Bilde 1 av Helgesens gate 3ABilde 2 av Helgesens gate 3A
Digital salgsoppgave
Helgesens gate 3A

0553 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT. VISNING AVLYST!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
13
Antall soverom
1 soverom
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
56 m²
Bruksareal (BRA)
58 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
2 m²
Fellesutgifter
kr 4 064 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 144 170
Fellesgjeld
kr 24 734
Totalpris
kr 5 158 904
Fellesformue
kr 20 850
Byggeår
1876
Tomt
Eiet tomt 457 m²
Oppdragsnummer
125240514
Prisantydningkr 4 990 000,-
Fellesgjeldkr 24 734,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 133 720,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 5 158 904
Eiendom
Helgesens gate 3A, 0553 OSLO, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 228 Bnr. 67 Snr. 13 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 58 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 56 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 2 kvm
Utover overnevnte areal er det en kjellerbod på ca. 10,5 m2 (gulvareal/takhøyde ca. 170 cm), samt en loftsbod på 2 m2 (gulvareal ca. 5 m2). Kun deler av
loftsbod er målbar i henhold til NS3940:2023. Arealet er tatt med i BRA-e.  Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Areal
Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 58 kvm, BRA-i: 56 kvm , BRA-e: 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1876

Tomt
Eiet tomt 457 kvm

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Trond-Robert Wilhelmsen Takstdato: 12.09.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 24 734,- pr. 10.09.2024
Andel fellesformue: kr. 20 850,- pr. 31.12.2023

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 990 000,- (Prisantydning)
kr 24 734,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 014 734,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 133 720,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 134 920,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 149 654,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 158 904,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 064,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, internett (fiber), kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles forsikring, vedlikeholdsfond, nedbetaling andel fellesgjeld, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom sameiets felleskostnader.

Eier
Sverre S Andreassen Ida Brekke Engesveen

Beskrivelse
Eline Tilley har gleden av å presentere Helgesens gate 3A! Her får du en delikat leilighet med en god kombinasjon av klassisk sjarm og stilrene materialvalg som gir en særskilt god atmosfære!

Boligen ligger i 4. etg. og har en hyggelig entré med påfølgende gang, lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, lun og romslig stue med delikat peisovn, flott bad og romslig soverom. Leiligheten har en svært ettertraktet beliggenhet på Grünerløkka med ''tøffelavstand'' til alt du trenger i en travel hverdag!

- 4. etasje i klassisk bygård
- Generøs takhøyde og store vinduer
- Nytt énstavsgulv i 2024
- Stort flislagt bad fra 2013
- Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
- Lekker peisovn i stue
- Lave felleskostn. Varmtvann og fiber inkl.
- Selveierleilighet (utleie tillatt)
- Lagringsplass i to disponible boder

Parkering
Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser for området.
Bydelen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere "gratis" døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid på henviste plasser, mot et gebyr.

Følgende priser gjelder for beboerparkering for 2024 i indre by:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5950 kroner for ett år
El-bil: 2000 kroner for ett år
Motorsykkel og moped: 2975 kroner for ett år
El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner for ett år
Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon, se Oslo kommune sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Beliggenhet
Helgesens gate 3 ligger sentralt til i Oslo i et av Grünerløkkas mest ettertraktede områder. Her bor du tilbaketrukket, men likevel i et populært, urbant og hyggelig nabolag, preget av sitt yrende folkeliv, med Akerselva, Kubaparken og Olaf Ryes plass blant nærmeste nabo!

Grünerløkka har de seneste årene etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo, med muligheten til å nyte grønne områder og alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er et mangfoldig og spennende område med et rikt forretnings- og kulturliv, mange kafeer og restauranter. I nærmiljøet finnes flere store åpne grøntanlegg som blant annet Sofienbergparken og Birkelunden med et myldrende folkeliv, arrangementer og konserter på sommerstid. Området kan på mange måter beskrives som en by i byen!

Servicetilbud
Boligen er ideell for deg som ønsker å bo sentralt med et rikt utvalg av servicetilbud, men likevel ha muligheten for å slappe av i grønne omgivelser. Grünerløkka er kjent for sitt pulserende uteliv med noen av Oslo sine mest spennende restauranter og barer som blant annet Delicatessen, Trattoria Popolare, Südøst m.m. Området kan også by på et mangfold innenfor kultur- og shoppingtilbud med flere nisjeforretninger og loppemarked hver søndag i Birkelunden. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Bunnpris i Thorvald Meyersgate eller KIWI i Markveien, begge to innen kort gange fra leiligheten.

Tur- og rekreasjonsmuligheter
Leilighetens beliggenhet gir deg et godt utgangspunkt for et parkliv og flere flotte gåturer. Sofienbergparken, Olaf Ryes plass, Kubaparken og Birkelunden er alle innenfor en kort spasertur. Parkene er populære destinasjoner for soling, grilling, leker og sport på sommerstid. I tillegg har du Akerselva i nær tilknytning. Her finner du fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Her kan du ta deg langs elva forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot Maridalsvannet og inn i Maridalen. "Elvelangs" hvor belysningen langs elven blir byttet ut med ca. 4 000 fakler er å anbefale å få med seg.

Gangavstand er det også til flere treningsmuligheter. Treningssentrene EVO Grünerløkka, SATS Schous Plass og Athletica Vulkan ligger innen kort gange fra leiligheten. Dælenenga ligger cirka 600 meter fra leiligheten og kan by på en kunstgressbane for fotball. Det er her planlagt å bygge en flerbrukshall som skal gi lokalområdet og idretten et økt aktivitetstilbud. På vinterstid er det kort vei med enten kollektivt eller bil til flotte langrennsløyper i marka og Tryvann alpinanlegg.

Offentlig kommunikasjon
Leiligheten ligger i et område med gode kollektivmuligheter. Ca. 280 meter fra leiligheten ligger trikkeholdeplasset 'Olaf Ryes plass' hvor du finner trikkelinje nr. 11 og 12 (Majorstuen - Storo-Grefsen st.), samt 18 (Rikshospitalet - Storo-Grefsen st.). Ellers er det gode buss- og trikkeforbindelse på Grünerløkka som enkelt tar deg inn til Jernbanetorget med et ytterligere tilbud av kollektivtransport. Se https://www.ruter.no for mer info.

Utdanningsinstitusjoner
Utdanningsinstitusjoner som Handelshøyskolen BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Oslo MET (Høyskolen i Oslo og Akershus), Lovisenberg Diakonale Høgskole og Arkitekthøyskolen er alle innen kort avstand.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av klassisk bygårdsbebyggelse. Klassisk bygård oppført i ca. 1876 i mur- og teglkonstruksjoner etter datidens
byggeskikk.

Tomt
Eiet tomt, 457 kvm. Skjermet gårdsrom som er pent opparbeidet med belegningsstein, diverse beplantning og sittegrupper. Det  er også felles sykkelparkering.

Adkomst
Leiligheten har adkomst via felles gårdsrom og trapper til etasjeplan.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Godt kollektivtilbud og flere holdeplasser som trikk, buss og flybuss i kort gangavstand. Nærmeste holdeplass er Olaf Ryes plass som ligger ca. 300 meter unna med hyppige avganger.

Inneholder
Boligen ligger i byggets 4. etg. og inneholder entré, gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten bod i kjeller og på loft.

Byggemåte
Fasade:
Grunnmuren er antatt fundamentert på flåter/komprimerte eller faste masser. Hovedbærekonstruksjon i teglstein, pusset og malt. Saltak i treverk tekket med takplater. Snøfangere, renner, nedløp og beslag i stål. Felles trappegang med tretrapp.

Vinduer:
Vinduer med 3-lags glass og trekarmer.
Vinduene er datert 1984.

Dører:
Malt entredør (B30/35db) med sikkerhetslås og dørpumpe.

Boder
Med boligen følger bod i kjeller og loft. Gulvareal i kjellerbod er ca. 10,5 kvm (gulvareal/takhøyde ca. 170 cm), samt loftsbod med gulvareal på ca. 5 kvm.( Målbart areal ca. 2 kvm). Kun deler av loftsbod er målbar i henhold til NS3940:2023.

Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Standard
Kjøkken:
Praktisk separat kjøkken med stilren kjøkkeninnredning fra 2010 med slette flater og innfreste håndtak. Svært gode arbeidsflater på nøttefarget laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum tilkoblet ettgreps-blandebatteri(2024). Integrerte medfølgende hvitevarer er induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, nytt kjøleskap(2024) og fryseskap. I tillegg medfølger frittstående vinskap under kjøkkenbenk. På veggen er det hvite fliser i mursteinsmønster og benkebelysning under overskap. Ny ventilator (2024) over platetopp. Stoppekran kjøkken under komfyr.

Baderom:
Lekkert bad med varmekabler. Fliser på vegger og gulv. Malt himling med LED-downlights. Moderne ny baderomsinnredning(2024) med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med integrert belysning over servant. Romslig dusjhjørne med innfellbare dusjdører i herdet glass. Vegghengt toalett med skjult sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Plastsluk med synlig klemt membranløsning. Bad fra 2013 ifølge tidligere eier.

Innvendige overflater:
Gulv består av énstavs laminat, belegg og fliser på bad.
Nytt gulv i stue, kjøkken og soverom i 2024.
Veggene er malte flater. Vegger malt i 2020/2024.
Himling har malte flater.

Innvendige dører:
Malte profilerte innerdører.

Følgende registrerte avvik ihht. tilstandsrapporten:

Følgende punkter har fått TG 3
Etasjeskille og gulv på grunn
Etasjeskiller fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner og bruk av niveleringsutstyr. Skjevheter og ujevnheter ble registrert. Skjevheter i gulv er ikke uvanlig for eldre bygårder. Lokalt avvik er målt opp til 6,5 cm (entré) Totalt avvik er målt opp til 10,5 cm (stue). Oppgitte skjevheter gis TG-3. Nivåforskjell mellom rom gis TG-2.

Anbefalte tiltak:
Ikke behov for umiddelbare tiltak men ved evt. legging av nytt gulv som stiller krav til planhet av underlaget, må tiltak påregnes. Utbedringskostnader: 50 000 - 150 000.

Ventilasjon på våtrom
Mekanisk avtrekksvifte er ført inn i felles luftesjakt som er beregnet for naturlig ventilasjon.

Anbefalte tiltak:
Demontere mekanisk avtrekksvifte og montere klaffventil.
Utbedringskostnader ventilasjon: Under 10 000.

Følgene punkter har fått TG 2
Vinduer og dører:
Vinduene er datert 1984. Entredør med ukjent alder. Normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning.
Punktering er påregnelig som følge av vanlig slitasje. TG-2 gis grunnet elde, slitasje og manglende barnesikring.
Anbefalte tiltak:
Bedre personsikkerhet. Vinduer er modne for utskifting.

Kjøkken:
Avtrekk med kullfiltervifte gis TG-2 (ref. NS3600).

Elektrisk:
Det elektriske anlegget er ikke vurdert da dette ligger utenfor takstmannens kompetansefelt. Dersom ytterligere gjennomgang av det elektriske anlegget ønskes, anbefales en eltakst.
TG-2 gis grunnet manglende dokumentasjon på el-anlegget, samt manglende el-kontroll de siste 5 år.
Anbefalte tiltak:
Det anbefales en utvidet el-kontroll.

Ventilasjon:
Boenheten mangler ventilering (tilførsel av frisk luft/lufteventil), utover muligheten for åpning av vinduer på stue og soverom. Normalt ihht. byggeår. Oppgitt avvik gis TG-2. Ventilasjon og TG-1 og TG-2.
Anbefalte tiltak:
Bedring av ventilasjon.

Våtrom: Bad/Vaskerom:
Deler av gulv med dårlig og manglende fall til sluk. Fall til sluk i dusjsone er tilfredsstillende. 2 sprukkede veggfliser ved vindu.
Oppgitte avvik gis TG-2.

Sanitærutstyr og innredninger med normal elde og slitasje. TG-1. Baderomsinnredning fra 2024 gis TG-0. TG-2 er satt pga. manglende drensåpning fra innebygget sisterne for synliggjøring av eventuelle lekkasjer.

Øvrig: Gulv:
Gulvoverflater med normal elde og slitasje. TG-0 og TG-1. "Knirk" ved flere laminatskjøter gis TG-2 (ref. NS3600).
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats:
Firmanavn; Thor Arnesen Rørservice, ifølge tidligere eier.
Redegjør:
Bad rehabilitert av tidligere eier før salg i 2013, arbeid utført av Thor Arnesen Rørservice. (Dette ifølge tidligere eier). Byttet servant/servantskap og dusjhode 2024 (Egeninnsats).

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja
Firmanavn: Thor Arnesen Rørservice, ifølge tidligere eier.
Redegjør: Ifølge tidligere eier.

Er arbeidet byggemeldt?
Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Eldre bygård, normalt med skjevhet i gulv.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: I regi av sameiet.
Redegjør:
Reparasjon og vedlikehold av taket i 2021.

Kjenner du til om det er/har vart utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært.
Firmanavn: Storm Elektro AS (ifølge tidligere eier).
Redegjør:
Skiftet gamle stikk og la opp nye (2015). Festet noen stikk etter kontroll av elanlegg høsten
2019. Storm Elektro AS. (Ifølge tidligere eier).
Trukket ledning for lampe over spisebord i stue 2020. Gjort av elektriker.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja, i henhold til tidligere eier, men vi bestitter ikke denne.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Det ble utført kontroll av det elektriske anlegget den 13.09.19. Kontrollen ble utført av Rejlers Elsikkerhet AS. Avvik ble lukket av Storm Elektro AS. (Ifølge tidligere eier).

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Det er bygd to leiligheter på loft (en i hver oppgang). Utbyggingen ble gjennomført på 80-tallet.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Foreligger approbasjonsdokument.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Tilfelle av rotter i kjeller ble oppdaget i 2021. Sameiet har i dag serviceavtale med skadedyrfirma Pelias for jevnlig kontroll.

Andre kommentarer fra selger:
Ett vindu på soverom (øverst høyre) er litt hardt å åpne.

Det er sikkerhetslås på ytterdøren med selger har ikke nøkkel til denne, og vil derfor ikke bli overlevert til kjøper ved overtakelse.

Panelovn på kjøkken fungerer ikke.

Har dere blitt informert om vedlikeholdsprosjekter av styret som skal gjennomføres? Sameierne holder på å male oppgangene. Sameiet er i prosess med å innhente tilbud på å behandle/bone gulv i oppgangene.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1876. Normalt sett er ekspedisjonsdokument forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

- Vaaningshus - Byggesaksdok (uattestert) - 1876
- Ferdigattest Helgesens gate 3 - Installasjon av brannalarmanlegg datert 23.04.2018
- Brukstilltatelse på loftleiligheter datert 1987
- Ferdigattest Helgesens gate 3 A-B, Sammenslåing leilighet, innr. bad og wc m.m. datert 04.03.1987

Byggetegninger:
Byggtegninger samsvarer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming supplert med varmekabler på bad.
Peisovn i stue.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er felles varmtvann i bygget.

Nåværende eier har et strømforbruk gjennomsnitt 715 kwh pr. mnd. beregnet jan.-aug. inneværende år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 064,- pr.mnd.
Varmtvann, internett (fiber), kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, felles forsikring, vedlikeholdsfond, nedbetaling andel fellesgjeld, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Herav:
Lån nr.: 2242; Renter kr. 167,54
Lån nr.: 2242; Avdrag lån kr. 310,72
Bredbånd kr. 397,00
Vedlikeholdsfond kr. 322,00
Felleskostnader kr. 2 867,00

Det tas forbehold om at felleskostnadene på kort varsel kan endres av styret. Oppgitt beløp baserer seg på gjeldende felleskostnadsnivå.
Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Mye dekkes gjennom felleskostnadene. Normale tillegg vil være strøm, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ett  lån:
Långiver: Handelsbanken
Lånenr.: 8397.71.8389
Annuitetslån med løpetid på 6 år
Effektiv rente pr. 02.02.2024: 8,590%
Restsaldo per 31.12.23 kr. 599 004
Andel restsaldo per 10.09.24 kr. kr 24 734,32
Innfrielsesdato/restløpetid 10.01.2030
IN-ordning: nei


Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 81412360

Sameiet er også forsikret i Norsk Hussoppforsikring med polisenummer: 41482073

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: kr 1 265 921
Som sekundærbolig: kr 4 810 498

Sameie
Sameie: SAMEIET HELGESENSGATE 3, Orgnr: 982957524
Sameiet består av 18 seksjoner, og har gnr. 228, bnr. 67 i Oslo kommune.
Sameiet har to dugnader pr.år (vår/høst). Trappevask gjennomføres av beboere hvor leilighetene i hver etasje har ansvar for sin trappesats og trappen en etasje ned. I praksis skal dette gjøres annenhver uke av denne seksjonen. Det er felles sykkelparkering i bakgården.

Styret opplyser at det ikke er planlagt noe som kan medføre økning, men at det er snakk om en utredning av balkonger/fasadeoppgradering etterhvert, men ingenting er vedtatt.

Styret maler i disse dager oppgangen.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.
Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Forretningsfører
BORI

Styregodkjenning
Ikke krav til at seksjonseier skal godkjennes av styret.

Tekniske installasjoner
Sameiet har felles fiberavtale Global Connect. Det er mulig å kjøpe TV-pakke for rabattert pris (fra kr. 349,- pr. mnd. i 2024).

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, men det må ikke være til sjenanse for naboer. Hunder skal luftes i bånd og være
under kontroll. Ekskrementer etter hund og katt skal fjernes.

Annet
- Alle hvitevarer inkl. vinskap og vaskemaskin medfølger
- Lampe over spisebord medfølger ikke
- Skoskap i entré medfølger

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Rettighetshavere til eiendomsrett

2020/3277235-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
Sverre S Andreassen
Ida Brekke Engesveen 


Heftelser

1955/419784-1/105  Erklæring/avtale  
06.12.1955 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-228/67
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/46205-9/105  Pantsettelseserklæring  
31.07.1985 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1120182
PANTSETTELSESERKLÆRING
PRIORITET ETTER: 90%
AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1985/46205-8/105  Seksjonering  
31.07.1985 
opprettet seksjoner:
snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 56/1091

1987/22712-9/105  Resek/tilleggssek  
07.04.1987 
nye seksjoner:
snr: 17
formål: Bolig
sameiebrøk: 60/1222
nye seksjoner:
snr: 18
formål: Bolig
sameiebrøk: 71/1222
seksjonsameieandeler:
snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 56/1091
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 18 SEKSJONER

1987/22712-11/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
07.04.1987 
endring av formål/brøk:
snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 56/1222
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.


Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.


Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Ved utleie av leiligheter skal seksjonseiere gi informasjon til leietakerne om vedtekter og husordensregler for sameiet. Utleie skal også meldes fra til styret.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vann og kloakk. Offentlig, interne gang- og stikkveier. Info ifølge tilstandsrapport.

Regulering
Eiendommen er regulert som byggeområde for boliger etter reguleringsplan S-2255. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)


Byggesaker i området:
Steenstrups gate 12 A - Fasadeendring - Bytte vinduer
Saksnr.: 202453580 - Byggesak        
Mottatt sak: 13.03.2024
Status: Tillatelse gitt

Fossveien 21 - Bruksendring fra næringsareal til bolig, etablering av bad og endring i bærekonstruksjon
Saksnr.: 202451156 - Byggesak        
Mottatt sak: 25.01.2024
Status: Tillatelse gitt

Fossveien 21 - Oppføring av seks balkonger
Saksnr.: 202451902 - Byggesak        
Mottatt sak: 09.02.2024
Status: Mottatt søknad om ferdigattest

Helgesens gate 5A - Utskifting og oppføring av antenner
Saksnummer       202454661 - Byggesak        
Mottatt sak             09.04.2024
Status    Tillatelse gitt

Markveien 25 A - Innsetting av ny ytterdør i næringslokale
Saksnr.: 202313751 - Byggesak        
Mottatt sak: 15.09.2023
Status: Tillatelse gitt

Plansaker i området:
Markveien - Olaf Ryes plass til Torggata - Dialogfase - Gateopprustning
Saksnr.: 202209792 - Reguleringssak           
Mottatt sak: 28.06.2022

Toftes gate - Tilrettelegging for sykkel - Detaljregulering
Saksnr.: 202308348 - Reguleringssak           
Mottatt sak: 26.05.2023

Eiendommen er oppført i Gul liste som kommunalt listeført. Det er kulturminnets verneverdi som kan påvirke saksbehandlingen etter plan- og bygningsloven, ikke oppføringen i Gul liste.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)
kr 24 734,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 014 734,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 133 720,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 134 920,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 149 654,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 158 904,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tinglysning sikringspant selveier (Kr.500)
Provisjon (Kr.25 000)
Tilrettelegging (Kr.9 900)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 385)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke (Kr.17 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.75 993)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0514

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Eline Tilley

Saksbehandlere
Eline Tilley
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 48 19 00 93 / E-post: et@eie.no

Karoline Dovland
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 45 10 36 61
[/ E-post: kd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Helgesens gate 3A
For mer om objektet
Helgesens gate 3A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: