Bilde 1 av Bergevika 60Bilde 2 av Bergevika 60
Digital salgsoppgave
Bergevika 60

2350 Nes på hedmarken • Ringsaker kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

HELGØYA - Enebolig med utleie i underetasje. Lettstelt med alt på ett plan. Fin beliggenhet i naturskjønne omgivelser.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
235 m²
Bruksareal (BRA)
257 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
22 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
92 m²
Kommunale avgifter
kr 931 / Mnd
Prisantydning
kr 3 490 000
Omkostninger
kr 105 250
Totalpris
kr 3 595 250
Byggeår
2008
Tomt
Eiet tomt 1555 m²
Oppdragsnummer
72230006
card-default

Petter Bakke

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Petter
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Prisantydningkr 3 490 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 86 500,-
  
Totalpris kr 3 595 250
Eiendom
Bergevika 60, 2350 Nes på hedmarken

Matrikkel
Gnr. 560 Bnr. 15 i Ringsaker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 257 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 235 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 22 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 92 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
2008

Tomt
Eiet tomt 1555 kvm

Prisantydning
3 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Marius Rognstad Takstdato: 10.06.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 86 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 87 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 577 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 595 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 11 165 pr. år

Eier
Eva Grande Finn Olav Reistadbakken

Parkering
Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen har en rolig, landlig og fin beliggenhet i Bergevika. Bergevika er et område på nordøstsiden av naturskjønne Helgøya. Boligen ligger på en høyde og har fantastiske utsiktsforhold. Her ser du over Mjøsa og mot Atlungstad og Stange Vestbygd.

Fra eiendommen er det ca. 250 meter ned til båthavna som innbyr til bading og båtliv. Ikke langt unna finner du også Sund båthavn og det populære spisestedet "Øya Maritim" som er kjent for sine bakte poteter. Over Tingnesbrua ca. 5 km unna ligger Tingnes sentrum. Her finner du koselig spisested som heter kafe Nessundet og nærbutikk.

Området byr ellers på fine turmuligheter gjennom hele året. Helgøya har også åpne gårder som tilbyr ulike varer og servering samt klatrepark som er moro for både liten og stor.

Helgøya er tilknyttet Nes hvor det er barneskole og barnehage. Fra eiendommen er det ca. 25 km til Brumunddal sentrum. Her finner du koselig handlegate, Mølla kjøpesenter, flere butikker og spisesteder.

Tomt
Eiet tomt, 1555 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass.

Det vises til selgers punkt i egenerklæringsskjema vedr. oppmålingsforretning. Tomtegrensen til nabo går helt ned til steinmuren på denne eiendommen, 50 cm fra. Pga. veiens bredde skulle muren vært 150 cm unna. På sikt kan det bli pålagt å flytte muren 1 meter. Konferer megler ved spørsmål.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
Totalt: 235 m² BRA / 235 m² BRA-i
Underetasje: 113 m² BRA / 113 m² BRA-i
1. etasje: 122 m² BRA / 122 m² BRA-i

Følgende rom er inkludert i BRA-i:
Underetasje: Entré, tre boder, stue, kjøkken, gang, vaskerom/teknisk rom, bad og to soverom.
1. etasje: Entré, gang, vaskerom, bad, to soverom, kjøkken, spisestue og stue.

Terrasseareal (TBA) på 92 m².

Uthus med to boder:
22 m² BRA-e

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Marius Rognstad (Anticimex):
Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskiller av betong. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédører med glassfelter. Vinduer og balkongdører med karmer av tre, og to-lags glass.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG2 på:
- Bad 1. etasje: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Fallforhold i sluksonen og høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å være ikke tilstrekkelig, og det registreres motfall på deler av våtrommets gulvflater. Det er heller ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel, med den risiko dette innebærer. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Boblebadet sin funksjon er ikke undersøkt da dette krever spesialkompetanse. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer.
- Vaskerom 1. etasje: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet mindre enn hva som ideelt anbefales og det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer.
- Bad underetasje: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt. Klemringen mangler en skrue, noe som medfører økt risiko for lekkasje rundt sluket. Fallforhold i sluksonen og høydeforskjeller med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å være ikke tilstrekkelig (tilnærmet flatt gulv) og det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel. Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Himlingsflate i kasse over dør har oppsprekt overflatebehandling. Tilluftsspalte er ikke etablert. Forholdet fører til redusert ventilering av rommet når døren er lukket. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer.
- Vaskerom/teknisk rom: Helhetsvurdering: På bakgrunn av alderen til tettesjiktet er det grunn til å varsle om risiko for svekket tettefunksjon eller lignende forhold som utvikles over tid. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet vurderes til å ikke være tilstrekkelig for å lede eventuelt lekkasjevann til sluk, og det er ikke påvist at tettesjiktet har tilstrekkelig oppkant ved dørterskel. Tilluftsspalte er ikke etablert, forholdet fører til redusert ventilering av rommet når døren er lukket. Det observeres betydelige mengder kondens på diverse vannrør, noe som tyder på at ventilasjonen i rommet ikke er tilstrekkelig. Det ble registrert vann på gulvflater rundt varmtvannsberederen. Eksakt årsak ble ikke fastslått, men mulig drypplekkasje fra vannrør/vanninstallasjon kan ikke utelukkes.
- Kjøkken 1. etasje: Overflater gulv: Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser.
- Kjøkken underetasje: Kjøkkenventilator benytter kullfilter (ikke eget utkast) noe som kan medføre lavere effekt enn en konvensjonell avtrekksventilator. Annet: Sprutdeksel bak oppvaskkummen har manglende vedheft til veggen bak.
- Øvrige rom 1. etasje: Overflater gulv: Det registreres bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser.
- Underetasje: Overflater gulv: Det registreres en glipe i en skjøt i gulvlaminaten.
- Loft uinnredet: Overflater vegger/undertak: Undertaksplate over pipeløp har synlige fuktmerker og hull/utettheter etter tidligere lekkasje i taktekkingen.
- Innvendige trapper: Trappen har ingen håndløpere. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmtvannsbereder og vannrør: Se avsnitt om vaskerom underetasje vedr. mulig vannlekkasje.
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget.
- Yttertak: Helhetsvurdering: Utførelsen av yttertaket bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Taksteinen i gradrenner har liten overdekning til gradrennen og det er ikke etablert tettebånd mellom takstein og gradrennebeslagene. Det registreres enkelte knekte takstein. Det er stedvis ikke montert takrennebeslag. Snøfangerutstyr er ikke etablert. Det registreres betydelige mengder mosevekster på yttertaket, som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt.
- Terrasse: Rekkverkshøyden på østsiden av bygningen er under 1,0 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke terrassen dagens krav til sikkerhet. Leveggene har stedvis ubehandlet trevirke, noe som kan forkorte levetiden til materialet. Nedløpsrør for overflatevann fra terrassen er avsluttet over bakkenivå, noe som kan gi økt fuktpåkjenning på forstøtningsmuren av betong.
- Grunnmur: Avskalling av murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Det er ikke etablert murpuss på et mindre område av grunnmuren under terrassen.
- Drenering: Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur: Terrengfallet rundt grunnmuren vurderes stedvis til å ikke være tilstrekkelig for å lede vann vekk fra bygningen. Overkant av fuktsperren ligger stedvis under terrengnivå. Ovennevnte forhold kan medføre økt fuktpåkjenning på grunnmuren.
- Forstøtningsmurer: Det observeres en sprekk i forstøtningsmur av betong. Det er ukjent om negativ
utvikling fortsatt er gjeldende eller om utviklingen har stoppet. Forstøtningsvegg i tre har synlige svanker/skjevsetninger, noe som tyder på underdimensjonering. Materialer av tre er ikke egnet til bruk i direkte kontakt med fuktige stein-/jordmasser grunnet fare for redusert levetid.

Det er gitt TG3 på:
- Forstøtningsmurer: Forstøtningsmur av naturstein i hagen og forstøtningsvegg i tre mangler rekkverk og
kan medføre fallfare.
- Uthus: Det registreres lukter i den isolerte delen av uteboden som vurderes å være en indikasjon på fuktproblematikk. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold materiale av tre (piggmåling: 20,4 vektprosent). Målingen gir kun et øyeblikksbilde av forholdene og kan for eksempel endre seg med årstider, fukt- og temperaturforhold. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke avkreftes. Eksakt årsak er ikke kjent, men mangel på ventilasjon vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Eksakt tilstand på bygningsdeler som ikke lar seg inspisere uten destruktive inngrep er ikke kartlagt.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
EIE har gleden av å ønske velkommen til Bergevika 60 og denne lettstelte eiendommen på idylliske Helgøya! Her bor du i naturskjønne omgivelser og med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Mjøsa er kun 250 meter unna boligen, og fra terrassen nyter du en fantastisk utsikt over innsjøen. Uteplassen er på hele 92 kvm og er en fin forlengelse av boligen på sommerhalvåret. Boligen er fra 2008 og er lettstelt med alt du trenger på ett plan. I underetasjen er det hybelleilighet med mulighet for utleie. Her får du et bovennlig og funksjonelt hjem med gode og romslige oppholdsrom. På Helgøya er det ikke boplikt og eiendommen kan derfor også være en fin hytte eller sommerhus.

Du ankommer eiendommen på gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Inngangspartiet er tilknyttet platting og terrasse som strekker seg rundt store deler av boligen. Deler av terrassen er overbygget og lun. Fra terrassen er det også adkomst til hagen hvor det er plass til lek og moro for de minste. Her ligger alt til rette for at lange sommerdager kan nytes.

Inn døren er entré med god plass til omkledning samt gode lagringsmuligheter i garderobeskap. Videre kommer du inn til boligens stue. Stuen og spisestuen har åpen løsning med kjøkkenet som gir et sosialt og trivelig oppholdsrom. Stuen har store vindusflater som slipper dagslyset fint inn i rommet. Det er god plass til møblering av sittegrupper og spisegruppe.

Kjøkkenet har innredning fra byggeår i klassisk stil. Profilerte fronter i grå utførelse og benkeplate av tre. Innredningen har rikelig med skap- og benkeplass. Det er integrert stekeovn og platetopper med både elektrisk- og gassdrevet. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Hvitevarene medfølger som forevist.

I 1. etasje er det to soverom. Rommene er av god størrelse, og hovedsoverommet har romslig skyvedørsgarderobe.

Badet i denne etasjen er pent flislagt. Rommet er innredet med dobbelservant med skuffer under, boblekar, innfellbare dusjvegger i glass, dusj på vegg og vegghengt toalett. Etasjen har også et flislagt og praktisk vaskerom. Rommet har utslagsvask, innredning i skap, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Det er trapp mellom 1. etasjen og underetasjen, samt egen adkomst fra bakkeplan til underetasjen. Underetasjen har stue og kjøkken i åpen løsning, to soverom, tre boder, bad og vaskerom/teknisk rom. Det er ikke bilder av underetasjen i salgsoppgaven.

Stuen er møbleringsvennlig med plass til både sitte- og spisegruppe. Kjøkkenet har innredning fra byggeår med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Det er avsatt plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det gjøres oppmerksom på at kjøkkenet i underetasjen er definert som disp. i byggetegningene, og det er ikke søkt bruksendring for dette.

Også denne etasjen har to soverom. Rommene er romslige med plass til tilhørende møblement.

Badet har flislagte flater. Det er innredet med ovenpåliggende servant med underskap, dusjhjørne med dører og vegghengt dusj samt vegghengt toalett. Vaskerommet i etasjen har flislagt gulv, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Hybelleiligheten er i dag utleid for kr. 8 000,- pr. mnd. (inkl. alt). Det er 3 måneders oppsigelse på leieforholdet. Leieforholdet utløper 1. juli.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er utstedt ferdigattest på boligen datert 04.11.2008.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert i 2006. I disse er dagens kjøkken i underetasje definert som "disp." og deler av dagens bad i underetasje er definert som "bod". Det er ikke søkt bruksendring for disse endringene. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i vaskerom/teknisk rom og i gang i 1. etasje. Boligen har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.  Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme tilkoblet varmesentral (luft-til-vann varmepumpe). Gulvvarme i alle rom i 1. etasje og i alle rom, bortsett fra boder, i underetasje.

Boligen har pipeløp, men pipe er ikke trukket over tak.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 11 165 pr. år

Oppgitt beløp er fakturert i 2023. I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt slamgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 5 297,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Se punkt om veg, vann og avløp.

Forsikring med polisenummer
Toten Forsikring Polisenummer: 739372.1

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 800 221,- Som sekundærbolig Kr. 3 040 840,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.
Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.
Sentralstøvsuger plassert i bod 2.
Balansert ventilasjon (fra byggeår) med ventilasjonsaggregat plassert på kaldtloft.

Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk og/eller Brann- og feiervesenet.

Det er mottatt rapport på at det er utført sikring av utvendig kledning ned mot bakke (se punkt om mus i egenerklæringsskjema). Det er utført tetting under panel mot mus, brukt musbørste, netting og X-Cluder.

Annet
Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja. Feil fall fra sluk på baderom oppe.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Skiftet baderoms innredning og speil skap, baderom oppe, meg selv, april 2022+Har montert vannstopp list rundt dusj sone.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Nei. Bare 3 bilder, tatt selv.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja. Det var tett avløp fra kjøkkenvask 06.09.2023. Arnkvern ble bestilt, de kom og spylte opp rørene, 30 meter 07.09.2023.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Rensket siler i lukket anlegg gulvvarme Kurt januar 2021 og januar 2023. Firmanavn: Arve Hagen.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja. Sprekk i støttemur ut fra veggen under terrasse. Det var slik ved forrige eiendoms overtakelse, og det har ikke blitt forverret.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. Har vært mus på loftet.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja. Vannlekksje fra en løs takstein der pipen skulle kommet opp, rant ned i stuen. Desember 2022. Forsikrings-sak. Watercircles.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Ble skiftet gipsplate i stuetak v/pipe og sparklet og malt hele stue-gang-kjøkkentak. 23.01 2023--
Hele terrassen mot øst var pill rotten da vi tok over i januar 2021. Alt ble revet og bygd opp
igjen, 2021-2022-2023.
Firmanavn: Tømrer Eirik Laupstad Hamar--Maler Iversen Stavsjø.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Ny bryter til taklys bad (Plassen)2021. Ny bryter til speilskap bad. Kontakt til oppvaskmaskin i underetasje. Solberg 2021
Firmanavn: Eltera Plassen Elektro. Solberg Elektro.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Nei. Brumunddal Elektro. Plassen Elektro(Eltera)Stavsjø. Vet ikke. Solberg Elektro Brumunddal. Har samsvarsserklæring på deler i 2021

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
- Jeg selv har bygd opp ny terrasse, da den gamle holdt på og falle ned.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Ja. Naboen i nr.64 har hatt ny oppmålingsforretning, da tomtegrensa hans går helt ned til steinmuren på denne eiendommen, 50 cm fra. Skal være 150 cm. pga. vegens bredde.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
- Ja.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Ja. Det er det.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Ja. Har foretatt radonmåling med sporfilm fra Radonova 13.12.2023-18.03.2024 fikk rapporten tilbake 05.04.2024. Høyeste måleverdi var 46 Bq/m3.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Skaderapport Teknisk rom i kjeller 2017, smeltet plastrør i vegg. Står i Boligsalgsrapport 2020.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Punkt 18 (vedr. oppmålingsforretning).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Eiendommen har følgende tinglyste rettigheter på andre eiendommer:
- Dagboknr. 1963, tinglyst den 14.02.2006. Gjelder bestemmelse iflg. skjøte. Rett for denne eiendommen m. fl. til å bygge gjesteparkering og snuplass på gnr. 560 bnr. 3 jfr. vedlegg 3 i kjøpekontrakt av 08.12.2005. Denne eiendommen m. fl. har rett til å vedlikeholde all vegetasjon i randsoner etc. på gnr. 560 bnr. 3 slik at vegetasjon ikke kaster skygge på nevnte eiendommer.

Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres etter forespørsel.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet. Boligen er i matrikkel registrert som enebolig med hybel/sokkelleilighet.

Hybelen er i dag utleid for kr. 8 000,- pr. mnd. (ink. alt). Leieforholdet har 3 måneders oppsigelsestid.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra kommunal vei, via privat stikkveg. Det er ikke tinglyst vegrett til eiendommen. Det må påregnes kostnader til drift og vedlikehold.

Eiendommen har privat vann og avløp. Boligen har private stikkledninger tilknyttet Biavac renseanlegg (ifølge huseier). Anlegget er felles og deles med tre andre boliger. Vann pumpes opp fra Mjøsa (ubegrenset). Det er ikke foretatt vannprøver, det gis ingen garantier for kvalitet. Det hefter på generelt grunnlag usikkerhet ved private vann- og avløpsløsninger. På sikt kan det komme pålegg fra kommune om tilkobling til offentlig nett.

Drift og vedlikehold av anlegget koster kr. 1 200,-. pr. mnd.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2022-2026, planid. 2022016. Området eiendommen ligger i LNFR-område (areal for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse mv). Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet).

Det pågår planlegging av kommuneplanens arealdel 2024-2040, planid. 2023004. Se kommunen sine hjemmesider for å følge planprosessen.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 86 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 87 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 577 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 595 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.15 000)

Grunnpakke enebolig (Kr.7 500)

Visningshonorar (Kr.2 950)

Markedspakke 2 (Kr.25 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Provisjon 2% (Minimum Kr.50 000)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-23-0006

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr: 916933568
Seminargata 3
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Petter Bakke

Saksbehandlere
Petter Bakke
EIE Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 66 16 65 / E-post: pb@eie.no

Henrik Busterud
Trainee
Mob: 90 27 95 50 / E-post: heb@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bergevika 60
For mer om objektet
Bergevika 60

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: