Bilde 1 av Casparis gate 9Bilde 2 av Casparis gate 9
Digital salgsoppgave
Casparis gate 9

0174 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og pen 2-roms toppleil. mot hyggelig bakgård - Balkong på ca 8m2 - Varmtvann og fyring inkl. - Ingen dok.avg
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
42 m²
Bruksareal (BRA)
46 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
8 m²
Fellesutgifter
kr 6 167 / Mnd
Prisantydning
kr 3 950 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 645 736
Totalpris
kr 4 605 186
Fellesformue
kr 21 529
Byggeår
1939
Tomt
Eiet tomt 207 m²
Oppdragsnummer
36240028
Prisantydningkr 3 950 000,-
Fellesgjeldkr 645 736,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 4 605 186
Eiendom
Casparis gate 9, 0174 OSLO, Etasje: 5

Matrikkel
Andelsnr. 334 Orgnr. 987965681 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 46 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 42 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 8 kvm

Areal
Bruksareal: 46 kvm, BRA-i:42 kvm , BRA-e: 4 kvm , TBA: 8 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1939

Tomt
Eiet tomt 207 kvm

Prisantydning
3 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Takstdato: 25.01.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 645 736,- pr.01.01.2024.
Andel fellesformue: kr. 21 529,- pr.31.12.2023.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 950 000,- (Prisantydning)
kr 645 736,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 595 736,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 596 936,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 605 186,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Felleskostnadene er kr 6167,- pr mnd og inkluderer varmtvann, fyring, kabel-tv/internett, vedlikeholdsfond, nedbet. fellesgjeld, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold, vedlikehold m.m

Herav:
Avdrag felleslån kr 88
Renter felleslån kr 1 099
Renter IN-lån kr 1 843
Felleskostnader kr 2 603
Kabel-TV og internett kr 434
Vedlikeholdsfond kr 100

Borettslaget har IN ordning på lån 90537045166, Handelsbanken. Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Dersom man nedbetaler hele sin andel fellesgjeld på dette lånet vil de månedlige felleskostnadene bli kr 4324,-.

Lånet er pt avdragsfritt. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2036 utgjøre ca kr 443,00 per måned for denne boligen.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'X'. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Millie Sofie M Kverneland

Parkering
I området er det beboerparkering og gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Prisene for beboerparkering gjelder for ett år:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5950 kroner
Elbil: 2000 kroner
Motorsykkel og moped: 2975 kroner
El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner

Beliggenhet
Casparis gate 9 ligger sentralt til på St. Hanshaugen, like i nærheten av Alexander Kiellands plass. Fra boligen er det gangavstand til flere parker, dagligvarebutikker og kollektive tilbud. Kort gangavstand til St. Hanshaugen senter med bla. dagligvare (Rema), apotek, frisør, blomsterforretning, dyrebutikk, renseri og mer. Ellers kan det tas en spasertur til Aleksander Kiellands plass, hvor man også finner Kiellands Hus (https://www.kiellandshus.no) med bl.a. Vinmonopol, kiosk, café, sportsbutikk og Coop Mega med ferskvare- og varmmatsdisk. Nabolaget har et godt utvalg av cafeer, restauranter og barer som er populære for bl.a. uteserveringen ved Alexander Kiellands plass. Her finner du også den anerkjente Syverkiosken! Det er ikke lange veien til Vulkan mathall og Grünerløkka som byr på et bredt utvalg av mat og kulinariske opplevelser.

Boligen har flere flotte parker og gangstier å velge mellom om det oppsøkes natur- og kulturopplevelser i byen. Kubaparken blir brukt til alt fra piknik til filmvisninger, kulturarrangementer og konserter. Det er flere flotte stier langs Akerselva som kan brukes året rundt. En gang i året arrangeres det ettertraktede arrangementet "Elvelangs" med tusenvis av fakler, opplysninger av elven og flere kulturinnslag med levende musikk, dans, lyskunst osv. Flere padler og bruker gummibåter i elva for å få en alternativ byvandring. Casparis gate befinner seg heller ikke langt unna St. Hanshaugen Park. En park som mange tilbringer sine sommerdager på for å nyte sol og varme. For innendørsaktivitet kan det et par minutter å til enten Fresh Fitness, EVO eller Sats.

Nærmeste bussholdeplass er "Telthusbakken" og ligger ca. 200 meter unna leiligheten. Herfra går busslinjene 34 og 54 og tar deg med til blant annet Jernbanetorget, Tjuvholmen, Tåsen og Kjelsås. Det tar under 10 min med buss før man er fremme på Jernbanetorget. For flere busslinjer, kan Alexander Kiellands plass være et godt alternativ. Herfra går flybussen ca. 1 gang i timen til Oslo lufthavn.

Tomt
Eiet tomt, 207 kvm

Koselig bakgård som blir frodig og grønn om sommeren med lekeplass, sandkasse og sittegrupper.

Inneholder
Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, bad og soverom.

Utgang fra stue/kjøkken til balkong på ca 8 m2.

Boligen disponerer en kjellerbod på ca 4 m2.
Borettslaget har felles sykkelbod, fellesvaskeri samt felles møterom/styrerom i Casparis gate 7.

Byggemåte
Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av murkonstruksjon. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2023. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral.

Etasjeskiller - 5.etasje:
- Etasjeskiller måles ved bruk av laser for å finne eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles det i 2 rom i hver etasje og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: Stue/kjøkken og soverom. Det er kun registrert mindre målbare skjevheter.
Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på tilfeldige plasser oppmålt til ca. 7 mm i stue/kjøkken og 3 mm i soverom.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral. Stoppekraner er plassert på baderom. Vannrør av kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast og støpejern.
Kommentarer til TG2:
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannbåren varme: Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. TG2 gjelder ikke radiator i stue/kjøkken.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør av støpejern er plassert i plassbygget kasse på soverom og er ikke tilfredsstillende plugget.

Elektrisk anlegg:
- Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i felles trappegang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg. Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-komtroll.
- Kommentarer til TG2: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget; Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Det er ikke gjennomført vedlikehold/utskiftninger på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann:
- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Dører og vinduer:
- Slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra 2023.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utgang fra stue/kjøkken til balkong oppmålt til 8 m2. Gulvflate av betong. Rekkverk av metall. Rekkverkshøyde er målt til ca. 123 cm.

Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: kvm

Bruksareal
Bruksareal: 46 kvm

Standard
Velkommen til Casparis gate 9!

Dette er en lys og pen 2-roms toppleilighet beliggende sentralt til på St. Hanshaugen, like i nærheten av Alexander Kiellands plass.

Boligen oppleves som lys og innbydende og har en effektiv planløsning. Hele leiligheten vender mot hyggelig bakgård hvor man har frodig utsyn mot store, grønne trær sommerstid. Leiligheten er sval gjennom hele året, da den ligger nordøstvendt. Leiligheten har store, nye vinduer som slipper inn godt med naturlig lys.

Stue og kjøkken er av åpen løsning og oppleves som et sosialt oppholdsrom med direkte utgang til balkong. I 2023 ble balkongen rehabilitert og utvidet og på sommerstid oppleves uteplassen som en forlengelse av stuen. 

Borettslaget har en koselig bakgård som blir frodig og grønn om sommeren med lekeplass og sittegrupper. Det er også felles sykkelbod og fellesvaskeri.

Fra boligen er det gangavstand til flere parker, dagligvarebutikker og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand til St. Hanshaugen senter i tillegg til Kiellands Hus.

Fyring og varmtvann er inkl i felleskostnadene. Det er ingen dokumentavgift ved kjøp av andelsleilighet.


Entré | Velkommen inn!
Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Gangen har mørke slette vegger, samt downlights i himling. Her er det oppheng av yttertøy på knagger og skoskap for oppbevaring av sko.

Stue | Sosialt
Boligen byr på en lys og innbydende stue med slitesterk laminat på gulv og er malt i moderne farger. Her er det også downlights i himling. Stue og kjøkken er av åpen løsning og oppleves som et hyggelig oppholdsrom. Her er det plass til å innrede med sofaseksjon, spisebord og annet tilhørende møblement. Hele leiligheten vender mot hyggelig bakgård hvor man har usjenert utsyn. Leiligheten har store nye vindusflater fra 2023 som slipper inn godt med lys. I stuen ble det også satt inn ny radiator i 2023.

Balkong | Mot bakgård
Fra stuen er det utgang til en koselig balkong på ca 8 m2. .Balkongen ble rehabilitert og utvidet i regi av borettslaget i 2023 Her kan du innrede med utemøblement og nyte morgen- og formiddagssol frem til ca kl 12 sommerstid. Om sommeren kan du også nyte det frodige utsynet mot store, flotte trær mot øst.

Kjøkken | Moderne
Leiligheten inneholder et pent kjøkken fra 2012 med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen har grå høyglansfronter og håndtak i stål, samt benkeplate i laminat med nedfelt keramisk vask og ettgreps armatur i krom. Her er det godt med både skap- og benkeplass. Det er dekorative fliser på veggen over kjøkkenbenken, samt stikkontakt under overskapene.  Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonsplatetopp fra Ikea samt kjøl/frys fra Electrolux.

Soverom | Lunt og koselig
Videre finner du et hyggelig soverom med garderobeskap og plass til dobbeltseng. Rommet er malt i lyse farger og har downlights i himling. Soverommet vender og mot bakgård og leiligheten oppleves som sval gjennom hele året, da den ligger nordøstvendt.

Bad | Fra 2012
Baderommet ble også oppusset i 2012 og har varmekabler i gulv og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt servantskap med keramisk vask med ett-greps blandebatteri, samt speilskap over servanten. Det er også vegghengt toalett og dusjplass med termostatstyrt dusjbatteri i krom med hånddusj. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet og fellesvaskeri i borettslaget.

Kommentarer til TG2 og 3:
Kjøkken:
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Innredning: Det er registrert noe merker/hakk på kjøkkeninnredning. Eventuell utbedringer kan vurderes.
- Annet Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.
- TG 3 Ventilasjon: Det er ikke ventilator på kjøkkenet. Ventilator må etableres.

Bad:
- Ventilasjon:  Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Vannrør: Tilførselsrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Fordelere for vannrør er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk. Avrenningsmulighet bør etableres.
- Sanitærutstyr / innredning: Det er registrert fuktmerker på innerdør samt gerikter. Eventuell utbedringer kan vurderes.
- Overflater vegger:  Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Det er observert utettheter i vegg og manglende membran ved rørgjennomføring til tilførselsrør. Fare for fukt i konstruksjonen ved en eventuell lekkasje fra baderommet. Forholdet må utbedres.
Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløpsrør til servant og tilførselsrør er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot
nabo/fellesareal. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Instrumentet viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen.
- Fallforhold (gulv) Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger Expedisjonsdokument:  Casparis gate 1-11 - Vaaningshus - Exdok (attestert) - 1944.

Ferdigattest markerer den formelle avslutningen av byggesaken og skal vise at arbeidet er utført i tråd med tillatelsen og regelverket. Hovedregel etter gammel og ny plan- og bygningslov (pbl) er at et bygg ikke skal tas i bruk før det foreligger ferdigattest alternativt midlertidig brukstillatelse.

Dersom det er gitt midlertidig brukstillatelse vil ikke manglende ferdigattest bety at det er ulovlig å bruke bygningen. Det betyr derimot at bygningen ikke er formelt fullt ut ferdigstilt.

Den originale planløsningen er endret ved at kjøkkenet er flyttet ut i stuen og det er etablert soverom der kjøkkenet opprinnelig var plassert.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnader. Ny radiator i stue. Varmekabler på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Faste løpende kostnader
Selger hadde et strømforbruk på ca 2355 kwh i 2023.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 90537045166, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.01.2024: 5.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 167
Saldo per 24.01.2024: 77 633 416
Andel av saldo: 405 040
Første termin: 30.06.2016, Neste avdrag: 30.06.2036 ( siste termin 30.09.2065 )
- IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2036 utgjøre ca kr 443,00 per måned for denne boligen

Lånenummer: 90537082819, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.01.2024: 5.49% pa.
Antall terminer til innfrielse: 157
Saldo per 24.01.2024: 34 782 620
Andel av saldo: 241 696
Første termin/første avdrag: 30.12.2023 ( siste termin 30.03.2063 )
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1127485

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 187 593,- Som sekundærbolig Kr. 4 512 852,-

Borettslag
Gamle Aker Borettslag består av 118 boliger.

- Forretningsfører: Boligbyggelaget USBL
- Borettslagets hjemmeside: www.gamleakerborettslag.no

Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel.

Borettslagets vedlikeholdshistorikk:
2023: Rehabilitering av balkonger, nye vinduer og ny radiator i stue
2017: Oppgradering av bakgård
2016: Soilrørrehabilitering
2011: Tak
2010: Nytt callinganlegg og nye inngangsdører i fellesområder
Fibernett innstallert i nyere tid.

Styret har gjennom de siste årene også jobbet med følgende saker:
- Installering av nye vinduer for en rekke andeler
- Asfaltering og rehabilitering av enkelte områder i bakgården
- Etablering av nytt lekestativ i bakgården
- Etablering av større grøntområde i bakgården
- Reparasjoner av tak/taknedløp i oppgang 11 og 5.
- Renovering av inngangsparti i nummer 9

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Hele salgsoppgaven bør grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler m.m.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Ved gjentatte klager på et dyr, kan styret beslutte å forby dette dyret hvis det  beviselig er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen.

Diverse
Følgende medfølger ikke salget:
- Vaskemaskin (kan kjøpes)

Følgende medfølger:
- Skoskap og kroker i gang + garderobe og soverom
- Hvitt skap i bod medfølger

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1939/302811-2/105  Bruksrett  
 31.05.1939 
vedr. vaskeri
Rettighetshaver Casparis gt.11.
 
1939/303293-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
 20.06.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1945/301007-1/105  Bestemmelse om gjerde  
 06.06.1945 
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1977/502940-3/105  Erklæring/avtale  
 15.02.1977 
Bestemmelser om bruksrett til felles gårdsplass på bnr 153
Bestemmelser om parkering, vedlikeh. m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/457387-2/200  Fellesobl. for bor.innsk.  
 07.06.2007 
BELØP: NOK 116.435.000
Panthaver:BOLIGBYGGELAGET USBL  
Org.nr: 950285680
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/184907-1/200   ** Transport av panthaver  
 02.03.2015 
Fra:GAMLE AKER BORETTSLAG  
Org.nr: 987965681
Til:BOLIGBYGGELAGET USBL  
Org.nr: 950285680
 
2015/184907-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
 02.03.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/1023353-1/200
 
2023/260082-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
 10.03.2023 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2023/260069-1/200
 
2014/1023353-1/200  Pantedokument  
 21.11.2014 
BELØP: NOK 80.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2023/260069-1/200  Pantedokument  
 10.03.2023 21:00 
BELØP: NOK 35.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA  
Org.nr: 991303995
Gjelder denne registerenheten med flere


Utleie
(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- Andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende  linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste  to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år
- Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste,  sykdom eller andre tungtveiende grunner
- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller  nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen
- Det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller  husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan  nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at  søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan S-2255.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 950 000,- (Prisantydning)
kr 645 736,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 595 736,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 596 936,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 605 186,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 508,50)
Provisjon (Kr.46 707,36)
Tilrettelegging (Kr.16 500)
Foto (Kr.4 500)
Grunnpakke borettslag inkl eierskiftegebyr (Kr.15 450)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.130 065,86)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.




Det er avtalt at megler kan legge ut for følgende utlegg dersom nødvendig: fotograf, trykking av
salgsoppgaver, takst osv. da disse faktureres direkte til selger fra leverandører.

Oppdragsnummer
36-24-0028

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Elise Riise Johnsen

Saksbehandlere
Elise Riise Johnsen
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 11 08 66 / E-post: erj@eie.no

Lene Rasmussen
Eiendomsmegler/Partner
Mob: 99 16 46 36
[/ E-post: rl@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Casparis gate 9
For mer om objektet
Casparis gate 9

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: