Bilde 1 av Schübelers gate 11Bilde 2 av Schübelers gate 11
Digital salgsoppgave
Schübelers gate 11

0577 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Klassisk, flott 3-roms pusset opp i 2018 | Stukkatur og rosett | Varmtvann inkl | Ingen dok.avgift!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Andel
Andelsnummer
2
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
50 m²
Bruksareal (BRA)
54 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Fellesutgifter
kr 3 606 / Mnd
Prisantydning
kr 4 750 000
Omkostninger
kr 17 372
Fellesgjeld
kr 22 277
Totalpris
kr 4 789 649
Fellesformue
kr 26 728
Byggeår
1899
Tomt
Eiet tomt 299 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 229, bnr. 132
Oppdragsnummer
71240170
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 4 750 000,-
Andel av fellesgjeldkr 22 277,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 882,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 4 789 649
Standard

Velkommen til Schübelers gate 11!


Lys, gjennomgående 3-roms i flott gård like ved Botanisk Hage. Leiligheten har god gjennomgående planløsning, store vinduer og god standard. Leiligheten inneholder entré, stue/kjøkken med god plass til sofagruppe og spisebord, 2 soverom og bad med opplegg til vaskemaskin. Flott opparbeidet bakgård som har et hyggelig sitteområde med benker og bord.


Leiligheten ligger usjenert til i høy 1.etasje. Lun og godt tilbaketrukket beliggenhet, likevel midt i byen. Det er kort gange til alt av butikker, grøntområder, Oslo sentrum og offentlig kommunikasjon.


Entré:

Lys og hyggelig entré som gir et godt førsteinntrykk. Her er det plass for sko og yttertøy. Dørcalling.


Stue/kjøkken:

Stue og kjøkken ligger i åpen løsning som er sosialt og praktisk. Det er god takhøyde og klassiske detaljer med store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Her er det plass for både sofagruppe, spisegruppe og tv-seksjon. Kjøkkeninnredningen er fra 2018 og har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Hvitevarer er integrerte og består av kjøle- og fryseskap, stekeovn, platetopp, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Hvitevarene medfølger handelen. Gulvet er fra 2018, og har varme.


Bad:

Lekkert flislagt bad med varmekabler i gulv. Det er plass og opplegg for vaskemaskin. Badet inneholder baderomsinnredning, overskap med speildører, veggfestet toalett med skjult sisterne og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Downlights i himling bidrar jevnt lys i rommet. Det er naturlig ventilering. Badet ble oppusset i 2018 i følge tidligere salgsopplysninger.


Soverom:

Leiligheten har to innbydende soverom med plass for seng og nattbord. Rommene ligger på hver sin side av leiligheten - Det største soverommet vender mot bakgård. Soverommene har klassiske detaljer med stukkatur i taket. Praktiske garderobeskap fra 2018 med lys på begge soverom.


Overflater:

Gulv: Laminatgulv fra 2018. Fliser fra 2018 på badet.

Vegger: Vegger med malte flater. Fliser på badet.

Himling: Malte himlinger med stukkatur og rosetter i stuen og soverom.


I tillegg disponerer leiligheten 2 boder - en i kjeller og en på loft.


Det henvises til en grundig gjennomgang av vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring, for informasjon om boligens tekniske standard.


Oppsummering fra selgers egenerklæringsskjema:

-Nytt bad i 2018 i regi av forrige eier.

-Membran i 2018 i regi av forrige eier.

-Nye rør i forbindelse med nytt bad i 2018 i regi av forrige eier.

-Det har vært sprekk i puss på takpipe av bygget - utbedret i 2024.

-Har vært utettheter på taket av bygget - utbedret i 2024.

-Reparasjon av løs murstein i pipe og pusseskader på pipe før montering av blikk og nye pipehatter. Tettet hull i beslag/glipp mellom bygget og nabobygget. Utbedret i 2024 av Nye Oslo Byggservice og Eiendom AS.

-Gjennomgående nytt elektrisk anlegg fra sikringskap til alle punkter i leiligheten - utført av Bjarne Themsen Ampere Installasjon AS i 2018.

-Det ble gjennomført stikkprøvekontroll av Elvia i 2021. Resultatet av kontroll var ingen avvik.

-I 2021 var det et duereir i taket av bygget - dette ble fjernet og det har ikke vært et problem siden.

-Eier får ikke åpnet et av 'toppvinduene' på hovedsoverom. Usikker på om dette er på grunn av maling fra oppussing i 2018 eller noe annet, men det har ikke vært i bruk da resterende vinduer har vært tilstrekkelig.

-I 2021 var det tilfelle av vannskade i himling/vegg på gjesterom grunnet oppussing fra nabo i 2. etasje, som antakelig har kommet bort i et rør i forbindelse med oppussing av kjøkken og forårsaket lekk. Dette ble utbedret av forsikringsselskapet under borettslagets forsikring.

-I 2023 var det et tilfelle av vannskade i himling/vegg i samme gjesterom fra nabo i 3. etasje, hvor rørlegger som pusset opp baderom glemte å plugge et rør før de dro for kvelden. Dette ble utbedret av forsikringsselskapet under borettslagets forsikring.

Egenerklæring ligger vedlagt i salgsoppgaven.



Tilstandsrapport og byggemåte

Byggemåte:

Bygård fundamentert med antatt flåtekotnstruksjon og natursteinsmur til antatt faste masser. Bærende konstruksjoner i teglstein. Etasjeskille i trekonstruksjon. Saltak med sperrekonstruksjon tekket med korrugerte plater e.l.


Tilstandsrapport:

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra West Takst og Rådgivning AS v/ Christian Kjerulf, datert 30.05.2024. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende.

Oppsummering av TG2, TG2 og TGIU:

Boligen har ingen TG3.

Boligen har fått følgende TG2:

-Utvendig > Vinduer: Tid for utskifting nærmer seg med tanke på alder.

-Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eier har selv med eget apparat målt over tid. Gjennomsnitt godt under anbefalt grense. Boligen ligger i område "lav til moderat"

-Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

-Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk: Det er ikke mulig å konstatere hvorvidt ventilatoren er tilkoblet ventilasjonssjakt. Bør sjekkes grundigere da dette i så fall som oftest ikke er tillatt.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger: Utløpsrør fra rørskapet mangler.


Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 54,0 m²

- BRA-i: 50,0 m²

BRA-e: 4,0 m²




Arealbeskrivelse

Boligbygg med flere boenheter

Sum BRA 54 m²

- BRA-i 50 m²: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.

- BRA-e 4 m²: Bod i kjeller


Leiligheten disponerer 1 kjellerbod og 1 loftsbod. Loftsboden er ikke målbar(skråtaks regelen), men oppmålt gulvareal til ca 3,5m2. På original tegning vises en kanal mellom gang og soverom. I følge takstmanns rapport er det vanskelig å stadfeste dagens tekniske funksjon av denne. Undertegnede har valgt å media denne da den er inntegnet på original tegning. Denne delen utgjør ca. 1m2. Kjøper overtar ev. ansvar og risiko.


Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.



Elektrisk anlegg

Eiers siste års forbruk: 

2021: 9'477kWt

2022: 8'114kWt

2023: 10'990kWt


Sikringsskapet er plassert i entre med automatsikringer/jordfeilsikringer. Nytt elektrisk anlegg/nye automatsikringer i 2018.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Oppvarming: Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler på bad, og varme i gulv på stue/kjøkken og entré.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Rød G er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

-Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).

-Det er avløpsrør av plast. Nye vann- og avløpsrør i 2018.

-Boligen har naturlig ventilasjon. Tilluft via spalteventiler i vinduene.

-Sikringsskap er plassert i felles oppgang utstyrt med automatsikringer.

-Varmefolie i entré og stue/kjøkken. Varmekabler på badet.

-Dørtelefon med åpner.





Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti.

-Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.



Tomten

299,00 m² eiet ihht. boligopplysningene. 


Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.


Pent opparbeidet gårdsrom med plen, internveier, sittegrupper og utepeis. Dette er det perfekte stedet for sosiale sammenkomster. Stor felles utebod hvor beboere kan plassere barnevogner eller sykler. Felles bod i kjeller.



Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beboerparkeringssone C. Prisene gjelder for et år.

-Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5940 kroner.

-Elbil: 2000 kroner.

-Motorsykkel og moped: 2970 kroner.

-El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner.




Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

I Schübelers gate 11 bor du i en rolig sidegate sentralt til på Tøyen, rett ved Enerhaugen. Det er få minutter ned til Grønland og sentrum, samt gangavstand til Grünerløkka, Kampen, Carl Berner m.m. Perfekt for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter, men likevel i rolige omgivelser.


Tøyen er et meget populært område, med blant annet Tøyen torg med mange nyåpnede kafeer og spisesteder. Videre finner man flere hyggelige kaféer og restauranter i nabolaget. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.


Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer.


For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Kort vei til Klosterenga Park, Tøyenparken, Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. For øvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som ligger like ved Operaen og har blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken hvert år og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.


Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 3 606,- pr. mnd. og inkluderer:

Tv/bredbånd, varmtvann, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, trappevask.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 10 990 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i If Skadeforsikring NUF som koster kr. per år.


Boligen er tilknyttet Telia Flex som leverandør av kabel-tv og internett. Her kan man velge kombinasjon av internetthastighet/TV-kanaler etter ønske. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i If Skadeforsikring NUF med polisenummer: SP615794



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 789 198,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 2 998 951,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Borettslaget Florahagen, Orgnr: 951 310 875

Forretningsfører: Boligbyggelaget Usbl


Borettslaget består av 8 leiligheter.

Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret. Det gjelder også eventuell gjenanskaffelse.

Trapper og gelendere vaskes to ganger i uken. Vinduer i oppgangen vaskes en gang i måneden. Så ofte som det er nødvendig rengjøres utedør, mellomdør, trapperomsvegger og heisestolvegger (der dette finnes) i opptil 1,5 m høyde. Borettslaget bestemmer selv om arbeidet med utvendig renhold skal fordeles mellom beboerne eller utføres for borettslagets regning.

Dugnad, plenklipping og måking må påregnes.


Foretatte oppgraderinger de senere år: Det er interesse fra noen beboere om å bytte ut vinduer, men ikke tatt noen beslutning på dette ennå. Ny eier vil ha mulighet til å være med på å bestemme dette. Det vil medføre økning i felleskostnader/fellesgjeld om dette blir besluttet.


Vedtekter, husordensregler og årsmøtedokumenter kan fås ved henvendelse til megler.



Sikringsordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.


Hvis boligselskapet har felles lån vil andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 145 508,- pr. 27.05.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 22 277,- pr. 05.06.2024.

Andel fellesformue er kr. 26 728,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser:

Lånenummer: 12112916472, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 27.05.2024: 6.05% pa.

Antall terminer til innfrielse: 11

Saldo per 27.05.2024: 145 508

Andel av saldo: 0 Første termin/første avdrag: 29.12.2023 ( siste termin 29.12.2026 )



Årsregnskap

Regnskap for 2023 viser et underskudd på kr. -23 685,-

Budsjett for 2024 viser et overskudd på kr. 5 223,-



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Forkjøpsretten er sendt for utlysning for boligbyggelagets medlemmer samtidig med salget. Usbls medlemmer har frist til onsdag 26.06 kl. 23:59 for å gjøre forkjøpsretten gjeldende. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et gebyr til den som benytter forkjøpsrett.


Ansiennitetsregler:

1 - Andelseier i borettslaget

2 - Storbyfellesskap Bate, BOB, Vestbo, TOBB, Nobl og Bonord

2 - Medlem i Usbl



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Ferdigattest:

Det foreligger følgende dokumenter:

-Ekspedisjonsdokument av opprinnelig bygg datert 30.03.1899.

-Ekspedisjonsdokument for løfting av bjelkelag datert 25.01.1901.

-Ekspedisjonsdokument for innredning for vannklosetter datert 26.10.1932.

-Ekspedisjonsdokument for nye vegger i kjeller datert 23.10.1950.

-Ekspedisjonsdokument for sammenslåing av leiligheter datert 21.05.1980.


Et ekspedisjonsdokument er forsiden av byggesaksmappen fra oppføringstidspunktet. Det vil i ettertid ikke bli gitt ferdigattest på bygninger som er oppført før 1998, jf. lov om planlegging og byggesaksbehandling (plan- og bygningsloven) § 21-10 5. ledd. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.


Bygningstegninger:

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger datert 15.11.1949.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger av innvendig planløsning datert 31.07.1980 - i forbindelse med sammenslåing av leiligheter.

Følgende avvik er registrert: 

-Det som på tegninger omtales som "Kjøkken" er i dag soverom 2. Kjøkken er flyttet ut i stuen.



Regulering

Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.


For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/


Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger iht. S-2255. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside.


Pågående plansaker:

Kolstadgata m.fl. - Detaljregulering til politisk behandling - Møteplass ved Tøyen skole - Saksnummer: 201809736 - Reguleringssak

Bymiljøetaten foreslår å omregulere deler av Kolstadgata fra kjørevei til offentlig torg. Hensikten er å frigjøre arealer utenfor Tøyen skole som både kan brukes av elevene i skoletiden og være en møteplass for lokalmiljøet. Samtidig sikrer planforslaget at byrommet mellom Tøyen torg og Sørligata blir tryggere og mer trafikksikkert.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 541101, tgl. 16.08.1984 - Fellesobl. for bor.innsk.

Beløp: 524 000
Panthaver: ANDELSEIERNE I BORETTSLAGET
Orgnr: 7 279 780


Dnr. 900837, tgl. 09.02.1899 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde


Dnr. 74631, tgl. 29.11.1985 - Best. om adkomstrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 80969, tgl. 31.12.1985 - Best. om adkomstrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


Dnr. 65334, tgl. 07.10.1987 - Best. om adkomstrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 900095, tgl. 09.02.1899 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 4 750 000,-

Andel fellesgjeld kr 22 277,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 882,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 8 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 4 789 649,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 22 277,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,900 % av salgssummen inkl. mva


Tilrettelegging: 15 600,00

Grunnpakke borettslag: 16 300,00

Markedspakke Premium: 27 500,00

Visningshonorar: 3 450,00

Overtakelseshonorar: 3 450,00

Oppgjørsgebyr: 8 300,00

Gebyr for utsatt betaling: 3 500,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240170

Ansvarlig megler: Cecilia Johansen


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Schübelers gate 11
0577 OSLO
Schübelers gate 11

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: