Eie Eiendomsmegling Ole Anders Strand Teslo
Aktuelt

Her er det attraktivt å bo i Bergen

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Vi har spurt våre meglere hva som er best og verst med byen, hvilke områder som er de «hotteste», og forsøkt å finne ut ting du kanskje ikke visste om byen du bor i.

Tidligere har vi tatt for oss bydel Røa i Oslo. Nå står byen mellom de syv fjell for tur– Bergen.

Eie-megler Ole Anders Teslo har jobbet som megler i Bergen siden 2006. Med en bergenser-mor har han tilbrakt alle ferier i denne herlige byen. Eie Bergen feiret nylig ett år og har siden september i fjor gått fra 3 til 12 ansatte og fortsetter å vokse.

– Hvilke gater/områder i Bergen er hottest?
– I Bergen sentrum er Fjellsiden nok det mest populære stedet, men Sandviken og Nordnes er utvilsomt hot. For kultureliten er Møhlenpris med sine gamle bygårdsleiligheter med rosetter, stukkatur og brede tregulv veldig i vinden.

– Hvem er en typisk beboer i Bergen?
– Her i Bergen er det et rikt mangfold, men de såkalte erke-bergenserne er lett synlig i bybildet: De gamle damene som sitter på konditori, supportene som skriker på stadion og våre karakteristiske politikere med Trude Drevland i spissen. Bergen er også en studentby med stor S. Allerede i midten av juli strømmer studentene til byen og det myldrer av liv.

– Hva er boligkjøperne i Bergen opptatt av?
– Det kan nok høres ironisk ut, men solforhold er viktig for Bergenserne. Det er ikke soldager vi har mest av, men når solen viser seg, kan vi som bor på denne siden av fjellet virkelig nyte de solstrålene som kommer.

– Kan du huske et spesielt godt salg, eller et salg som utpekte seg?
– Til tross for at jeg har jobbet som megler en god stund nå, så er det en av mine første salg som skiller seg ut. Et hyggelig par fra Østlandet håpet på å få 800 000,- for boligen sin, enda taksten var lavere. Etter utallige timer med tekst, foto og klargjøring endte boligen på 1 350 000,-. Det er ikke den boligen jeg har solgt høyest over takst, men nok det salget som har hatt størst innvirkning privatøkonomien til min selger. Etter dette har jeg solgt for konens mor og huset de flyttet til, jeg anser de som venner av meg. Å få være med på en så viktig hendelse i menneskers liv er helt fantastisk, i tillegg når det bidrar til å gi en vesentlig bedre hverdag for familien.

– Hvilke type boliger går først?
– Her i Bergen er sentrumsleiligheter og eneboliger under 5 millioner meget populært. Når det er sagt er vi i Bergen i et godt marked, og med rett håndverk er det aller meste attraktivt.

– Noen byer sliter med dårlig kollektivtilbud eller høye kvadratmeterpriser, hva er Bergens største utfordringer i boligsammenheng?
– Her i Bergen har det i perioder vært lite til salgs, og det er hard konkurranse for å få megleroppdragene. Det er nok heller ikke en by det er lett å komme inn på markedet i, spesielt ikke om du ser etter boliger i sentrum.

– Helt til slutt, kan du beskrive Bergen med tre ord?
– Vakker, Skarre-R, Brann

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel