Bilde 1 av Freserveien 35Bilde 2 av Freserveien 35
Digital salgsoppgave
Freserveien 35

0195 Oslo • Oslo kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 300 000

Omkostninger: kr 192 950Totalpris: kr 7 492 950
Lekker og moderne 4-roms hjørneleilighet med garasjeplass| Balkong på 10m² | V.v/fyring og Tv/bredbånd inkl
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
182
Antall soverom
3 soverom
Etasje
7
Internt bruksareal (BRA-i)
84 m²
Bruksareal (BRA)
84 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
8 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
11 m²
Fellesutgifter
kr 4 816 / Mnd
Prisantydning
kr 7 300 000
Omkostninger
kr 192 950
Totalpris
kr 7 492 950
Byggeår
2016
Tomt
Eiet tomt 8952 m²
Oppdragsnummer
91240191
card-default

Line Strifeldt Johansson

Eiendomsmegler / Siviløkonom / Partner
Les om Line
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmegler / Partner
Les om Daria
Visninger
Søndag 25. aug.
14:00 - 15:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 300 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 300 000,-)kr 182 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 7 492 950
Eiendom
Freserveien 35, 0195 OSLO, Etasje: 7

Matrikkel
Gnr. 236 Bnr. 236 Snr. 182 og Gnr. 236 Bnr. 236 Snr. 190 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 92 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 84 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 8 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 11 kvm

Areal
Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, BRA-i: 84 kvm , BRA-e: 8 kvm , TBA: 11 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2016

Tomt
Eiet tomt 8952 kvm

Prisantydning
7 300 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato: 14.08.24 12:00

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 182 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 300 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 183 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 483 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 492 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 816,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Oppvarming, varmtvann, tv/bredbånd, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, diverse honorarer, vaktmestertjenester, renhold, generell drift og vedlikehold m.m.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. Dette
innebærer måling og avlesing av strøm, varme og vannforbruk m.m. i den enkelte boenhet. OBOS og
Techem har inngått avtale om innkreving av energikostnader. OBOS fakturerer den enkelte beboer a konto på vegne av boligselskapet sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Energikostnadene er en del av de totale felleskostnadene til beboer. Akontobeløpet er fastsatt av styret i
samarbeid med Techem, etter en teoretisk beregning av energiforbruket for den enkelte boenhet.Techem avregner faktisk energiforbruk mot innkrevd akontobeløp. Beløpet beboeren har til gode eller er skyldig, vil bli avregnet på giroene for felleskostnader. I Techem sin beboer App kan
beboerne selv hente ut avregningsvedlegg med detaljert informasjon. I Appen vil også tidligere avregningsvedlegg være tilgjengelige. Det er styret i boligselskapet som sørger for at eierne får tilgang til Appen. Ved salg av boligen må kjøper/selger lese av måler og selv sende inn avlesningsskjema til Techem Norge AS. Skjemaet kan lastes ned fra Techem sine sider http://www.techem.no, under punktet «Info og service».For spørsmål om beboer App og avregning kontakt Techem på: Telefon 22 02 14 59, kl. 09.00 - 14.00 på hverdager, eller e-post: kundeservice@techem.no

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eier
Signe Flater Tore Borgen Hansen

Beskrivelse
Leiligheten består av følgende:

Entré:
Velkommen inn i en hyggelig entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Dørcalling for å enkelt slippe inn gjester fra bakkeplan.

Soverom 1 og 2:
Fra entréen er det tilgang til to fine soverom som i dag brukes som gjestrom og barnerom. Begge rommene har god plass til seng, nattbord og garderobeskap. Hyggelig utsyn mot grøntarealer som skjermer mot innsyn utenfra.

Hovedsoverom:
Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og stor garderobe. Utgang til en liten balkong på 1 kvm med utsyn mot grønarealer. Rommet har vindu på to sider og godt med dagslys.

Bad:
Pent, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, varme i gulv, vegghengt toallett og innfellbare dusjvegger. Badet har downlights i tak med dimmer, speil og 2 overskap for god oppbevaring. Underkap med laminat benkeplate, servant og balansert ventilasjon.

Toalettrom:
I tillegg til bad er det eget toalettrom med WC, servant og speil. 

Kjøkken og stue:
Kjøkkenet er i åpen løsning med stuen og har mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra Aubo med slette lakkerte fronter, heltre benkeplate, underlimt rustfri oppvaskkum, ventilator tilkoblet sentralavsug og innfelte hvitevarer som stekeovn, platetopp, vinskap, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Det er pent flislagt over kjøkkenbenk og hyggelig utsyn fra vindu som gir ekstra dagslys inn i leiligheten. Kjøkkenet har en praktisk kjøkkenøy med ekstra lagringsplass og det ble montert ny kjøkkenvifte i 2024.
Stuen er romslig og har god plass til stor sofa, mediemøbler og spisebord med plass til hele familien. Stue/kjøkken ble malt i 2023.

Balkong:
Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på 10 kvm med plass til sittegruppe, grill og planter. Balkongen har glasspaneler som skjermer for vær og vind.

I tillegg følger det en bod i felles annlegg på på 8,22m², merket med 7011.
Boligen disponerer én parkeringsplass (nr.42) i felles parkeringshus. Det er mulighet for å montere ladeboks for elbil.

Parkering
Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Plassen er merket 42.
Garasjeplassen er tinglyst som et realsameie med følgende matrikkel: Gnr: 236 Bnr: 236 Snr: 190 Ideell: 85/27464.

Alle som har overtatt sin parkeringsplass i det semiautomatiske parkeringsanlegget har fått opplæring og signert på at opplæring er gitt. Hvis registrert leietaker selger eller leier ut sin parkeringsplass, er denne personlig ansvarlig for at nødvendig opplæring blir gitt til ny
bruker. Kostnad til reparasjon og uttrykning kan bli viderefakturert eier av plassen, dersom styret mener at en bruker av parkeringsplass ikke har opptrådt i tråd med gjeldende instruks for parkeringsanlegget. Det fremgår av egne lister hvem som har parkeringsplass i parkeringskjeller.

Beliggenhet
Boligen ligger i et sentralt og populært boligområde i Kværnerbyen i Oslo kommune. Bydelen er bygd på Kværner Brugs gamle tomt og har sentral beliggenhet med kort avstand til Gamlebyen, samt Bjørvika, der Operaen og Oslos nye finansdistrikt allerede er etablert. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. En kort spasertur unna har du blant annet Ladegården Café hvor du kan sitte ute i solen i sommerhalvåret og nyte en italiensk steinovnsbakt pizza servert med noe godt i glasset. Det er i tillegg gangavstand til Bjørvika og Sørenga. Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og SATS treningssenter finner du også her. Om sommeren er det også bademuligheter på Sørenga bad, samt et ytterligere tilbud av restauranter med uteservering på bryggen. Det er også kort vei til Tøyen, med ca. 20 minutters gange kommer du til Tøyen torg der du finner hyggelige steder som Postkontorets pizza og øl. Grønland med sitt yrende folkeliv med spennende, særpregede butikker ligger også i gangavstand fra Kværnerbyen.

Kværnerbyen byr på treningssenter, kort vei til idrettshall, samt Jordal sportspark med bl.a. fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. Det er etablert fine grøntområder med vannspeil, hyggelige møteplasser og torg i nærområdet.

En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i gangavstand, blant annet Ekebergparken, Klosterenga kulturpark, Middelalderparken med Middelalderfestivalen, samt Tøyenparken med Tøyenbadet og Botanisk hage. Langs Alnaelva kan man gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder for både turgåere og mosjonister. Svartdalsskogen som er Oslos siste urskog har fine turstier og er et ypperlig sted for å ta seg en joggetur. Gjennom Kværnerbyen går vannspeilet en liten kanal med dam. I vinterhalvåret kan du ta frem skøytene, og om sommeren er dette et fint sted å samles eller gå tur. Kværnerbyen er pent opparbeidet med elementer fra gamle Kværner Brug.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi i Kværnerbyen, Nærbutikken i Konows Gate og Rema 1000 på Vålerenga. I Kværnerbyen finner du også treningssenteret Fitnessroom, apotek, frisørsalong, neglesalong, renseri og Åpent bakeri. Nærmeste postkontor er post i butikk hos Coop Prix i St. Halvardsgate, kun en liten spasertur fra boligen.Restaurant Kraft har åpnet en hyggelig nabolagsrestaurant i Turbinveien 26.

Ved Vålerenga-parken som ligger en kort spasertur unna leiligheten, finner vi Smia Galleri en skjult perle som tilbyr gourmetmat i et sjarmerende lokale.

Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Barcode/Bjørvika, Oslo City, Byporten, Aker Brygge og Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kafeer, barer og restauranter ligger godt innen rekkevidde.

Buss, trikk og sykkel
Området gir gode mulighet for offentlig kommunikasjon. Nærmeste holdeplass er Kværner (i Konows gate), med buss 34, 70 og 74. Det går nattbuss fra lørdag- søndag til stoppet Kværner som ligger på toppen av "Kværnertrappa". Dette er buss nummer 18N og 70N. "Kværnertrappa" gjør busstoppet i Konows gate lett tilgjengelig for alle beboere i Kværnerbyen. I helgen fra Lørdag til Søndag går også 54-bussen som nattbuss til Kværnerbyen.

Fra holdeplassen Kværnerbyen går 54-bussen og bruker ca. 6 minutter til Bjørvika og 17 minutter til Rådhuset og Aker brygge. Videre går buss nr. 20 og 37 fra Galgeberg og trikk 18 og 19 fra St. Halvards plass. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg.

I Kværnerbyen er det etablert bysykkelstativ og eget EL-sykkelstativ der sykler kan leies til en rimelig pris for rask adkomst til byen eller en hyggelig søndagstur. El-sparkesyklene kan også benyttes til og fra Kværnerbyen.

Tidsavstander med bil:
Med bil fra Kværnerbyen tar det ca.:
1 min til både E6 og E18,
3 min til Gamlebyen,
4 min til Oslo S,
8 min til Grünerløkka,
8 min til Majorstuen,
31 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Området består av nyere blokkbebyggelse, parker og næringseiendom.

Tomt
Eiet tomt, 8952 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Stue/Kjøkken , Tre soverom, Bad , Entré , Toalettrom.
Bod i felles kjeller og garasjeplass.

Byggemåte
2024 Modernisering:
Ny parkett i stue/kjøkken og entré
Nytt dørblad til badet
Byttet kjøkkenvifte på kjøkken
- Utført med egeninnsats

2023 Modernisering:
Ny garderobe fra IKEA på soverom 1
Maling av veggflater i entré, stue/kjøkken, soverom 1 og toalettrom
- Utført med egeninnsats

2017 Modernisering:
Flislagt over kjøkkenbenk

2016 Modernisering:
Ny kjøkkenfronter fra Aubo
Ny benkeplate fra Hamran Snekkerverksted AS
Montert antistatiske plisségardiner fra Duett
- Utført med egeninnsats

Bygning, generelt:
Boligblokk på 10 etasjer og to underetasjer med bærende
konstruksjoner i betong/stål med utfyllende bindingsverksvegger.
Etasjeskillere av prefabrikerte betongelementer og utvendige fasader
med teglstein og fasadeplater. Flatt yttertak, antatt tekket med
papp/membran. Grunnmur fundamentert med betongkonstruksjoner til
faste eller komprimerte masser. Drenering antas utført i henhold til
gjeldene praksis.

Rapporten begrenser seg til selve leiligheten, og det som normalt vil
omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjon/andelseier.
Normalt utgjør dette alt innenfor leilighetens
vegger.Tilstandsrapporten tar derfor ikke for seg bygningens fellesdeler
som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering, og felles
tekniske installasjoner. Balkonger, vinduer og dører vurderes dersom
takstmannen finner det relevant for leiligheten. Kjøper må for øvrig
sette seg inn sameiet/borettslagets vedtekter/årsberetning for utført og
planlagt vedlikehold. Det anbefales å innhente evt.
vedlikeholdsplaner/rapporter som omhandler felles bygningsdeler på
felles bygningsmasse.

Vinduer:
Malte trevinduer med utvendig aluminiumsbeslag fra 2015.
Soverom 1 har ett vindu med 2-lags isolerglass, ellers er øvrige vinduer
med 3-lags isolerglass

Dører:
Malt entrédør av treverk med kikkehull, brann og lydklassifisert
B30/38Db.
Malte balkongdører av treverk med utvendig aluminiumsbeslag og 3-
lags isolerglass fra 2015.
Dørene fremstår med normal bruksfunksjon og bruksslitasje ift. alder.
Enkelte hakk og merker må forventes.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Adkomst fra stuen til en 10m² vestvendt balkong. Balkongen er oppført i
betong, med trefliser på gulvet. Rekkverk av lakkert aluminium med
stående spiler. Balkongen er innglasset på 2 sider. Ellers utstyrt med
elektrisk markise, strømuttak og utebelysning. Rekkverkshøyden er målt
til ca. 1,20m. Høydeforskjellen til terrenget er målt til ca. 7,6m på det
meste.
____________________________
Adkomst fra soverom 1 til en ca. 1m² østvendt balkong. Balkongen er
oppført i betong med trefliser på gulvet og rekkverk av lakkert
aluminium og glass. Rekkverkshøyden er målt til ca. 1,20m.
Høydeforskjellen til terrenget er målt til ca. 3,0m

Overflater:
På veggene er det malte slette flater i alle rom.
Innvendige tak med senket og malt gipshimling i entré og toalettrom med innfelt lys i entré, ellers malte betongelementer i øvrige rom.
På gulvet er det 3-stavs eikeparkett i alle rom.
Overflatene er skjønnsmessig vurdert utifra hva som forventes å være
normal bruksslitasje. Mindre avvik som stedvis hakk, sprekker og merker
må forventes i en brukt bolig og kommenteres ikke. Noe
overflateoppussing må som regel påregnes ved kjøp av en brukt bolig.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
Etasjeskiller av prefabrikerte betongelementer.
To utvalgte rom er kontrollert for høydeforskjell. Større avvik kan derfor
forekomme, da ikke alle rom er kontrollert. I denne boligen er stuen og
kjøkkenet kontrollert og avvikene ligger innenfor standardens krav til
godkjente måleavvik.
- I stuen/kjøkken ble det målt 2mm avvik på 2m, totalt 8mm gjennom
hele rommet.
- I entré ble det målt 4mm avvik på 2m, totalt 9mm gjennom hele
rommet.
Kravet er maks 10mm på 2m, totalt 15mm gjennom hele rommet (iht
NS3600).

Radon:
Bygninger som er bygd etter Teknisk forskrift fra 1997 eller nyere skal
være utført med forskriftsmessig radonforebyggende tiltak slik at
innstrømningen av radon fra grunn begrenses. Dokumentasjon i form av
ferdigattest foreligger.

Innvendige dører:
Boligen har innvendige hvitmalte fyllingsdører med profilerte dørblad.
Glassdør til stue/kjøkken
Dørene fremstår med normal bruksfunksjon og bruksslitasje ift alder.

Våtrom:
Aktuell byggeforskrift: Teknisk forskrift fra 2010
Dokumentasjon: Teknisk godkjenning (nr 2183) og Ferdigattest (datert,
03.02.2017)
Badet er bygget som en prefabrikert baderomskabin (Part AB).
En baderomskabin er en forhåndsprodusert del som settes inn i bygget i
stedet for at badet bygges på stedet, ofte som et totalt og ferdig bad.

Overflater vegger og himling:
Fliser på vegger, innvendig tak med lakkerte stålprofiler og innfelt lys.
Det er utført stikkprøvekontroll på flisene for å avdekke evt bom
(manglende vedheft mellom flis og underlag). Veggene er utført med
platekledning under flisene, bomlyd er derfor vanskelig/umulig å
avdekke.

Overflater Gulv:
Flislagt gulv med delvis nedsenket dusjsone og gulvvarme.
Gulvet har tilfredstillende fall til sluket.
Det er målt ca. 25mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp
slukrist med en avstand på 1,45m
Det er utført stikkprøvekontroll på flisene for å avdekke evt bom
(manglende vedheft mellom flis og underlag). Ingen avvik ble avdekket.
Avvik kan likevel forekomme da ikke alle flisene er kontrollert.

Sluk, membran og tettesjikt:
Badet har plastsluk med klemring i dusjsonen.
Veggene består av aluminiumsinkbelagt stål tettet med Casco
Superset20, Sika 508. På gulvet er det foliemembran type: scønox
wetstop system.
Tettesjiktet/membran ligger skjult i konstruksjonen, det er derfor
begrenset mulighet for kontroll. Vurderingen av tettesjiktet er derfor
kun basert på alder (forventet levetid), synlige avslutninger/symptomer
og fremlagt dokumentasjon.

Sanitærutstyr og innredning:
Innredningen er bestående av heldekkende benkeplate av laminat med
innfelt servant, underskap, to overskap, speil, dusjhjørne med svingbare
glassdører, veggmontert toalett med utenpåliggende sisterne og
opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Ventilasjon:
Det er balansert ventilasjon med avtrekk fra ventil i tak, og tilluft via
spalte under dørblad. Det er påvist tilfredstillende trekk ved bruk av et
papirark.

Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre boring av hull for fuktsøk da
badet er bygget som en prefabrikkert baderomsmodul med sjakt bak
dusjsonen. Det var heller ikke mulig å søke etter fukt med fuktindikator
grunnet veggkonstruksjonens oppbygning. Veggkonstruksjonen består
bl.a av stålplater som forstyrrer målingene. Sjakten er utstyrt med
automatisk lekkasjestopper.

Kjøkken:
Overflater og innredning:
Kjøkkeninnredning fra Aubo med slette lakkerte fronter, heltre
benkeplate, underlimt rustfri oppvaskkum, ventilator tilkoblet
sentralavsug og innfelte hvitevarer som stekeovn, platetopp, vinskap,
kjøl/frys og oppvaskmaskin.
Komfyrvakt: Ja
Automatisk lekkasjestopper: Ja

Avtrekk:
Det er avtrekk fra ventilator plassert over kokesone via sentralt avtrekksanlegg i bygget.

Toalettrom:
Overflater og konstruksjon:
Flislagt gulv med gulvvarme
På veggene er det malte slette flater.
Innvendig tak med malte slette flater.
Innredningen er bestående av servant, speil og veggmontert toalett med
utenpåliggende sisterne.
Mekanisk avtrekk fra ventil i taket med tilluft under dørbladet.

Tekniske installasjoner:
Vannledninger:
Boligen har skjulte rørføringer med rør-i-rør system. Fleksible
vannledninger er lagt i trekkerør fra et fordelerskap i taket på badet
frem til hvert enkelte tappested på kjøkken og baderom. Fordelerskapet
har overløp som leder eventuelt lekkasjevann trygt til sluk.
Hovedstoppekraner er plassert i sjakten mellom toalettrom og bad.
Tilgang via luke fra entré.

Avløpsrør:
Avløpsrør av plast til hovedrør av nyere støpejern.
Det antas at lufte- og stakemulighetene på anlegget er ivaretatt, men
dette er vanskelig å kontrollere i en boligblokk med flere boliger.

Ventilasjon:
Boligen har et balansert ventilasjonsanlegg.
Et balansert ventilasjonsanlegg er et viftesystem som leverer frisk,
renset luft og trekker ut brukt luft. Mellom 70 og 90 prosent av varmen
fra den gamle luften blir overført til ny luft. Den nye luften fordeles jevnt
og ferdig oppvarmet rundt i boligen. Dermed trenger du ikke bruke
ekstra energi på å varme friskluften. Anlegget krever imidlertid
innregulering, ettersyn og filterskifte for å fungere tilfredstillende.
Det er ikke foretatt funksjonstesting av ventilasjonsanlegget da dette
krever spesial kompetanse og utstyr.

Vannbåren varme:
Boligen er oppvarmet med radiatorer, tilkoblet
fjernvarmeanlegg/sentralfyringsanlegg.
Radiatorene har PEX vannrør (rør-i-rør system) med samlestokker for
varmeanlegget plassert i sjakten mellom toalettrom og bad. Tilgang via
luke i veggen i entré.
Varmeinstallasjonen er ikke funksjonstestet på befaring, men den antas
å fungere normalt. Det ble ikke opplyst om noe feil eller mangler.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Innvendig elektrisk
anlegg i leiligheten er skjult. Hovedsikringen på 40A.

Branntekniske forhold:
Boligen har røykvarsler tilkoblet felles anlegg og brannslukningsapparat.
Boligen er også utstyrt med sprinkleranlegg med dyser i alle rom.
Til info:
Ifølge forskrift om brannforebygging skal alle boliger ha minst én
godkjent røykvarsler i hver etasje, samt manuelt slokkeutstyr i form av
pulverapparat eller brannslange.

Følgende punkter har fått TGIU:
Bygning, generelt:
Rapporten begrenser seg til selve leiligheten, og det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjon/andelseier.
Normalt utgjør dette alt innenfor leilighetens vegger.

Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre boring av hull for fuktsøk da badet er bygget som en prefabrikkert baderomsmodul med sjakt bak dusjsonen. Det var heller ikke mulig å søke etter fukt med fuktindikator grunnet veggkonstruksjonens oppbygning. Veggkonstruksjonen består
bl.a av stålplater som forstyrrer målingene. Sjakten er utstyrt med automatisk lekkasjestopper.

Følgende punkter har fått TG2:
Vinduer:
Ett vindu på soverom 1 tar i aluminiumsbeslaget når det åpnes/lukkes.
Konsekvens/tiltak:
Vinduet fungerer fint selv om det tar i karmen eller er noe hardt å åpne/lukke, men for å få tilstandsgrad 1 må vinduet utbedres/justeres.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Treflisene er noe værslitte og det er sprekker i trevirket. Enkeltes bord er
skadet/råteskadet.
Konsekvens/tiltak:
For å få tilstandsgrad 1 må påregnes utbedring/utskifting av treflisene på begge balkongene.

Sanitærutstyr og innredning:
Det er påvist fuktsvelling nederst på servantskapet.
Konsekvens/tiltak:
Badet fungerer fint med dette avviket, men for å få tilstandsgrad 1 må innredningen utbedres eller skiftes ut.

Ventilasjon bad:
Luftespalte under dørblad er litt for liten ihht krav. Spalten er målt til 7mm, men bør være minimum 10mm.
Konsekvens/tiltak:
Luftespalten bør utvides for å få sirkulert luften i rommet tilstrekkelig.

Overflater og konstruksjon toalettrom:
Luftespalte under dørblad er litt for liten ihht krav. Spalten er målt til 5mm, men bør være minimum 10mm.
Konsekvens/tiltak:
Luftespalten under dørblad bør utvides for å få sirkulert luften i rommet tilstrekkelig.

Vannledninger:
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Gjelder fordelerskap i taket på badet.
Konsekvens/tiltak:
Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

Kommentar:
Leiligheten er målt opp med avstandslaser på stedet til 84,4m² og rundet ned til 84m² iht gjeldene avrundingsregler.
Det gjøres oppmerksom på at innvendige vegger, sjakter og kanaler inngår i bruksarealet (BRA), jf. NS 3940 og takstbransjens retningslinjer ved
arealmåling.

Takhøyde:
Takhøyden er målt til 2,24m på badet, 2,36m i entré, 2,35 på wc, ellers ca. 2,80m i øvrige oppholdsrom.
Rom for varig opphold (stue, soverom, kjøkken o.l) skal ha høyde minimum 2,4 m og rom som ikke er for varig opphold
(entré, gang, bad, bod o.l) skal ha høyde minimum 2,2 m (ref. TEK17 § 12-7).

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Følgende punkter er påpekt fra selgers egenerklæring:
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Kun normal beveglighet i gipsplater.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja
Kommentar: Sameiet har gjort tiltak ifm. skjeggkre rundt år 2020. Ikke hørt/sett noe mer etter det.

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Svar: ja
Kommentar: Sameiet har gjort tiltak ifm. skjeggkre rundt år 2020. Ikke hørt/sett noe mer etter det.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Svar: Ja
Kommentar: Har kjøpt kurs/sikring/fremføring, men ikke installert ladeboks. "Forberedt for".

28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja
Komentar: Vært sak rundt 2020 hvor skjeggkre var identifisert i blokk. Tiltak ble gjort av sameiet, er ikke kjent med problematikk etter det.

29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Svar: Ja
Kommentar: Vært sak rundt 2020 hvor skjeggkre var identifisert i blokk. Tiltak ble gjort av sameiet, er ikke kjent med problematikk etter det.




Boder
Boligen disponere én kjellerbod på 8,22m², merket med 7011.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest vedrørende oppføring av tre boligblokker på en felles sokkel med parkeringsanlegg, datert 02.02.2017.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med radiatorer, tilkoblet fjernvarmeanlegg/sentralfyringsanlegg.
Gulvvarme i gulv på bad.

Strømforbruk fra 2023 opplyst fra selger: 4153 kWh.
Forbruk vil variere fra person til person og informasjonen er kun en opplysning og ikke en føring for nye eiere.


Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 816,- pr.mnd.
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.786,– pr. md. Herav: Felleskostnader 381,- Felleskostnader brøk 3.175,- A-konto oppvarming 1.007,- Felles bredbånd 223,- Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 4.816,-

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ingen lån registrert for selskap.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Styrets arbeid 2022-2023
Styret har i denne styreperioden hatt 9 styremøter og behandlet ca 100 saker.
I tillegg til løpende drift har styret i denne perioden arbeidet med oppfølging av flere
skader. Antall skadetilfeller har holdt seg på minst samme nivå som i 2022. Det har vært
skader som følge av teknisk svikt, ekstremnedbør, feil bruk av parkeringsanlegg etc. Det
planlegges for noe mer vedlikehold fremover. Blant annet ser styret at det er behov for å få
malt i enkelte oppganger der vegger begynner å bære preg av skader antakelig oppstått
ifbm. inn/utflytting.
I mars i 2023 byttet sameiet driftsoperatør fra EVBox til Electric Freeway på ladeboksene i
parkeringssystemet. Styret opplever at dette byttet har vært vellykket, og at stabilitet og
leveransen har blitt bedre. Styret opplever samarbeidet med Electric Freeway som mye
bedre enn det vi hadde med EVBox.

På årsmøtet for 2022 ble det vedtatt at styret skulle arbeide med en løsning for
elektroniske nøkler i sameiet. Dette har vært et pågående arbeid gjennom året der styret
vurderer ulike løsninger. Dette er en stor investering og flere avgjørelser må tas. Styret
ønsker at den løsningen man lander på skal stå seg også teknologisk over flere år
fremover, og har derfor valgt å bruke god tid på bestemme seg for en løsning fremfor å ta
snarveier. Dette arbeidet innebefatter blant annet å forhøre seg med andre
borettslag/sameier om erfaringer de har med ulike systemer. Styret håper å snarlig kunne
legge frem et endelig valg av løsning.

I 2023 har det blitt etablert en egen velforening for Kværnerbyen som skal følge opp på
felles arrangementer som OBOS tidligere stod som arrangør av. Styret ser på dette som et
positivt tilskudd til nærområdet og oppfordrer alle beboere til å delta på de aktivitetene som
finner sted. Arrangementer arrangert av velforeningen finansieres gjennom et tilskudd fra
alle borettslag/sameier i Kværnerbyen.

Økonomien i sameiet er fortsatt solid, men høy inflasjon påvirker også sameiets sine
kostnader der de fleste avtaler KPI justeres årlig. I tillegg har det også dette året vært en
høy økning i vann- og avløpsgebyret til Oslo kommune. For å sikre en fortsatt god
økonomi i sameiet også fremover fant styret at det var behov for å øke felleskostnadene
noe.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6656620

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 942 313,- Som sekundærbolig Kr. 7 380 789,-

Sameie
Sameie: Kværnerbyen Terrasse, Orgnr: 917195129

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Det er ikke styregodkjenning.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt å holde hund og katt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre sameiere, herunder at ekskrementer straks fjernes av eier. Vi minner om at det er båndtvang året rundt i hele Kværnerbyen. Eier er ansvarlig for enhver skade som måtte påføres eiendommen som f.eks oppskraping av karmer, skade på blomster, grøntanlegg mv.
Hunder skal aldri være på lekeplasser, gress eller bed.

Diverse
Hvitevarer på kjøkken medfølger, vaskemaskin medtas videre. Fastmontert møbler og garderobeskap medfølger leilighet, samt hyllesystem i bod medfølger.

Kommentar fra selgere:
- Hva var avgjørende for dere den gang dere kjøpte denne leiligheten?
Nytt område, nærhet til mange kollektivlinjer, svartdalsparken, «alt du trenger i nabolaget».

- Hva har dere likt mest med å bo her?
God barnehage og skole i umiddelbar nærhet, vannspeilet populært på sommeren for barn, et område hvor barn/nabobarn løper inn og ut til hverandre.

- Hva kommer dere til å savne?
Ovennevnte.

- Hva tror dere ny kjøper vil sette mest pris på?
Et stabilt område, mye samme personer som naboer, enkelt å bo mtp. viktigste butikker rett utenfor døren, kort vei til sentrum etc.


Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ihht. reguleringskart hentet fra Oslo kommune 30.07.2024 med tilhørende bestemmelser i reguleringsplan S-4198 datert 14.12.2005 og S-4933 datert 30.06.2016. Videre er området regulert i kommunedelplan KDP-17.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.

Pågående byggesaker:
- 201903227: Konows gate 80 - Oppføring av 8 balkonger
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201903227

Pågående plansaker:
Saksnr. 201508595: Ryenbergveien 64 - 66 - Oppføring av boligblokker
Hotvedt Holding AS foreslår å omregulere Ryenbergveien 64-66 fra boligformål til boligformål med høyere utnyttelse. Det foreslås å regulere to volumer innenfor planområdet, en blokk på fem etasjer i sør og rekkehus/tomannsboliger i nord. Planforslaget tilsvarer ca 35 nye boenheter.
Plan- og bygningsetaten kan anbefale boliger på planområdet med forbehold om at boligene og utearealet sikres bedre kvalitet.
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201508595

Saksnr. 201915940: Ryenbergveien 77 - 85 og Enebakkveien 101 - Detaljregulering
Ryenbergveien prosjekt 77-85 AS foreslår å omregulere Ryenbergveien fra småhusbebyggelse til terrassert blokkbebyggelse. Det planlegges å oppføre fem bygninger på inntil 6 etasjer i et område som i dag består av småhusbebyggelse. I Kommuneplan 2015 er størsteparten av planområdet avsatt til eksisterende bebyggelse og anlegg, unntatt gnr. 150 bnr. 75 som er avsatt til eksisterende grønnstruktur (984 m2). Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget på bakgrunn av at utnyttelse, støyhåndtering, terrengbearbeidelse, byggehøyder, og typologi er vesentlig i strid med Kommuneplan 2015. Videre anbefaler ikke plan- og bygningsetaten forslaget på grunn av manglende ivaretagelse av eksisterende vegetasjon/grønnstruktur som inneholder naturmangfoldverdier.
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201915940

Saksnr. 202212750: Brynsbakken - Oppstartsmøte - Kapasitetsøkende jernbanetiltak
Formålet med planarbeidet er å øke sporkapasiteten på alle baner gjennom Brynsbakken, noe som er en forutsetning for å kunne realisere jernbanens rutemodell 2027. Planarbeidet starter opp på nytt med bakgrunn i Statsforvalterens vedtak om medhold i klagesak 23.03.2022. Arbeid med nytt planprogram igangsettes med foreliggende anmodning om oppstartsmøte.
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202212750

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 182 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 300 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 183 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 483 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 492 950,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1%

Markedspakke Premium + Kr.25 900

Oppgjør Kr.8 300

Visningshonorar Kr.3 450

Tilrettelegging Kr.17 900







Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-24-0191

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Siviløkonom / Partner Line Strifeldt Johansson

Saksbehandlere
Line Strifeldt Johansson
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Siviløkonom / Partner
Mob: 93 09 50 15 / E-post: lsj@eie.no

Daria Zuzanna Dymarska
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 46 36 40 86
[/ E-post: dzd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Freserveien 35
For mer om objektet
Freserveien 35

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: