Eie Røa
Aktuelt

Idylliske Røa

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Våre meglere er lokaleksperter i sin by, og vi har spurt om de kan dele sine beste insider-tips og erfaringer.

Først ut er bydelen Røa på Oslo vest. Røa ligger kun et par kilometer fra travle Majorstuen, men har den idylliske sjarmen til et forsted. Bydelen består hovedsakelig av eneboliger, men har også innslag av blokker og rekkehus.

Marius Eide er ekte Oslo-gutt og har bodd på Røa store deler av sitt liv. Eide har mange års erfaring som megler, og i 10 år har han meglet boliger, hovedsakelig på Oslo vest. De siste to årene har ledet gjengen på Eie Røa, «årets kontor», i Eie Eiendomsmegling to år på rad. Vi spurte han noen kjappe spørsmål om Røa.

– Hvilke gater er hottest?
– Nordengveien, Ekraveien, Gravdalsveien og Bjerkebakken som utgjør det «gylne trianglet» er populære gatenavn. I tillegg er det svært attraktivt å bo mellom Sørkedalsveien i vest og Griniveien i øst.

– Hva gjør Røa attraktivt for boligkjøpere?
– Røa er et ypperlig sted for barnefamilier. Det ligger perfekt plassert mellom bykjernen og marka, og har et bredt tilbud av idrettsaktiviteter for barn, noe som gjør Røa svært aktuell for denne målgruppen. I tillegg skal det sies at området huser den svært populære Bogstad skole, en skole med et godt rykte som fungerer som trekkplaster for familier med skolebarn.

Hvem er en typisk beboer i dette området?
– En typisk Røa-beboer er en helt vanlig kjernefamilie med sunne gode verdier. Familiene er gjerne svært opptatt av fritidsaktiviteter som sykling, ski og naturen.

– Hvilke utfordringer har Røa som bydel?
– Røasenteret med alle servicetilbud fungerer som et naturlig midtpunkt i bydelen, men dette gjør også krysset svært trafikkert. Det har lenge vært snakk om å legge tunell her, men det er fortsatt en stykke inn i fremtiden. I tillegg er det en del kø i rushtiden.

– Kan du huske en et spesielt godt salg eller et salg som utpekte seg?
– Jeg solgte en enebolig rett ved Oslo golfklubb med en salgspris på over 10 millioner. Det var over 45 stykker på visning etterfulgt av en heftig budrunde.

– Beskriv byen/bydelen/tettstedet med tre ord?
– Nær marka, rolig, sentralt med alle fasiliteter.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel