Bilde 1 av St. Edmunds vei 39 DBilde 2 av St. Edmunds vei 39 D
Digital salgsoppgave
St. Edmunds vei 39 D

0280 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Klar for et oppussingsobjekt? Toppleilighet o/2.plan m/flott beliggenhet | Solrik terrasse | Garasjeleie | Originalt 4-R
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
69
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
92 m²
Bruksareal (BRA)
99 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
7 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
8 m²
Fellesutgifter
kr 4 588 / Mnd
Prisantydning
kr 6 500 000
Omkostninger
kr 181 500
Fellesgjeld
kr 12 073
Totalpris
kr 6 693 573
Fellesformue
kr 43 946
Byggeår
1977
Tomt
Eiet tomt 8745 m²
Oppdragsnummer
50240087
Prisantydningkr 6 500 000,-
Fellesgjeldkr 12 073,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 180 300,-
  
Totalpris kr 6 693 573
Eiendom
St. Edmunds vei 39 D, 0280 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 31 Bnr. 310 Snr. 69 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 99 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 92 kvm
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal): 7 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 8 kvm

Areal
Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 99 kvm, BRA-i: 92 kvm , BRA-e: 7 kvm , TBA: 8 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1977

Tomt
Eiet tomt 8745 kvm

Prisantydning
6 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Fredrik Hansen Takstdato: 10.05.24

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 12 073,- pr. 31.12.23
Andel fellesformue: kr. 43 946,- pr. 31.12.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 500 000,- (Prisantydning)
kr 12 073,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 512 073,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 180 300,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 181 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 693 573,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 588,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV/bredbånd, varmtvann, bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, snøbrøyting/strøing, diverse hagearbeid, gressklipping, diverse drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, styrehonorar, strøm fellesarealer, forretningsførsel, betjening av gjeld m.m.

Garasjeplass leies av Sameiet i garasjekjelleren. Kvartalsvis leie for en plass er kr 2417,- (kr 806,- pr mnd). Selger leier p.t. plassnr 59, som kan overtas av kjøper. Lading av EL-bil er mulig. Bileier må selv kjøpe Zaptec lader til ca. kr. 20 000,-. Ønskes tilgang til fellesvaskeri koster dette kr 2 500,- pr år.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.
Beløpet for dagens felleskostnader er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som sameiet til enhver tid har inngått. Sameiet ved styret kan justere fellesutgiftene ved prisøkning kommunale avgifter/ renovasjon, forsikring eller lignende ved behov. Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kan
medføre økte fellesutgifter.

P.t. foreligger ikke vedtak i sameiet som vil kunne medføre større økninger i felleskostnadene, men bygningsmassen begynner å bli gammel, og dette medfører at det stadig vil være behov for vedlikehold. Se for øvrig vedlagt budsjett. Det ble i 2022 innhentet en Vedlikeholdsplan. Styret arbeider med å prosjektere og prissette forslag til vedlikehold de nærmeste årene. P.t. er det ikke mulig å antyde hverken tiltak eller kostnadsramme.

Kommunale avgifter
Inkludert i fellesutgiftene.

Eier
Kristoffer Berg Aleksander Tellef Berg

Beskrivelse
Velkommen til St. Edmunds vei 39 D.

Romslig selveier-/toppleilighet med et uforløst potensiale. Her har oppussingen stått stille i mange år og ny eier kan skape sin drømmeleilighet. Innholder entré, wc og soverom i 3.etg. Soverom (originalt 2 stk), ufullstendig bad, kjøkken med fjernet innredning samt stue med peis og utgang til terrasse i 4.etg.

Høydepunkter:
- Toppleilighet over de to øverste etasjene
- Fullstendig oppussing må påregnes
- Stort potensiale!
- Opprinnelig 4-roms
- Flott og solrik beliggenhet
- Sydvestvendt terrasse på 8 m2 med trivelig utsyn
- Romslig lagringsbod i kjeller
- Garasjeplassleie av Sameiet, kr 806,- pr mnd.
- Flotte og grønne fellesarealer
- Gåavstand til Hoff, Harbitz Torg og Skøyen
- Trikken tar deg enkelt til sentrum
- Nærhet til skole, barnehager og turområder

Eiendomsmegler Truls A. Tansø i EIE Røa, Skøyen & Ullern presenterer denne eiendommen

Parkering
Garasjeplass leies av Sameiet i garasjekjelleren. Kvartalsvis leie for en plass er kr 2417,-. Selger leier p.t. plassnr 59, som kan overtas av kjøper. Lading av EL-bil er mulig. Bileier må selv kjøpe Zaptec lader til ca. kr. 20 000,-. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Sameiet har en flott og sentral beliggenhet i hyggelige omgivelser med flotte grøntarealer. Fra leiligheten er det gåavstand til Hoff og Skøyen med et rikt utvalg av butikker og servicefasiliteter, såvel som restauranter, kafèer og offentlig kommunikasjon.

Det er gåavstand til Harbitz Torg som tilbyr flotte servicefasiliteter som stor Coop-Mega matbutikk, apotek, kulturhus, utested og møteplass. Her ligger også LOKAL Harbitz som er kombinert butikk- og serveringssted med delikatesser og økologisk mat, bakeri, bistro bar, blomster og brunch. Her ligger også Laboratoriet Restaurant som er et populært stoppested i nabolaget. Forøvrig finnes både Rema 1000 og Kiwi på Hoff samt treningssenteret Sats. Forøvrig kort vei til Karenslyst Allé på Sjølyst/Skøyen med et rikt utvalg av forretninger og servicefasiliteter som apotek, matbutikker, kaféer og restauranter, Maschmanns matmarked, vinmonopol, kles- og sportsforretninger, treningssenter m.m. Det er også kort kjøre- eller trikketur til det lokale og populære handlesenteret CC Vest på Lilleaker. Forøvrig nærhet til Majorstuen og sentrum. Området tilbyr gode rekreasjonsmuligheter med flotte tur- og friluftsområder med nærhet til Mærradalen, Skøyenparken, Bygdøy og Frognerparken. Det er gangavstand til Bestumkilen og Sollerudstranden hvor det finnes bademuligheter. Området er godt tilknyttet skoler og barnehager.

Offentlig kommunikasjon:
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon med kort gangavstand til buss, trikk, tog og flytoget. Det er kun 3 minutters gange til Hoff trikkestopp med 13 trikken. Skøyen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, flere lokaltog og busslinjer stopper her med høy frekvens. Flytoget tar deg eksempelvis fra Skøyen til Gardermoen på 32 minutter. I Hoffsveien finner man holdeplass for 40-bussen og det er flere bysykkelstativer i nærheten. Fornebubanen er under utbygging, og inngang til Skøyen stasjon vil være ca. 2-300 meter unna boligen. Dette vil gi en vesentlig forbedring av kollektivtilbudet.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av leilighetsbygg i varierende høyde, eneboliger, tomannsboliger og rekkehus.

Tomt
Eiet tomt, 8745 kvm

Adkomst
Fra Harbitzallén ta inn  St. Edmunds vei til høyre etter kryssing av trikkeskinnene. Følg St. Edmunds vei til krysset.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Smestad skole (1-7 klasse).
Ris skole (8-10 klasse)
Ullern videregående skole.
Dokka barnehage (1-5 år)
Hoff Terrasse barnehage (2-4 år)
Harbitz aktivitetsbarnehage (1-5 år)

Offentlig kommunikasjon
Det er kort vei til Abbediengen eller Hoff trikkestopp som tar deg enkelt til sentrum eller andre veien mot Lilleaker. Forøvrig kort gåavstand til Skøyen med et godt utvalg av forbindelser med buss og tog/flytog.
Skøyen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, flere lokaltog og busslinjer stopper her med høy frekvens. Flytoget tar deg eksempelvis fra Skøyen til Gardermoen på 32 minutter. I Hoffsveien finner man holdeplass for 40-bussen og det er flere bysykkelstativer i nærheten. Fornebubanen er under utbygging, og inngang til Skøyen stasjon vil være en kort spasetur fra leiligheten.

Inneholder
Leiligheten går over 2. plan med inngang i 3. etasje og innvendig trapp til etasjen over.
3. etasje: Entré, separat wc/bad og soverom.
4. etasje: Soverom (opprinnelig 2 soverom), bad, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
Til leiligheten følger en romslig lagringsbod (bod 409) i byggets underetasje (i Sameiets fellesareal).

Byggemåte
Følgende informasjon er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex datert 10.05.2024.

Byggemåte:
Selveierleilighet i Sameiet Abbediengen beliggende i bydel Ullern, Oslo kommune. Felles tomt for sameiet bestående av beplantning og asfalterte interveier. Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Flatt tak belagt med takpapp (ikke besiktiget). Utvendig fasade forblendet med tegelstein. Leiligheten har slett entredør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra ukjent årstall. Oppvarming via elektrisitet kombinert med vedfyring.
Leilighet beliggende i byggets 3 og 4.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg.
Leiligheten består av entré, toalettrom, to soverom, bad, kjøkken og stue. Utgang fra stue til balkong.
Leiligheten disponerer en kjellerbod

Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
TG1 alt i orden 12%
TG2 alder, slitasje, skader mv. 40%
TG3 strakstiltak nødvendig 4%
TGIU ikke undersøkt 44%

TGIU (ikke undersøkt):
- Våtrom ved soverom: Rommet er under bygging / fornying og derfor ikke vurdert.
- Kjøkken. Kjøkken er ikke etablert. Rommet er ikke undersøkt på grunn av at det er gjenstand for byggearbeider.
- Stakeluke. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

TG2 (alder, slitasje, skader mv.):
- Toalettrom (ikke våtrom): Helhetsvurdering. TG 2 er valgt på grunn av rommets alder/slitasje på flater, røropplegg samt andre installasjoner. Det ble ikke observert synlige feil eller skader på befaringstidspunktet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Øvrige rom: Helhetsvurdering. Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater må fornyes. Påbegynt
oppussing ved bad må ferdigstilles.
- Ildsteder / skorsteiner (omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp): Skorsteiner inne i boligen.
- Innvendige trapper: Innvendige trapper. Det er kun rekkverk/håndløper på en side.
- Vinduer og dører:  Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor
åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Balkonger, terrasser, veranda etc: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verander). Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

TG3 (strakstiltak nødvendig)
- Ildsteder inne i boligen: Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/ eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
Som følger av manglende samssvarerklæring på det elektriske anlegget som er montert etter år 1999 er TG2 satt i henhold til NS3600. El anlegget bærer preg av ufaglært arbeid. Anlegget må utbedres av autorisert
elektriker. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk.

Kommentarer til areal:
Leiligheten disponerer en kjellerbod merket nr 409 på 7 m2 (BRA-e).
Balkong i 4 etasje oppmålt til 8 m2 (TBA).
Leiligheten inneholder 92 m2 P-ROM og 0 m2 S-ROM.
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. 2,28 meter på bad. 2,48 meter i øvrige rom.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 92 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 99 kvm

Boder
Det følger en romslig lagringsbod på 7m2 (bod 409) i byggets underetasje.

Standard
Leiligheten fremstår som et fullstendig oppussingsobjekt.
Leiligheten mangler i dag kjøkken og baderommet er halvveis oppusset uten kjent dokumentasjon.
Kjøper må påregne fullstendig oppussing/gjennomgang, herunder også av elektrisk anlegg.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for nybygg, boligblokker, datert 09.09.1977.

Megler har kontrollert godkjente byggetegninger opp mot dagens planløsning og det gjøres oppmerksom på følgende:
- I godkjente byggetegninger er rommet i 1. plan (3.etasje) betegnet som "disp". Kjøpt må evt. selv søke om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (fra "disp" til soverom) og undersøke om rommet tilfredstiler krav til varig opphold. Dette gjelder selvom rommet noe steder er benevnt som soverom.
- I godkjente byggetegninger fremkommer to soverom i 2.plan (4.etasje). Dette er i dag et stort soverom (lettvegg fjernet). Dette kan tilbakeføres til original løsning.
- Baderommet er utvidet (tatt en del av det ene opprinnelige soverommet). Ved etablering av to soverom i 4.etasje kan man tilbakeføre badet til opprinnelig og godkjent størrelse.

Megler kan oversende tegninger på forespørsel.

Kjøper påtar seg risikoen for både fremtidig, fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Det kan være krav i lov, forskrift og planverk som ikke er eller kan oppfylles, i såfall kan kommunen kunne kreve at boligen settes tilbake til opprinnelig godkjent stand. Konferer megler ved evt. spørsmål.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.
Peis i stuen. Ikke funksjonstestet av megler/selger.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Det foreligger ikke noe energimerking/energiattest for boligen i forbindelse med salget, og det er derfor satt automatisk dårligste karakter.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 2299,- for 2024.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. For boliger og fritidsboliger er eiendomsskatten 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget for 2023 er på inntil 4 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom pa at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes pa Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/ skatt.og.naring/ skatt.og.avgift/ eiendomsskatt. Satsen for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Forfall og terminer for eiendomsskatt:
1. termin forfaller 25. mars
2. termin forfaller 25. mai
3. termin forfaller 25. august
4. termin forfaller 25. oktober
Hvis terminen forfaller på en lørdag eller søndag, blir forfallsdato neste virkedag.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 588,- pr.mnd.
TV/bredbånd, bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, snøbrøyting/strøing, varmtvann, gressklipping, diverse drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, styrehonorar, strøm fellesarealer, forretningsførsel, betjening av gjeld m.m.

Faste løpende kostnader
Leiligheten har ikke vært bebodd på mange år slik at strømforbruket er ukjent.
Kjøper må beregne kostnader til strøm og evt. oppgradering av internett/TV-pakke/hastighet.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen registrerte lån. Andel fellesgjeld er bl.a. kortsiktig leverandørgjeld pr 31.12.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
IF Polisenummer: SP 549574.7.2.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 971 850,- Som sekundærbolig Kr. 7 493 030,-

Sameie
Sameie: Sameiet Abbediengen, Orgnr: 886031092

Sameiet Abbediengen er et eierseksjonssameie bestående av 73 eierseksjoner lokalisert i St. Edmunds vei 39 a-e i Oslo.

Styrets rapport for 2022:
Årets resultat viser et årsresultat på kr 675 596. Dette er ca kr 80 000 bedre enn budsjettert. Styret er meget vel tilfreds. Resultatforbedringen skyldes dels noe lavere kostnader til reparasjon og vedlikehold, og dels noe lavere kostnader enn budsjettert generelt. Sameiet har totalt sett en velordnet Økonomi, og sameiet planlegger å spare opp midler for å gjennomføre noen større vedlikeholdstiltak i løpet av få år. Kontoen for vedlikeholdsfond hadde pr årsskiftet en saldo på kr 1 020 000, og det ble overført ytterligere kr 250 000 i januar 2023. Det er etablert dynamisk laststyring for lading av El-biler og ladbare hybridbiler i garasjen. De
tre første driftsårene viser at forbruket av strøm til lading er mindre enn antatt, og styret er innstilt på at avregning av strømforbruk inntil videre bør skje to ganger pr år. Lange intervaller sparer Sameiet  /seksjonseierne for kostnader med å administrere ordningen. Sameiet står overfor flere vedlikeholdsoppgaver i årene som kommer, og styret har innhentet en vedlikeholdsplan. Styret arbeider med å utarbeide en oversikt over de tiltak som bør prioriteres. Målsetningen er å gjennomføre hoveddelen av tiltakene uten å måtte ta opp lån. Fellesgjelden til Danske Bank var pr 31.12.2021 på kr 109 000. Gjelden ble nedbetalt i 2022. Egenkapitalen er pr 31.12.2022 var positiv, kr i 308 624. Styret er vel tilfreds med egenkapitalsituasjonen. De kvartalsvise felleskostnadene fastsettes på bakgrunn av budsjetterte drifts- og vedlikeholdskostnader, samt målsetningen om å opparbeide et vedlikeholdsfond. Etter styrets oppfatning gir årsregnskapet et rettvisende bilde av årets resultat og sameiets stilling ved årsskiftet. Det er på det rene at bygningsmassen fortsatt har et etterslep med tanke på vedlikehold. I tillegg er det sannsynlig at kostnadene til strøm vil være vedvarende høye. Konsumprisindeksen er høyere enn tidligere år. Styret foreslår derfor i budsjettet for 2023 å øke felleskostnadene og garasjeleiene med 5 % fra 01.07.2023. I årsregnskapet er forutsetningen om fortsatt drift lagt til grunn da det etter styrets oppfatning ikke er forhold som tilsier noe annet. Høye strømkostnader og usikkerheten om fremtidig prisnivå, gjør budsjettering utfordrende. Styret
har valgt å budsjettere med kostnader til strøm i 2023 på kr 500 000.

Vedlikehold:
Styret har dels arbeidet med vedlikehold av ventilasjonsanlegget, El-anlegget og råteskader, samt en rekke mindre vedlikeholdsoppgaver. Det er nå snart 10 år siden fasaderehabiliteringen ble gjennomført, og det begynner å bli behov for å iverksette tiltak på fasadene. Sameiet har allerede hatt kostnader til utbedring grunnet vann-/fuktinntrengning i et noen leiligheter. Styret har i den senere tid engasjert Scansurvey for å kontrollere setninger i bygningsmassen. Det har blitt gjort regelmessige målinger. Foreløpig har man ikke tilstrekkelig grunnlag til at man kan trekke noen konklusjoner. Det man kan se, er ingen bevegelse i A og B, noe bevegelse i C og D, og litt mer i E. Men som det fremgår, er det foreløpig ikke grunnlag for å påstå at setningene er unormale, eller at de medfører at tiltak må iverksettes.

Status fra Styret/forretningsfører 25.04.2024:
Bebyggelsen vedlikeholdes fortløpende. Se budsjett og regnskap. Alle tiltak p.t. gjøres over driften - intet låneopptak eller kapitalinnkallinger på trappene i inneværende år. P.t. rengjøres balkongfrontene, et avløpsrør fra tak skal strømperehabiliteres, taket i D skal tekkes om og etterisoleres på å nevne noe.
Ingen planlagt økning av felleskostnader eller gjeld, men fellekostnadene og garasjeleien blir nok KPI-regulert pr 01.07, slik de blir hvert år. Årsmøtet avgjør. Årsmøte 2024 avholdes 30.05.2024.

Dugnad:
Det har blitt avholdt tradisjonelle dugnader våren og høsten 2022. Mange har gjort en flott innsats for fellesskapet før, under og etter de organiserte dugnadene. Styret takker de fremmøtte seksjonseierne for flott innsats og god dugnadsånd.

Forretningsfører
Sameiets forretningsfører er Ræder Bing Advokatselskap AS med advokat Paal Haugaard som ansvarlig advokat.

Styregodkjenning
Det kreves ikke godkjennelse fra sameiets styre.

Dyrehold
Det er tillatt å holde husdyr så som hund og katt i leilighetene, dog vil Husordensreglene slik disse lyder til enhver tid kunne fastsette begrensninger/vilkår.

8. HUSDYRHOLD:
8.1 Det er tillatt å holde husdyr som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, slik at de ikke er til sjenanse for Øvrige sameiere. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre.
8.2 Husdyrene må ikke etterlates alene i leilighetene, dersom det kan medføre sjenanse for andre.
8.3 Dyrene må føres i bånd på sameiets eiendom. Eieren må likeledes påse at dyret ikke gjør fra seg på sameiets fellesareal. (I tilfelle må dette fjernes umiddelbart). Videre forplikter eieren seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre såvel sameiets eiendom som en enkelt seksjonseiers eiendom.
8.4 Eieren plikter også å underrette styret ved anskaffelse av dyr.

Strømforbruk
Selger/arvingene har ikke oversikt over reellt strømforbruk.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig.

Leiligheten har ikke vært fast bebodd på ca. 24 år, og fremstår som et totaloppussingsobjekt hvor det er startet oppussing som aldri er fullført. I denne sammenheng er b.la. kjøkkenet fjernet, baderommet uferdig og mye annet uferdig. Det finnes ingen dokumentasjon på de arbeidende som er gjort. Kjøper må ta høyde for å pusse opp hele leiligheten.

Leiligheten overtas slik den fremstår på bilder og på visning.
Arbeidslamper følger ikke.
Merk at leiligheten ikke vil bli ytterligere rengjort/vasket/ryddet før overtakelse.
Det medfølger 3 nøkler til leilighetens inngangsdør og én nøkkel til hoveddør nede. For ytterligere nøkler til hoveddør må kjøper kontakte Styret og selv bekoste nye nøkler.

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

1974/24240-1/105  Erklæring/avtale  
06.02.1974 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Overført fra: 0301-31/310
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Erklæring ang.veibredde. Undertegnede eier og hjemmelsinnehaver av eiendommen St. Georgs vei / Sst. Edmunds vei, gnr. 31 bnr. 310 i Oslo, matr.nr. blokk a-b-c-d-e gis herved i medhold av bygningsloven av 18. juni 1965 med innarbeidet vedtekt for Oslo stadfestet 28.05.1971 §§ 63,3 og 67 tillatelse til å utskille og bebygge denne eiendom på følgende vilkår: St. Edmunds vei opparbeides i regulert bredde fra x med St. Georgs vei og ca. 55m østover samtidig med bebyggelsen. Eieren plikter i henhold til foran nevnte bestemmer når Oslo kommune forlanger det, straks å opparbeide vei til og langs den side av tomta hvor den har sin atkomst, å legge hovedkloakk (spillvann), herunder i tilfelle også særskilt overvannledning til og langs eller over tomta. Det kan ikke kreves at veigrunn blir utlagt og opparbeidet i større bredde enn fastsatt i bygningsloven av 18. juni 1965 § 47, nr. 1, første ledd, og det kan ikke kreves lagt rør av større dimensjoner enn 305mm. Inntil vei og ledninger blir overtatt til vedlikehold av komunnen, påhviler vedlikeholdet grunneieren (fester). 2. For det tilfelle av ovennevnte vei med eller uten ledninger opparbeides av andre enn eieren (fester) av ovennevnte eiendom og som går i bygningsloven av 18. juni 1963 §, nr. 1, og denne grunn blir uten videre kommunens eiendom uten dom eller ekspropriasjon fra det tidspunkt veiopparbeidelsen tar til. Nærværende erklæring sammen med bekreftelse fra kommunen om at veiopparbeidelsen er pågynt, gir grunnlag for overføring av hjemmel til kommunen, jfr. tinglysningsloven § 14, annet avsnitt. Denne veigrunn som tilhjemler kommunen, omfatter nødvendig grunn til effektiv veibredde med rett til skjæring og fyllingsarealer som oppgis av Oslo oppmålingsvesen. 3. Eieren plikter å sette opp gjerde etter bestemmelse i bygningsloven § 103. 4. Hvis arbeidet ikke utføres som pålagt, har kommunen rett til å opparbeide eller la opparbeidelsen utføre av andre for eieren regning. Er det stillet sikkerhet, disponerer kommunen sikkerheten til dette formål.

1974/10168-1/105  Erklæring/avtale  
24.05.1974 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 0301-31/310
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Erklæring om transformatorstasjon. Som eier av gnr. 31 bnr. 310, gir jeg Oslo Lysverker tilalttelse til å sette opp og ha stående en transformatorstasjon for 10 kv/230 V spenning med inn- og utføring av kabler og ledninger fra og til fordelingsnettet. Det kreves samtykke for å foreta beplantinger eller foranstaltninger som kan hindre adkomst for personer og transportmidler, svekke stasjonens ventilasjon eller vanskeliggjøre forlegging av kabler og ledninger. Denne erklæring tinglyses.

1974/24496-53/105  Erklæring/avtale  
10.12.1974 
 PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 10,000 MED PRIORITET ETTER 80% AV FØRSTE ERVERVSSUM. Gjelder denne registerenheten med flere-
Forklaring fra megler: Panterett til Sameiet på kr . 10 000,- for evt. ubetalte fellesutgifer o.l.

1975/5447-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
21.03.1975 
 Byggeforbud på nærmere angitt avstand, Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-31/310
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Erklæring: Eier av gnr. 31 bnr. 310 beliggende i St. Georgs vei erklærer herved at Oslo kommune i forbindelse med  overtakelse av drift og vedlikehold av den i 1974 ved rørleggerfirma Ing. L. Torhaug AS ferdiglagte overvannsledning over vår grunn får stedsværende rett til uten erstatning for grunn eller ulemper å ha liggende den anlagte ledning, samt at kommunen til enhver tid har uhindret rett til å foreta nødvendig inspeksjon og vedlikehold av denne. Etter utført vedlikeholdsarbeid skal terrenget så vidt mulig settes i samme stad som tidligere. For skader eller ulemper kan det kreves erstatning etter skjønn. Vi forplikter oss og senere eier til ikke å bygge over eller nørmere ledningen enn 2,0  meter eller foreta andre arbeider som kan skade eller gjøre denne utilgjengelig. Oppfylling eller nedplanering av terrenget over ledningen må ikke foretas uten skriftlig samtyhkke fra Oslo vann- og kloakkvesen. Skulle en endring av ledningens trase vise seg nødvendig ved evt. byggearbeider, må omleggingen bekostes av byggherren og tillattelse fra Oslo vann- og kloakkvesen. Denne erklæring skal tinglyses på eiendommen og kan ikke avlyses uten etter skriftlig samtykke fra Oslo kommune.

2006/424155-1/200  Erklæring/avtale  
07.09.2006 
Rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:129  
Bestemmelse om adkomstrett, Bestemmelse om veg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, plan og bygningsetaten
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Erklæring om veirett: Hjemmelshaver av gnr. 31 bnr. 310 erklærer at gnr. 31 bnr. 129 får veirett over vår eiendom. Veiretten gjelder fra A til B, over eksisterende vei  (St. Edmunds vei) og er merket på vedlagte kart.. Plikt til å opparbeide veien.

2018/1354020-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
03.10.2018 21:00 
 Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Erklæring vedr. eiendom gnr. 31 bnr. 310 St. Edmunds vei 39 A og E i Oslo. Dispensasjon til å plassere avfallsbrønner 6m fra midt regulert vei. Eier av eiendommen er forpliktet til å fjerne eller forandre ovennevnte byggverk uten erstatning når som helst når direktøren for Plan- og bygningsetaten i Oslo måtte forlange det.

2021/314922-1/200  Bestemmelse om jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme  
16.03.2021 21:00 
 Rettighetshaver:HAFSLUND OSLO CELSIO AS  
Org.nr: 977296919
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Avtale mellom Fortum Oslo Varme AS og Sameiet Abbediengen om framføring av fjernvarmerør. Tidsubegrenset tillatelse til vederlagsfritt å legge å ha liggende fjernvarmerør og trekkerør med kabler over eiendommen. Rett til vedlikehold og fornyelser.

2023/133554-1/200  Erklæring/avtale  
06.02.2023 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Midlertidig unntak fra vegloven § 29 vedrørende plassering av byggverk for avfallsbrønner
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring fra megler: Erklæring vedrørende gnr. 31 bnr. 310, snr 1-73, St. Edmunds vei 39 A og E i Oslo. Dispensasjon fra veiloven slik av avfallsbrønner kan plasseres 6,0m fra midt regulert vei. Forpliktelse til å fjerne byggverket hvis direktøren for Plan- og bygningsetaten forlanger det.

Grunndata:

1974/24496-52/105 10.12.1974 Seksjonering  
Opprettet seksjoner:
snr: 69
formål: Bolig
sameiebrøk: 167/10000
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 73 SEKSJONER
Forklaring fra megler: Eiendommens seksjonering som viser hvordan seksjonene er fordelt.

Utleie
Tilltatt. Skal meldes styret for registrering.

Regulering
Eiendommen ligger under reguleringsbestemmelse S-1907: Reguleringsplan for gnr. 31 bnr. 310 på Hoff - byggeområde for boliger (blokkbegyggelse). S-1907 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser. På reguleringskartet står det: Byggeområde for boliger samlet boligflate ca. 5700 m2, vedtatt 02.04.1977.

Eiendommen berører også av S-4221: Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for St. Edmunds vei 37, Hof/Kikkut, som reguleres til byggeområde for boliger, almennnyttig formål (barnehage),  offentlig trafikkområde (vei, fortau, annet veiareal, spor-veisomr.) friområde (turvei/park), fellesomr. (avkj.,parkering).

Eiendommen berøres også av naturtyper - land, ferskvann og marint (store gamle trær).
Eiendommen berøres også av naturtyper- land, ferskavann og marint (rik edellauvskog).

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter/ utvikling i nærområdet må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin saksinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes pa kommunens hjemmeside: https:/ / www.oslo.kommune.no/ politikk.og.administrasjon/ politikk/ kommuneplan/ Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.

Utviklingen av Skøyenområdet:
Oslo kommune har ambisjoner om at Skøyen skal være et foregangsområde for klimasmart og klimanøytral byutvikling. Hensikten med planen er å sikre en framtidsrettet og helhetlig utvikling av Skøyen som kollektivknutepunkt og attraktivt byområde. Nye turveidrag langs Hoffselva og Frognerelva, nye parkområder og en ny allmenning fra stasjonen vil gi Skøyen bedre kontakt med fjorden og rekreasjonsområdene rundt. Planen bygger på den eksisterende bystrukturen, men strammer opp de utflytende arealene og gir Skøyen en tettere og mer bymessig karakter. Planen åpner for flere boliger, og nye tilbud for både tilbud til beboere og besøkende. Det legges vekt på å utvikle området til en flerfunksjonell, tett og levende by som åpner seg mot fjorden. Grønne elvedrag, åpne gode allmenninger, plasser og torg skal gi attraktive møteplasser og forbindelser mellom det tette Skøyen, og rekreasjonsområdene på Bygdøy, Frognerparken, marka og fjorden. Havnepromenade fra sentrum videreføres på Skøyen.

Det pågår utbygging av Fornebubanen som innebærer at ny T-banestasjon på Skøyen etableres. Byggestart var desember 2020 og banen er beregnet å stå klar for åpning i 2029. Fornebubanen har påvist kvikkleire i noen av borehullene i området Skøyen, som forventet. Funn av kvikkleire i et borepunkt er ikke det samme som risiko for kvikkleireskred i et område. Fornebubanens riggområde på Skøyen, i utløpsområdet for en sone med kvikkleire, vil bli ivaretatt lokalt i byggeperioden. Eiendommen St. Edmunds vei 39a-e ligger i kvikkleiresone i NVE sin kartløsning med faregrad middels (løsneomrråde og utløpsområde). Områdestabilitetsrapport ble utarbeidet for Skøyen stasjon og har gjennomgått uavhengig kvalitetskontroll. NVE (2022): Denne sonen er kun oversiktskartlagt i forbindelse med Fornebubanen og ikke utredet mht reell fare.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Angi ønsket overtakelse i ditt bud.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)
kr 12 073,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 512 073,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 180 300,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 181 500,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 693 573,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar / overtakelse pr stk (Kr.10 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.13 326)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.33 532)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.72 120,73)
Tilrettelegging (Kr.15 000)
Totalt kr. (Kr.177 428,73)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-24-0087

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Org. nr: 945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler/Partner Truls A. Tansø

Saksbehandlere
Truls A. Tansø
EIE Røa, Skøyen & Ullern
Eiendomsmegler/Partner
Mob: 48 95 44 44 / E-post: tat@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av St. Edmunds vei 39 D
For mer om objektet
St. Edmunds vei 39 D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: