler lokk.
- Kursfortegnelsen er ikke tilfredstillende utfylt. Kursfortegnelsen skal inneholde informasjon om de forskjellige vernene som er montert i fordelingen. Den skal også fortelle oss noe om lengde og tverrsnitt av kablene i anlegget. Den skal si noe om hvilket fordelingssystem den er tilkoblet, og hvor store kortslutningsstrømmer vi har i tilkoblingspunktet.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på det elektriske anlegget. Elektrisk anlegg har en forventet levetid på 25-30 år

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for endring av bygg våtrom - boligblokk på 3-4 etasjer, Vestbygata 8 A-F, datert 15.07.2010.

Det foreligger midlertidig innflytningsattest, datert 23.03.1960.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappeoppgang. Innvendig elektrisk anlegg i leiligheten er i all hovedsak skjult. Hovedsikring på 32A.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med vannbåren varme via radiatorer, tilkoblet fjernvarmeanlegg/sentralfyringsanlegg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 914,- pr.mnd.
Felleskostnader 3 004,- Kabel TV/Bredbånd 375,- Stipulerte avdrag 122,- Stipulerte renter 413,-

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømforbruk, innboforsikring, oppgradert kabel-tv/bredbånd, etc. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: BOLIGBANKEN ASA
Restgjeld: 9 583 362
Restløpetid: 31.01.52
Rentekostnader: 5,85%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 251 318.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 20888620

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 766 347,- Som sekundærbolig Kr. 2 912 118,-

Borettslag
Borettslag: Måsan Borettslag, Orgnr: 946448206

Forretningsfører
Bori

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Etteravklaring av forkjøpsrett. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
På badet er det synlige vannrør av forkrommet kobber, ellers har boligen skjulte rørføringer med rør-i-rør system. Fleksible vannledninger er lagt i trekkerør fra samlestokker i taket på badet frem til hvert enkelte tappested på kjøkken og baderom. Stoppekraner er plassert ved samlestokkene, adkomst via inspeksjonsluke i taket. Synlige avløpsrør er av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Løsningen er normal for byggetiden. Boligen er oppvarmet med vannbåren varme via radiatorer, tilkoblet  fjernvarmeanlegg/sentralfyringsanlegg.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt å holde hund etter godkjenning fra styret.

Diverse
Utdrag hentet fra selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Kommentar: Ble gjort oppmerksom på sprekk i flis på badet av taksmannen nå.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar: Det ble oppdaget brune pelsbiller. Problem er utbedret med hjelp av fagfolk. Ikke oppdaget etterpå.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja. Kommentar: Det er ikke blitt utført radonmålinger av borettslaget.

Annet
Megler har ringt styreleder 08.03.2024. Borettslaget har ingen planer på lista som vil påvirke felleskostnadene nå p.t. Felleskostnadene kan justeres i henhold til kommunale avgifter og eiendomsskatt fra kommunen, men det er ikke noe som skal gjøres per dags dato.

Det ble oppdaget brune pelsbiller. Problem er utbedret med hjelp av fagfolk. Ikke oppdaget etterpå.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Adkomst via kommunal vei, deretter privat vei.

Regulering
Muligheten for marin leire er stor. Der det finnes marin leire, kan det også være kvikkleire. Eiendommen ligger i aktsomhetsområde for flom.

Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.
- Hvilke planer som er under behandling vil endre seg over tid.

- Varsler om oppstart av planarbeid finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid

- Hvilke planer som er til offentlig ettersyn finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-arealplaner/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 900 000,- (Prisantydning)
kr 87 944,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 987 944,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 989 144,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 997 394,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.5 500)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Provisjon (Kr.45 783)
Foto (Kr.7 750)
Grunnpakke borettslag (Kr.19 655)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 3 (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.112 900)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-24-0035

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner Torje Olsen Slettli

Saksbehandlere
Torje Olsen Slettli
EIE Lillestrøm
Daglig leder | Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 80 89 80 / E-post: tsl@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vestbygata 8C
For mer om objektet
Vestbygata 8C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: