Bilde 1 av Spenningen 23Bilde 2 av Spenningen 23
Digital salgsoppgave
Spenningen 23

2022 Gjerdrum • Gjerdrum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pen familiebolig over tre plan med utpreget barnevennlig beliggenhet | 4 sov | Carport m/ elbillader | Nydelig hage
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Borettslag
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
143 m²
Bruksareal (BRA)
147 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
34 m²
Fellesutgifter
kr 4 225 / Mnd
Prisantydning
kr 5 250 000
Omkostninger
kr 9 450
Totalpris
kr 5 259 450
Byggeår
1997
Tomt
Fellestomt 15155 m²
Oppdragsnummer
20240090
card-default

Line Stuve

Eiendomsmegler | Kontorleder
Les om Line
Prisantydningkr 5 250 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 5 259 450
Eiendom
Spenningen 23, 2022 Gjerdrum

Matrikkel
Andelsnr. 7 Orgnr. 876490552 i Gjerdrum kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 147 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 143 kvm
1.etg: Entré, vaskerom, kjøkken, stue.
2.etg: Gang, tre soverom, bad, bod.
3.etg: Gang, soverom, stue.

- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm
Sportsbod

- I  tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 34 kvm
Terrasser

Areal
Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 147 kvm, BRA-i: 143 kvm , BRA-e: 4 kvm , TBA: 34 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Det er noe avvik mellom dagens planløsning og opprinnelige godkjente byggetegninger. Rommene er benevnt etter dagens bruk. I loftsetasje er rom omtalt som soverom opprinnelig 'loftstue' i godkjente byggetegninger. Rom omtalt som stue er opprinnelig 'soverom' i godkjente tegninger. Del av loftsetasje er omgjort til bodareal.

Terrasse i 1.etasje oppmålt til 26 m2 (TBA).
Terrasse i 1.etasje oppmålt til 8 m2 (TBA).
Boligen disponerer biloppstillingsplasser i carport og gårdsrom. Lader for el-bil i carport.
Boligen disponerer en sportsbod på 4 m2, medregnet yttervegger mellom sportsbod og boligen er medregnet som (BRA-e).
3.etasje har et totalt gulvareal (GUA) på 37 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 25 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 12 m2.
Bod i 3.etasje er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde.
Bod i hagen er ikke målt opp grunnet manglende tilkomst på befaringstidspunktet.

Antall soverom
4

Byggeår
1997

Tomt
Fellestomt 15155 kvm

Prisantydning
5 250 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Det er ingen andel fellesgjeld for andelen.
Det er IN-ordning i borettslaget.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 5 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 251 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 259 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 225,- pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er forsikret mot tap ved manglende innbetaling av felleskostnader i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget. Det samme gjelder vann fra privat vannverk Gimilvann.

Eier
Kristin Bjørdal

Beskrivelse
Spenningen 23 er en pen familiebolig over tre plan. Boligen består av 1.etasje med entré, kjøkken, stue og vaskerom. I 2.etasje er det gang, tre soverom, bad og bod. 3.etasje har gang, soverom, stue og bod. Det er utvendig sportsbod, parkering i carport med elbillader og biloppstillingsplass ved carport og på siden av boligen. Boligen har en herlig hage og markterrasse.

Entré:
Velkommen! Boligen er tilbygget for større entrè/ hall med stor garderobeløsning med skyvedører. Her er det rikelig med oppbevaringsplass til yttertøy og sko. Veggene har en lun gråtone og gulvet har lekre gulvfliser. Vindu i endevegg gir godt lysinnslipp. Det er adkomst til vaskerom med toalett fra entrè - praktisk både ved besøk og når barna er ute å leker.

Kjøkken:
Kjøkkenet har en pen, klassisk innredning med hvitmalte fronter med profiler og noe vitrineskap. Det er rikelig med oppbevaringsplass i både skap og skuffer, og god arbeidsflate på benk. Kjøkkenet har integrert ovn, mikro og platetopp. Kombinert kjøl/ frys og oppvaskmaskin er frittstående og følger ikke med i salget. Det er belysning mellom benk og overskap. Flislagt parti over kokesone. Kjøkkenet har plass for spisebord hvor ved vindu - et perfekt sted å nyte morgenkaffen.

Stuer:
Stuen er av god størrelse med plass for både spisebord og sofamøblement. Her er det også en deilig vedovn som gir god varme. Stuen er malt i en lun blåtone og det er godt lysinnsipp fra vindusrekken mot hagen. Fra stuen er det utgang til den fine terrassen og videre til hagen. Boligen har også en loftstue - perfekt når barna trenger ekstra spillerom, eller dersom man vil trekke seg helt tilbake.

Bad/wc/vaskerom:
Boligen har et pent hovedbad i 2. etasje og et vaskerom med toalett i 1. etasje. Hovedbad har tidløse flisvalg med grå gulvfliser og lysere fliser på vegg. Baderommet er utstyrt med dusjkabinett, toalett, servant på skuffeseksjon, veggskap og speilskap med belysning. Vaskerom med tilkomst fra entré har opplegg for vaskemaskin samt toalett, vask og innredning.

Soverom og garderobe:
Boligen har fire fine soverom hvorav tre ligger i 2. etasje og ett i 3. etasje. Soverommene har god plass for klesoppbevaring og annet enkelt møblement, i tillegg til seng. Tre av soverommene har gode garderobeløsninger. Ytterligere oppbevaringsmuligheter i boder. Markise på vestvendte soverom.

Annet:
Boligen har en nydelig uteplass med markterrasse og hage. Terrassen er utstyrt med levegger og stor, elektrisk markise. Det er god plass til det man måtte ønske av utemøblement og grill. Hagen er av god størrelse med ytterligere bodplass og rikelig med boltreplass for barna. Det er parkering i carport med elbillader og biloppstillingsplass utenfor.

Beliggenhet
Spenningen 23 finner du langs Romeriksåsen i Gjerdrum kommune. Spenningen er et populært og utpreget barnevennlig boligområde i skogkanten med kort og trygg gangavstand til både barneskole og Læringsverkstedet Bekkeberget Naturbarnehage. Ungdomsskolen finner du nærmere Ask, ca. 3,5 km unna, det er gang- og sykkelvei helt fra feltet og til ungdomsskolen. Det er også flere barnehager langs åsen; Espira Brådalsfjellet barnehage, Grønlund barnehage og Gjerdrum friluftsbarnehage i tillegg til nevnte Læringsverkstedet Bekkeberget Naturbarnehage som ligger ca. 500 m. fra boligen. Det er bygget en ny barnehage på Oppvekstjordet ved ungdomsskolen som nylig er tatt i bruk. Mot østsiden finnes Hoelstoppen familiebarnehage.

I Ask sentrum finner du dagligvarebutikker (Rema, Bunnpris og Coop extra), vinmonopol, apotek, frisør mm. Gjerdrum kan skilte med flere spennende nisjeforretninger som Hanne på Landet, Nøstesjel, Skedsmo bok og papir, Nille og Mimmis blomster og interiør. Gjerdrum kan også by på et godt utvalg av spisesteder; nyt lunsjen på Hos Nabo'n, eller prøv den populære sushi- og pizzarestauranten Togaya. Det er flere spisesteder som tilbyr indisk og hurtigmat.

Gjerdrum er kjent som den grønne lungen mellom Oslo og Gardermoen, og har med sin sentrale og likevel landlige beliggenhet, blitt et yndet etableringssted. Friluftsmulighetene er uendelige i Gjerdrum, og det er kanskje dette som tiltrekker seg de fleste innflytterne. Romeriksåsen kan by på milevis med tur- og sykkelstier, skiløyper vinterstid, fiskevann, spennende topper og turmål. Lysdammen er en badeperle av de sjeldne med badebrygge, flotte strender og eget mikrobibliotek. Badeplassen når du gjennom skogen med ca. 12 minutters gange, det er også tilkomst med bil og parkering. Kommunen har gode oppvekstsvilkår og gode fritidstilbud for barn og unge. Lekeplasser, fotballbaner, golfbane, skøyteis og alpinbakke på vinterstid, treningssentre, innebandyrink, Hundremeterskogen, frisbeegolf blant mer gir gode og kortreiste aktivitetsmuligheter i hverdagen.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 15155 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Barnehage:
Bekkeberget naturbarnehage (1-5 år)
66 barn - 0.5 km

Gjerdrum friluftsbarnehage (1-5 år)
35 barn - 1.4 km

Grønlund barnehage (0-5 år)
55 barn - 1.8 km

Barneskole:
Veståsen skole (1-7 kl.)
293 elever, 15 klasser - 0.6 km

Ungdomsskole:
Gjerdrum ungdomsskole (8-10 kl.)
285 elever, 12 klasser - 3.4 km

VGS:
Lillestrøm videregående skole - 16.9 km

Skedsmo videregående skole - 18,2 km

Jessheim videregående skole - 18.4 km

Nannestad videregående skole - 20,5 km

Offentlig kommunikasjon
Bekkeberget 3 min
Linje 400, 400E, 410 0.2 km

Kløfta stasjon 14 min
Linje R13, R13x 10.7 km

Oslo Gardermoen 24 min

Byggemåte
Enebolig tilhørende Spenningen Borettslag. Borettslaget har felles tomt. Tomtearealet er opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, prydbusker, staudebed, trær og diverse beplantning. Boligen disponerer biloppstillingsplasser.

Enebolig oppført i 1997. Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har ytterdør av tre med tre-lags glass fra 2018. Terrassedør med karmer av tre med to-lags glass fra 2018. Vinduer med karmer av tre med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra 2018. Takvindu med karmer av tre med to-lags glass fra byggeår. Boligen er oppvarmet elektrisk i kombinasjon med vedfyring.

Enebolig over tre plan. Adkomst via overbygget inngangsparti. Boligen består av 1. etasje med entrè, kjøkken, stue, vaskerom og sportsbod. 2. etasje med gang, tre soverom, bad, bod. 3. etasje med gang, soverom, stue og bod.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Følgende bygningsdeler er gitt tilstandsgrad 2 (24%)

Våtrom - Vaskerom 1.etasje
- Overflater gulv
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fallforhold (gulv)

Våtrom - Bad 2.etasje
- Overflater vegger
- Overflater gulv
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fallforhold (gulv)

Kjøkken
-  Innredning

Øvrige rom
- Overflater vegger
- Overflater himling
- Overflater gulv
- Innerdører

Loft - Innredet
- Overflater gulv
- Konstruksjonsoppbygging

Loft - uinnredet / råloft
- Helhetsvurdering

Innvendige trapper

Etasjeskiller - 1.etg, 2.etg og 3.etg
- Skjevhetsmåling

Elektrisk anlegg - Sikringsskap
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

Balkonger, terrasser, veranda etc
- Helhetsvurdering

10% av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad iu (ikke undersøkt). 66% av bygningsdelene er gitt tilstandsgrad 1. Se tilstandsrapport inkludert i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av bygningsdelene.

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Feil fall på badet i andre etg siden huset ble bygd. Har dusjkabinett.
Vannlekkasje i forbindelse med bytting av varmtvannsbereder. Alle vegger og gulv sjekket og ingen fukt i veggene.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Bråthen Rør AS.
Byttet varmtvannsbereder på vaskerom nede og nytt dusjkabinett på badet i 2 etg. Nytt toalett nede. Dette er gjort av fagfolk.
Helsparklet vegger og microsement på gulv på vaskerom. Nye baderomsmøbler på begge bad.
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei.
Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Har faktura.
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Brudd på rør når varmtvannsberederen ble byttet.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Aass Entreprenør og Proff Solskjerming.
Huset malt utvendig av Aass Entreprenør i 2020.
Nye markiser montert av Proff Solskjerming i 2023.
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Satt opp av fagfolk.
Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Bygget ut inngangsparti i 2018.
Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Nei.
Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Ja. 1 av husene har hatt skjeggkre for noen år siden.

Utvidelse av entré er i ettertid meldt inn og registrert i kommunen.

Bruksareal
Bruksareal: 147 kvm

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Midlertidlig brukstillatelse, datert 18.06.1997 for 'leilighet m/carport'. Carport har ikke ferdigattest men er byggmeldt 16.01.1996.
Følgende er anmerket i den midlertidige brukstillatelsen:
1. Montere røykvarsler på loft.
2. Utarbeide ajourført plantegning for 1. etasje.
3. Gamle Bekkebergvegen, i planen regulert til gangveg, skal stenges ihht. planen.
4. Lekeplasser skal opparbeides og tilrettelegges for ulike aktiviteter.
5. Siktforholdene i krysset Bekkebergvegen - Åsvegen skal tilfredstille kravene gitt i planen.
6. Det skal innsendes korrigerte VA-planer, jfr. vårt brev datert 18.09.96

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet elektrisk i kombinasjon med vedfyring. Det er varme i gulv i 1. etasje samt i bad 2. etasje.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 225,- pr.mnd.
Felleskostnader, tv/ internett, kommunale avgifter, vann, bygningsforsikring, brøyting.

Faste løpende kostnader
I tillegg til felleskostnader kommer kostnader ifb strøm, innboforsikring mm. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Långiver: Husbanken
Restgjeld: 2 857 472
Løpetid: 31.12.99 - 01.01.28
Rente: 3,87%
Info per: 31.12.23
Det kan være renteendringer som ikke fremkommer av forretningsførers informasjon.
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Andel fellesgjeld for Spenningen 23 er kr. 0,-.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Skadeforsikring Polisenummer: 84972805

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 936 072,- Som sekundærbolig Kr. 3 557 075,-

Borettslag
Borettslag: Spenningen borettslag, Orgnr: 876490552

Spenningen borettslag ble stiftet 28.03.1996.
Borettslaget består av 26 andelsboliger, fordelt på 26 bygninger med adressene Spenningen 1 - 8 og Spenningen 13 - 30.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Dyrehold
Dyrehold må søkes styret og det må signeres kontrakt med borettslaget om dyrehold. Det er båndtvang på dyr som ferdes utendørs i borettslaget.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Spenningen har privat vei på borettslagets eiendom med adkomst fra fylkesvei, Fjellvegen.
Boligen er tilknyttet offentlig avløpsnett via privat stikkledning. Borettslaget er selv ansvarlige for privat stikkledninger til boligen.
Boligen tilknyttet privat vannverk, Gimilvann.

Regulering
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse nåværende.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 251 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 259 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører BORI (Kr.6 385)
Opplysninger inkl byggetegninger Gjerdrum kommune (Kr.4 226)
Informasjon forretningsfører BORI (Kr.5 000)
Oppgjør (Kr.7 500)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.500)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.19 594)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 000)
Markedspakke 1 (Kr.23 400)
Provisjon (Kr.29 950)
Totalt kr. (Kr.114 555)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
20-24-0090

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Øvre Romerike Eiendomsmegling AS
EIE Jessheim
Org. nr: 826962992
Saggata 7
2053 Jessheim
Tlf: 40 40 65 84

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Kontorleder Line Stuve

Saksbehandlere
Line Stuve
EIE Jessheim
Eiendomsmegler | Kontorleder
Mob: 48 24 27 98 / E-post: lis@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Spenningen 23
For mer om objektet
Spenningen 23

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: