Bilde 1 av Fossveien 25Bilde 2 av Fossveien 25
Digital salgsoppgave
Fossveien 25

1925 Blaker • Lillestrøm kommune

Prisantydning

kr 4 750 000

Omkostninger: kr 137 500Totalpris: kr 4 887 500
Innholdsrik enebolig over 2 plan | Idyllisk beliggenhet m/ flott utsikt over Glomma | Garasje | Barnevennlig | Bad 2023
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
229 m²
Bruksareal (BRA)
262 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
33 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
31 m²
Kommunale avgifter
kr 751 / Mnd
Prisantydning
kr 4 750 000
Omkostninger
kr 137 500
Totalpris
kr 4 887 500
Byggeår
1976
Tomt
Eiet tomt 1098 m²
Oppdragsnummer
77240013
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 750 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)kr 118 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 4 887 500
Eiendom
Fossveien 25, 1925 Blaker

Matrikkel
Gnr. 321 Bnr. 97 i Lillestrøm kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 262 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 229 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 33 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 31 kvm

Areal
Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 262 kvm, BRA-i:229 kvm , BRA-e: 33 kvm , TBA: 31 kvm. Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Byggeår
1976 ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Tomt
Eiet tomt med et beregnet areal på ca. 1 098 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport.

Enebolig beliggende på Foss/Blaker i Lillestrøm kommune. Boligen har tomt opparbeidet med bl.a plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass samt gangbaner. Boligen har også tilknyttet garasjebygning. Garasje blir benevnt som BRA - e (eksternt areal). Terrasse blir benevnt som BTA (balkong og terrasseareal).

Prisantydning
4 750 000,- + omk.

Tilstandsrapport
Takstmann: Pål Einar Sommeling Takstdato: 29.02.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 119 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 869 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 887 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene er beregnet til ca. kr. 9 011 pr. år ifølge opplysninger mottatt fra Lillestrøm kommune.

Prognose for 2024: kr. 9 010,85,-
Fakturert beløp for 2023 var på kr. 10 468,50,-

De kommunale avgiftene inneholder følgende:
Mat/restavfall 140 liter: 4 776,00
Feie- og tilsynsgebyr: 1 118,40
Fast gebyr avløp bolig: 1 489,00
A-konto avløpsgebyr: 2 582,45
Målt forbruk avløp: 2 435,25
-Fradrag innbetalt avløp: -3 390,25
Sum: kr. 9 010,85,-

Boligen er tilknyttet Blaker vannverk. Boligen har vannmåler og vann blir fakturert etter forbruk, en halvdel i mars og en halvdel i september. Se priser på: https://www.blakervannverk.no/priser.htm
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Johann M Høgslund

Beskrivelse
EIE Lillestrøm har gleden av å presentere Fossveien 25!

Du har nå muligheten til å bosette deg i landlige og flotte omgivelser på Blaker i Lillestrøm kommune! Blaker ligger attraktivt til langs Glomma-elven. Den innholdsrike eneboligen ligger i et veletablert og familievennlig boligområde. Dette sjarmerende tettstedet er omgitt av flott natur med nærhet til fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter i marka! Kort vei til en rekke fasiliteter og servicetilbud blant annet på Sørumsand. Ca. 400 m til Blaker togstasjon.

Kvaliteter verdt å merke seg:
- Barnevennlige omgivelser innerst i blindvei
- Garasje på ca. 33 kvm samt parkering på egen grunn
- Stor uteplass med flott utsikt over Glomma
- Kort vei til tog og buss
- Bad i hovedetasje oppusset 2023
- Varmepumpe og peisovn
- Tre gode soverom

Parkering
Parkering i garasje og på innkjøring/gårdsplass på egen eiendom. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Du har nå muligheten til å bosette deg i landlige og idylliske omgivelser på Blaker i Lillestrøm kommune! Blaker ligger vakkert til langs Glomma-elven. Dette sjarmerende tettstedet er omgitt av flott natur med nærhet til fantastiske tur og rekreasjonsmuligheter i marka. Nærområdet består av eneboligbebyggelse, gårder og småbruk. Eiendommen ligger attraktivt til med fin beliggenhet i et veletablert boligområde. Det er ca. 400m til Blaker togstasjon, samt kort vei til Sørumsand med det meste du trenger i hverdagen. Ca. 10 min kjøring til Blaker skole (1-7 klasse) og ca. 9 min til Bingsfoss ungdomsskole (8-10 kl.). Nærmeste barnehage ligger ca. 1.7 km unna. Ca. 9 min kjøring til Sørumsand videregående skole.

Det er følgende avstand til servicefunksjoner og offentlig transport:
Ca. 6 min til fots til Blaker togstasjon, ca. 36 min med bil til Oslo Lufthavn Gardermoen. Kort kjøreavstand til barnehager, barneskole og ungdomskole.

Lokal dagligvarebutikk Joker Blaker ligger ca. 7 min med bil fra boligen og du har rikelig med servicefunksjoner og forretninger på Sørumsand. Auli senter ligger ca. 9 minutter fra boligen med bil. Her finner du Extra, Apotek 1, klippekroken, pakkeboks, Circle K og Kiwi.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av enebolig- og småhusbebyggelse med nærliggende landbrukseiendommer.

Tomt
Eiet tomt, 1098 kvm

Enebolig beliggende på Foss/Blaker i Lillestrøm kommune. Boligen har tomt opparbeidet med bl.a plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass samt gangbaner. Boligen har også tilknyttet garasjebygning. Garasje blir benevnt som BRA - e (eksternt areal). Terrasse blir benevnt som BTA (balkong og terrasseareal).

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Blaker stasjon ligger ca. 400 meter fra boligen og tilbyr linje R14. Bussholdeplassen ligger ca. 500 meter fra boligen og tilbyr linje 367.

Fritidstilbud
Nærliggende treningssentre er Spenst Sørumsand som ligger ca. 8 min med bil fra boligen. Trento Sørumsand ligger ca. 9 min med bil fra boligen.

For de som er glade i å fiske byr Blaker på fiskeopplevelser. Blaker JFF selger fiskekort. Her kan du prøve deg på innlandsfiske hvor du kan få ørret og gjedde.

Flotte turmuligheter rundt Blaker skanse. Blaker skanse fungerte som forsvarsanlegg i tiden 1683 -1894 og ble bygget til forsvar mot svenskene. På hele 1900-tallet ble anlegget brukt som høyskole for forming, design og kunsthåndverk. Anlegget er i dag fredet.

Nærhet til "Bader'n" også kalt Rånåsfoss familiebad er et stort utendørs basseng med koselige omgivelser og hygge for hele familien på solrike sommerdager! Her kan du bade, sole deg og nyte fint vær.

Inneholder
Enebolig over 2 plan. Adkomst via inngangsparti i 1.etasje.

Boligen består i U.etasje av trapperom/gang, baderom, vaskerom, kontor, bod samt uinnredet rom.
1.etasje inneholder entre, baderom, kjøkken, stue, trapperom, gang og 3 soverom.

Byggemåte
Boligen ble oppført i 1976 (GAB-register). Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein. Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.  For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 178 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport

Bruksareal
Bruksareal: 262 kvm ifølge vedlagt tilstandsrapport

Standard
Våtrom - Baderom 1.etasje:
Baderom fra 2023. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Innredning med dobbel servant med 2 ett-greps armaturer. Speil med belysning på vegg. Dobbel stikkontakt på vegg, over toalett. Vegghengt toalett. Dusjnisje med glassvegg og skyvedør av glass samt ett-greps armatur med dusjhode samt hånddusj. Avtrekksventil med vifte i himling. Malt overflate i himling med downlights. Delvis synlige vannrør av typen fleksi, kobber og typen rør i rør system, i innredning. Avløpsrør av typen pvc.

Våtrom - Baderom U.etasje:
Baderom fra byggeår, sluk av typen plast. Gulvflater med ubehandlet betong samt gulvvarme og pussede overflater på vegger. Innredning med servant med ett-greps armatur. Speil samt belysning med stikkontakt på vegg. Frittstående toalett. Dusjkabinett med ett-greps armatur med hånddusj. Avtrekksventil med vifte i himling. Trepanel i himling. Delvis synlige vannrør av typen fleksi og typen kobber langs vegg og i innredning. Avløpsrør av typen pvc. Synlig soilrør av typen pvc, med stakeluke.

Våtrom - Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår, sluk av typen plast. Gulvflater med ubehandlet betong og pussede overflater på vegger. Utslagsvask med to kraner (varmt og kaldt). Overskap på vegg. Opplegg for vaskemaskin og enkel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil med vifte på yttervegg. Trepanel i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber og typen rør i rør system langs vegger. Inntaksledning med hovedstoppekran samt forbruksmåler for vann, er plassert ved bereder. Avløpsrør av typen pvc, samt stakeluke. Varmtvannsbereder fra 2013 på 200 L. er plassert i hjørne av vaskerom. Elektrisk panelovn samt stråleovn er montert på vegg.

Kjøkken - Kjøkken:
Gulvflater med laminat. Malte overflater på vegger. Sigdal kjøkkeninnredning med glatte fronter, overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Laminert benkeplate med oppvaskkum med ett-greps armatur. Stedvis platekledning over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg samt dobbel stikkontakt under overskap. Frittstående komfyr er plassert i nisje. Innebygget oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryser. Platekledning i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber og typen rør i rør system, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc.

Øvrige rom:
Gulvflater med laminat, gulvbelegg og tepper. U. etasje har hovedsakelig ubehandlede murgulv. Trepanel, panelplater og malte overflater på vegger. Trepanel, platekledning og malte overflater i skråtak og i himlinger, med downlights i enkelte rom. Innerdører har glatte og profilerte dørblader. Garderobeskap på soverom. Utgang fra stue til terrasse. Ventilasjon er basert på en kombinasjon av naturlig ventilasjon samt mekanisk avtrekk.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Kjøkken:
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Overflater gulv: TG 2 gjelder kun stedvis lokal knirk i gulvoverflater. Forøvrig ingen merknader.

Øvrige rom:
Overflater gulv: TG 2 gjelder stedvis lokal knirk i gulvoverflater samt slitasje på teppegulv på soverom.

Rom under terreng:
Helhetsvurdering: Vegger i U.etasje er kun stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Risikoen baseres på materialenes egnethet under terreng (organiske materialer). Ventilasjonen er også vurdert til å ikke være tilstrekkelig. Det er ikke utført hulltaking og fuktmåling på bakgrunn av at det allerede er observert synlige merker etter utilsiktet fuktgjennomtrengning på yttervegger. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke årsak, omfang og aktuelle tiltak.

Loft:
Annet: TG 2 gjelder kun stedvise merker etter tidligere mindre drypplekkasjer. Synlig på papir oppå isolasjon.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper: Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Håndrekke skal monteres på begge sider av hele trappeløp (grunnet krav til universell utforming, uavhengig av byggeår).

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG 2 gjelder fordelerstokker for rør i rør system som er montert på vaskerom, uten bruk av tett fordelerskap eller fuktsikring. Til informasjon har vaskerom sluk, slik at vann fra en eventuell lekkasje vil kunne ledes mot sluk.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Dører og vinduer:
Vinduer: TG 2 gjelder vinduer fra byggeår og 1996. Vinduer er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens vinduer har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Utskiftning må påregnes. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Dører: Dører er av eldre type og har ikke den tetthet og isolerende funksjon som dagens dører har. Gjenværende restlevetid anses derfor å være redusert/usikker. Utskiftning må påregnes.

Yttertak:
Helhetsvurdering: Slitasjegraden på taktekkingen (inkl. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Dette begrunnes med taktekkingens alder. Restlevetiden er derfor usikker.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
Helhetsvurdering: Terasse har aldringsslitasjer mht alder på elementet. Vedlikehold anbefales.

Drenering:
Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på boligens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det viser at det ikke er en enkel vurdering og mange forhold kan ha innvirkning. Det avhenger blant annet av byggegrunnens beskaffenhet. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men dreneringen i denne bygningen vurderes være passert med mer enn 50% av anbefalt brukstid. Det er således noe en kjøper må forholde seg til også i liknende aldersbetingede bygninger/boliger. Utvendig fuktsikring av grunnmur er også stedvis vurdert til å ikke være tilfredsstillende. Det ble på befaringstidspunkt observert synlige merker etter utilsiktet fuktgjennomtrengning på yttervegger. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke årsak, omfang og aktuelle tiltak.

Frittstående byggverk:
Helhetsvurdering: Tilknyttet byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Våtrom - Baderom U.etasje:
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. På befaringstidpunkt ble i tillegg følgende avvik registrert. Gulvoverflater har fall på kun 11 mm fra gulv ved dør og mot sluk. Gulv og veggoverflater er ubehandlet (mangler altså membransjikt). Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen relativt kort tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering (omsluttende murvegger, på tilstøtende vegger). Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik, er TG 3 valgt for å belyse at konstruksjonen kan ha fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (bak dusjkabinett). Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 200 000.

Våtrom - Vaskerom:
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. På befaringstidpunkt ble i tillegg følgende avvik registrert. Gulv og veggoverflater er ubehandlet (mangler altså membransjikt). Fordelerstokker for rør i rør system er montert på røropplegg, uten bruk av tett fordelerskap eller fuktsikring. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen relativt kort tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering (omsluttende murvegger, på tilstøtende vegger). Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik, er TG 3 valgt for å belyse at konstruksjonen kan ha fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (rundt/under utslagsvask). Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 200 000.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg boligbygg, datert 31.01.1975. I denne er det bemerket følgende:
1. Det mangler plate foran peisen. 2. Ny utvendig trapp må settes opp.
Den midlertidige brukstillatelsen ligger vedlagt i denne salgsoppgaven. Det foreligger et brev fra kommunen datert 11.01.1977 vedr. tilbygg av garasje og vindfang samt byggetillatelse datert 13.01.1977. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen dater 19.03.1975. Det er avvik mellom byggetegninger fra kommunen og hvordan boligen fremstår i dag. Uinnredet rom er definert som hobbyrom i byggetegningene. Kontor er definert som diverse i byggetegningene. I byggetegningene er det opprinnelig bad og wc-rom, disse er slått sammen til et større bad. I byggetegningene er det opprinnelig fire soverom i boligen. To av soverommene er slått sammen til ett større. Megler har ikke mottatt dokumenter som viser at endringene er omsøkt kommunen. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold. Byggetegningene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Elektrisk anlegg
Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult samt noe åpent anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i entre, på vegg mot kjøkken. Hovedbryter har 3 x 50 Amp. Til informasjon har det elektriske anlegget vært gjenstand for en overfladisk visuell kontroll, hovedsakelig på utkikk etter løse ledninger og eventuell berøringsfare.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og varmekabler, kombinert med peisovn i stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke D (gul)

Kommunale avgifter
Kr. 9 011 pr. år Prognose for 2024: kr. 9 010,85,- Fakturert beløp for 2023 var på kr. 10 468,50,- Vann blir fakturert fra Blaker vannverk etter forbruk. Se priser på: https://www.blakervannverk.no/priser.htm
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Mat/restavfall 140 liter: 4 776,00
Feie- og tilsynsgebyr: 1 118,40
Fast gebyr avløp bolig: 1 489,00
A-konto avløpsgebyr: 2 582,45
Målt forbruk avløp: 2 435,25
-Fradrag innbetalt avløp: -3 390,25
Sum: kr. 9 010,85,-

Fakturert beløp for 2023 var på kr. 10 468,50,-

Eiendommen har vannmåler og er tilknyttet Blaker vannverk. For priser hos Blaker vannverk se: https://www.blakervannverk.no/priser.htm. Vanngebyret faktureres med en halvdel i mars og en halvdel i september. Beregning med vannmåler.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for 2023 var på kr. 3 464,-

Faste løpende kostnader
Eiendomsskatt, kommunale avgifter, forbruk vann, kabel-tv og bredbånd, forsikringer, vedlikehold m.m. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige / Frentind Polisenummer: 92580135

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 289 171,- Som sekundærbolig Kr. 4 898 849,-

Tekniske installasjoner
Vannrør av typen fleksi, kobber og typen rør i rør system. Delvis synlig på baderom, vaskerom og i kjøkkeninnredning. Fordelerstokker for rør i rør system er plassert på vaskerom. Avløpsrør av typen pvc. Hovedstoppekran samt forbruksmåler for vann er plassert på vaskerom. Stakeluker for avløpsrør er plassert på baderom og på vaskerom. Varmtvannsbereder fra 2013 på 200 L. er plassert i hjørne av vaskerom. Varmepumpe fra 2022 er plassert på vegg i gang. Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra baderom, vaskerom samt fra kjøkken. Røykvarslere er montert i himlinger.

Diverse
Uttdrag fra selgers egenerklæring:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun faglært. Firmanavn: J.kværner murerservice. Sørumsand rør as. Araberg Elektro. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rørlegger arbeid av Sørumsand rør as . Araberg elektro deler av elektronikk i huset. J kværner murerservice flislegging og oppbygging av bad. Johann høgslund faglært møbelsnekker egeninnsats av snekker arb i huset.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn: Sørumsand Rør as. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2023 sluk og rør nytt uten om sluk i kjelleren under bakken.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Kommentar: Faktura.

Er arbeidet byggemeldt? Nei. Kommentar Ikke flytter på noen vinduer.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Kommentar: Noe i kjeller ved storm.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Kommentar: Bra trekk men noe gammel puss på pipe som ble utbedret nytt av murer.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Kommentar: Noe mus men lite.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Kommentar: Rundt pipen. Det ble rivet og bygd nytt tak rundt pipa. Egeninnsats.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Hjelp fra venner som jobber i Tømmer firma Knut Anders Solberg. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny rupanel, sløyfer, duk, bekledning, tak stendere oppgradert . Ny pipe topp samtidig

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært. Firmanavn: Araberg elektro i samsvarserklæringen. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgraderinger i 2022-24 elektro. Ny varmepumpe i 2022. Nye panelovner i 2023

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Araberg elektro kun deler av anlegget

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Kommentar: Mus i fåtall

Annet
Vedr. hvitevarer:
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Fibernett:
Eier opplyser at det er innlagt fibernett til boligen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utdrag fra eiendommens grunnbok:
Heftelser
1974/3316-2/9 Erklæring/avtale
04.06.1974
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for kommunen, Tele- og elverket
Bestemmelse om gjerde

Denne servitutten omhandler blant annet skjøte/overdragelse med bestemmelser om at kommunen, telegrafverket og elektrisitetsverket skal vederlagsfritt kunne føre frem ledninger og kabler over tomten langs dens grenser, dog slik at dette ikke hindrer eierens utnytting m.v. Eier av denne eiendommen har gjerdeplikt mot gnr. 122, bnr. 1 der tomten grenser mot denne eiendom. Gnr. 122, bnr. 1 er fra tidligere. Det ble utført omnummerering etter kommuneendring. Dagens betegnelse er for gnr. 122, bnr. 1 er i dag gnr. 322, bnr. 1.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3205-321/98
Rettigheter i eiendomsrett
1976/8155-1/9 Erklæring/avtale
26.11.1976
rettighetshaver:Knr:3205 Gnr:321 Bnr:97
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
til Bygningsloven

Denne servitutten omhandler blant annet tillatelse fra gnr. 121, bnr. 98 om oppføring av tilbygg i en avstand av 2 m fra felles grense m.v.

Servituttene nevnt ovenfor er innhentet og kan sees hos megler ved forespørsel.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har ikke tilknytning til offentlig vann men tilknyttet Blaker vannverk.
Eiendommen har tilknytning til offentlig avløp.
Eiendommen har adkomst via kommunal veg.

Regulering
Eiendommen omfattes av reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for del av Blaker sentrum i Blaker herred, plan nr. 34 stadfestet 02.12.1955. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i denne salgsoppgaven. Ved spørsmål om gjeldende reguleringsplan med tilhørende bestemmelser oppfordres interessenter til å ta direkte kontakt med kommunen. I kommuneplanen er eiendommen avsatt til boligbebyggelse nåværende. Området rundt er blant annet avsatt til bane nåværende, LNRF, tiltak for stedb. næring, nåv., Kp faresone, kp sikringssone, Jernbarne N. m.m. Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Ifølge opplysninger innhentet fra Ambita områdeanalyse ligger eiendommen i et område med aktsomhetsgrad for radon på eiendommen satt til "Middels til lav aktsomhet."

Eiendommen ligger på område under marin grense. Det er svært stor mulighet for marin leire på eiendommen. Der det finnes marin leire kan det også være kvikkleire.

Eiendommen grenser til jordbruksareal og skog i følge geodata.

Eiendommen ligger i rød støysone fra jernbane.

Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.
- Hvilke planer som er under behandling vil endre seg over tid.

- Varsler om oppstart av planarbeid finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid

- Hvilke planer som er til offentlig ettersyn finner du her:
https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-arealplaner/

Odel og konsesjon
Det hviler ikke odel eller konsesjon på denn eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 119 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 869 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 887 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon til megler for utført arbeid (kr. 22 248)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)

Markedspakke 1 (Kr.15 900)

Oppgjør (Kr.5 500)

Tilrettelegging (Kr.14 900)

Visningshonorar (Kr.2900) 2 visninger fritt inkl.

Foto (Kr.7 750)

Grunnpakke enebolig (Kr.9 655)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-24-0013

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr: 976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Dag Finstad

Saksbehandlere
Dag Finstad
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 99 09 98 79 / E-post: dfi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fossveien 25
For mer om objektet
Fossveien 25

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: