Bilde 1 av Stegla 9Bilde 2 av Stegla 9
Digital salgsoppgave
Stegla 9

3058 Solbergmoen • Drammen kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 5 500 000

Omkostninger: kr 156 250Totalpris: kr 5 656 250
Innholdsrik enebolig med 3-roms utleie leilighet | Hage og Garasje | Barnevennlig område | Tomt på 1 870 kvm
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
6 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
237 m²
Bruksareal (BRA)
237 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
29 m²
Kommunale avgifter
kr 1 347 / Mnd
Prisantydning
kr 5 500 000
Omkostninger
kr 156 250
Totalpris
kr 5 656 250
Byggeår
1963
Tomt
Eiet tomt 1870 m²
Oppdragsnummer
93240016
card-default

Tajinder Sharma

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tajinder
card-default

Slahodin Ishaq

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Slahodin
Visninger
Tirsdag 01. okt.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 5 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)kr 137 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
  
Totalpris kr 5 656 250
Eiendom
Stegla 9, 3058 SOLBERGMOEN

Matrikkel
Gnr. 243 Bnr. 38 i Drammen kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 237 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 237 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 29 kvm

Loftsetasjen har et totalt gulvareal (GUA) på 47 m2, men grunnet skråtak/lav takhøyde er kun 44 m2 av arealet måleverdig som bruksareal. De
delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 3 m2.
Vegg mellom boenheter er beregnet, og lagt til i arealet som BRA-i
Boligen inneholder 213 m2 P-ROM og 44 m2 S-ROM.

Areal
Primærrom: 213 kvm, Bruksareal: 237 kvm, BRA-i: 237 kvm , TBA: 29 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
6

Byggeår
1963

Tomt
Eiet tomt 1870 kvm

Prisantydning
5 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 138 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 638 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 656 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 16 157,17 pr. år Avløp kr. 9 854,93,- Vann kr. 6 302,24,-

Eier
Alma Tennebø

Beskrivelse
Denne eneboligen over to plan med kjeller og leilighet er perfekt for en storfamilie eller som en kombinasjon av bolig og utleie. Boligen har en romslig hoveddel med veranda og balkong, samt en separat leilighet i første etasje med egen inngang. Hoveddelen består av entré, bad, soverom, gang, stue og kjøkken i første etasje, samt gang, bad og tre soverom i andre etasje. Leiligheten i første etasje har egen inngang og inneholder entré, to soverom, bad, kjøkken og stue.

Utendørs har eiendommen en flat tomt med hage og plenarealer, samt en garasje med bod plassert ved gårdsplassen med adkomst via privat grusvei. Metalltrapper fører til inngangene. Eiendommen har også tre verandaer samt en platting ved garasjen.

Beliggenheten på Solbergmoen i Drammen er svært familievennlig, med kort vei til barnehager, skoler, idrettsanlegg, turstier og flotte fritidsområder. Nærhet til Drammenselva gir også muligheter for fiske og rekreasjon. Området byr på gode offentlige transportmuligheter og et bredt utvalg av servicetilbud og butikker, med blant annet Solbergsenteret og Buskerud Storsenter i nærheten.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et svært attraktivt og familievennlig boligområde på Solbergmoen i Drammen kommune, nær Drammenselva. Området er ideelt for barnefamilier, med nærhet til både barnehager og skoler, samt gode offentlige transportforbindelser og et bredt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Boligen har kort avstand til idrettsanlegg og idrettshall. Solberg idrettsanlegg tilbyr sportshall, kunstis om vinteren, og kunstgressbane, samt fritidstilbud som fotball, turn, bandy, og innebandy. Området byr på flotte tur- og aktivitetsområder hele året, med en populær tursti fra lysløypa ved Batteriet til Åssiden og avstikkere til Knabben med fantastisk utsikt. Finnemarka tilbyr milevis med tur- og sykkelstier om sommeren og flotte skiløyper om vinteren. Drammenselva, kjent som en av Norges beste lakseelver, ligger også i nærheten.

Coop Extra Herstrøm, den nærmeste dagligvarebutikken, ligger 12 minutters gangavstand fra boligen, og Solbergsenteret og Buskerud Storsenter med et stort utvalg av butikker og spisesteder er en kort kjøretur unna.

Boligen har enkel tilgang til Mjøndalen sentrum og Krokstadelva med et bredt utvalg av butikker og servicetilbud. Solbergsenteret, med dagligvarebutikk, apotek, frisør, optiker, og café, ligger i gangavstand. Nærmeste bussholdeplass er ca. 500 meter unna, med hyppige avganger til Drammen sentrum og Mjøndalen stasjon, som tilbyr hyppige togavganger mot Drammen/Oslo og Hokksund/Kongsberg. Drammen sentrum er ca. 15 minutters kjøring unna, Asker sentrum ca. 25 minutter, og Oslo sentrum ca. 45 minutter.

Tomt
Eiet tomt, 1870 kvm

Byggemåte
Enebolig over to plan med kjeller og leilighet beliggende på Stegla ved Solbergmoen i Nedre Eiker, Drammen kommune. Eiendommen har en tilnærmet flat tomt med hage, plenarealer og diverse beplantning. Garasje er plassert ved gårdsplassen, og adkomst skjer via privat grusvei. Utvendige trapper av metall fører til inngangene. Huset har veranda i første etasje og balkong i andre etasje til hoveddelen.

Oppvarmingen skjer ved elektrisitet og vedfyring, og ventilasjonen er naturlig. Bygningen er oppført med grunnmur av hullsementblokker, lettklinkerblokker, og støpt gulv mot grunn. Etasjeskillene er av treverk. Veggkonstruksjonene er av treverk med utvendige fasader av stående trekledning.

Vinduer består av 3-lags glass med karm og rammer av plastmateriale fra 2015, samt 2-lags glass med karm og rammer fra ukjent årstall. Balkongdøren er i 3-lags glass fra 2015, mens andre balkongdører er i 2-lags glass fra ukjent eksakt årstall. I tillegg er det vinduer i 2-lags glass fra 1979 og 1989. Hovedinngangsdørene er profilerte og installert henholdsvis i 2005 og 2019.

Boligen inneholder følgende:
Leilighet i 1. etasje med entre, to soverom, bad, kjøkken og stue.
1. etasje med entre, bad, soverom, gang, stue og kjøkken
2. etasje med gang, bad og tre soverom

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på, herunder...

Følgende punkter har fått TG3:
Våtrom - Bad2. etasje: Helhetsvurdering < alder og/eller slitasjegrad.
Følgende avvik: Tettesjikt har usikker restlevetid, avløpsrør, sluk og vannrør har risiko for skjulte feil. Bomlyd i gulvflisene. Ufagmessig utførelse på badet. Antydning til mugglukt. Området under baderkaret er ikke tilstrekkelig besiktet.
Elektisk anlegg: Forenklet vurdering < manglende samsvarserklæring utløser det TG2. Det elektriske anlegget har fått TG3 på grunn av feil på anlegget fordi sikringer løses ut.
Frittstående byggverk: Redskapsbod < relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Råte skader i undertaket.
Frittstående byggverk: Garasje < høyslitasje og det merkes blant annet råtedannelse i undertaket og i endeved av kledning.

Følgende punkter har fått TG2:
Våtrom - Bad leilighet:
Helhetvurdering < alder og slitasje. Usikker restlevetid på tettesjikt. Bomlyd under gulvfliser indikerer dårlig vedheft. Forvitring av flisfuger, mugg, og knekt veggflis observert. Utilstrekkelig fall i dusj og ved vaskemaskin. Ventilasjon er ikke tilfredsstillende, og det er fuktskader ved ventil. Nærmere undersøkelser og utbedringer må påregnes.
Våtrom - Bad 1. etasje:
Ventilasjon < Dugg på vindu og noe svertesopp i himlingen.
Tettesjikt < Restlevetiden er usikker.
Fallforhold (gulv) < Vurdert til å ikke være tilfredstillende.
Kjøkken i leilighet:
Innredning < noe slitasje og det er svellemerker i overskap ved ventilator.
Kjøkken Hoveddel:
Vannrør < passert anbefalt brukstid. Det er risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, og usikker restlevetid på grunn av alder.
Innredning <  noe slitasje, spesielt på fronter ved kjøkkenvasken.
Øvriger rom - Leilighet:
Overflater gulv < slitasje på gulvet i stue.
Øvrige rom - 1. etasje:
Overflater gulv < bomlyd under enkelte fliser i gang og entre.
Innerdører < slitasje og svelling av dørblad på innerdør til badet.
Rom under terreng:
Helhetsvurdering < riss/sprekker i betonggulv, og noe slitasje/elde av vegger.
Registrert forhøyede fuktverdier, dette kan skyldes funksjonssvikt i dreneringen. Det observeres også fuktmerker og salt/kalkutslag på murveggene.
Loft - innredet - 2. etasje:
Helhetsvurdering < slitasje på overflater og gulv.
Loft - uinnredet/råloft:
Helhetsvurdering < TG2 er brukt for å vurdere skaderisiko pga. alder og tilstand. Fuktmerker på undertaket ved pipe. Manglende fuktsperre i himlingen og synlig svertesopp. Luftesjiktet er delvis tettet. Uisolert kloakklufting på loftet kan føre til kondens. Fuktmerker er observert ved lufteventil på badet i leiligheten.
Ildsteder/skorsteiner innvendig:
Skorsteiner inne i boligen < Selger opplyser om at feier har gitt pålegg om å fornye innvendig pipeløp. Dokumentasjon er ikke fremlagt.
Trapper til kjeller og 2. etasje:
Innvendig trapper < Trapp til kjeller har tegn på elde og slitasje. Fått TG2 grunnet sikkerhet og dagens krav. For bratt for god funksjonalitet. Kun rekkverk/håndløper på en side. Fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter.
Etasjeskiller - 1. etasje leilighet:
Skjevhetsmåling < I stuen er avviket målt til 19 mm. På kjøkkenet er avviket målt til 15 mm.
Etasjeskiller - kjeller:
Skjevhetsmåling < høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 29 mm.
Etasjeskiller - 1. etasje Hoveddel:
Skjevhetsmåling < kjøkken og stue er avvikene målt til 16 mm.
Tekninske anlegg:
Varmtvannsbereder < usikker restlevetid.
Varmesentral < Sentralanlegg/fyringsanlegg er ikke lenger inntakt og har ikke vært i bruk på noen år.
Vannrør og avløpsrør < Alder har passert anbefalt brukstid, noe som varsler risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid og lignende utvikling over tid.
Yttervegger:
Helhetsvurdering < Stedvis slitasje og oppsprekking på kledning ned mot vanbrettet. Begynnende råte i endeveden ved verandaen til leiligheten.
Dører og vinduer:
Vinduer < Vinduer som ikke er byttet har tegn på elde og slitasje.
Yttertak:
Helhetsvurdering < Tilbygget viser bulker på taket og utilstrekkelig takfall for yttertekking, øker risikoen for vannindriv i skjøtene. Overheng på taket over veranda observert. Luftehatt på badet viser fuktmerker/svelling på takplatene. Pipen på tilbygget er lavere enn anbefalt.
Veranda 1. etasje:
Helhetsvurdering < Noe slitasje og elde. Det observeres blant annet råte i innkasningbord ved søyler.
Veranda 2. etasje:
Helhetsvurdering < Noe slitasje og elde.
Veranda ved leilighet:
Helhetsvurdering < Noe slitasje.
Utvendig trapper:
Helhetsvurdering < Det er åpninger i rekkverk og trapp større enn 10 cm.
Grunnmur:
Vurdering < noe riss og små sprekker, samt noe pussavflass. Fliser som ikke er fuget.
Drenering:
Helhetsvurdering < Estimert levetid er 20-60 år. Fuktmåling viser høye verdier i kjellerveggen, med fuktmerker og salt/kalkutslag på grunnmuren. Usikkerhet om takvann ledes til et lukket avløpssystem ved grunnmuren, kan øke fuktbelastningen og risikoen for fuktinnsig.
Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger < Materialene er skjulte under bakken, så alder er den eneste indikasjonen.
Oljetanker < er nedgravd, ingen dokumentasjon på materiale, type, alder eller kontroll.

Standard
Øvrige rom | Hoveddel
Boligen har et variert gulvbelegg som inkluderer fliser, tepper, parkett og laminat, som gir både funksjonalitet og stil. Veggene er kledd med tapet, og himlingene er utført med takplater for et enhetlig uttrykk. Garderobeløsning er tilgjengelig i gangen for praktisk oppbevaring. Innvendige dører er både slette og profilerte, noe som gir en variert estetikk. Varmekabel er installert i entré, gang og soverom for ekstra komfort og varme. I tillegg er det både peis og varmepumpe, som sikrer behagelig oppvarming og bidrar til et hyggelig innemiljø.

Bad 1. etasje | Hoveddel
Bad fra ca. 2006 med tidløse og praktiske løsninger. Flislagt gulv med behagelig gulvvarme, og vegger belagt med fliser som gir et moderne uttrykk. Himlingen er utført med elegante takplater. Badet har gulvstående toalett og stilren vegghengt servantinnredning med ett-greps blandebatteri, servantinnreding er fornyet og montert opp i 2024. Dusjkabinett med dusjarmatur gir en komfortabel dusjopplevelse.

Bad 2. etasje | Hoveddel
Bad av ukjent byggeår med funksjonelle og stilrene detaljer. Gulvet er flislagt, og veggene er belagt med fliser som gir et rent og moderne uttrykk. Himlingen har takplater, og en radiatorovn på veggen sørger for behagelig oppvarming. Badet er utstyrt med et badekar og dusjarmatur for avslappende baderomsopplevelser. Vegghengt servantinnredning med ett-greps blandebatteri, samt gulvstående toalett, gir rommet et praktisk og ryddig preg.

Kjøkken - Hoveddel
Kjøkken med innredning fra ca. 2006, oppgradert med moderne løsninger. Gulvet er belagt med laminat, og veggene har malte, slette flater som gir et rent og tidsriktig uttrykk. Himlingen består av takplater for en helhetlig finish. Kjøkkenet er utstyrt med dampovn, komfyr, platetopp og ventilator integrert i overskap. Oppvaskmaskin er også inkludert. I 2018 ble benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp fornyet, noe som sikrer et oppdatert og funksjonelt kjøkkenmiljø.

Kjeller og Loft | Hoveddel
Kjelleren har et støpt gulv mot grunn, med synlige murvegger og trepanel som gir et solid og rustikt preg. Himlingen er kledd med trepanel for et gjennomført utseende. Vaskekjelleren er utstyrt med utslagsvask i plastmateriale for praktisk bruk.
I 2. etasje finner du et innredet loft med laminatgulv, tapet- og malte vegger, samt himlinger med takplater som gir et moderne og vedlikeholdsfritt uttrykk. Slette innerdører fullfører det stilrene interiøret. Naturlig ventilasjon sikrer et godt inneklima i hele boligen.

Øvrige rom - Leilighten
Boligen har gulv med både fliser og laminat, som gir et solid og stilrent uttrykk. Veggene er kledd med trepanel, og himlingene har takessplater som skaper en harmonisk atmosfære. Innvendig finnes profilerte dører som gir en klassisk og gjennomført stil. Soverommet mot vest er utstyrt med garderobeskap for praktisk oppbevaring. Gulvvarme er installert på soverom, i entré og gang for ekstra komfort. Naturlig ventilasjon sikrer et godt inneklima, og en vedovn i stuen bidrar til både varme og hygge.

Bad - Leilighet
Bad fra ca. 2006 med moderne løsninger og funksjonelle detaljer. Gulvet er belagt med fliser og har behagelig gulvvarme. Veggene er også flislagte, og himlingen består av elegante takplater. Stilren vegghengt servantinnredning med ett-greps blandebatteri og speil på veggen gir et ryddig inntrykk. Rommet er utstyrt med et gulvstående toalett samt dusj med ett-greps blandebatteri, hånddusj og dusjforheng. Det er også tilrettelagt for vaskemaskin. Ventilasjon skjer naturlig via en ventil i himlingen, som bidrar til et godt inneklima

Kjøkken - Leilighet
Kjøkken fra ca. 2006 med moderne og funksjonelle løsninger. Gulvet er belagt med slitesterk laminat, mens veggene har stilrent trepanel og et flislagt felt over kjøkkenbenken for en praktisk og dekorativ touch. Himlingen er utført med takessplater som gir et helhetlig uttrykk. Innredningen har slette fronter som skaper en tidløs og elegant atmosfære. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum og ett-greps blandebatteri gir en brukervennlig arbeidsflate. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr og ventilator integrert i overskap for optimal funksjonalitet.

Garasje | Veranda | Platting | Bod
Boligen har tre verandaer, hvorav to er overbygde. Den ene, på 12 kvm, ligger i 1. etasje, og den andre, på 13 kvm, har utgang fra soverommet. Den tredje verandaen, også på 13 kvm, har utgang fra stuen og er utstyrt med en tra av treverk som leder ned til hagen. I tillegg er det en platting på 15 kvm ved garasjen. Det finnes også en enkel redskapsbod av treverk med et areal på 6 kvm. Garasje og bod utgjør til sammen 30 kvm, hvor garasjedelen er på 21 kvm.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 06.06.1953. Disse samsvarer ikke med dagens bruk av boligen.
Det er i ettertid oppført et tilbygg på boligen, som har resultert i en egen boenhet. En del av tilbygget tilhører hovedenheten av boligen, mens resten tilhører den nye boenheten.

Det foreligger ferdigattest datert 28.09.2016 som omhandler tilbygg.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 157,17 pr. år Avløp kr. 9 854,93,- Vann kr. 6 302,24,-
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:
Det er ikke eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Drammen kommune.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader//Kommunale avgifter. Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett m.m..

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 643 482,- Som sekundærbolig Kr. 6 245 230,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 138 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 638 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 656 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fotografering/video (Kr.4 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.4 990)
Visningshonorar (Kr.3 190)
Tilrettelegging (Kr.13 900)
Markedspakke 1 (Kr.22 990)
Oppgjør (Kr.8 490)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.59 453)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-24-0016

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr: 989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Tajinder Sharma

Saksbehandlere
Tajinder Sharma
EIE Drammen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 58 61 20 / E-post: tas@eie.no

Slahodin Ishaq
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 40 14 45 84
[/ E-post: sis@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stegla 9
For mer om objektet
Stegla 9

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: