Aktuelt

Dette er de hotteste områdene i Bærum

«I Bærumsmarkedet opplever vi nå at det er mer bevegelse enn på lenge og tallene er ikke så ulike fra fjoråret hva det gjelder antall solgte boliger. Det tar kun lengere tid å selge.»  Edvard Chapsang.

Edvard Chapsang er en av landets desiderte toppmeglere og har etablert seg som toppmegler i Asker og Bærum, et marked han har arbeidet i de siste 13 årene. Han har tidligere jobbet i DNB, der han de siste 5 årene var den mest-omsettende eiendomsmegleren på landsbasis.

Med erfarne partnere åpnet Edvard i 2015 et nytt kontor i flotte og moderne lokaler i Sandvika sentrum. Det påfølgende året markerte de seg som det desidert største meglerhuset og i dag huser Eie Sandvika noen av de beste og mestomsettende meglerne i distriktet. Eie Eiendomsmegling Sandvika solgte i 2017 hele 467 boliger og kan trygt defineres som eksperter på området. Vi har stilt Edvard spørsmål om boligmarkedet i Bærum.

Hvilke områder i Bærum er mest attraktive?
– I Bærum vest er Høvik, Blommenholm og Slependen typiske «hotte» områder. Haslum er også svært attraktivt. Bærum øst har også veldig mange fine områder, blant annet øvre Stabekk og strand.

Er det noen gater du har en spesiell forkjærlighet for?
– Det finnes mange hyggelig veier i Bærum, men hvis jeg må nevne noen, liker jeg veldig godt Blommenholmveien og Oddenveien på nedre Høvik. For ikke å glemme Fjordveien og Båtstøjordet.

Hvem er en typisk Bærumsbeboer?
– Her har vi et stort spenn i demografien. Primært er det veldig mange barnefamilier, spesielt personer som er ferdig med første stadiet i etableringsfasen, som flytter hit. I de sentrumsnære områdene som Lysaker, Sandvika sentrum, Fornebu og Stabekk er det en god blanding av yngre og eldre mennesker, med og uten barn. Bærum har noe for alle!

Hva er boligkjøperne i Bærum mest opptatt av?
– Dette avhenger veldig fra hvilken prisklasse du kjøper i. Det er ofte behovsrelatert. Sjøutsikt og sol betyr en del, men er ikke avgjørende. Det er heller fasilitetene boligkjøperne har behov for som styrer valget. Har du f.eks. au pair trenger du et soverom ekstra.

Hvem ser du oftest på visninger i Bærum?
– Igjen, dette avhenger av området. Når beboere først har funnet et område de trives i, flytter de ikke langt fra postnummeret, helst innenfor. Eksempelvis nedre Høvik og Blommenholm er det ofte de samme interessentene som går igjen, oftest familier. I Sandvika hvor det er blanding av leiligheter og rekkehus er det større spenn i demografien til boligkjøperne. Boliger med tilgang via heis ser vi mye eldre mennesker på visninger. Eiendommer der det ikke er heis kommer det en god blanding av yngre og godt voksne på visning.

Kan du huske et spesielt godt salg, eller et salg som utpekte seg?
– Hadde en leilighet på nedre Høvik. Det var en seniorleilighet med begrensninger som gjorde at vi var usikre på prisingen. Vi la den ut for 5 250 000,-. Det var en folkevandring på visningen og vi endte opp med å selge for nærmere 7,7 mill. Skal høre med til historien at budgiverne mot slutten økte budet med 5 000 kr hele tiden, til omsider en budgiver gav seg.

Hvilke type boliger går først?
– Alt handler om knapphet og beliggenhet. Alle meglere snakker stadig om beliggenhet, og det er et viktig parameter. Men knapphet er minst like viktig og avgjørende i forhold til hva man kan oppnå i sluttsum. Visse områder er det lite fraflytting og lav omløpshastighet, dermed blir disse boligene svært attraktive når de først kommer for salg.

Hva er utfordringene i Bærum?
– Alt for mange klager over pendling og kø, når det i realiteten ikke er mange minutter inn til byen. Jeg mener nordmenn har det godt. Jobber du i en storby i Europa er det ikke uvanlig å ha 1-2 timer reisevei til jobben. Selvfølgelig henger dette sammen med pris. En tre-roms sentralt i London koster fort 15 millioner.

Beskriv Bærum med tre ord?
– Moderne, urbant og naturskjønn

 

Ta kontakt med din lokalmegler i Bærum!


Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel