Bilde 1 av Aslakveien 26CBilde 2 av Aslakveien 26C
Digital salgsoppgave
Aslakveien 26C

0753 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Moderne 3-R fra 2019 | Solrik balkong | Heis | Garasje m/el-billader |Felles utg. kr 4.428,- v/ ned.bet. av andel FG.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Andel
Andelsnummer
78
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
65 m²
Bruksareal (BRA)
70 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
11 m²
Fellesutgifter
kr 8 970 / Mnd
Prisantydning
kr 5 000 000
Omkostninger
kr 17 971
Fellesgjeld
kr 1 000 000
Totalpris
kr 6 017 971
Fellesformue
kr 29 681
Byggeår
2019
Tomt
Eiet tomt 2765 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 11, bnr. 620
Oppdragsnummer
4240042
card-default

Malin Anker-Larsen

Eiendomsmegler/Partner
Les om Malin
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 5 000 000,-
Andel av fellesgjeldkr 1 000 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr BRL-skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRLkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 8 250,-
Innmelding OBOSkr 500,-
  
Totalpris kr 6 017 971
Standard

Entré |

Leiligheten ligger fint til i bygningens 4. etasje med adkomst via tiltalende felles oppgang med heis. Inne i leiligheten blir du møtt av en lys entré hvor det er montert calling-anlegg. Her er det gode muligheter for å møblere med skap for yttertøy og plassering av sko. Det er lagt flott tre-stavs parkett i hele leiligheten og veggene er holdt i lyse, nøytrale farger. Det er vannbåren gulvvarme i entré, bad, stue/kjøkken og begge soverom.


Stue |

Stuen og kjøkkenet ligger i åpen og sosial sone, noe som skaper en luftig atmosfære til rommet. Rommet har tre-stavs parkett på gulv og lyse vegger. Rommet har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp, samtidig som du får et fint utsyn mot grønne omgivelser. Den praktiske planløsningen gjør det enkelt å innrede med både sofagruppe, mediemøblement og spisebord. Spisebordet finner sin naturlige plass med hendig tilknytning til kjøkkenet.


Kjøkken |

Den åpne kjøkkenløsningen skaper et luftig rom som er behagelig å oppholde seg i. Tidsmessig kjøkkeninnredningen fra byggeår (2019) med glatte fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt i benkeplaten er det en rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Kjøleskapet med frysedel er frittstående. Her er det rikelig med oppbevaringsplass og fin arbeidsflate.


Bad |

Flislagt bad fra byggeår (2019) med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer til oppbevaring, samt speilskap med stikkontakt og overlys. Av sanitærutstyr finner du dusjhjørne med innfellbare dusjdører, regn- og hånddusj, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.


Soverom |

Leiligheten har to fine soverom hvorav hovedsoverommet har egen walk-in garderobe. Hovedsoverommet er romslig med god plass til soveromsmøblement av eget ønske. I tillegg er det fransk balkong på hovedsoverommet. De store vindusflatene på balkongdøren gir gode innvendige lysforhold. Walk-in garderoben er romslig og gir gode muligheter til å holde hele garderoben oversiktlig og ryddig. Soverom 2 er et fint barnerom, gjesterom eller kontor. Det er lagt parkett på gulv og veggene er holdt i en lys farge. På soverom 2 er det gode muligheter til å innrede med dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Fra soverom 2 er det balkongdør ut mot boligens balkong.


Balkong |

Fra stuen og soverom 2 er det utgang til en herlig sydvestvendt balkong på 11m². Balkongens gode størrelse gjør det mulig å finne plass til sittegruppe og grill. Her kan du nyte lange sommerdager i rolige og skjermede omgivelser med grønt utsyn. Det er satt opp utebelysning og stikkontakt på vegg, på balkongen.


Innvendige overflater |

- Gulvoverflater: Tre-stavs parkett

- Veggoverflater: Malte slette flater

- Himlingsoverflater: Nedsenket himling med malt flate og downlights i entré. Øvrige himlingsflater med malt betong. Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten. Entré 2,29 meter. Bad 2,21 meter. Øvrige rom 2,63 meter.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Anticimex AS v/Daniel Buchhave, datert 03.06.2024. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Konstruksjoner som ikke er undersøkt (TG IU) |

Bad > Fukt i tilliggende konstruksjoner:

Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade.


Ventilasjon:

Anlegget er felles for bygningen. Bygningsdelen er ikke undersøkt.


Stakeluke:

Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.


Bygning, generelt |

Boligbygg over 9 etasjer samt to kjelleretasjer.

Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betongkonstruksjoner.

Utvendige fasader i hovedsak forblendet med teglstein.

Tilnærmet flat takkonstruksjon (taket er ikke besiktiget).

Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Entrédør med brannklasse EI30 og lydklasse Rw40dB. Balkongdører og vinduer med karmer/rammer av tre utvendig kledd med metall og tre-lags glass. Balkongskyvedør og fransk balkongdør i stue. Fransk balkongdør på hovedsoverom. Balkongdør på soverom 2.

Tilknyttet varmtvann/oppvarming. Vannbåren gulvvarme til entré, bad, stue/kjøkken og begge soverom.

Balansert ventilasjon.

 

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Ovennevnte punkter er hentet fra rapporten, men er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 70,0 m²

  • BRA-i: 65,0 m²
  • BRA-e: 5,0 m²
  • BRA-b: 0,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 11,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


BRA 70m²

- BRA-i 65m²: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad og innvendig bod

- BRA-e 5m²: Bod i 1. etasje

- TBA 11m²: Sydvestvendt balkong


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Tilknyttet varmtvann/oppvarming. Vannbåren gulvvarme til entré, bad, stue/kjøkken og begge soverom.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Grønn C er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken, lamper og lameller medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

2765,30 m² eiet


Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.



Parkering

Leiligheten disponerer en stor parkeringsplass med el-billader i felles garasjeanlegg (plass nr. 36).


Garasjeleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser. Det må meldes særskilt fra om eierskifte på omsettelige plasser til styret på storklokken@styrerommet.no og forvaltningsavdelingen@obos.no. Det påløper eierskiftegebyr ved eierskifte av omsettelige plasser.



Diverse

Kort utdrag fra Egenerklæringsskjema |

Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?

Viser til sak for hele bygget. Det er oppdaget muggsopp i forbindelse med oppføring. Grønne prøver fra Mycoteam i denne leiligheten. Dette er utført i regi av OBOS.


Pkt. 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Ja. Privat boks i felles garasjeanlegg.


Pkt. 22: Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?

Ja. Det er så vidt meg bekjent sett inn en bekymring rundt ferdigattest til plan og bygningsetaten via styret i Seljen. Har ikke info om status.


Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?

Ja. Muggsoppsaken via OBOS/Mycoteam.


Pkt. 28: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?

Ja. Muggsopp i forbindelse med oppføring. Leiligheten har grønne prøver. Det er aldri påvist muggsopp i denne leiligheten, men det har vært funn av muggsopp i betong i noen leiligheter etter oppføring.


Selgers Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.



Skole og barnehage

Rønningen Kanvasbarnehage - Ca. 9 minutters gåavstand

Montessoriskolen Lyse (1-7 kl.) - Ca. 16 minutters gåavstand

Huseby skole (1-7 kl.) - Ca. 16 minutters gåavstand

Lysejordet skole (1-7 kl) - Ca. 17 minutters gåavstand

Bjørnsletta skole (1-10 kl.) - Ca. 21 minutters gåavstand

Hovseter skole (8-10 kl.) - Ca. 25 minutters gåavstand

Persbråten videregående skole - Ca. 22 minutters gåavstand

Rudolf Steinerskolen i Oslo - Ca. 24 minutters gåavstand


Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Aslakveien har en ettertraktet og sentral beliggenhet mellom Røa og Ullerntoppen. Det er ca. 10 minutters gange til Røa sentrum med et bredt servicetilbud med diverse forretninger, kafeer og hyggelige spisesteder mm. I sentrum av Røa finner du blant annet det helt nye kjøpesentret Røa Torg som har flere servicefasiliteter som vinmonopol, apotek, dagligvare, restauranter og frisør m.m. Deichman Bibliotek avd. Røa finner du i Samfunnshus Vest på torget.


Kort vei til sentrum og flotte tur -og friluftsområder like utenfor døren, Mærradalen gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Man kan også gå på ski via Mærradalen opp til Bogstad og videre inn i marka. Fine gangveier langs Lysakerelven fører deg ned til Lysaker brygge med flott utsyn over Oslofjorden, eller opp til Bogstadvannet og et forfriskende bad. Nærhet også til flere trening og rekreasjonsmuligheter som idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb og SATS Røa Bad. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.


Bogstad gård har kafé, butikker, museum og tilbud for de aller minste. Her finner du også Oslo Golfklubb som etter nyåpning i 2009 kan tilby en av Europas beste golfbaner. Bogstad er åpen for greenfeespill hele sesongen og har bl.a. innendørs treningssenter samt golfsimulator. Ullern Idrettsforening tilbyr bandy, basketball, fotball, håndball og gymnastikk.


Godt med offentlig kommunikasjon med T-bane fra både Røa og Hovseter, samt buss nr. 46 som stopper like utenfor. 10 minutt gange til buss 32 med bussholdeplass på Røa Torg. Nærhet til flere skoler og barnehager



Eiendomsskatt

Forretningsfører informerer at andelen ikke er ilagt eiendomsskatt i 2024. Andelen var i 2023 ilagt kr 676 i eiendomsskatt.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 8 970,- pr. mnd. og inkluderer:

Blant annet garasje, oppvarming (akonto), kapitalkostnader OBBK01, TV og internett, felles husforsikring, kommunale avgifter m.m.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

- Garasje: 200,-

- Felleskostnader: 3.229,-

- A-konto oppvarming: 999,-

- Kapitalkostnader OBBK01: 4.542,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.


IN-ordning |

Vi gjør oppmerksom på at renten er flytende, og kan endres. Dersom man velger å nedbetale andel gjeld, vil fellesutgiftene reduseres til kr 4.428 (ca.) pr. mnd.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Strøm |

Selger informerer om et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca. 3 200 kWh. pr. år. Dette tilsvarte en strømkostnad på ca. kr 7.500-8.000 for 2023.


Felles husforsikring |

Eiendommen er p.t. forsikret i Tryg Forsikring. Kostnaden er inkludert i månedlige fellesutgifter.


Kabel-tv / Bredbånd |

Storklokken borettslag har fellesavtale med Telia for levering av TV og bredbåndsignaler. Kostnaden er inkludert i månedlige fellesutgifter.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 7241172



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 1 584 310,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 6 020 378,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Borettslaget

Storklokken Borettslag, Orgnr: 920 615 465

Forretningsfører:


Storklokken Borettslag ligger høyt og fritt mellom det etablerte villaområdet på Ullerntoppen og landskapsvernområdet Mærradalen. Borettslaget består av 130 leiligheter fordelt på 2 bygg. OBOS bygger totalt 5 bygg her på tomten og kaller prosjektet for Røakollen. Foruten oss finner man sameiet Seljen (ferdig 2020), og Lerkespore borettslag (ferdig høsten 2023). Vi har bilfri gårdsplass og rikelig med lekeområder, 3 store felles takterrasser, oppvarmet garasjekjeller, sykkelboder med sykkeldusj, smøreverksted for ski, samt en moderne infrastruktur.


Opplysninger om borettslaget |

Forkjøpsrett: Ja

Styregodkjenning: Ja

IN-lån: Ja

Energiavregning: Ja

Bod følger leiligheten: Ja


Pågående reklamasjonssak - Klimakontroll |

Borettslaget har gjennomført en klimakontroll som viser at det kan være førhøyet fuktighet og forekomst av muggsopp i betongdekkene, i henhold til informasjon gitt av Obos 09.02.2024. Boligselskapet, sammen med Seljen boligsameie, har med det rettet en reklamasjonssak mot byggherre Aslakveien 20 AS. Dette er en pågående reklamasjonssak under utredning og utbedring. Obos informerer at Aslakveien 20 AS (byggherre) vil gjennomføre kartlegging og prøvetaking i alle leiligheter med oppstart i november 2023. Påviste behov for nødvendige utbedringer vil gjennomføres fortløpende med oppstart i 1. kvartal 2024. Saken vil bli fulgt opp i regi av Aslakveien 20 AS (byggherre) og ansvarlig totalentreprenør AF Gruppen.


Selger informerer i egenerklæringsskjemaet, datert 27.05.2024, at bakgrunnen for ovennevnte reklamasjonssak er at det er blitt funnet forhøyet fuktighet og muggsoppsporer i betongdekkene mellom etasjene. Selger informerer videre at det er gitt grønne prøver fra Mycoteam.


Tidligere reklamasjonssak - Smale garasjeplasser |

Borettslaget har hatt en reklamasjonssak oppe grunnet smale garasjeplasser. I 2022 uttalte SINTEF følgende: «Ut fra våre anbefalinger i Byggforskserien 312.130 Parkeringsplasser og garasjeanlegg fra 2015, kan vi fastslå at 150 av 201 parkeringsplasser i Røakollen garasjesameie av ulike grunner ikke er av tilfredsstillende kvalitet. Årsaken til dette er i hovedsak manglende bredde, men også manglende manøvreringsareal, og i noen tilfeller begge deler.». Styreleder informerte per 19.04.2024 at saken ble tapt i retten, hvor det ikke var noen som anket.


Vi oppfordrer til at du stiller spørsmål knyttet til ovennevnte saker. Spørsmål/henvendelser kan sendes per e-post til roakollen@obos.no


Varmesentral |

Borettslaget eier sammen med sameiet Seljen en varmesentral som er lokalisert til gnr 11 bnr 620 (borettslagets eiendom). Varmeanlegget er basert på sentral varmepumpe (jordvarme) i kombinasjon med elektrisitet. Det leverer varmeenergi til varmt tappevann, gulvvarme, samt ettervarme til ventilasjonsluften. Varmesentralen driftes av Røakollen garasjesameie.


Kort utdrag fra vedlagte Husordensregler, datert 26.04.2021

§2. Ro: Det skal være ro mellom klokken 23:00 og 07:00 alle dager. Skal det arrangeres selskapelige sammenkomster i boligen bør naboene varsles på forhånd.

§3. Bruk av balkongene: Det er kun tillatt å benytte el- eller gassgrill ved grilling på balkongene/private uteplasser. Gassbeholdere skal ikke oppbevares i garasjen eller i kjellerbod.

§4. Parkering: Parkering skal skje på anviste plasser i felles garasjeanlegg i borettslagets garasjekjeller.

§5. Dyrehold: Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret der man bekrefter å være kjent med politivedtektene for dyrehold, straffebestemmelsene for dyrehold samt borettslagets regler for dyrehold. Søknad om dyrehold ligger vedlagt.

§8. Fellesarealer: På taket av hus A og B (28 A og C, samt 26 B) er det opparbeidet takterrasser. Alle beboere i borettslag har rett til å bruke disse. I hus A og B (28 B og 26 B) er det etablert et ski- og sykkelrom til felles disposisjon for beboerne i borettslaget.


Kort utdrag fra vedlagte Vedtekter, datert 27.04.2022

- 2-1 (2): Bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget kan være andelseiere i borettslaget. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.

- 2-2 (2): Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.

- 3-3 (2): Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til borettslaget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.

- 4-1 (10): De som disponerer el-bil/ladbar hybridbil plass betaler for strømforbruket knyttet til lading med et fast beløp hver måned fastsatt av styret eller via en underleverandør som fakturere beboer direkte for faktisk forbruk. Andelseier som ikke disponerer ladepunkt, men som ønsker dette, kan med styrets godkjenning installere dette.

- 6-3: For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.


Røakollen utomhussameie |

Når byggene D og E blir ferdig bygget, planlegger Obos å etablere Røakollen utomhussameie, som vil ta over de arealer som ikke inngår i eiendommene til boligselskapene. Røakollen utomhussameie vil bli eiet av Seljen boligsameie, Storklokken borettslag og Lerkespore borettslag (byggene D og E).


Røakollen garasjesameie |

Borettslaget er medeier i Røakollen garasjesameie på gnr 11 bnr 619. Det er fastsatt følgende sameiebrøk basert på totalt antall kvm boligareal BRA på hver sameiers eiendom: Storklokken borettslag (hus A og B), gnr 11 bnr 620, 10262/16472. Informasjon om boligen 047 Seljen boligsameie (hus C), gnr 11 bnr 621, 6210/16472.


Garasjeanlegget eies i fellesskap av Seljen boligsameie og Storklokken borettslag gjennom Røakollen garasjesameie, som har eget styre sammensatt av medlemmer fra styrene i Seljen og Storklokken. Garasjestyret forvalter, i tillegg til selve garasjeanlegget, felles tekniske installasjoner som brannvarsling, sprinkleranlegg og energisentral, og dessuten boligselskapenes interesser i utearealene



Sikringsordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i OBOS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 259 921 879,- pr. 14.05.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 1 000 000,- pr. 14.05.2024.

Andel fellesformue er kr. 29 681,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser:

Lånenr. OBBK01-98207843482

Type lån: Annuitetslån

Rentesats pr. 14.05.24: 5,45%

Type rente: Flyt

Restgjeld: 259.921.879,-

Restløpetid: 35 år 8 md

Term pr. år: 12

Andel av saldo pr. 14.05.24: 1.000.000,-

Kapitalkostnader: 4.542,-

Avdragsfrihet til og med: 01.01.2025

Estimert endring etter avdragsfrihet: 796,-


Boligselskapet har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld. I borettslaget er det muligheter for innfrielse av fellesgjelden per 30.03 og 30.09. Det kan ofte være knyttet betingelser til bruk av gjennom IN-ordningen, som f.eks. minimumsbeløp eller bestemte datoer for innfrielse. Kontakt megler for ytterligere informasjon rundt dette.


Kapitalkostnader endres ved renteendring og endringen kommer da som tillegg. Informasjon om boligen evt fratrekk på fakturaen påfølgende måneder. Ved salg vil eventuelle krav som skyldes regulering av kapitalkostnader for tidligere periode, følge selger. Det kan derfor påløpe restanse/krav for selger, selv om felleskostnadene betales ut overtagelsesmåneden.



Årsregnskap

Borettslaget hadde regnskapsåret 2023 inntekter på kr 18.393.280, utgifter på kr. 6.703.714 og et årsresultat på kr 36.576.264 (overskudd). For regnskapsåret 2024 er det budsjettert med inntekter på kr 20.065.000, utgifter på kr 6.849.256 og et årsresultat på kr -1.016.256.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kun fysiske personer kan være andelseiere, og ingen kan eie mer enn én andel.


Forkjøpsretten er sendt for parallellavklaring. Boligen er annonsert på OBOS sine hjemmesider. For medlemmers meldefrist kontakt megler. Forkjøpsretten vil være avklart 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et gebyr til den som benytter forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.10.2021 som omhandler oppføring av tre boligblokker.


Plan- og Bygningsetaten mottok en e-post fra Seljen boligsameie 24. november 2023, med varsel om mulig ulovlige forhold og avvik fra TEK10 §13-19 om byggfukt.


På bakgrunn av mottatt dokumentasjon, varsler Plan- og Bygningsetaten om mulig tilbaketrekking av ferdigattest. Varselet kan mottas ved henvendelse til megler. Bakgrunnen for varselet knytter seg foreløpig utelukkende til forholdet som er dokumentert i Bygg C, adresse Aslakveien 24 A-C. Plan- og bygningsetaten ber likevel tiltakshaver om å klargjøre hvilke undersøkelser som er gjort for bygg A og B, og hva som er avdekket av muggsopp i dekkene og leilighetene i de andre to byggene.



Regulering

Eiendommen er i hovedsak regulert til boligbebyggelse iht. reguleringsplan S-4904, datert 22.06.2016. Reguleringsbestemmelsene gjelder for Aslakveien 20-28. Deler av felles tomt er regulert etter bestemmelsene i S-5058, datert 13.11.2019, til andre sikringssoner og vannforsyningsanlegg. Formålet bak sistnevnte reguleringsbestemmelser er å legge til rette for etablering av nytt vannbehandlingsanlegg og overføringstunneler for vannforsyning med tilhørende anlegg og konstruksjoner. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til bebyggelse og anlegg i kommuneplanens arealdel.


Høyspenttrasé |

Det ligger en høyspenttrasé sør for bygg B. Avstand fra byggets fasade til midten av traséen er ca. 30 meter. Bygget ligger innenfor generell sone for utredning av magnetfelt. Utbyggers rådgiver har konkludert med at det elektriske feltet er langt under grenseverdien på 5,0 kV/m. Statnett planlegger fornyet kraftlinje fra Hamang i Bærum til Smestad i Oslo. Se link: https://www.statnett.no/her-bygger-vi/region-ost/nettplan-stor-oslo/hamang-barum-smestad/


Pågående plan- og byggesaker i nærområdet |

- Saksnr. 202102096 - "Småhusplanen": Deler av nærområdet er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen. Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

- Saksnr. 201914241 - Ostedalsveien - Bussholdeplass Ullerntoppen: Det ble gitt tillatelse til etablering av lehus.

- Saksnr. 202119540 - Hovseterdalen - Rehabilitering av vann- og avløpsledninger: Det ble gitt tillatelse til rehabilitering av eksisterende hovedledninger for vann og avløp med tilhørende infrastruktur (kummer) ved Hovseterdalen på ca. 940.00 meter lengde, den 26.09.2022. Tiltaket omfatter konvensjonelle grøft graving på ca. 100 meter mellom kum V1 og K2 for legging av nytt hovedvannledning, samt punkt graving for utblokking av resterende hovedvannledninger fra K2 til V18 og strømpe rehabilitering spillvannledning med følgende 200 mm og 500 mm i dimensjon på hele strekning.


Saksnr. 201611201 - Oppføring av tre boligblokker, Aslakveien 24-28 - Gjeldende tomt |

På tomten er det planlagt 5 boligbygg med totalt ca. 360 boliger, fordelt på tre byggetrinn. Leiligheten ligger i bygg B som nå er ferdigstilt. Byggetrinn 1 består av boligbyggene A og B som inngår i et borettslag, mens bygg C er seksjonert og boligene organisert som selveierboliger. Boligbyggene D og E er planlagt organisert som ett eller to borettslag, eller ett eller flere eierseksjonssameier. I tillegg til boliger er det planlagt å etablere to garasjeanlegg som i utgangspunktet vil være egne anleggseiendommer. Det ene garasjeanlegget skal romme parkeringsplassene til bygg A, B og C. Borettslaget som består av bygg A og B og sameiet som består av bygg C vil eie anleggseiendommen som ligger i tilknytning til disse byggene sammen, og boligeierne vil få bruksrett til garasjeplass i anleggseiendommen. Det tas imidlertid forbehold om at organiseringen av prosjektet kan endres, slik at det kan komme til å bestå av flere eller færre borettslag og sameier og at hvert borettslag og sameie vil bestå av flere eller færre boliger osv., etter hva som er hensiktsmessig blant annet når det gjelder utbyggingstakt, fremtidig drift og bruksrettigheter.


Det ble gitt ferdigattest for oppføring av tre boligblokker 28.10.2021.

Se saksnr. 201611201 på hjemmesiden til Plan- og bygningsetaten for mer informasjon.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Foruten om andel fellesgjeld, overdras andelen fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. burettslagslova § 5-20 har borettslaget legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 1477963, tgl. 09.12.2019 - Pantedokument

Beløp: 408 000 000

Panthaver: OBOS-BANKEN AS

Orgnr: 911 986 884


Dnr. 1478105, tgl. 09.12.2019 - Pantedokument

Beløp: 408 000 000

Panthaver: Borettslagets andelseiere, jf lov om burett § 2-11, 1. ledd

Orgnr: 14 308 668


Dnr. 13667, tgl. 20.10.1964 - Erklæring/avtale

Erklæring for deling av bygning på festet grunn (gnr/bnr 11/338 i Oslo) - Bestemmelse om rett til utskilt tomt

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 11516, tgl. 27.08.1965 - Erklæring/avtale

Erklæring for deling av bygning på festet grunn (gnr/bnr 11/338 i Oslo), hvor det erklæres deling av eiendommen på grunn av finansiering av de enkelte byggetrinn.

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 15503, tgl. 04.11.1965 - Bestemmelse om gjerde

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 60253, tgl. 18.09.1987 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Bestemmelse om veg

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 60254, tgl. 18.09.1987 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Bestemmelse om veg

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 20534, tgl. 23.03.1988 - Bestemmelse om gjerde

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Rettighetshaver: Oslo kommune

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 20535, tgl. 23.03.1988 - Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Bestemmelse om veg

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 20536, tgl. 23.03.1988 - Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Med flere bestemmelser

Bestemmelse om veg

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 582912, tgl. 26.06.2015 - Best. om adkomstrett

Rett til fri ferdsel for allmennheten

Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 286603, tgl. 08.03.2019 - Rettighetserklæring vedrørende gnr/bnr 11/338, 619, 620 og 621.

- Bestemmelse om parkering: Gnr/bnr 11/620 (hus A og B) skal ha bruksrett til 124 plasser til biloppstilling på gnr/bnr 11/619. Gnr/bnr 11/620 og gnr/bnr 11/621 skal ha bruksrett til 20 plasser til biloppstilling på gnr/bnr 11/338.

- Bestemmelse om bruksrett: Gnr/bnr 11/620 og bnr/bnr 11/621 skal ha bruksrett til utomhusareal på gnr/bnr 11/338. Gnr/bnr 11/621 og bnr/bnr 11/338 skal ha bruksrett til utomhusareal på gnr/bnr 11/620.

Gnr/bnr 11/619, 920 og 621 skal ha gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn på hverandres eiendommer for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg.

Gnr/bnr 11/619, 920 og 621 skal ha rett til bruk av nødvendig grunn på gnr/bnr 11/338 for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg.

- Bestemmelse om vann/kloakk: Gnr/bnr 11/619, 920 og 621 (ledningseiere) gis rett til å ha liggende/legge stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer gjennom gnr/bnr 11/338 (grunneier) frem til hovedlednigner i Aslakveien. Grunneieren gir ledningseieren fri adgang til eiendommen for nødvendige vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. Videre forplikter grunneier seg til ikke å utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige.

Gnr/bnr 11/619, 920 og 621 (ledningseiere) anlegger/har liggende felles stikkledninger for vann og avløp fra hovedledninger i Aslakveien frem til eiendommen. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold.

Kan ikke endres uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 47685, tgl. 16.01.2023 - Rettighetserklæring vedrørende gnr/bnr 11/338, 620, 621 og 625.

- Bestemmelse om adkomstrett: Gnr/bnr 11/620 og 621 skal ha bruksrett til kjørbar atkomstvei fra Aslakveien over gnr/bnr 11/338 og 625.

- Bestemmelse om bruk av uteoppholdsareal: Gnr/bnr 11/338 skal være til felles bruk for gnr/bnr 11/620, 621 og 625, Felles gårdsrom for gnr/bnr 11/338, 620, 621 og 625 skal være til felles bruk for gnr/bnr 11/620, 621 og 625.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 286557, tgl. 08.03.2019 - Registrering av grunn

Registrering av grunn


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.




Utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 5 000 000,-

Andel fellesgjeld kr 1 000 000,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 981,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 8 250,00,-

Innmelding OBOS kr 500,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 6 017 971,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Av denne summen utgjør kr. 1 000 000,- andel fellesgjeld som vil følge andelen, men som ikke skal innbetales med oppgjøret. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten og styrets godkjennelse er avklart.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,2% av salgssummen inkl. mva (minimum 65 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 15 900,00

Grunnpakke borettslag: 19 690,00

Markedspakke Premium: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00



Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240042

Ansvarlig megler: Malin Anker-Larsen


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Aslakveien 26C
0753 OSLO
Aslakveien 26C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: