Bilde 1 av Lundliveien 30BBilde 2 av Lundliveien 30B
Digital salgsoppgave
Lundliveien 30B

0584 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Pen vertikaldelt tomannsbolig med solrik hage og terrasse - Utsikt - Garasje m/ lader - Utleie - Barnevennlig!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
149 m²
Bruksareal (BRA)
149 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
14 m²
Fellesutgifter
kr 3 062 / Mnd
Prisantydning
kr 12 250 000
Omkostninger
kr 321 290
Totalpris
kr 12 571 290
Fellesformue
kr 14 167
Byggeår
1999
Tomt
Eiet tomt 2674 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 123, bnr. 349, snr. 2
Oppdragsnummer
71240180
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 12 250 000,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) (valgfri)kr 15 050,-
2,5% dokumentavgiftkr 305 000,-
  
Totalpris kr 12 571 290
Standard

Salgsoppgave:

Silje Dammen ved EIE Løren har gleden av å ønske velkommen til Lundliveien 30B; en flott familiebolig med en skjermet og solrik hage samt terrasse og markterrasse, oppført i 1999. Boligen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig område på Risløkka/Bjerke i en rolig og trivelig gate. Boligen har en meget praktisk planløsning, og er perfekt for barnefamilier. Tomannsboligen har en innredet kjeller med egen inngang. Her er det mulighet for å benytte praktikantdelen selv eller å leie den ut. Eiendommen har en sentral beliggenhet med nærhet til lekeplass, skoler, flere barnehager, marka, Lørenbanen, dagligvarebutikker og offentlig transport.


Boligen har et pent inngangsparti og som videre fører deg inn i en entré med en åpen garderobeløsning og direkte tilgang til en praktisk separat WC. Boligen har en luftig åpen stue med store vindusflater og adkomst til terrassen. Videre er det et lekkert og romslig kjøkken med integrerte hvitevarer. Kjøkkenet ble pusset opp i 2020 og benkeplaten er byttet ut nylig. Dette er en ypperlig bolig for barnefamilier med tre soverom i 2.etg. og et stort flislagt bad med badekar. I kjeller er det to rom som er godkjent som soverom, bad, nytt kjøkken, entré, trappegang og vaskerom. Til glede for både den lille og store familien er det pen hage med dukkehus og plass til trampoline som gir barnefamilien ekstra spillerom. Det er parkering i egen garasje med lader for EL-bil. Sameiet har brøyting og strøing av fellesområdene, så her slipper du å måke snø selv.


Kort fortalt

- Pen halvpart av vertikaldelt tomannsbolig fra 1999.

- Meget attraktivt og barnevennlig boligområde.

- Perfekt bolig for barnefamilier.

- Mulighet for å leie ut deler av kjeller.

- Et hyggelig sameie i et rolig nabolag.

- God og praktisk planløsning i alle etasjer.

- Pent og solrikt uteområde med både terrasse, markterrasse og skjermet hage.

- Markise fra 2019 og uttrekkbar levegg på terrassen.

- Det medfølger en hyggelig lekestue i hagen.

- Lekker og romslig stue med plass til sofagruppe og spisebord.

- Moderne peis i stuen i 1.etg. for ekstra hygge på kalde vinterdager.

- Lekkert kjøkken fra 2020 med integrerte hvitevarer.

- Separat WC tilknyttet entreen.

- Tre romslige soverom i 2.etg. med garderobeløsning.

- To godkjente soverom i kjeller.

- To flislagte baderom og et vaskerom.

- Gode lagringsmuligheter på lagringsloft.

- Sentralstøvsuger.

- Parkeringsplass i garasje.

- Biloppstillingsplass utenfor inngangsparti.

- Det medfølger lader for EL-bil.

- Kort vei til skoler og barnehager.

- Kort vei til offentlig transport.

- Kort vei til marka.


Pen og velholdt vertikaldelt halvpart av en tomannsbolig oppført i 1999. Huset anses som godt vedlikeholdt. Det ble gjort en rekke oppgraderinger fra 2018 som: bygget nytt inngangsparti, malt alle hus/garasjer, satt opp steinmur og gjerde mot veien, ny lekestue (2014) og integrert benk på balkong. Det ble montert ny markise på balkong og innvendig solskjerming i stue i 2019. Store deler av 1.etg ble pusset opp sommeren 2019 hvor gulv ble slipt, nytt kjøkken med integrerte hvitevarer (2020) og separat wc ble pusset opp.

Videre ble det satt opp nye spotteskinner i stue og kjøkken i 2022, samt nytt sikringsskap for hybeldelen, og sikringsskapet til hoveddelen ble oppgradert. Samtidig ble kjøkkenet i kjelleren byttet ut, og det ble satt inn branndør i kjelleren mot utleiedelen. Mellom 2022 og 2024 har alle overflater blitt malt, med unntak av stua i kjelleren. I 2023 ble det satt inn ny benkeplate på kjøkkenet i hoveddelen. I 2023 ble det montert ny automatisk garasjeport.


Entré/gang

Fra et innbydende overbygget inngangsparti kommer du inn i en pen entré som har en stor og smart åpen garderobeløsning med hyller og oppheng for ytterklær. Entreen har fliser på gulv og en delikat grønnfarge på vegg. Entreen gir umiddelbart et godt inntrykk av boligen. Tilknyttet entreen har du en praktisk separat wc som ble malt og fikk ny innredning i 2019.


Stue, spisestue og kjøkken

Fra entreen kommer du inn i en stor åpen stue som er det selvsagte hjertet i boligen. Det er store vindusflater som gir naturlig gjennomgående lys fra stue til kjøkken. Gulvet ble slipt og lyslakkert i 2019. Kjøkken fra 2020 med ny heltre benkeplate.


Stuen og spisestue er skjermet fra et delvis åpent kjøkken. Rommet er delt opp i tre naturlige soner, med gode innredningsmuligheter for både spisestue, hvor familien kan samles til middag og en hyggelig sofakrok. For kalde vinterdager er det ekstra hyggelig å krype opp i sofaen og tenne opp i den moderne peisen. Fra stuen er det utgang til terrasse, markterrasse og skjermet hage på forsiden av huset.


På den andre siden av rommet ligger et delikat og moderne kjøkken. Her har du godt med arbeidsplass med benkeplate på to sider og god lagringsplass. Kjøkkeninnredningen består av både underskap, overskap og høyskap med glatte, grønne fronter med soft close, heltre eik benkeplate og nedsenket kum med uttrekkbar hånddusj og rikelig med belysning lys under hele overskapet. Av integrerte hvitevarer er det Bosch induksjons koketopp, Innebygget Bosch stekeovn i høyskap, oppvaskmaskin med automatisk åpning og kjøleskap. Diskret ventilator (ny 2023) tilkoblet avtrekkskanal over platetopp. Det er plass til spisebord på kjøkken.


Soverom

Boligen har totalt 5 soverom og tre av soverommene ligger samlet i 2.etg med laminat på gulv og er malt i duse farger. Hovedsoverommet har god plass for dobbeltseng og det medfølger en romslig garderobe. Rommet vender ut mot hagen. De to andre soverommene er perfekte barnerom. Begge rommene har garderobeskap og plass til seng og andre møbler. Fra hovedsoverom er det loftsluke med nedtrekkbar stige. Det er gulv på loft som gjør det praktisk å lagre diverse.


Boligens to siste soverom ligger i kjelleretasjen. Et av soverommene er i dag benyttet som stue til hybel. Begge rommene er godkjent for varig opphold. På denne måten kan du velge om du vil leie ut med eget soverom eller ikke. Leier du ut uten soverom, men med seng i stue kan du benytte det 4. soverommet til hoveddelen da den har dør til trapperom.


Hovedbad/vaskerom

Ovenfor hoved soverommet i 2.etg. ligger et pent flislagt baderom fra byggeår med gulvvarme, bestående av dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, innmurt badekar ved vindu, wc og to servanter med Oras ett-greps armaturer, to speil samt belysninger med stikkontakt på vegg. Innredningen har profilerte skapfronter.


Det er eget praktisk vaskerom fra byggeår i kjeller. Her er det fliser på gulv med gulvvarme, opplegg for vaskemaskin, sentralstøvsuger, tørketrommel, varmtvannsbereder på 287 L fra 2014 og brannslange med stoppekran.


Bad i kjeller

Boligens andre bad ligger i kjeller og blir i dag benyttet som hybel. Badet er i likhet med det andre fra byggeår. Det er lyse fliser på gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Innredning med høyglans skuffefronter og servant med Oras ett-greps armatur. Videre er det speil samt belysning med stikkontakt på vegg, et frittstående toalett, og nytt dusjkabinett installert i 2022.


Kjøkken i kjeller

Kjøkkenet i kjeller tilhører det som i dag er utleid. Delen som er utleid er pusset opp med nytt kjøkken og nye overflater (i 2022). Her er det lagt laminat på gulv og lysmalte overflater på vegger. Ny kjøkkeninnredning med glatte fronter og overskap. Benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Integrert komfyr samt oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Det er plass og opplegg til vaskemaskin på kjøkkenet.


Hage/Terrasse

Fra stue er det utgang til en sydvendt delvis overbygget terrasse på 14 kvm belagt med terrassebord. Det er montert markise i 2019, belysning på vegg og det er trapp fra terrasse til markterrasse og hage. På denne årstiden har du solen fra tidlig morgen til kveld ca. kl. 17-18 tiden på veranda og på varme sommerdager kan markisen kjøres helt ut for å dekke hele terrassen. Det er plass til både sittegruppe og grill på terrassen. Hagen er sørvendt og har sol frem til ca. kl. 19 på sommeren. Hagen som strekker seg videre ut er pent opparbeidet med både gressplen som er enkel å stelle, lekehus, samt epletrær, flere ulike bærbusker (bringebær, rips, blåbær, stikkelsbær, solbær) og rabarbra. Her kan barna leke fritt og trygt.


Ved inngangsparti er det en platting på 5.3 kvm med delvis overbygg. Terrassen er i liket med den andre belagt med terrassebord og rekkverk av tre. På denne siden av huset får du kveldssolen.


På kortsiden av huset er det en trapp ned til egen inngang for kjeller.


Overflater:

- Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med parkett og fliser. Gulv på kjøkken i hybel er fra 2022.

- Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater og malt strie, Byttet gipsvegg på kjøkken, samt på hybelkjøkken i kjelleretasje.

- Innvendige tak er hovedsakelig overflatebehandlet med malt panel


Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema: 

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?

Ja.

Kommentar: Overflatisk sprekk i høyre servant på bad i 2. etasje.


Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats.

Firmanavn: Rørlegger og boligkonsulenten AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 6/4-2022: Rørlegger og boligkonsultenten AS. Åpnet opp vegg for å finne avløp. Kappet inn grenrør og lagt avløp til kjøkken på ny plassering. Tatt hull fra servantskap og koblet nye sanipex-rør fra servant til veggbokser på kjøkken. 28/8-2022: Rørlegger og Boligkonsulenten AS: Byttet vannlås og bunnventil. Koblet bort lekk overløp med kundes godkjennelse. Februar 2022: Satte opp dusjkabinett på bad i hybel ved egeninnsats.


Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Ja.

Kommentar: Lastet opp i Boligmappa.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: Rørlegger og boligspesialisten AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 31/5-2022: Arbeider på hybelkjøkken: Montert vinkelventiler med avstenging, kjøkkenkran, kjkøkenvannlås og dobbelt waterguard. Montert egne stengekraner til oppvaskmaskin og vaskemaskin. Koblet vann og avløp til kjøkken.


Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?

Ja.

Kommentar: Overflatisk svertesopp i gips på kjøkken pga. det manglet silikonering mellom benkeplate og vegg da tidligere eier pusset opp kjøkken. Byttet ødelagt gips til vannbestandig gips og benkeplate. Silikonerte mellom benkeplate og gips. Malt med vannbestandig maling. Overflatisk svertesopp på nedre del av ei gipsplate i hybelkjøkken. Ble behandlet med soppdrepende middel.


Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja.

Kommentar: Det kan noen ganger blåse inn litt snø på loftet på vinteren hvis det er helt spesielle værforhold. Dette gjelder i de andre husene i sameiet også. Vi fikk i 2023 alle takene i sameiet sjekket av en takspesialist pga. dette, men han sa at det var helt normalt og slik konstruksjonen er laget på disse husene.


Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: City taktekking: Byttet noen taksteiner våren 2022. Follo portservice: Byttet garasjeport september 2023.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet noen takstein. Byttet garasjeport.


Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Ja, kun faglært.

Firmanavn: B2 Elektro. KM Elektro. Din Ventilasjon AS.

Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: B2 Elektro, mai 2022: Sette opp spotteskinner i stue og kjøkken. Satte opp hengende lampe kjøkken. Satte opp stikkontakter og dimmere. Skiftet innmat skap hoveddel. Nytt skap hybel. Opplegg nytt hybelkjøkken. KM Elektro, 24/11-23: Stikkontakt loftsvifte. Din Ventilasjon AS, 19/10-23: Byttet kjøkkenhette koblet til ventilasjonsanlegg.


Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?

Ja.

Kommentar: Se Boligmappa.


Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?

Ja.

Kommentar: I garasje.


Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?

Ja.


Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?

Ja.

Kommentar: Stue og soverom i hybel er godkjent til varig opphold av tidligere eier. Silje Dammen var megler for dem den gangen også.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Norsk Takst v/Takstmannen AS, datert 31.05.24. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:   

  

Bygningen ble oppført i 1999 og garasje oppført i 1999. Boligen har vært i eiers eie siden 2022. Eiendommen har en fin beliggenhet i området med gode sol og lysforhold. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med bla. ny kjøkkeninnredning i 2020 og kjøkken i kjeller fra 2022. Boligen er gjennomgående og med standard med varierende alder. Noe oppgradering/moderniseringsbehov for å tilfredsstille dagens krav til standard må påregnes mtp. alder og som en naturlig del av en bygnings aldringsprosess.


Yttertaket er tekket med betongtakstein med undertak av sutakplater, sløyfer og lekter. Tekktekking fra byggeår. Noen takstein byttet i 2023. Utført av City taktekking. Takrenner, nedløp og beslag er av type plastbelagt stål antatt fra byggeåret. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bindingsverk utvendig kledd med trepanel fra byggeåret. Ytterkledningen er jevnlig blitt utvendig overflatebehandlet. Takkonstruksjon er av type saltak. Råloft/kaldtloft luftet via raftet og med luke i gavlvegg. Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra byggeåret. Ytterdør i fabrikkmalt utførelse med glassfelt fra byggeåret. Kodelås. Glatt dør til kjeller fra byggeåret. Tofløyet terrassedør med isolerglass fra byggeåret. Utvendig felles betongtrapp ned til kjeller. Etasjeskillere i tre mellom etasjene og støpt betong dekke mot grunn.

  

Boligen har fått følgende TG3:  


Utvendig > Nedløp og beslag:

Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på taket. Det er etablert enkelte stigetrinn på tak over inngangsparti, men det er krav om snøfangere på hele taket. Kostnadsestimat: 10 000,- - 50 000,-


Kjeller > Bad (Hybel) > Sluk, membran og tettesjikt:

Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Sluk 40 cm under dusjkabinett og ikke mulig. Kostnadsestimat: 50 000,- - 100 000,-


Boligen har fått følgende TG2:  


Utvendig > Vinduer:

Det er noe utvendig slitasje på utenpåliggende sprosser. Anbefalt brukstid er mer enn 50% passert på originale vinduer. Vinduer med normal bruksslitasje og ingen større avvik ble registrert befaringsdag. Det gjøres oppmerksom på at ikke alle vinduer er funksjons-testet, noe slark i låsemekanismer og at vindu kan ta i karm kan forekomme på eldre vinduer.


Utvendig > Dører: 

Anbefalt brukstid er mer enn 50% passert på originale dører. Dører med normal bruksslitasje med tanke på alder, og ingen større avvik ble registrert befaringsdag, for uten enkelte sår og noe overflate slitasje. Det gjøres oppmerksom på at noe slark i låsemekanismer og at dør kan ta i karm kan forekomme på eldre dører.


Utvendig > Terrassedør:

Det er noe utvendig slitasje. Låskasse er defekt og må låses med sikkerhetslås.  


Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er målt til ca 90cm høyt. Dette er lavere enn dagens krav som er min 1m hvis høyden til gulv/terreng overskrider 0,5m. Det er råte i enkelte terrassebord og skjevheter i gulv.


Innvendig > Overflater:

Det er påvist andre avvik: Det er enkelte hakk og riper i parkett og avskalling på fliser i u.etg, Enkelte merker etter bilder og møbler. Overflatisk svertesopp på nedre del av ei gipsplate i hybelkjøkken. Ble behandlet med soppdrepende middel.


Innvendig > Etasjeskiller/Gulv mot grunn:

Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt avvik på opp til ca 18-19mm. Knirk enkelte steder.


Innvendig > Radon: 

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Innvendig > Rom under terreng:

Det er avvik: Ved hulltaking ble denne oppbyggingen observert: Gipsplate, plast, mineralull og grunnmur. Det var ikke mulig å se om det var en papp mellom grunnmur og mineralull. Det ble utført fuktmåling i bunnsvill med pigger. Vektprosent i bunnsvill ble målt til 17,4%. Fuktmålingene (vektprosent mellom 15 og 18%) viser at det er vekstvilkår for mugg inne i den lukkede konstruksjonen.


Innvendig > Dører:

Det er avvik: Det bemerkes at enkelte dører tar i karm.


Loftsetasje > Bad > Overflater vegger og himling:

Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er uheldig med vindu i våtsonen og det anbefales tildekking ved bruk av badekar. Ingen negative avvik observert i området befaringsdag men, det frarådes allikevel vindu i en våtsone på et rom definert som våtrom. Det ber riss/sprekker og misfarging i fuger i dusj.


Loftsetasje > Bad > Overflater gulv:

Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ikke optimale fallforhold.


Loftsetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: 

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.


Loftsetasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning:

Sanitærutstyr har passert mer enn halvparten av forventet brukstid og skader kan oppstå, ekstra utsatt er bevegelige deler og pakninger. Det er sprekk i en servant og noe svelling nederst på skapfronter.


Kjeller > Bad (Hybel) > Overflater himling og vegger:

Det er riss i fuger og enkelte skruehull i våtsone.


Kjeller > Bad (Hybel) > Overflater gulv: 

Det er ikke oppkant ved dør og ikke mulig å måle fall til sluk da dette ligger under kabinett. Det er bom enkelte steder.


Kjeller > Vaskerom > Overflater vegger og himling:

Det er enkelte skruehull i våtsone. Det forutsetter at det er benyttet våtromsmaling i våtsone.


Kjeller > Vaskerom > Overflater gulv:

Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ikke optimalt fall på gulv mot sluk.


Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.


Kjeller > Vaskerom > Sanitærutstyr og innredning:

Sanitærutstyr har passert mer enn halvparten av forventet brukstid og skader kan oppstå, ekstra utsatt er bevegelige deler og pakninger.


Kjeller > Kjøkken (Hybel) > Avtrekk:

Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.


Spesialrom > WC (1. etasje) > Overflater og konstruksjon:

Sanitærutstyr har passert mer enn halvparten av forventet brukstid og skader kan oppstå, ekstra utsatt er bevegelige deler og pakninger.


Tekniske installasjoner > Vannledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. 


Tekniske installasjoner > Avløpsrør:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.


Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: 

Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I 2010 innførte NEK et krav om direkte påkobling på varmtvannsberedere over 2000 W. Mange produsenter begynte da å “jukse” ved å produsere beredere på 1950 W. Normsamlingen NEK 400 oppdateres hvert fjerde år, og i 2014 ble kravene til tilkobling av varmtvannsberedere justert. Nå gjelder forskriften alle beredere som er over 1500W. Forskriften har ikke tilbakevirkende kraft. Det bemerkes at kjøleskap er koblet på samme kurs som varmtvannsbereder.


Elektrisk anlegg > Forenklet vurdering:

Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.


Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:

Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.


TG 2 > Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:


Tomteforhold > Drenering: 

Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.



Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 149,0 m²

- BRA-i: 149,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 14,0 m²



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


Første etasje:

BRA 52 m²

- BRA-i 52 m²: Entré, WC, gang med trapp, kjøkken, stue/spisestue. 

- TBA 14 m²: Terrasse


Loftetasje:

BRA 47 m²

- BRA-i 47 m²: Trapperom, gang, bad og tre soverom.


Kjelleretasje:

BRA 50 m²

- BRA-i 50 m²: ENtré (hybel), kjøkken (hybel), bad (hybel), stue (hybel), soverom (hybel), gang med trapp og vaskerom.


Adkomst til kaldtloft via innvendig takluke med nedfellbar stige i gang. Lagringsmuligheter.


Garasje i felles garasjerekke

BRA 18 m²:

- BRA-e 18 m: Garasjeplass.


Lekehus.

Ikke målbart areal.


Bod og teknisk rom på totalt ca. 13m² er ikke medtatt i P-rom iht. målereglene.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Sikringsskap plassert i kjelleretasje , utstyrt med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse.

Innmat sikringsskap fra 2022 (hoveddel), sikringskap hybel fra 2022. Stikk til avtrekksvifte på loft lagt opp i 2023 av KM elektro AS. El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra byggeåret. Strømtilførsel til boligen via nedgravd kabel.

El-installasjoner er utført av Elteknikk Lillestrøm AS, B2 Elektro og KM elektro AS og Din ventilasjon(byttet kjøkkenhette) i eiers eiertid.


Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Vedfyring og elektrisk oppvarming av boligen. Gulvvarme på våtrom, wc og entre. Varmtvannsbereder på 300liter plassert på vaskerom fra 2014.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Oransje D er vedlagt salgsoppgaven.



Tekniske installasjoner og VVS

Vannledninger:

- Vannrør er av type fra plast rør i rør system.

- Fordelerskap for vannrør plassert på vaskerom.

- Stoppekran plassert på vaskerom.

- Vannrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret. Arbeider utført av Rørlegger og Boligkonsulenten AS 2022, endring og reparasjon.


Avløpsrør:

- Avløpsrør er av type plast.

- Stakeluke er plassert utvendig og lufting over yttertak observert på kaldtloft.

- Avløpsrør i boligen er hovedsakelig fra byggeåret.


Ventilasjon:

- Mekanisk sentralavtrekk koblet til kjøkken, bad, vaskerom og wc via loftventilator. Vifte renset i 2023 av Din ventilasjon AS.

- For øvrig naturlig ventilasjon med stedvise lufteventiler i topp av vinduer.


Andre VVS-installasjoner:

- Utekran plassert på vegg.



Løsøre og tilbehør

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.


Tilbehør:

- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

- Alle garderobeløsninger medfølger.


Medfølger ikke:

- Vaskemaskin.

- Fryseboks.

- Taklampe over kjøkkenbord. 

- Bokhylle i stue. 

- Posehylle i gang.



Tomten

Felleseiendommer er på 2674,00 m² eietog er skrånende mot syd. Disponibel del av eiendommen er godt opparbeidet med plenarealer, noe steinlagte arealer med beplantning, omringet av hekk og gjerde. Asfaltert gårdsplass. 





Parkering

Det medfølger en garasjeplass i garasjerekke hvor det i 2020 ble montert el-bil lader. Sameiet har eget strømabonnement for ladeanlegget hvor man kun betaler for faktisk strømforbruk via laderen fra Zaptec. Det er parkeringsplass rett utenfor inngangspartiet.


Det er beboerparkering i gaten.


Strøm til lading av bil faktureres via sameiet. Forbruk og pris beregnes per måned, men faktureres kvartalsvis.



Diverse

Annet fast inventar:

- Røykvarsler.

- Brannslukningsapparat.

- Utestikk.

- Utelys.

- Markise.

- Diverse belysning og panelovner.

- Sentralstøvsuger



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.


Megler oppfordrer interessenter til å kjøre forsiktig til eiendommen da det bor og ferdes mange barn her.



Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et attraktivt, rolig og barnevennlig boligområde på Risløkka i Oslo. Det er kort vei til et godt offentlig kollektivtilbud, en rekke butikker, servicetilbud og fasiliteter, samt hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum.


Bjerkedalen park ligger en kort spasertur fra boligen, med fine promenader, paviljong og sandstrand. Parken er svært pent beplantet, og en av parkens hovedattraksjoner er Hovinbekken med fossefall. Paviljongen finner du i parken, en hyggelig restaurant som i 2021 ble finalist i Aftenpostens kåring av beste nabolagsrestauranter.


Nordic Padel - Norges råeste padel- og golfsenter ligger på Risløkka rett ved T-banen (Østre Aker vei 60). Her er det 10 dobbelbaner og 1 singelbane som gir deg en optimal opplevelse sammen med familie og venner. I tillegg til padel har de også seks Trackman golfsimulatorer. Ikke tenk på vær eller vind, møt opp og velg mellom over 100 baner. Hallen har garderober, proshop, samt loungeområde og er åpen alle dager kl. 06.00-24.00.


Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark ligger i gangavstand og består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy. Årvoll gård ligger også i nærheten, og kan by på konserter, revy og husflidslag.


Sørover fra boligen finner man Valle Hovin og Valhall Arena, som er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Her finner du også Hovindammen, en liten idyll med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger.


Fra eiendommen er det også kort vei til Årvoll idrettsplass med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små.


Det er ca. 4 km til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. Det er en fin fottur som tar ca. 1 time til toppen av Grefsenkleiva, hvor den populære Grefsenkollen restaurant ligger. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.


Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Bjerke, Kiwi i Økern Torgvei, Rema 1000 på Brobekk og på Årvoll og ikke minst på Meny Vollebekk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har både Linderud og Storo Senter et godt utvalg. Økern ligger en kort spasertur unna - et område i sterk utvikling med store planer. Det er også kort vei til Løren med et rikt servicetilbud.


For de som liker å holde seg i form er det også flere treningssentre i nærheten. På Bjerke har du Fitness 24/Seven som holder døgnåpent treningssenter. Videre har du også SATS på Linderud, Sportytude på Økern eller Sterk på Løren. I tillegg åpner Studio Jobbsprek i de flotte lokalene til Økern Portal. Feel24 åpner treningssenter i Lundliveien 11 og det gamle lokalet til Rema i Brobekkveien til høsten.


Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Økern Portal kombinerer kontorlokale med næringsvirksomhet, samt at det foreligger det planer fra Steen & Strøm og Storebrand om å bygge ut et urbant, bærekraftig og levende bysentrum med torg, parker og møteplasser.


Av søndagsåpne butikker kan du velge mellom Nærbutikken på Risløkka, Bunnpris og Joker på Løren, samt Circle K på Bjerke som holder åpent døgnet rundt alle dager hele året. På Bjerke finner du restauranter som Pizza restauranten En Til Pizza. Her trenger du ikke nødvendigvis bare gå for å spise en god steinovnsbakt pizza. Det er også lov og bare ta en drink eller to, et glass vin eller en kopp kaffe. I tillegg finner du kinarestauranten Panda som serverer både kinesisk og norsk mat. De viser også fotballkamper på storskjerm. I tillegg får du kjøpt sushi på Bjerke sushi.


Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil, med hovedstadens rike utvalg av fasiliteter.


Buss og T-bane

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, hvorav nærmeste holdeplass er Lundliveien, ikke langt fra boligen. Her går til daglig buss nr. 60 Vippetangen, som tar deg til Økern og videre ned til sentrum. Det er ca. 10 min gange til Økern T-banestasjon og Risløkka T-banestasjon, som er to kollektivknutepunkter. Her går Linje 4- og 5 Vestli og 4 Bergkrystallen via Storo og 5 Ringen via Tøyen. T-banen fra Økern bruker 9 min til Jernbanetorget og 12 min til Nationaltheatret. Linje 4 mot Bergkrystallen bruker 8 min til Nydalen fra Økern.


Bussholdeplassen på Bjerke ligger ca. 15 minutters gange fra boligen og her går buss nr. 31 døgnet rundt alle dager, samt buss nr. 22, 31E, 33, 58, 301, 321 har jevne avganger. Flybuss F1 Gardermoen bruker ca. 30 min til Oslo Lufthavn.


Tidsavstander med bil

Med bil tar det ca. 5 min til Økern,

5 min til Løren

7 min til Linderud,

7 min til Storo,

10 min til Furuset,

13 min til Oslo S

32 min til Oslo lufthavn.


Skoler og barnehager

Eiendommen har gangavstand til Løren barneskole og Refstad barneskole (sistnevnte er midlertidig flyttet til Bredtvet i påvente av at ny skole skal stå ferdig høsten 2024). For elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Årvoll skole og Frydenberg skole på Løren. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er kort vei til Handelshøyskolen BI i Nydalen.


Et utvalg av barnehager

Hestehaven familiebarnehage: 0-3 år

Refstad barnehage: 1-6 år

Økern barnehage: 1-6 år

Økernly barnehage: 9 mnd.- 6 år

Bjerkedalen barnehage: 1-6 år

Læringsverkstedet Bjerke Panorama: 0-6 år

Orelia barnehage: 1-6 år

Sofus barnehage: 1 -6 år

Økernveien private familiebarnehage: 0-4 år


Et utvalg av skoler

Refstad skole (midlertidig flyttet til Bredtvet frem til skolestart 2024): 1-7 trinn

Løren skole: 1-7 trinn

Årvoll skole: 1-10 trinn

Linderud skole: 1-10 trinn

Vollebekk skole: 1-10 trinn

Linderud skole: 1-10 trinn

Frydenberg skole: 8-10 trinn

Engebråten skole 8-10 trinn

Bjerke videregående skole


Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatt for denne seksjonen er på 4.101,- i 2024.


Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/.


Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 3 062,- pr. mnd. og inkluderer:

Kommunale avgifter, internett/tv, snømåking, strøing.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter.


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca 23 203 kwh. pr. år.

Eiendommen er p.t. forsikret i Tryg Forsikring som koster kr. per år.

Selger har boligalarm og betaler kr. 3500,- i året.



Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 7979032



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 2 201 688,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 8 366 413,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

, Orgnr:

Forretningsfører: Sameiet Lundliveien 30


Vaktmestertjenester

Sameiet har en vintertjeneste-avtale med Vaktmesterkompaniet som omfatter brøyting og strøing. Brøytingen har fungert bra, og det har ikke vært nødvendig med purringer (som ofte har trengtes tidligere). Midt i januar var snøhaugen blitt så stor at det var fare for problemer med innkjøring til den innerste garasjen, og styret fulgte situasjonen nøye med tanke på evt bortkjøring av snø. Bortkjøring faktureres for medgått tid, antall lass og diverse avgifter, og Vaktmesterkompaniet ga forhåndsinformasjon at det ville komme på ca 12 500 kr per lass på ca 15 kubikk, så en kostnad for oss på ca 50 000 for en bortkjøring som monner litt. Ut fra den høye prisen og lang ventetid fra bestilling for sånne jobber, valgte vi i stedet å ta en liten dugnad på å skuffe bort snø og avvente situasjonen. Det kom mildvær og ikke store snømengder etterpå. Dessuten, ved en misforståelse kjørte Vaktmesterkompaniet bort noen lass hos oss uten at vi hadde bekreftet bestilling, som vi ikke skal betale for.


TV og internett

Sameiets TV/internett-avtale med Viken Fiber gjelder fram til 30. desember 2025. Pakken heter "Altibox Flex L", koster 699 per måned og har valg mellom ulike kombinasjoner av internett-hastighet og størrelse på TV-pakke. Viken har varslet at de vil øke prisen med 30 kr per måned fra 1. mai 2024.


Ladeanlegg

I 2020 fikk sameiet installert Zaptec ladeanlegg i garasjene, utført av GreenTec as. Dette driftes av sameiet og brukes per nå av tre seksjoner. Frank har ansvaret for interface’n med Zaptec-anlegget, og økonomiansvarlig Knut har et opplegg for kvartalsvis fakturering basert på registrert forbruk og månedlig strømpris. Dette ser ut til å fungere bra.


Utskifting av garasjeporter

Garasjeportene ble byttet ut til nye elektriske, fjernstyrte porter, som også gir større åpning. Arbeidet ble gjort i september. Det tok mer tid enn planlagt og måtte purringer til for å få alt ferdig. Sluttresultatet ser ut til å ha blitt bra. Vi takker Frank for oppfølging. På den ekstraordinære generalforsamlingen var det besluttet at maling av de nye rammene rundt portene tas som egeninnsats/dugnad på egen garasjeport. Styret stilte maling til disposisjon, men det er enda et par rammer som ikke er malt.


Oppfølging gjerder

Årsmøtet i fjor vedtok at seksjonene på øvre rekke inspiserer gjerdet på garasjetaket nærmere og melder tilbake til styret om de mener det trengs utskiftning. Knut fikk et snekkerfirma (Tømrermester Johansen) til å inspisere. De rapporterte at "rekkverket/gjerdet er i ok tilstand med visse svakheter", samtidig med “delvis sprø planker som sitter løst i spikerslag” og “tegn til begynnende råte”. De påpekte også at gjerdet, som er rett i underkant av 90 cm, har forskriftsmessig høyde, men at høydestandarden er endret til 1m etter at gjerdet ble bygd. De ga tilbud på tre alternative utbedringer: en gjerderehabilitering (billigere) og to varianter av full utskifting. Vi fikk også et tilbud via seksjon H fra firmaet Slazak Renovering som styret anså som mindre aktuelt. Styret bestemte seg for å gå videre med full utskifting, som i fjor lå på en pris på godt og vel 70 000 inkl moms. Jobben er ikke gjort enda, og prisen vil antakelig justeres. Det vil brukes impregnert materiale hvor man må vente noen måneder med å male.


Årsmøtet har vedtatt at malingen av gjerder skulle tas på dugnad, og at seksjonene på nedre rekke skulle beise hver sin del gjerdet mot veien. Styret kjøpte inn og stilte kraftvask og maling (Drygolin Nordic Extreme, “klassisk hvit”) til disposisjon. Det er enda to enheter på nedre rad hvor gjerdet ikke er malt.


Hvis ikke resten av gjerdene kan tas på dugnad, må vi vurdere å leie inn et malerfirma til å fullføre jobben med maling av gjerdene og garasjerammene, der regningen fordeles på de gjenstående seksjonene.


Annen oppfølging

Vi har byttet ut den minste restavfall-containeren med en like stor pappcontainer for å unngå problemet med fulle papp-containere. Det ser ut til å fungere greit. Husene ble sist beiset i 2017. Dekkbeisen er ment å holde i over ti år, og det skal derfor ikke være nødvendig å male foreløpig


Oppfølging av saker

a. Vedlikeholdssaker:

(i) Utskiftning gjerdet på øvre rad. Styret har hentet inn tilbud, og gjort avtale med et snekkerfirma for å gjøre utskiftningen våren 2024.

(ii) Maling av gjerder Gjerdet som settes opp på øvre rad må stå umalt ett år etter det er satt opp. Seksjon A og D oppfordres til å male sin del av gjerdet på nedre rad ved dugnad.

(iii) Maling rundt de siste garasjeportene Det gjenstår å male rundt noen av garasjeportene. De seksjonene som ikke har malt oppfordres til å male på dugnad.

(iv) Ev. annet Seksjon H nevner at det kommer til å være nødvendig å gjøre noe med asfalten på øvre rekke. I samme anledning bør de store steinene i øvre rad sikres, og blomsterbedene utbedres. Søppelskuret er i dårlig stand. Knut undersøker muligheten for at det samme snekkerfirmaet som skal skifte ut gjerdet kan sette opp et nytt skur.


Vedtekter og ordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.




Det gjøres oppmerksom på at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 0,- pr. 28.05.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 0,- pr. 28.05.2024.

Andel fellesformue er kr. 14 167,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Det er ingen fellesgjeld i sameiet.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Det kreves ikke styregodkjennelse av kjøper. Seksjonen er heller ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.12.2002 som omhandler oppføring av tomannsbolig/rekkehus.

Det foreligger ferdigattest datert 04.05.2021 som omhandler bruksendring av tidligere hobbyrom til soverom og stue/hybel.


Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 22.10.1997. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.


Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 12.09.2007. I byggetegninger er kjøkken i underetasje definert som bod (boligens tilleggsdel - det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold). Arealene er likevel medtatt i takstrapport som primærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.



Regulering

Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen.


Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene."


Tiltaksforbudet skal sikre at verdiene som revisjon av planen skal søke å bevare ikke går tapt i løpet av tiden frem til en revidert plan blir gjeldende.


Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/


Ta kontakt med din EIE eiendomsmegler for mer informasjon.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 28120, tgl. 04.06.1999 - Seksjonering

SNR: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1 / 8


Dnr. 911737, tgl. 24.04.1925 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 911728, tgl. 18.06.1926 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om benyttelse
ANG REDSKAPSBOD
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 3746, tgl. 20.02.1974 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 16076, tgl. 20.03.1998 - Erklæring/avtale

v/hovedvannledninger med kummer gjennom eiendommen.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 31731, tgl. 08.06.1998 - Erklæring/avtale

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. vei.
Erklæring om samtykke til avståelse av veigrunn til Oslo
kommune.
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 28120, tgl. 04.06.1999 - Erklæring/avtale

Denne seksjon har tilleggsdel - areal.
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Boligen har en kjeller med egen inngang som er innredet med kjøkken, stue/soverom og bad. Stue/soverom er godkjent for varig opphold og kan benyttes som soverom. Det er en dør i mellom hoveddel og hybel som kan låses dersom man ønsker å leie ut deler av egen bolig.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 12 250 000,-

Andel fellesgjeld kr 0,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 305 000,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Hus (under 230 kvm BRA) (valgfri) kr 15 050,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 12 571 290,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 1,000 % av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Grunnpakke eierseksjon: 10 300,00

Tilrettelegging: 15 600,00

Markedspakke Premium: 27 500,00

Visningshonorar: 3 450,00

Overtakelseshonorar: 0,00

Oppgjørsgebyr: 8 300,00

Gebyr for utsatt betaling: 3 500,00

Tilstandrapport fra kr.: 9 800,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 71240180

Ansvarlig megler: Silje Dammen


EIE Løren & Økern

Løren & Økern Eiendomsmegling AS

NO 916 510 845 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Lundliveien 30B
0584 OSLO
Lundliveien 30B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: