Bilde 1 av Vesteråsveien 44Bilde 2 av Vesteråsveien 44
Digital salgsoppgave
Vesteråsveien 44

0382 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Moderne 4-roms endeleil. lekkert oppusset 2021 - Stor terrasse med fjordutsikt og kveldssol - To bad - Garasje med EL
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
163
Antall soverom
3 soverom
Etasje
-3
Primærrom (P-ROM)
142 m²
Bruksareal (BRA)
142 m²
Fellesutgifter
kr 7 956 / Mnd
Prisantydning
kr 10 490 000
Omkostninger
kr 277 320
Fellesgjeld
kr 625 216
Totalpris
kr 11 392 536
Fellesformue
kr 56 953
Byggeår
1977
Tomt
Eiet tomt 50576 m²
Oppdragsnummer
36220548
card-default

Elise Riise Johnsen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Elise
Prisantydningkr 10 490 000,-
Fellesgjeldkr 625 216,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 266 870,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 11 392 536
Eiendom
Vesteråsveien 44, 0382 Oslo, Etasje: -3

Matrikkel
Gnr. 28 Bnr. 309 Snr. 163 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 142 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1977

Tomt
Eiet tomt 50576 kvm

Prisantydning
10 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Stian Bagroen Takstdato: 06.10.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 625 216,- pr. 01.03.24
Andel fellesformue: kr. 56 953,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 10 490 000,- (Prisantydning)
kr 625 216,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 11 115 216,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 266 870,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 268 070,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 383 286,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 392 536,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader er kr 7.956,- pr. mnd og inkluderer varmtvann, kabel-TV/bredbånd, vaktmestertjenester, renhold, kommunale avgifter, felles forsikring, drift & vedlikehold, kapitalkostnader m.m.

Herav:
Felleskostnader: 5.321,-
Lånekostnad 1: 1.590,-
Lånekostnad 2: 1.045,-

Felleskostnadene vil øke litt og litt etterhvert som lånet ifbm fasaderehabiliteringen blir tatt opp. Mer informasjon om prosjektet kan leses under "sameiet".

Eier
Saeed Ramazany Shadab Abadpour

Parkering
Med leiligheten følger det en parkeringsplass (nr. 163) i felles garasjeanlegg med ladeboks klar til bruk.

Ekstra garasjeplass kan leies ved henvendelse til Investire AS.

Det er mulig å signere avtale om tilknytning til sameiets elbil lade-opplegg. Det betales akonto for elbil lading og gjøres en avregning etter forbruk.

Sameiet har også en god del gjesteparkeringsplasser. Inntil 50% av gjesteparkeringsplassene kan leies av beboere. Kontrollert gjesteparkering administreres av styret.

Beliggenhet
Beliggenheten er super for den som liker å være aktiv. Nærområdet kan by på flotte turstier og naturopplevelser i Mærradalen samt fine turstier og skiløyper langs Lysakerelven. Her kan man gå langs elven i variert terreng, enten opp mot Bogstadvannet eller ned mot Lysaker. På denne turen går man også forbi flere historiske steder og flere fossefall bl.a. Voksen Mølle, Fåbro mv. På sommerstid er det også flere fine badeplasser langs elven. Det tar noen få minutter å kjøre til Bogstad med adkomst til Nordmarka eller til Fossum og Bærumsmarka. På Bogstad er også en av landets flotteste golfbaner, i tillegg til Bogstad Gård med blant annet kafé og museum. Videre har Bogstadvannet fine bademuligheter om sommeren samt skiløyper og skøyteis om vinteren.

Dagligvarehandel kan gjøres på Joker som også er søndagsåpen eller Rema 1000 Vækerøveien. Man finner også Kiwi under 1 km fra leiligheten. Kort vei til Røa sentrum med Røa Senter som byr på det aller meste av servicetilbud som stor Meny-butikk, sportsforretninger, kaféer, vinmonopol, bank, postkontor, apotek m.m. På Røa finner du også treningssenteret Evo og Røa bad med svømmehall og Sats treningssenter. I tillegg finner du en rekke helsetilbud, som tannlege, kiropraktor, legesenter, osteopat m.m. Det er igangsatt utbygging av Røa Torg der det vil komme butikker, restauranter og kaféer. Ønsker du ytterligere servicetilbud finner du CC Vest med et bredt utvalg av butikker, kun en kort biltur unna.

God tilgang til offentlig kommunikasjon med  buss og T bane. Møllefaret busstopp kan nåes ved å gå mellom bebyggelsen i sameiet, på Vækerøveien hvor linje 32 og N32 går. Ellers har man ca. 700m til buss på Ullerntoppen, hvor Linje 1N, 46 går. Det tar ca. 15 minutter å gå til T-banestasjon på Åsjordet, der linje 3 tar deg ned til Majorstuen på ca. 11 minutter. Det går også flybuss fra Røa.

Området kan by på flere skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Lysejordet barnehage som ligger ca. 3 min. gange fra leiligheten og Møllefaret barnehage. Nærmeste barneskoler er  Lysejordet og Montessori Lyse, samt Bjørnsletta barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Persbråten og Ullern videregående.

Tomt
Eiet tomt, 50576 kvm

Sameiets tomt er pent opparbeidet fellesarealer til glede for beboerne. Det er pent asfaltert mellom byggene, og nyere lekeplasser for de minste. Det er også satt opp flere bord og benker på utsiktspunkter.

Inneholder
Leiligheten inneholder: Entrè/gang, stue, kjøkken, 2 bad, vaskerom og 3 soverom.

Terrasse ut fra stuen på ca. 15 m2.

Leiligheten disponerer en bod nr. 163 på ca. 5 m2, samt en bod på terrassen på ca. 2,5 m2.

Det medfølger en garasjeplass med elbil lader (nr 163).

Byggemåte
- Byggeår:
 1977

-Vinduer (TG1):
Vinduer og balkongdør med isolérglass.  I etterkant av tilstandsrapporten er vinduer blitt byttet i regi av sameiet. Vinduene er fra 2023.

- Balkonger, terrasser og rom under balkonger (TG2):
Terrasse ut fra stuen på ca. 15 m².
- Vurdering av avvik:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
- Tiltak:
Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

- Etasjeskille/gulv mot grunn (TG3):
Betongdekke som etasjeskiller.
- Vurdering av avvik:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert avvik i gulvets horisontalplan på ca. 35 mm gjennom hele rommet i entré/gang. Det ble benyttet laser hvor tilfeldige og tilgjengelige valgte punkter ble kontrollert. Avvik kan forekomme uten at dette blir registrert.
- Tiltak:
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

- Rom Under Terreng (TG2):
Vegger mot grunn av betong. Utforet på innvendig side av grunnmur.
- Vurdering av avvik:
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Utforing på innside av grunnmur er en risikokonstruksjon og representerer fare for fukt/kondensskader i konstruksjonen. Konstruksjonen er vanlig fra byggeåret, og gjelder hele sameiet.
- Tiltak:
Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
Styret opplyser at dersom det skulle bli fuktproblemer her er dette sameiets ansvar da det dreier seg om felles bygningsmasse, og de vil ta ansvar for eventuell utbedring.

Styret i Vestre Ullern Boligsameie v/Claus Frimann-Dahl (Styreleder) og Ina Svarød (Styremedlem) har i februar 2024 vært på befaring i forbindelse med måling av fuktgrense i soverom. Ingen fukt er påvist, men målinger viser angivelig at vegg ut mot skråning gir noe høyere utslag enn anbefalt grense på 15 %.
 
Det er ikke mistanke om noen form for lekkasjer fra hverken rør eller fjell bak bygget, men siden sameiet er bygget i en steinskråning kan det gi noen utslag på målinger grunnet fjellgrunnen bak blokkene. Dersom dette utvikler seg til et større fuktproblem hvor årsaken er drenering fra fjell eller felles rør, så er dette et sameieansvar.

-Vannledninger (TG1)
Innvendige vannrør er av typen rør i rør.
Fordelerskap for vannrør er plassert på badet.
Årstall: 2021

- Avløpsrør (TG1):
Innvendige avløpsrør i plast. Alder: 2021.

- Ventilasjon (TG1):
Mekanisk ventilasjon. Tilluft via spalter i vinduer/ ventiler i yttervegg.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: 142 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 142 kvm

Standard
Leiligheten holder gjennomgående høy standard fra 2021 da bolige ble vesentlig oppgradert og ombygget i forbindelse med oppussingen.

Entré | Velkommen inn!
Allerede i entrè får du et svært god førsteinntrykk. Leiligheten fremstår som lekkert oppusset og gjennomført allerede her. Videre innover i gangen er det satt opp et romslig garderobeskap med god plass for yttertøy og sko. Herfra har du enkel adkomst til de resterende rommene i boligen.

Stue | Romslig
Leiligheten byr på en særdeles romslig og innbydende stue med god plass til sofagruppe, spisebord og annet tilhørende møblement. Ettersom dette er en endeleilighet har boligen generelt godt med lysinnslipp. Vindusflatene mot vest i stuen går fra gulv til tak og byr på fantastisk utsyn over området. Sommertid kan den store skyvedøren gi deg en forlengelse av hele stuerommet ut mot terrassen. Her har du ingen innsyn og leiligheten oppleves dermed som skjermet og privat. Boligen ble pusset opp i 2021 og har blant annet ny slitesterk laminat og moderne farger på veggene. Stuen oppleves som et meget hyggelig oppholdsrom med god plass til å samle familie og venner.

Terrasse | Solrikt
Fra stuen er det utgang til en meget hyggelig terrasse som i forbindelse med oppussing i 2021 fikk nytt gulv og rekkverk. Uteplassen er på ca. 15 m2 og vender hovedsakelig mot vest og byr dermed på svært gode solforhold og fantastiske solnedganger. I tillegg har du nydelig, usjenert utsikt over området og mot fjorden. Terrassen har god plass til å innredes med spisebord eller loungemøblement. Her er det også stikkontakt, utelys og markise som kan skygge for solen på de varmeste sommerdagene. I tillegg er det en praktisk utvendig bod på ca. 2,5 m2 på terrassen.

Kjøkken | Stilrent
Leiligheten byr på et meget smakfult og lekkert kjøkken, inkludert et flott kjøkkenøy som byr på ytterliggere benke- og oppbevaringsmuligeter i tillegg til sitteplasser. Ved kjøkkenøyen er det er stort vindu med hyggelig utsikt mot grøntareal. Innredningen har profilerte og glatte fronter i grått med laminat benkeplate i sort. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer, herav platetopp, komfyr, microbølgeovn, oppvaskmaskin, vinskap og kjøleskap med frysedel. Dette er rett og slett et velutstyrt kjøkken til glede for de som sette pris på god mat. Dokumentasjon på oppussingsarbeider foreligger.

Soverom | Tre gode rom
Boligen inneholder tre fine soverom. Hovedsoverommet er særdeles romslig med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Rommet har et stort vindu med fri, usjenert utsikt. Soverommet har plass til garderobeskap, kommode eller annet ønskelig møblement. I tillegg er det dirkete adkomst til en stilig walk-in garderobe som fører deg direkte inn til badet. Her har du med andre ord rikelig med oppbevaringsmuligheter for klær. De to andre soverommene egner seg utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter behov. Her er det god plass til å innrede med ønsket møblement. Alle rommene er malt i behagelige farger og har laminat på gulv fra 2021. Det er mulighet for et fjerde soverom ved kjøkken dersom man ønsker enda flere rom.

Bad I | Lekkert
Dette badet har direkte adkomst fra hovedsoverommet. Badet ble pusset opp i 2021 og holder en eksklusiv standard med store lekre fliser i grått, gulvvarme og downlights i himling. Baderommet er av god størrelse og er innredet med dobbel servantinnredning med underskap og rundt speil med innebygd lys over. Videre har badet dusjhjørne med stor regndusj, vegghengt toalett og badekar for ekstra velvære. Badet har generelt stilige detaljer på blant annet armatur og garnityr i sort. Dokumentasjon på oppussingsarbeider foreligger.

Bad II | Moderne
Det andre badet holder også en høy standard fra 2021. Her er det pene, beige fliser, gulvvarme og downlights i himling. Badet er utstyrt med servantinnredning med underskap, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassvegg. Da badene ble pusset opp fikk begge også nye sluk, sveisemembran, toppmemran og nytt rør i rør system. Dokumentasjon på oppussingsarbeider foreligger.

Vaskerom | Praktisk
I tillegg til to lekre bad har boligen også et praktisk, separat vaskerom. Her er det benkeplate i laminat med nedfelt kum i stål, samt godt med oppbevaringsplass. Under benkeplaten er det opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Det informeres om at rommer ikke har sluk eller membran og oppfyller ikke krav til våtrom. Dokumentasjon på oppussingsarbeider foreligger.

Overflater fra 2021:
- Overflater innvendige gulv med laminat.
- Overflater innvendige vegger med malte flater og trespiler.
- Overflater innvendige himlinger med malte flater.

Diverse:
- Automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i felles oppgang. Det foreligger samsvarerklæring på følgende fra 2021: Renovering av gammelt elektrisk anlegg i leilighet. Alle stikkontakter, brytere, takpunkter, kabler og sikringer byttet ut, platetopp kabel og føringsveier fornyes ikke. Alle sikringer fornyet. Og satte opp 2 nye kurser.
- Mekanisk ventilasjon. Tilluft via spalter i vinduer/ ventiler i yttervegg.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest.

Ferdigattest markerer den formelle avslutningen av byggesaken og skal vise at arbeidet er utført i tråd med tillatelsen og regelverket. Hovedregel etter gammel og ny plan- og bygningslov (pbl) er at et bygg ikke skal tas i bruk før det foreligger ferdigattest alternativt midlertidig brukstillatelse.

Dersom det er gitt midlertidig brukstillatelse vil ikke manglende ferdigattest bety at det er ulovlig å bruke bygningen. Det betyr derimot at bygningen ikke er formelt fullt ut ferdigstilt.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Det foreligger samsvarserklæring fra 2021 på følgende: Renovering av gammelt elektrisk anlegg i leilighet. Alle stikkontakter, brytere, takpunkter, kabler og sikringer byttet ut, platetopp kabel og føringsveier fornyes ikke. Alle sikringer fornyet. Og satte opp 2 nye kurser.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på baderommene.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader er kr 7.956,- pr. mnd og inkluderer varmtvann, kabel-TV/bredbånd, vaktmestertjenester, renhold, kommunale avgifter, felles forsikring, drift & vedlikehold, kapitalkostnader m.m.

Herav:
Felleskostnader: 5.116,-
Lånekostnad 1 1.240,-
Lånekostnad 2 771,-

Faste løpende kostnader
Selger har hatt et gjennomsnittlig strømforbruk de siste 9 mnd på 756 kwh pr mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: OBOS01-98207380296
Type: A
Restgjeld: 28.426.728,-
Restløpetid: 16 år
Rentekostnader: 6,75% Flyt
Term pr år: 12
IN-ordning: Ja
- Dette lånet gjelder lån til gavlvegg prosjektet

Lånenr.: OBOS03-98207626724
Type: A
Restgjeld: 2.842.091,-
Restløpetid: 4 år 2 md
Rentekostnader: 6,75% Flyt
Term pr år: 12
- Lån til balustrade og membran i Vesteråsveien og Vækerøveien, samt lekeplasser

Lånenr.: OBOS04-98207718769
Type: A
Restgjeld: 26.724.350,-
Restløpetid: 20 år 6 md.
Rentekostnader: 6,75% Flyt
Term pr år: 12
IN-ordning: Ja
-Lån til betong/garasje/balustradeprosjekt

Lånenr.: OBOS05-98207988650
Type: A
Restgjeld:  75.000.000,-
Restløpetid: 29 år 3 md.
Rentekostnader: 6,75% Flyt
Term pr år: 12
Avdragsfritt tom. 01.10.2024

Det ble på ekstraordinært årsmøte 28.10.21 vedtatt rehabilitering av øst- og vestfasadene.  Rehabiliteringen er estimert til 120 millioner kroner. Mesteparten vil lånefinansieres og det resterende er inkrevd fra seksjonseierne. Lånet er innvilget i juni 2022 med en låneramme på kr. 100 000 000 lånenr. 98207988650, lånet løper avdragsfritt fram til oktober 2024. Utbetaling av lånet skjer i prosess  med med rehabiliteringen. Kapitalinnkallingen på 20 000 000 ble foretatt i august 2022.
Seksjonseierne kan ved ønske innfri sin andel av lån 1 og 3 to ganger i året. (30.03.XX og 30.09.XX).

Ekstraordinær nedbetaling av fellesgjeld:
Sameiet har inngått en administrasjonsavtale med forretningsfører for individuell
nedbetaling av fellesgjeld. Dette gir seksjonseier adgang til å innbetale sin andel av
fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at seksjonseier har inngått en egen avtale med
sameiet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil seksjonseier få informasjon
om avtalens betingelser og priser. Det gis kun adgang til full innfrielse av andel fellesgjeld.
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79529037

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Sameie
Sameie: Vestre Ullern Boligsameie, Orgnr: 971278099. OBOS er forretningsfører.

Sameiet består av 286 seksjoner. Vestre Ullern Boligsameie ligger i bydel Ullern i Oslo kommune med følgende adresse: Vesteråsveien 26-44 (partall), Vækerøveien 129 a,b,c, Vækerøveien 131-139 (oddetall).

Sameiets leverandør av TV og internett er Telia.

•Sameiet har eget trimrom med apparater og badstue.
•Ekstra garasjeplass kan leies ved henvendelse til Investire AS. Det skulle etter planen avholdes ekstraordinært årsmøte hvor det skulle avgjøres om sameiet skal kjøpe Investire AS sin disposisjonsrett til 71 parkeringsplasser. Dette ble utsatt grunnet Covid.
•Vestre Ullern Boligsameie har avtale om vaktmestertjeneste med Asker og Bærum Vaktmesterkompani.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Kontroll av alle brannslukkere i fellesarealene i desember.
2019: Omfattende rehabilitering av frittstående garasjeanlegg og garasjene under blokkene.
2018-2019: Rehabilitert begge lekeplasser.
2018: Membran balustrade Vækerøveien.
2014 - 2016: Gavlveggprosjekt.
2012 - 2013: Ventilasjonsanlegget. Skifte av vifter og rens av avtrekksløpene.
2012: Ny membran balustrade, Vesteråsveien.
2012: Nye varmtvannsberedere 3 av 5 beredere i Vækerøveien (fra 1991), skiftet ut. 2 beredere fra 2006.
2012: Vedlikeholdsspyling kloakkrørene.
2011 - 2012: Oppussing trappeoppganger.
2009 - 2010: Takrehabilitering. Nye tak lagt på samtlige blokker. 10 mål med tak har fått ny membran, nye takluker, bedre avrenning og nye beslag.

Styret ble pålagt å undersøke mulighetene for å legge solpaneler på takene på siste årsmøte. Det er startet et forprosjekt for å avdekke alle aspekter ved å montere solceller. Styret fortsetter arbeidet og vil legge ut på Vibbo når det er noe nytt.

Det ble på årsmøte vedtatt å utarbeide forslag til å etablere flere og bedre sykkelparkering.

Fasaderehabilitering:
Sameiet har etter lang og grundig planlegging, igangsatt fasaderehabilitering. Thorendahl AS er utførende entreprenør for prosjektet. I tillegg til betong- og fasaderehabilitering, skal også dører og vinduer på vest- og østsiden skiftes ut (Thorendahls søsterselskap VD Montasje utfører dette).

Hele prosjektet er beregnet å ta 24 måneder og det er anslått arbeidstid på ca. 3 måneder per blokk per side. Det arbeides kun på én side av gangen. Prosjektet er i gang og arbeidene er ferdig i nr 44.

Prosjektet er estimert til å koste 120 mill. 20 mill er allerede blitt hentet inn ved kapitalinnkrevning(innskudd) fra sameierne. De resterende 100 mill vil bli lånt. Det vil bli IN ordning på lånet. Felleskostader og fellesgjeld vil øke ifbm prosjektet og dette vil skje gradvis.  Felleskostnadene vil øke litt og litt etterhvert som lånet blir tatt opp. Prosjektet er estimert ferdig november 2024.

Hva skal gjøres:
•Fjerning av gulv- og takbelegg (inklusive eventuelle fliser og markiser),
•Utbedre rekkverk på baksider, beslag og drenering på blomsterkasser
•Sliping av gulv og tak ned til ren betong samt påføring av et polyuretanbelegg
•Det foretas kjerneboring og nye nedløp fra terrassene vil bli utarbeidet
•Inngangsdører skal skiftes

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameie.

Hele salgsoppgaven bør grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler m.m.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene. Lufting av hund skal skje utenom barnas lekeplasser og hunder skal holdes i bånd.

Ved årets årsmøte ble det vedtatt at styret skal utrede alternativer, kostnader og kjøreregler i forbindelse med mulig etablering av hundepark. Tidsperspektiv for dette er uvisst.

Annet
Vaskemaskin medfølger ikke leiligheten ved salg.

Taklamper medfølger ikke - kan evt. kjøpes.

Alle kommoder i gang og hovedsoverommet medfølger salget.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1938/9861-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
 26.08.1938 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/10546-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
 09.09.1938 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/11090-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
 20.09.1938 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/13063-1/105  Bestemmelse om veg  
 26.10.1938 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/13585-1/105  Bestemmelse om veg  
 03.11.1938 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1939/5585-1/105  Bestemmelse om veg  
 21.04.1939 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/723-1/105  Bestemmelse om veg  
 22.01.1941 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/21816-1/105  Rettigheter iflg. skjøte  
 14.12.1971 
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/3019-1/105  Bestemmelse om gjerde  
 17.02.1975 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1976/13023-1/105  Erklæring/avtale  
 17.06.1976 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/3724-1/105  Bestemmelse om gjerde  
 18.02.1977 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:772 Snr:1-23
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/991609-1/105  Erklæring/avtale  
 08.03.1977 
Rett til garasjeplass nr 91
(tgl m/dbnr 5022/77)
 
1984/33727-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
 03.07.1984 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1985/35205-1/105  Bestemmelse om gjerde  
 17.06.1985 
Overført fra: 0301-28/309
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/15986-1/105  Best. om adkomstrett  
 10.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:802  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/732789-1/200  Erklæring/avtale  
 04.05.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:570 Snr:1 -6
Bestemmelse om flomvoll
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/1066399-1/200  Bruksrett  
 31.08.2021 21:00 
Rettighetshaver:INVESTIRE EIENDOM AS  
Org.nr: 933521826
Bruksrett til 71 garasjeplasser
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 0301-28/802
Rettigheter i eiendomsrett

2005/15986-2/105  Best. om adkomstrett 
 10.03.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:28 Bnr:309 Snr:1-285
Med flere bestemmelser

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 10 490 000,- (Prisantydning)
kr 625 216,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 11 115 216,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 266 870,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 268 070,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 11 383 286,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 11 392 536,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.15 900)
Visningshonorar 2.900,-. 2 stk inkl. Totalt 10 stk. 1 ekstra gitt ink (Kr.20 300)
Innhenting av servitutter (2 stk) (Kr.344)
Foto (Kr.5 750)
Løfting av Finn annonse 19.06 (Kr.1 200)
Løfting av Finn 26.01 (Kr.1 350)
Oppdatert forsidebrev forretningsfører kostnad OBOS (Kr.2 650)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.36 000)
Grunnpakke eierseksjon inkl eierskiftegebyr (Kr.11 995)
Oppdaterte opplysninger fra forretningsfører kostnad OBOS (Kr.2 500)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Overtagelse (Kr.2 900)
Provisjon (Kr.93 941,90)
Totalt kr. (Kr.220 230,90)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.




Det er avtalt at megler kan legge ut for følgende utlegg dersom nødvendig: fotograf, trykking av
salgsoppgaver, takst osv. da disse faktureres direkte til selger fra leverandører.

Oppdragsnummer
36-22-0548

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Elise Riise Johnsen

Saksbehandlere
Elise Riise Johnsen
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 11 08 66 / E-post: erj@eie.no

Charlotte Gjefle
Eiendomsmegler
Mob: 93 40 61 68 / E-post: cg@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vesteråsveien 44
For mer om objektet
Vesteråsveien 44

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: