Bilde 1 av Ravnkollbakken 55Bilde 2 av Ravnkollbakken 55
Digital salgsoppgave
Ravnkollbakken 55

0971 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD MOTTATT ! Pen og familievennlig 4-roms med solrik balkong | Garasjeplass | Vedtatt rehab. bad i 2024
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
7
Primærrom (P-ROM)
81 m²
Bruksareal (BRA)
94 m²
Fellesutgifter
kr 7 869 / Mnd
Prisantydning
kr 3 300 000
Omkostninger
kr 17 259
Fellesgjeld
kr 490 000
Totalpris
kr 3 807 259
Fellesformue
kr 29 694
Byggeår
1970
Tomt
Fellestomt 19918 m²
Oppdragsnummer
91230175
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmegler / Partner
Les om Daria
card-default

Argjenda Krasniqi

Eiendomsmegler
Les om Argjenda
Prisantydningkr 3 300 000,-
Fellesgjeldkr 490 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 769,-
  
Totalpris kr 3 807 259
Eiendom
Ravnkollbakken 55, 0971 Oslo, Etasje: 7

Matrikkel
Andelsnr. 592 Orgnr. 951133914 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 94 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1970

Tomt
Fellestomt 19918 kvm

Prisantydning
3 300 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Henrik Huso Takstdato: 20.11.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 490 000,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 29 694,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 300 000,- (Prisantydning)
kr 490 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 790 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 009,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 799 009,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 807 259,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 869,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at felleskostnadene kommer til å øke med 6% fra 01.02.2024. Det er videre normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Våtromsrehabiliteringen:
Styret økte fellesutgiftene med 8% ett års tid før rehabilitering av badene startet for å ikke få så stor økning når rehabiliteringen sluttføres. Styreleder opplyser at de p.t. ikke vet hva økningen vil bli når rehabilitering av badene sluttføres.

Felleskostnad inkluderer
TV/bredbånd, nedbetaling fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsfosikring, forretningsførsel, diverse honorarer, trappevask, vaktmester, generell drift og vedlikehold.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Grzegorz Wojtasik Sylwia Myma

Beskrivelse
Velkommen til Ravnkollbakken 55.
Dette er en romslig og familievennlig 4-roms leilighet med flott, innglasset balkong på 11,6 kvm. Boligen er sentralt beliggende i veldrevet borettslag på populære og barnevennlige Romsås, øverst i Groruddalen. Boligen passer utmerket for deg som vil bo sentralt, men som samtidig ønsker å ha grønne rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje med direkte heisadkomst. Leiligheten har en meget god planløsning bestående  av entré, bad, vaskerom,
stue, kjøkken og tre soverom. Fra stuen er det utgang til en stor, innglasset balkong på 11 kvm. Fra vaskerommet er det utgang til en østvendt balkong på 2 kvm. Leiligheten har god lagringsplass i innvendige garderober, samt i to boder. Videre disponerer leiligheten en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Kvaliteter
  • Romslig 4-roms i 7. etasje
  • Vestvendt innglasset balkong på 11 kvm.
  • Østvendt balkong på 2 kvm.
  • Gjennomgående
  • Gode lys- og solforhold
  • Arealeffektiv planløsning
  • Moderne overflater
  • Pent kjøkken
  • Nytt bad i regi av brl. i 2024
  • Praktisk vaskerom
  • Garasjeplass
  • 2 boder
  • Svarttjernparken ligger i nærområdet med opparbeidet badestrand
  • Marka med flotte rekreasjonsmuligheter
  • Kort vei til kollektivtransport, samt Romsås senter
  • Skoler i alle klassetrinn og barnehager i nærheten
  • Barnevennlig område
  • Ingen dokumentavgift
  • Raskt avklaring på forkjøpsrett

Parkering
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Borettslaget har også gjesteparkering.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten er beliggende i bydel Grorud, på Romsås - i populære Ravnkollen Borettslag. God intern beliggenhet på feltet, høyt og fritt beliggende, hvilket gir et flott og åpent utsyn samt at det gjør boligen lys og luftig. Veletablert og barnevennlig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til nærbutikk, skoler, barnehage, café,, helsestudio, svømmehall m.m. Romsås har god barnehagedekning og per 26.08.2022 er det ifølge Oslo kommune sine hjemmesider ledige barnehageplasser på Romsås i barnehage med store friluftsarealer.

Hele Romsås er bilfritt innenfor kjøreveien med store åpne lekeplasser og gangveier, trygt for barn, åpent og hyggelig med trær og naturtomter. Midt på Romsås mellom alle borettslagene er det beholdt et skogholdt som kjøkkenet i leiligheten er vendt mot som det kan tidvis sees dyr som ekorn og andre dyr boltre seg i.

Romsås senter og T-bane er ca. 200 meter fra leilighetens utgang og 63-bussen som går til Grorud stopper utenfor innkjørselen til tunet. T-banens (Romsås) linje 4 og 5 tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 25 minutter til Oslo S. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser. Fra Grorud er det bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. Køen på ettermiddagsrushet på riksvei 4 starter etter avkjøringen til Romsås, ved behov for bil på jobb er det derfor mulig å kjøre nær køfritt hjem selv i rushtid.

I nærheten ligger også Humleby med sin nye fritidspark og kunstgressbane, her holdes det flere arrangementer. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter for både eldre og unge, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, bridgeklubb, speiderorganisasjon, ungdomsklubb med egne lokaler og musikkorps. Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom ulike arrangementer. Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for barn og voksne.

For den som er glad i friluftsliv er det kort vei til Lillomarka med flotte rekreasjonsmuligheter som blant annet lysløype, turveier, bade- og fiskevann m.m. Svarttjernparken ligger i nærområdet og har flotte bademuligheter. Nærmeste inngang til turvei i Lillomarka er på andre siden av ringveien rundt romsås, ca. 100m fra leiligheten. Fra boligen er det også kort gangavstand til opparbeidet gangvei i Lillomarka som er godt egnet for alle typer turer for alle. Her finner du flere sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober. Lillomarka har dessuten et meget godt lysløypenett som gir utallige muligheter for skiturer om vinteren.  Det er også opparbeidet gangvei til Røverkollen utsiktstårn på toppen av Romsås.  Marka byr også på mange idylliske tjern og vann, som f.eks. Vesletjern og Steinbruvann. Alle tjern og vann er åpne for fisking, foruten drikkevannskildene. Hold deg i aktivitet ute i det fri eller benytt deg av et av de mange innendørs treningssentrene som finnes i området; Fresh fitness på Romsås, Sats på Kalbakken, Actic og Stolt på Stovner. Det er laget ute-treningsområde ved Humleby. Romsås Idrettslag og Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orienterings- og skimiljø. Det ligger også alpinanlegg på Årvoll.

De fleste butikker og servicetilbud finner du i nærheten som blant annet Søndagsåpen Joker med PostNord sine tjenester og Romsås senter som huser servicefasiliteter som matbutikk, pizzeria, kiosk, caféer, helsestudio, svømmehall og bibliotek.  I nærområdet ligger også Grorud senter med blant annet matbutikk, apotek, bank, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et godt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer. Stovner Senter ble i 2016 utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for nærområdets innbyggere.

I tillegg har Lørenskog Vinterpark SNØ åpnet, kun i kort avstand fra boligen. Dette er et stort innendørs vintersportanlegg, og visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport. Det er planer om at anlegget i tillegg vil inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende anlegget her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokkbebyggelser, grønne arealer, skoler, barnehager m.m.

Tomt
Fellestomt, 19918 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Boligen sogner til Svarttjern skole (1-4kl.) og Tiurleiken skole (4-10kl.)

Det er flere barnehager i nærheten av boligen, bl.a. Ravnkollen barnehage, Tiurleiken barnehage, Humlebakken barnehage.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leiligheten ligger i byggets syvende etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg og heis.

Leiligheten består av entré, bad, vaskerom, stue, kjøkken og tre soverom.

Utgang fra vaskerom til østvendt balkong på 2 m2 og utgang fra stue til innglasset balkong på 11 m2.

Leiligheten disponerer en bod i underetasje på 2 m2 og en bod i garasjehus 4,6 m2.

En biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte
Bygning generelt:
Boligblokk over åtte etasjer samt underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av teglstein. Flat takkonstruksjoner tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).

Balkonger:
Utgang fra stue til vestvendt innglasset balkong på 11 m2.
Utebelysning og stikkontakt.
Gulvoverflate av betong og terrasseheller med rekkverk av glass. Rekkverkshøyde er målt til 110 cm.

Utgang fra vaskerom til overbygget østvendt balkong på 2 m2.
Gulvoverflate av betong med rekkverk av betong.
Rekkverkshøyde er målt til 120 cm.
Stikkontakt.

Vinduer og dører:
Vinduer i 2-lags glass fra 2008 med karmer/rammer av tre og aluminium på utsiden.
Balkongdører i tre med 3-lags glass fra 2008 med karmer/rammer av tre og aluminium på utsiden.
Entrédør i tre med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 1986.

Baderom:
Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Gulvstående servantinnredning med dører.
Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Gulvstående baderomsmøbel med dører og
skuff. Badekar med vegghengt badekararmatur og dusjarmatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil
på vegg.

Vaskerom:
Gulvflate belagt med gulvbelegg. Vegger med malt betong. Himling med malte flater. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert på hylle i hjørne.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med fronter. Benkeplater av tre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kran. Kjøkkenplater mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Komfyr og nedfelt platetopp, mikroovn i høyskap. Ventilator i overskap. Frittstående kjøleskap med fryserdel og oppvaskmaskin. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med laminat og filser i entré. Gulvvarme i entré, stue og soverommene ved stue. Veggflater med malte flater, tapet og veggplater. Himlingsflater med malte flater. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom og i entré. Oppgraderinger: Gulvflater, veggflater og himlingsflater er oppgradert i 2021.

Tekniske installasjoner / utstyr:
Vannrør av kobber.
Vanninntaksrør i kobber.
Hovedstoppekran er plassert på vaskerom.
Synlige avløpsrør i plast.
Stakeluke er ikke lokalisert.
Varmtvannsbereder på 115L plassert på vaskerom.
Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Elektrisk anlegg:
Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
  • Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei
  • Er det synlig tegn på termiske skader: Nei
  • Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei

Selgers opplysninger:
  • Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent. Det er gjort oppgraderinger på store deler av elektrisk anlegg etter 2021.
  • Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei
  • Forekommer det at sikringer løses ut: Nei
  • Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei
  • Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja
  • Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Egen innstats av faglært elektriker
  • Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappegang.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:
  
  • Baderom:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet memran/tettesjikt på badet. Bomlyd i enkelte gulvfliser, avskallinger av enkelte gulvfliser, sprekt gulvflis, sprekker/riss i gulv-og veggfuger, samt elastiske fuger. Det er ikke etablert luftespalte i du rom fører til redusert avtrekk når døren er lukket. Det er ikke mulig å måle fall rundt sluket eller å inspisere sluket grunnet plassering av badekaret.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering, samt at våtrommet har vegger av mur/betong. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.

Selger informerer at våtrommene skal fornyes i regi av borettslaget i 2024.
  
  • Vaskerom:
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det er ikke benyttet tilstrekkelig membran/tettesjikt på gulv eller veggflater. Det er ikke etablert avtrekk av rommet. Det er ikke etablert sluk. Gulvflate bærer preg av elde/slitasje.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade.
Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.
  
  • Kjøkken:
Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør: Vannrørene er vurdert til å har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  
  • Tekniske installasjoner:
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Sikkerhetsventil mangler kontrollert avrenning til avløp. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging
med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Skjulte avløpsrør. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. Type avløpsrør (materialvalg), tilstand og alder er derfor ikke mulig å vurdere. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men dette kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse risiko/behov for tiltak.
  
  • Elektrisk anlegg:
Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør.
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon

Følgende forhold er markert med TG3 i tilstandsrapporten:
  
  • Etasjeskiller:
Skjevhetsmåling Det er merkbare skjevheter på soverom ved entré og i stuen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 42 mm på soverom og 35 mm i stue. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Følgende info fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Ja. Oppussing av bad planlagt 2. april.

Primærrom
Primærrom: 81 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, vaskerom, kjøkken, stue og tre soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 94 kvm

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for oppføring av boligblokk datert 22.12.1969.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg utebod datert 20.11.1996.
Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 13.07.20110.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet. Varmekabler på bad.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Enkelte leiligheter er ilagt eiendomsskatt. Eiendomsskatt kreves inn via felleskostnader i månedene: mai, juni, september og november.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7 869,- pr.mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at felleskostnadene kommer til å øke med 6% fra 01.02.2024. Det er videre normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Våtromsrehabiliteringen:
Styret økte fellesutgiftene med 8% ett års tid før rehabilitering av badene startet for å ikke få så stor økning når rehabiliteringen sluttføres. Styreleder opplyser at de p.t. ikke vet hva økningen vil bli når rehabilitering av badene sluttføres.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har 4 lån i hhv. Handelsbanken, Husbanken og Nordea.

Lånenr.: HANBAN-93727003086
Type: Annuitetslån
Restsaldo:6.928.395,-
Restløpetid: 20 år 10 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 5,50%

Lånenr.: HANBA1-94927048269
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 30.000.000,-
Restløpetid: 10 år 10 md.
Term pr. år: 12
Avdr.frihet til og med: 01.01.2027
Type rente: Flyt
Rente: 5,50%

Lånenr.: HUS601-11428456 5
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 189.226,-
Restløpetid: 4 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 3,87%

Lånenr.: NORDEA-907508
Type: Annuitetslån
Restsaldo: 278.443.615,-
Restløpetid: 26 år 6 md
Term pr. år: 4
Avdr. frihet til og med: 01.05.2039
Type rente: Fast
Rente: 3,98%

Merknad om lån hos Nordea type swap:
Lån hos Nordea, opprinnelig kr 306 000 000,- med 40 års løpetid og kvartalsvise terminer. Det er avtalt avdragsfrihet for lånet i perioden 26.10.2020 til og med 26.04.2039. Lånet forfaller 26.04.2050. Lånet er rentesikret gjennom tilleggsavtale om rentebytte (renteswap, jf avtale nr 907508/3873188) med løpetid til 25.03.2039 og fast rente 3,9857%

Andel fellesgjeld:
Lånenr.: HANBAN-93727003086
Restgjeld: 10.747,-
Kapitalkostnader: 72,-

Lånenr.: HANBA1-94927048269
Restgjeld: 46.534,-
Kapitalkostnader: 213,-
Avdragsfrihet til og med: 01.01.2027
Estimert endring etter avdragsfrihet 414,-

Lånenr.: HUS601-11428456 5
Restgjeld: 293,-
Kapitalkostnader: 100,-

Lånenr.: NORDEA-907508
Restgjeld: 431.918,-
Kapitalkostnader: 1.434,-
Avdragsfrihet til og med: 01.05.2039
Estimert endring etter avdragsfrihet: 2.623,-

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 490.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.11.2023.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 1363893

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 117 927,- Som sekundærbolig Kr. 4 248 122,-

Borettslag
Borettslag: Ravnkollen borettslag, Orgnr: 951133914

Generelt om borettslaget:
- Borettslaget består av 661 andelsleiligheter.
- Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
- Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Styrets hjemmeside: www.vibbo.no/ravnkollen
- Styrets e-post: styret@ravnkollen.no
- Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Romsås vaktmestersentral (RVS).
- Borettslaget har avtale med Romsås Vaktmestersentral SA om renhold av fellesarealene.
- Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Styrets arbeid:
Det er i perioden avholdt 22 styremøter og i tillegg 9 byggemøter i pågående våtromsrehabilitering. Det er videre avholdt 2 beboermøter for hele borettslaget om våtromsrehabilitering og 5 beboermøter for oppganger i forkant av oppstart av rehabilitering. Det har også blitt avholdt ekstraordinært årsmøte i forbindelse med våtromsrehabilitering og inngåelse av avtale med entreprenør om utstyrspakke.
Styrearbeidet i borettslaget dreier seg mye om henvendelser fra beboere og samarbeidspartnere, og å finne løsninger på spørsmål og problemstillinger som måtte komme opp. Styrets arbeid har i perioden vært veldig orientert mot våtromsrehabiliteringen, som hadde oppstart 31. oktober 2022. Styret har i perioden inngått avtale med Sansbygg som entreprenør for våtromsrehabiliteringen og avtale med Obos Prosjekt om prosjektledelse.

Siden tidlig i våres har det vært jevnlig kontakt med entreprenør og prosjektledelse i tillegg til alle andre oppgaver styret har. Styrerommet har vært åpent på mandager i perioden og har bare holdt stengt 2. pinsedag, i juli måned, 2. juledag og på 2. påskedag og mandag 1. mai d.å.

Våtromsrehabilitering (utdrag fra styrets årsberetning 2023)
Årsmøte i borettslaget 2021 vedtok å gjennomføre våtromsrehabilitering. Arbeidet er i gang fra 31. oktober 2022 og vil bli ferdigstilt i mai-måned 2026. Fremdriftsplan for rehabiliteringen ligger på Vibbo og beboere kan der se når deres oppgang/leilighet vil være under rehabilitering.

Det som skal gjøres; utskifting av alle rør og sluk, total nedstripping av våtrom som bygges opp igjen med varme i gulv, vegghengt toalett, senket tak med spotlys, fliser på alle vegger og gulv, batteri til kjøkkenvask og ny dør(er) til bad og vaskerom.

Videre ble det i ekstraordinært årsmøte høsten 2022 vedtatt å legge inn en utstyrspakke med nytt speilskap, dusjvegger, servant med skap, nytt batteri til dusj, baderomsservant og eventuelt nytt batteri til vask på vaskerom og på kjøkken. Andelseier skal kunne sette sitt personlige preg på bad og vaskerom ved at det fritt kan velges mellom 5 ulike gulv- og veggfliser og av øvrig utstyr kan man velge andre varianter mot tillegg i pris.

I forbindelse med våtromsrehabiliteringen er det vedtatt å gå over til felles varmtvann. Felles varmtvann krever arealer for etablering av berederrom, men det har vist seg at kjellerarealene tiltenkt brukt til berederrom ikke var store nok, så mange leiligheter må dessverre avstå sine kjellerboder til fordel for etablering av berederrom. Dette har gitt borettslaget en utfordring i å finne erstatning for kjellerbodene som forsvinner og styret har funnet at den beste løsningen er å benytte dagens avfallsboder til nye kjellerboder, og at det etableres avfallsbrønner på 5 lokasjoner langs hovedgangveien som går igjennom borettslaget; ved lekeplass på tun 6, på plen ved Joker-butikken, i svingen utenfor Ravnkollbakken 48, ved parken ved Ravnkollbakken 35 og ved lekeplassen på tun 1.

Å legge om til brønner vil også lette arbeidet med tømming av husholdningsavfall, ved at Oslo kommune kan hente avfallet fra noen hentepunkter langs gangveien, enn at renovasjonsbiler må kjøre oppom alle tun og kriker og kroker i borettslaget. Omlegging til brønner vil også frigi tid for vaktmester, som nå må gå runder flere ganger i uka for å rydde opp i avfallsbodene og stille om på kassene inne i bodene. Videre vil det bli mindre lukt fra avfallet når vi går bort fra boder på tunene og som en ekstra bonus; det er ikke alle avfallsboder som må benyttes til kjellerboder, så vi kan rive avfallsbodene og få mere plass på tunene.

Entreprenør legger inn vannmåler kostnadsfritt i alle leiligheter, så det kan igangsettes måling av varmtvannsbruk. Styret foreslår for årsmøtet 2023 at vi igangsetter måling etter hvert som badene blir ferdig stilt og at andelseier belastes for bruk av varmtvann. Varmtvannet skal i størst grad oppvarmes av grunnvarme, så det er boret brønner på ulike steder i borettslaget som skal benyttes til formålet. Topografien i borettslaget har dessverre gjort at det har vært vanskelig å få fram maskinene som brukes til boring, så vi får ikke boret så mange brønner vi hadde ønsket. Vi må derfor finne andre metoder for oppvarming av varmtvannet og styret har derfor innledet samarbeid med firmaet Solway for etablering av solcellepanel for å lage strøm til oppvarmingen. Det er viktig at vi bevarer den grønne profilen vi ønsker for borettslaget ved å vedta grunnvarmeoppvarming av vannet, ved at vi i stedet bruker solvarmen.

Følge for felleskostnadene er foreløpig beregnet til at vi igangsatte 5% økning av felleskostnadene allerede 1. februar 2022 og skal etter Obos bankens beregninger ivareta økning i finanskostnader når rehabiliteringen sluttføres.

Grendehuset Ravnkollbakken 36:
Beboere kan leie borettslagets grendehus til fest og treff. Lokalet har serveringsutstyr til 35 personer og opplegg for avspilling av musikk fra medbragt telefon eller lignende. Bestilling av lokalet skjer kun ved personlig henvendelse til borettslagets kontor og leien må betales ved bestilling.
Priser for leie (per 01.04.2023):
  • Mandag til torsdag kr 500,-
  • Fredag eller lørdag kr 1300,-
  • Søndag kr 600,-
  • Dag før hellig- eller høytidsdag kr 1300,-
  • Fredag+lørdag / lørdag+søndag kr 1600,-
  • Fredag, lørdag, søndag kr 1900,-

Det må betales kr. 500,- i depositum ved leie.
Utlevering av nøkkel skjer i styrets treffetid.
Leie av grendehuset til konfirmasjon i september og til nyttårsaften skjer ved loddtrekning.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt iborettslagets styre og/eller generalforsamling.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS avd. forkjøp

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold som gjelder dyr i eierforhold og pensjon er tillatt i borettslaget etter følgende regler:
1) Hunder/katter skal alltid føres i bånd innenfor borettslagets område. Eier av hund/katt forplikter seg til omgående å fjerne ekskrementer. Det forutsettes at fører av hund må ha full kontroll over dyret.
2) Det forutsettes at hundeeier er kjent med de til enhver tid gjeldende politivedtekter om båndtvang.
3) Dersom det kommer klage over at dyreholdet sjenerer naboer ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten eller fraflytte leiligheten hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfelle avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.
4) Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for skade som dyret måtte påføre eiendom i borettslaget.
5) Dyreeier må erklære seg villig til å godta endringer i bestemmelser om dyrehold som generalforsamlingen vedtar.
6) Alle katter skal ID-merkes enten ved tatovering i øret eller med elektronisk brikke.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringskart fra Oslo kommune datert 30.11.2023 med tilhørende bestemmelser i bebyggelsesplan 1869 vedtatt 22.01.1969 og kommunedelplan KDP-17.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte
reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen.

Pågående byggesaker:
  
  • Saksnr. 202218670: Ravnkollbakken 27 - 67 - Rehabilitering av bad.
Det er gitt tillatelse til tilak. Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202218670
  
  • Saksnr. 202218613: Ravnkollbakken 26 - 89 - Boring av 25 energibrønner.
Det er gitt tillatelse til tiltak. Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202218613
  
  • Saksnr. 202213652: Ravnkollbakken 26 - 74 - Modernisering av bad.
Det er gitt tillatelse til tiltak. Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202213652
  
  • Saksnr. 201400652: Ravnkollbakken 28 - Nytt ventilasjonsanlegg til bad.
Det er gitt tillatelse til tiltak. Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201400652

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 300 000,- (Prisantydning)
kr 490 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 790 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 9 009,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 799 009,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 807 259,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:



  • Provisjon: 1,2%


  • Tilrettelegging: 14 900,-


  • Visnings-/overtagelseshonorar: 2 500,-/stk.


  • Markedspakke: 19 900,-


  • Oppgjør: 7 900,-





Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-23-0175

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Daria Zuzanna Dymarska

Saksbehandlere
Daria Zuzanna Dymarska
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 46 36 40 86 / E-post: dzd@eie.no

Argjenda Krasniqi
Eiendomsmegler
Mob: 91 83 10 94
[/ E-post: arkr@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ravnkollbakken 55
For mer om objektet
Ravnkollbakken 55

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: