Bilde 1 av Kirkeveien 90 DBilde 2 av Kirkeveien 90 D
Digital salgsoppgave
Kirkeveien 90 D

0364 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Stor og romslig 3(4)-roms selveier på 101 m² | Oppussingsobjekt | Peis | Stort potensial
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Internt bruksareal (BRA-i)
101 m²
Bruksareal (BRA)
101 m²
Fellesutgifter
kr 6 383 / Mnd
Prisantydning
kr 8 400 000
Omkostninger
kr 185 810
Fellesgjeld
kr 13 359
Totalpris
kr 8 599 169
Fellesformue
kr 45 767
Byggeår
1935
Tomt
Eiet tomt 2711 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 46, bnr. 57, snr. 4
Oppdragsnummer
4240055
card-default

Malin Anker-Larsen

Eiendomsmegler/Partner
Les om Malin
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 8 400 000,-
Andel av fellesgjeldkr 13 359,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 9 250,-
2,5% dokumentavgiftkr 175 320,-
  
Totalpris kr 8 599 169
Standard

Entré |

Leiligheten har adkomst via en romslig entré med stort potensial, noe som gjelder for hele leiligheten. Entréen er romslig med plass til en praktisk skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy.


Stue |

Stuen og spisestuen ligger i delvis åpen løsning, men i godt definerte soner. Stuen er av romslig størrelse med god plass til sofagruppe, mediemøblement og ytterligere ønsket møblement. Her får man meget gode innvendige lysforhold fra store vindusflater både i stuen og spisestuen. Ønsker man å beholde dagens planløsning vil spisestuen gi muligheter til å arrangere sosiale sammenkomster med venner og familie rundt et langstrakt spisebord. Dette er et drømmeprosjekt for deg som ønsker å bo i en romslig leilighet med mye lys og luft! I hjørnet av stuen er det en klassisk peis som varmer godt.


Kjøkken |

Selve kjøkkeninnredningen er av eldre dato og har behov for oppgradering. Av hvitevarer er det en eldre stekeovn med 4 keramiske plater og en mikrobølgeovn på benken. I gangen utenfor kjøkkenet er det plassert et kjøleskap og et fryseskap. Kjøkkenet har også en integrert matskap/matbod i veggen. Rommet er av god størrelse med plass til et spisebord, perfekt til hverdager. 


Bad |

Badet kan med litt oppussing bli til ditt nye drømmebad. Badet har flislagte overflater og er innredet med servantinnredning, badekar med dusj og toalett.


Soverom |

Leiligheten har i dag to soverom, men her er det gode muligheter for etablering av et tredje. Dagens hovedsoverom ligger i tilknytning til entréen og er av generøs størrelse. I dag er det vegg til vegg teppe på gulvene og tapetserte vegger. De store vindusflatene gir deg flott utsyn mot bakgården samt fint lysinnslipp til rommet. Soverom 2 er også av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.


Innvendige overflater |

- Gulvoverflater: Parkett på gulvet i entréen og gangen. På kjøkkenet er det belegg på gulvet, mens det er teppe i stue, spisestue og på begge soverom.

- Veggoverflater: Tapet i alle rom, unntatt badet som har fliser.

- Himlingsoverflater: Malte, slette tak på kjøkkenet, strietak i de andre rommene, og himlingsspiler på badet. Badet har nedsenket himling i aluminium.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra EK Takst v/Thomas Espolin-Kahrs, datert 14.06.2024. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Tilstandsgrad 3 (TG3) |

Våtrom > Bad:

Badet er fra før 1997 uten dokumentasjon og må totalrenoveres for å oppfylle dagens standard. 

Kostnadsestimat: 100.000 - 300.000


Kjøkken > Avtrekk:

Kjøkkenet mangler kjøkkenventilator, men det er trukket ventilasjonsslange fra skapet over stekesonen og direkte ut. Mekanisk avtrekk bør etableres.

Kostnadsestimat: Under 10.000


Tilstandsgrad 2 (TG2 - avvik som kan kreve tiltak) |

Innvendige overflater:

Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er en del slitasje på vegger, og strie/tapet har løsnet noen steder. Enkelte steder er det "heksesot". TG2 settes på grunnlag av slitasje.


Etasjeskille / Gulv mot grunn:

Det ble målt et avvik på 15mm i stuen på 2 meter, totalt 16mm gjennom hele stuen. På kjøkkenet ble det målt et avvik på 11mm på 2 meter, totalt 12mm gjennom hele kjøkkenet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.


Radon:

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Pipe og ildsted:

Gnistfanger på nedsiden av ildstedet mangler. Fra innsiden av peisen til teppet er det målt en avstand på 70cm. Denne avstanden skal være minst 100cm. TG2 settes grunnet nærhet til brennbart materiale.


Våtrom > Bad > Fukt i tilliggende konstruksjoner:

Det er murvegger på alle veggene på badet. Fuktsøk i konstruksjonen ved hjelp av hulltaking er derfor ikke mulig. Badet vil måtte totalrenoveres, da det er fra før 1997.


Kjøkken > Overflater og innredning:

TG2 settes da kjøkkenet er av eldre dato. Kjøkkenet må renoveres for å komme opp til dagens standard.


Vannledninger:

Vannrørene av kobber er over 25 år gamle, og har oppbrukt mer enn halvparten av forventet brukstid.


Avløpsrør:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.


Elektrisk anlegg:

Sikringsskapet har automatsikringer. Hovedsikringen er på 40 ampere. Det foreligger ikke dokumentasjon eller historikk på det elektriske anlegget. Strømmåleren ble byttet i 2017, og det er limt inn en samsvarserklæring i sikringsskapet. Anbefaling om utvidet el kontroll er basert på alder og manglende dokumentasjon.


Bygning, generelt |

Leiligheten har et flatt tak tekket med papp/folie.

Veggkonstruksjoner er oppført i betong og teglstein, og er utvendig pusset.

Det er 2-rams vinduer i de fleste rom. Vinduene ble modernisert i 1982, hvor innerste glass ble byttet ut med 2-lags isolerglass. Ett vindu i stuen er ikke renovert.

Hoveddøren er av teak og er av typen brann- og lydisolert dør (B30/DB35). Døren har dørkikkert. Det er også et callinganlegg til gateplan. Døren viser ingen vesentlig slitasje.

 

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Ovennevnte punkter er hentet fra rapporten, men er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 101,0 m²

  • BRA-i: 101,0 m²
  • BRA-e: 0,0 m²
  • BRA-b: 0,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):  m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


BRA 101m²

- BRA-i 101m²: Entré, stue, spisestue, kjøkken, to soverom, bad og gang.


Selger disponerer to kjellerboder (nr. 31 og 55 iht. seksjonering). Areal på bodene er ikke målt opp.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Leiligheten varmes opp med fjernvarme via 3 radiatorer i ulike rom, supplert med elektriske panelovner. Det er en stor peis i stuen.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Rød G er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

2711,00 m² eiet


Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.



Parkering

Det er beboerparkering i området. Ved godkjent beboerparkeringssøknad kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.

Priser beboerparkering, indre by, 2024:

- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5.950 for ett år

- Motorsykkel og moped: kr 2.975 for ett år

- El-bil: kr 2.000 for ett år

- El-motorsykkel og el-moped: kr 1.000 for ett år


Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/



Diverse

Kort utdrag fra Egenerklæringsskjema |

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Leiligheten er sentral beliggende i et veletablert og ettertraktet boligområde på Majorstuen. Området er kjent for sitt tilbud av kaffebarer, bakerier, restauranter og delikatesseforretninger, samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Det er kun få minutters gange til Bogstadveien, en av Norges mest populære handlegater som er kjent for sitt yrende folkeliv og rike forretningsutvalg. Her finner man alt fra de store kjelskjedene til de fasjonable motehusene. Det er også kort vei til grønne parker og offentlig kommunikasjon. Dagligvarehandelen kan gjøres på Extra Majorstuen eller søndagsåpne Bunnpris i Kirkeveien. Dersom du ønsker et bredere utvalg er det kort vei til delikatesseforretningen Jacob's Majorstuen.


Majorstuen har flere tilbud innenfor kultur, aktiviteter og velvære. Enten om du ønsker å besøke Vigeland-museet eller Bymuseet, se en film på Colosseum kino, litt egentid på Artesia Spa eller en tur i grønne omgivelser. Frognerparken med storslåtte Vigelangsparken, Hundesletta og Frognerbadet er din nærmeste nabo. Her tilbys det gode rekreasjonsmuligheter for liten og stor, med grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Vigelandsparken er åpent året rundt og med sine skulpturer er parken unik i internasjonal sammenheng. Når snøen daler ned preparerer Bymiljøetaten skiløyper i parken. Dette gjør kanskje Frognerparken til verdens eneste park hvor man kan nyte en skitur i et skulpturlandskap. Populære Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand.


Området byr på et stort spekter av treningsmuligheter med bl.a. SATS Colosseum som er Nordens største treningssenter med et bredt utvalg innen gruppetreninger, personlig trening, fysioterapi og en bred utstyrspark. Over gaten for leiligheten ligger Norges største utendørsarena for tennis, og Frogner Stadion med bl.a. Sonja Henie Ishall som har tilbud innenfor ishockey, kunstløp og andre idretter på isbanen. For ytterligere tilbud innen løpe-, jogge- eller skiturer er det en kort T-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og løypenett.


Majorstuen er et av Oslo sine knutepunkt for kollektiv trafikk, og ligger kun 600 meter fra leiligheten. Her kan du benytte deg av både T-bane, buss og trikk i alle byens retninger. Enkel reisevei til Gardermoen med flytoget fra Nationaltheatret som ligger kun ett par T-bane stopp unna, alternativt Flybussen som går like ved leiligheten.



Eiendomsskatt

Boligen er ilagt kr 5.841 i eiendomsskatt for inneværende år. Eiendomsskatten blir fakturert direkte eier av boligen.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 6 383,- pr. mnd. og inkluderer:

Varmtvann, oppvarming, kommunale avgifter, forsikring gården, vaktmestertjeneste, TV og internett, brøyting- og strøing, trappevask, forretningsførsel, revisjon og gårdsstrøm.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

Husleie = kr 3 507,-

Fyring a konto = kr 1 785,-

Innbetaling til vedlikeholdsfond = kr 1 091,-


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Strøm |

Selger har ikke bebodd eiendommen og har med det ikke informasjon om estimert årlig strømforbruk.


Felles husforsikring |

Eiendommen er p.t. forsikret i If Skadeforsikring .Kostnaden dekkes av de månedlige fellesutgiftene.


Kabel-tv / Bredbånd |

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Kostnaden dekkes av de månedlige fellesutgiftene.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer: 4686216



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 2 423 682,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 9 209 990,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Sameiet Kirkeveien 90, Orgnr: 979 257 929

Forretningsfører: Advokat Dag Erlandsen

Sameiet Kirkeveien 90 består av til sammen 79 eierseksjoner, hvorav 76 er boligseksjoner og 3 næringsseksjoner.

Vaktmestertjenester og mindre vedlikeholdsoppdrag utføres av Gårdreform AS, og renhold av trappeoppganger av Turan renhold.


På årsmøte i 2024 ble det vedtatt at styret skal gjennomføre asfaltering av gårdsplassen i 2024. Dette vil føre til en kostnad beregnet til drøye kr 200.000 på vedlikeholdsfondet.


Utdrag fra Vedtekter

§7. Rettslig rådighet: Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon. Før igangsetting av ombygginger av leiligheter skal plantegninger legges fram for styret. Dersom deler av ombyggingen har søknadspliktig til Plan- og bygningsetaten skal godkjenning følge vedlagt.


Utdrag fra Husordensregler

Pkt. 9: Dyr som er til sjenanse for andre beboere må ikke holdes i leiligheten. Beboere med ansvar for hund plikter å fjerne ekskrementer fra sameiets eiendom.



Fellesgjeld

Forretningsfører informerer at sameiet ikke har tatt opp lån.



Årsregnskap

Sameiet hadde regnskapsåret 2023 inntekter på kr 4.531.163, utgifter på kr 4.746.538 og et årsresultat på kr 62.258. For regnskapsåret 2024 er det budsjettert med inntekter på kr 2.948.000, kostnader på kr 4.646.000 og et årsresultat på kr 5.000. Regnskapet og øvrige dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse hos megler.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Det kreves ikke styregodkjennelse av kjøper. Seksjonen er heller ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 28.04.1938 som omhandler våningshus.


Ytterligere dokumenter som omfatter boligen |

- Ferdigattest datert 24.09.2018 som omhandler utskiftning av avløpsrør.




Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg iht. reguleringsplan S-2255, 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.


Pågående plan- og byggesaker i området |

Saksnr. 201718902 - Bjørnstjerne Bjørnson plass 1 NRK

I 2017 ble det sendt inn bestilling av oppstartsmøte i forbindelse med utnyttelse og bevaring av Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1. Riksantikvaren har foreslått fredning av deler av Kringkastingshuset med omkringliggende arealer. I tillegg til Kringkastingshuset har Byantikvaren registrert Fjernsynshuset med bevaringsinteresse. Området er tenkes utviklet med en stor andel boliger. Kringkastingshuset bevares i henhold til fredningsforslag. Reguleringssaken er i dialogfase 1 før offentlig ettersyn.


Saksnr. 202312551 - Kirkeveien 92 og Suhms gate 13

Forelegging (gis informasjon om tiltak) av planer om etablering av ny nettstasjon og jordkabeltrasé innenfor områdekonsesjonen (gnr/bnr 46/103 og 46/120). Plan- og bygningsetaten sendte ut 06.06.2024 et brev der de fremmet at det var behov for tilleggsdokumentasjon før tiltaksplanen kan gis igangsettingstillatelse.


Saksnr. 202318583 - Suhms gate 13

I forbindelse med opparbeidelse av gang- og sykkelvei ble det søkt om ombygging av stasjon, hvor eksisterende pumper rives og det oppføres 12 hurtigladere med tilhørende nettstasjon. Det ble gitt igangsettingstillatelse 12.04.2024.


Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter/ utvikling i nærområdet må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin saksinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/




Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 11119, tgl. 07.06.1974 - Seksjonering

SNR: 4

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 145 / 10156

Til hver seksjon hører eksklusiv disposisjonsrett tover vedkommende leilighet og andre rom m.v.


Dnr. 909853, tgl. 15.02.1935 - Best. om adkomstrett

Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 909854, tgl. 15.02.1935 - Bestemmelse om bebyggelse

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 909856, tgl. 16.05.1935 - Bestemmelse om veg

Bestemmelse om kloakkledning

Bestemmelse om gjerde

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 909857, tgl. 12.04.1935 - Best. om vann/kloakkledn.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 909858, tgl. 05.04.1935 - Best. om vann/kloakkledn.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 755, tgl. 24.01.1948 - Bestemmelse om veg

Korrekt dagnbr. 755/1940 - pantebok 165A.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 909859, tgl. 14.01.1935 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:

Gnr 46 Bnr 58

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 11119, tgl. 07.06.1974 - Erklæring/avtale

Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for: NOK 5,000 med prioritet etter 90% av første kjøpesum

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 4256, tgl. 06.03.1975 - Erklæring/avtale

Kjøperen av seksjonsnr. 4 og hans rettsetterfølgere plikter å være medlem av det sameie som blir etablert som administrasjonsorgan for driften av eiendommen. Kjøperen har fri adgang til å overdra, pantsette sin ideelle andel med eksklusiv bruksrett til leilighet, boder og eventuelt garasje.


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.




Utleie

Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 8 400 000,-

Andel fellesgjeld kr 13 359,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 175 320,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 9 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 8 599 169,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Særlig om kjøp av dødsbo

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og de er derfor ikke kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmateriellet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Fastpris 65 000 inkl. mva


Tilrettelegging: 15 900,00

Grunnpakke eierseksjon: 19 690,00

Markedspakke Premium: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00

Megler på overtagelse: 3 000,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240055

Ansvarlig megler: Malin Anker-Larsen


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Kirkeveien 90 D
0364 OSLO
Kirkeveien 90 D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: