Bilde 1 av Middelthuns gate 21BBilde 2 av Middelthuns gate 21B
Digital salgsoppgave
Middelthuns gate 21B

0368 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Attraktiv og gjennomgående 3-roms med 2 solrike og romslige balkonger. Heis. Gasspeis. 2 baderom. Skjermet beliggenhet.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
86 m²
Bruksareal (BRA)
91 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
21 m²
Fellesutgifter
kr 4 102 / Mnd
Prisantydning
kr 10 300 000
Omkostninger
kr 271 890
Fellesgjeld
kr 36 885
Totalpris
kr 10 608 775
Fellesformue
kr 19 895
Byggeår
2000
Tomt
Eiet tomt 7617 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 215, bnr. 231, snr. 49
Oppdragsnummer
4240041
card-default

Ada Kjenner

Daglig leder / Eiendomsmegler
Les om Ada
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 10 300 000,-
Andel av fellesgjeldkr 36 885,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 9 250,-
Innflytningsgebyrkr 500,-
2,5% dokumentavgiftkr 260 900,-
  
Totalpris kr 10 608 775
Standard

Entré |

Leiligheten er fint plassert i byggets 4. etasje med trappefri adkomst. Her kan du gå tørrskodd fra leiligheten til SATS, Jacobs og flere butikker via kjelleren. Vel inne i leiligheten blir du møtt av en romslig entré utstyrt med godt av oppbevaringsmuligheter i et garderobeskap. Det er i tillegg muligheter for klesoppheng og plassering av uteskoene i entréen.


Stue |

Stuen oppleves som romslig og luftig med utgang til den ene av boligens balkonger. Her er det god plass til å innrede med sofagruppe, tv-møblement og spisebord. Det er satt inn et flott skap med speilfronter som bidrar til ekstra oppbevaringsplass samt romfølelse. Det er lagt flott parkett på gulvene og veggene er tapetserte.


Kjøkken |

Svært innholdsrikt kjøkken fra KVIK med kvalitetshvitevarer fra Electrolux. Innredningen er montert ny i 2019 og har glatte skapfronter og laminert benkeplate. De integrerte hvitevarene består av steketopp, oppvaskmaskin, mikro, fryseskap og kjøleskap. I enden av benkeplaten er det satt inn en flott gasspeis som gir lun stemning rundt middagsbordet. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stuen.


Bad |

Flislagt bad med steinfliser og behagelig varmekabler i gulv fra 2019. Badet er innredet med en servant innredning med heldekkende porselenvask, vegghengt toalett og dusj med glassdører.


Bad / Vaskerom |

Vegg i vegg med badet har du et bad nr. 2 som har opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. I 2018 ble det lagt flis på flis på gulvflatene og en vegg. Rommet er innredet med en servantinnredning, gulvstående toalett og lukket dusjkabinett.


Soverom |

Boligen har to meget gode soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse med utgang til balkong nr. 2. Her er det gode innredningsmuligheter med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Rommet har parkett på gulvene og malte veggflater hvorav det er en kontrastvegg med spiler. Soverom 2 passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor. Soverom 2 ligger i tilknytning til en walk-in garderobe med gode oppbevaringsmuligheter. De store vindusflatene til soverommene bidrar til svært gode lysforhold.


Balkong |

Boligen har to flotte uteplasser beliggende i hver sin ende av boligen. Med utgang fra stuen er det en romslig balkong på 11m². Selger opplyser her om ettermiddagssol på sommerstid. Balkongen er en lun uteplass som vender inn mot stille gårdsrom. Den andre balkongen har adkomst fra hovedsoverommet. Balkong 2 er på hele 10m² og har god plass til sittegruppe. Selger informerer om formiddagssol på balkong, hvor morgenkaffen kan nytes.


Innvendige overflater |

- Gulvoverflater: Parkettgulv fra byggeåret

- Veggoverflater: Tapet, malte flater og spilepanel

- Himlingsoverflater: Sparklet og malt gipsplate



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Schwanitz Development AS v/Geir P. Schwanitz, datert 22.05.2024. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Tilstandsgrad 2 (TG2 - avvik som kan kreve tiltak) |

Balkonger, terrasser og rom under terreng:

Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.


Bad:

- Sluk, membran og tettesjikt: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".


Bad / Vaskerom:

- Overflater vegger og himling: Ingen nødvendig tiltak vedr. sprukket veggflis utenfor lukket dusjsone.

- Overflater gulv: Det anbefales å montere Waterguard under servant innredning med opplegg for vaskemaskin. Det er ingen gulv sluk utenfor våt sonen med lukket dusjkabinett.

- Sluk, membran og tettesjikt: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.


Varmtvannstank:

Høyax varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift, samt at varmtvannstank er over 20 år.


Bygning, generelt |

Isolerglassvinduer i lakkert treramme fra byggeår 2000.

Brann og lydklassifisert entrédør inn til leiligheten.

Verandadør med isolerglass og malt/lakkert treramme.

Veranda med utgang fra stue. Areal 11m².

Veranda med utgang fra soverom. Areal 10m².


Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Ovennevnte punkter er hentet fra rapporten, men er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 91,0 m²

  • BRA-i: 86,0 m²
  • BRA-e: 5,0 m²
  • BRA-b: 0,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 21,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


BRA 91m²

- BRA-i 86m²: Entré, stue/kjøkken, to soverom, bad og vaskerom

- BRA-e 5m²: Kjellerbod

- TBA 21m²: Balkong på 10m² og 11m², på hver sin side av boligen


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Boligen har elektrisk oppvarming samt gasspeis på kjøkkenet med egen gassmåler.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Rød C er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

7617,00 m² eiet


Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.



Parkering

Det er beboerparkering i området. Ved godkjent beboerparkeringssøknad kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.

Priser beboerparkering, indre by, 2024:

- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5.950 for ett år

- Motorsykkel og moped: kr 2.975 for ett år

- El-bil: kr 2.000 for ett år

- El-motorsykkel og el-moped: kr 1.000 for ett år


Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/



Diverse

Kort utdrag fra Egenerklæringsskjema |

Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?

Regelmessig service på enheter med gasspeis arrangeres av styret.


Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?

Kontroll og oppfølgning organiseres av styret.


Pkt. 25: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?

Styret har organisert inspeksjoner av faglærte for ventilasjon, gasspeis og strømanlegg.


Selgers Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Middelthunet er plassert i hjertet av Majorstuen! Ved å bo her får du en av Oslos største grønne lunger tvers over veien, kombinert med hovedstadens beste servicetilbud rett utenfor døren. I nær omkrets fra leiligheten kan du finne spennende restaurantopplevelser, koselige kaféer, Colosseum kino, kollektiv transport og en rekke servicetilbud. Dette er den perfekte beliggenheten for deg som ønsker en av Oslo sine største parker rett utenfor, samtidig som du bor i umiddelbar nærhet til Oslo by sitt pulserende liv.


Området har et mangfold av diverse matopplevelser fra hele verden, med bl.a. Tatakii, Villa Paradiso, Delicatessen, Sushibar+Wine like i nærheten. I tillegg finnes det flere koselige kaféer i alle varianter, enten om du søker små kaffebarer eller kjente kjeder som Kaffebrenneriet, Baker Hansen eller Starbucks. Rett rundt hjørnet finner du Colosseum Senter med tilbud av apotek, blomsterhandel, Vinmonopolet og dagligvarebutikkene Mathuset Jacob's og Meny.


Leiligheten ligger i nær tilknytning til Bogstadveien, Oslos mest kjente handlegate, med det beste innen shopping. Her finner du de kjente kjedebutikkene og flere eksklusive high-end merker. Ved Valkyrie plass finner du det nye Valkyrie senter, ett tre etasjes motemagasin med foodcourt og Vinmonopol. Vestkanttorget ligger lenger ned i gaten, for leiligheten. Her har det vært antikk-og bruktmarked hver lørdag siden 1989 (fra mars til desember). "På en god dag kan det være så mye som 10 000 mennesker innom, så det er tydelig at folk tiltrekkes av de mange tilbudene, det sosiale, og ikke minst de eksepsjonelt gode vaflene. " - aktivioslo.no.


Majorstuen har flere tilbud innenfor kultur, aktiviteter og velvære. Enten om du ønsker å besøke Vigeland-museet eller Bymuseet, se en film på Colosseum kino, litt egentid på Artesia Spa eller en tur i grønne omgivelser. Frognerparken med storslåtte Vigelangsparken, Hundesletta og Frognerbadet er din nærmeste nabo. Her tilbys det gode rekreasjonsmuligheter for liten og stor, med grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Vigelandsparken er åpent året rundt og med sine skulpturer er parken unik i internasjonal sammenheng. Når snøen daler ned preparerer Bymiljøetaten skiløyper i parken. Dette gjør kanskje Frognerparken til verdens eneste park hvor man kan nyte en skitur i et skulpturlandskap. Populære Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand.


Området byr på et stort spekter av treningsmuligheter med bl.a. SATS Colosseum som er Nordens største treningssenter med et bredt utvalg innen gruppetreninger, personlig trening, fysioterapi og en bred utstyrspark. Over gaten for leiligheten ligger Norges største utendørsarena for tennis, og Frogner Stadion med bl.a. Sonja Henie Ishall som har tilbud innenfor ishockey, kunstløp og andre idretter på isbanen. For ytterligere tilbud innen løpe-, jogge- eller skiturer er det en kort T-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og løypenett.


Leiligheten ligger sentralt i forhold til Oslo by sine kollektivtilbud. Majorstuen er et av Oslo sine knutepunkt. Her kan du benytte deg av både T-bane, buss og trikk i alle byens retninger. Enkel reisevei til Gardermoen med flytoget fra Nationaltheatret som ligger kun ett par T-bane stopp unna, alternativt Flybussen som går like ved leiligheten.


Med det gode kollektivtilbudet i nær tilknytning til leiligheten, tar du deg raskt frem til flere utdanninsinstitusjoner som bl.a. Handelshøyskolen BI på Nydalen, Universitetet i Oslo på Blindern, Oslo MET med flere.



Eiendomsskatt

Boligen er blitt ilagt kr 4.213 i eiendomsskatt for inneværende år.


Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 4 102,- pr. mnd. og inkluderer:

Kabel-tv/bredbånd, felles husforsikring, vedlikehold, renhold, drift, kommunale avgifter m.m.


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.


Avregning gass |

Avregning av gass utføres 1 gang per år.

À konto beløp for gass som faktureres, er basert siste års gassavregning. Det tas forbehold om at endelig avregningstall vil kunne avvike fra det som er lagt til grunn ved pro/contra oppgjøret. Den årlige avregningen sendes til seksjonseier som er registrert på avregningstidspunktet.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Strøm |

Selger informerer om et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca. 7 000 kWh. pr. år. Dette tilsvarte en strømkostnad på kr 1.700 pr. måned i 2023. Strømforbruk og kostnad varierer fra husstand til husstand.


Felles husforsikring |

Eiendommen er p.t. forsikret i If Skadeforsikring NUF. Kostnaden er inkludert i månedlige fellesutgifter.


Kabel-tv / Bredbånd |

Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Kostnaden er inkludert i månedlige fellesutgifter.


Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i If Skadeforsikring NUF med polisenummer: SP993148.5.1



Formuesverdi

Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2022:


Som primærbolig kr. 2 215 997,00,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.


Som sekundærbolig kr. 8 420 787,00,- ved annen bruk av eiendommen.


Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Sameiet Colosseum Park Syd 2, Orgnr: 994 540 238

Forretningsfører: Bori BBL

Sameiet består av 220 boligsseksjoner og 3 næringsseksjoner i henhold til seksjoneringsbegjæring tinglyst den 18.02.1999. Seksjon nr. 1 til og med seksjon 220 er regulert til bolig og seksjon 221, 222 og 223 er regulert til næring.


Vedlikeholdsplan |

Styret har tatt frem en ny vedlikeholdsplan i samarbeide med OBOS prosjekt som er vedlagt innkallingen. Vedlikeholdsplanen ble utarbeidet på bakgrunn av en større befaring, og gjennomgang av alle tiltak som er gjennomført de seneste årene. Av større anbefalte tiltak er det kun inngangsdører («oppgangsdører») som ansees prioritert. I samarbeid med Elverhøy vil vi følge opp dette løpende. Det er innhentet 2 tilbud på bytte av 4 dører fra Elverhøy og OSEB hvor preliminært estimat er på 320TNOK inkl. mva. Styret jobber med innhenting av tilbud på de mindre tiltakene som vil gjennomføres i omganger. Det ble også gjort kontroller av dører og vinduer i noen leiligheter, de ble vurdert i god stand. Styreleder informerer at det ikke er planlagt noe større vedlikehold p.t. med opptak av nye lån.


Ventilasjonssystem |

I årsmøte gjennomført 2024 ble følgende informasjon lagt frem angående sameiets ventilasjonssystem:

Som orientert i årsmøtet 2023 har styret fulgt opp alle leiligheter med større avvik på deres ventilasjonssystem. Det har vist seg å være et omfattende arbeid. Aarseth ventilasjon hadde ikke kapasitet så styret inngikk en avtale med Bravida ventilasjon. Det samarbeidet fungerte dessverre ikke tilfredsstillende, så styret fikk inngikk et samarbeide med Aktiv ventilasjon som har fungert vesentlig bedre. Mange leiligheter er nå utbedret, men det gjenstår noen. Videre har det blitt oppdaget flere leiligheter med avvik under arbeidets gang som også påvirker nærliggende leiligheter. Det er gjennomført flere befaringer og koordineringer med beboere for å avdekke feil eller mangler samt tilkoblinger til felles luftinntak for leiligheter med balansert ventilasjon hvor matlukt har spredd seg til andre leiligheter. Arbeidet pågår fremdeles for fullt og blir ikke avsluttet før alle leiligheter har gjennomført nødvendige endringer. Styret har også bedt om skriftlig bekreftelse/dokumentasjon på utførte arbeider.


Utdrag fra vedlagte Vedtekter, datert 21.06.21 |

§2: Korttidsutleie av hele boligseksjonen kan kun skje i til sammen inntil 60 døgn per år. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

§3: Sameiet har panterett i hver seksjon for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet.

§5: Erverver av seksjon må meldes til sameiets styre og forretningsfører for registrering. Ved utleie plikter seksjonseieren å informere styret og forretningsfører om hvem som til enhver tid bebor seksjonen.

§23: Sameiermøtet godkjente i sameiermøte 04.08.2009, installering og kamera/videoovervåking av sameiets fellesarealer.

§24: Ved innflytting skal ny seksjonseier betale et gebyr pålydende kr 500,- som skal dekke kostnader i forbindelse med bytte av skilt for postkasse og ringeklokker. Ved utleie av seksjon skal samme beløp betales ved bytte av leietakere.


Utdrag fra vedlagte Husordensregler, datert 21.06.21 |

Pkt. 3.3: Gass-grill og elektrisk grill kan benyttes så sant dette er i henhold til brannforskrifter og ikke til sjenanse for naboer. Kullgrill må ikke benyttes.

Pkt. 5.1: Fra kl. 23.00 til kl. 07.00 må beboerne vise særlig hensynsfullhet slik at andre beboere ikke forstyrres. Gjentatte brudd på denne regelen vil bli påtalt og kan føre til tvangssalg eller utkastelse av leietaker.

Pkt. 10.1: Forsvarlig dyrehold er tillatt. Det er ikke lov å lufte husdyr på sameiets fellesarealer.



Det gjøres oppmerksom på at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 10 717 720,- pr. 04.01.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 36 885,- pr. 14.05.2024.

Andel fellesformue er kr. 19 895,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Boligbanken, 9666.01.52099, informasjon datert 04.01.24 |

Avtalt restgjeld f.t. NOK 7.991.282,59

Låneform ann.lån med fast løpetid

Nominell rente før endring 7,45 %

Ny nominell rente 7,60%

Ny effektiv rente 7,87%

Renteberegning etterskuddsvis

Kapitalisering 01. hver måned

Løpetid 13 år 8 mnd

Innfrielsesdato 01.10.2037

Første forfall 01.02.2024

Terminlengde 01. hver måned

Terminbeløp u/omk NOK 78.191,35

Terminomkostninger f.t. NOK 0,00


Boligbanken, 9666.01.52080, informasjon datert 04.01.24 |

Avtalt restgjeld f.t. NOK 2.726.437,54

Låneform ann.lån med fast løpetid

Nominell rente før endring 7,45 %

Ny nominell rente 7,60%

Ny effektiv rente 7,87%

Renteberegning etterskuddsvis

Løpetid 13 år 8 mnd

Innfrielsesdato 01.10.2037

Første forfall 01.02.2024

Terminlengde 01. hver måned

Terminbeløp u/omk NOK 26.677,05

Terminomkostninger f.t. NOK 0,00



Årsregnskap

Sameiet hadde regnskapsåret 2023 inntekter på kr 12.104.713, utgifter på kr 10.733.105 og et årsresultat på kr 690.773. For regnskapsåret 2024 ble det budsjettert med inntekter på kr 12.621.941, utgifter på kr 10.434.186 og et årsresultat på kr 1.397.021. Regnskapet og øvrige dokumenter er vedlagt salgsoppgaven.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Det kreves ikke styregodkjennelse av kjøper. Seksjonen er heller ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 14.03.2001 som omhandler oppføring (hus A) - Middelthuns gate 21 A-C.


Ytterligere dokumenter til gjeldende leilighet |

Ferdigattest datert 30.01.2023 som omhandler fasadeendring – oppbygging av tak.


Byggemeldte tegninger |

Byggetegninger fra kommunen datert 1996 (forbindelse med ferdigattest datert 14.03.2001), viser at dagens omkledningsrom ble byggemeldt som kott, og er følgelig ikke godkjent for varig opphold. I tillegg er en lettvegg i stuen tatt ned. Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapport som henholdsvis internt bruksareal. Evt. søknad om godkjenning av tiltaket i tråd med dagens bruk skjer for kjøpers regning og risiko. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell ulovlighetsoppfølging fra kommunen sin side. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er i hovedsak regulert til bolig med tilhørende anlegg iht. reguleringsplan S-3520, datert 20.12.1995. Reguleringsbestemmelsene tar også for seg deler av eiendommen som er regulert til fortau, offentlig kjørebane/veigrunn, offentlig gang-/sykkelvei, parkering/utfartsparkering samt felles lekeareal. Reguleringsplanen er helt eller delvis opphevet som følger av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.


Pågående plan- og byggesaker i området |

Saksnr. 201710252 -Bogstadveien 76 A. Permanent plassering av VM-paviljongen på Colosseum torg.

AB Invest foreslår å omregulere Colosseum torg fra trafikkområde (plass) til torg og veg. Dagens paviljong forslås videreført i ti år og torget istandsettes når paviljongen fjernes. Det tilrettelegges for at veiarealer kan opparbeides med høyere prioritet for myke trafikanter. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget med forbehold om at kvaliteter sikres bedre.


Saksnr. 201512353 - Middelthuns gate 19 - Innglassing av eksisterende balkonger

I oktober 2015 ble det gitt tillatelse til vindskjerming/innglassing av eksisterende balkonger. Lumon Norge AS sendte inn brev til Plan- og bygningsetaten i juni 2023 med informasjon at arbeidet tar lenger tid. PBE sitt svar er at de ga tillatelse til innglassing av alle balkongene på bygningen, hvor det forventes at dette gjennomføres i tråd med tillatelsen innen rimelig tid.


Saksnr. 202318167 - Middelthuns gate 19 - Antennesystem for telekommunikasjon

I desember 2023 ble det gitt tillatelse til oppføring av et antennesystem for telekommunikasjon i Middelthuns gate 19.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 8814, tgl. 18.02.1999 - Seksjonering

SNR: 49

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 87 / 27396


Dnr. 1604609, tgl. 27.11.2018 - Reseksjonering

SNR: 49

Formål: Bolig

Sameiebrøk: 87 / 25032


Dnr. 912670, tgl. 02.09.1916 - Bestemmelse om bebyggelse

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 942612, tgl. 01.08.1933 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om salg og reklame m.v. for bensin og oljeprodukter

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 910765, tgl. 06.02.1934 - Bestemmelse om bebyggelse

vedr. et skur

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 402250, tgl. 08.05.1936 - Erklæring/avtale

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 402689, tgl. 04.06.1936 - Bestemmelse om bebyggelse

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 404187, tgl. 05.09.1936 - Erklæring/avtale

vedr. oppvarming m.v. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 403829, tgl. 30.08.1937 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om kloakkledning

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 403866, tgl. 02.09.1937 - Erklæring/avtale

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 404179, tgl. 25.09.1937 - Best. om adkomstrett

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 404180, tgl. 25.09.1937 - Bestemmelse om bebyggelse

vedr. vinduer

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 401830, tgl. 14.02.1938 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 401486, tgl. 13.03.1939 - Bestemmelse om bebyggelse

vedr. et skur

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 402471, tgl. 23.05.1939 - Best. om adkomstrett

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 403424, tgl. 03.11.1942 - Erklæring/avtale

vedr. ventilåpning i gavlvegg m.v.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 401109, tgl. 11.06.1946 - Erklæring/avtale

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 403233, tgl. 23.09.1947 - Erklæring/avtale

Bestemmelser om tak-/veggreklame

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 400836, tgl. 10.03.1948 - Erklæring/avtale

vedr. et strømagregat

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 401511, tgl. 13.05.1948 - Erklæring/avtale

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 401870, tgl. 05.06.1948 - Bestemmelse om bebyggelse

vedr. et skur

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 509408, tgl. 26.05.1967 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 78356, tgl. 15.12.1997 - Best. om adkomstrett

Eier av gnr/bnr 215/231 har adkomstrett til sin parkeringskjeller gjennom nedkjøringsrampen i eiendommen gnr/bnr 515/2 i Oslo.

Adkomstrett til parkeringskjeller.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 82765, tgl. 09.12.2003 - Erklæring/avtale

Avtale mellom Christiania Bank og Kreditkasse (CBK) og Selvaag Eiendom AS (SE) vedrørende uteareal for barnehage.

Bruksrett - rettighetshavere eiere av gnr. 215 bnr. 231 eller senere eiere.

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 1132543, tgl. 06.12.2016 - Erklæring/avtale

Rettighetserklæring vedrørende følgende bnr/bnr: 215/59, 74, 228, 231, 380, 382, 383, 391 og 392.

Gnr/bnr 215/391 skal være til felles bruk for gnr/bnr 215/56, 231, 380, 382 og 383.

Gnr/bnr 215/392 skal være til felles bruk for gnr/bnr 215/56, 74, 228, 231, 382, 382 og 383.

Gnr/bnr 215/231 skal ha rett til bruk av nødvendig grunn på gnr/bnr 215/391 og 392 for reparasjon og vedlikehold av eksisterende bebyggelse.

Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere


Dnr. 433399, tgl. 15.04.2021 - Erklæring/avtale

Rettighetserklæring vedrørende følgende gnr/bnr: 215/45, 56, 74, 226, 228, 231, 380, 383, 395 og 396.

Gnr/bnr 215/396 skal være til felles bruk for 215/45, 56, 74, 226, 228, 231, 380, 383 og 395.

Med flere bestemmelser

Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

Gjelder denne registerenheten med flere


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 10 300 000,-

Andel fellesgjeld kr 36 885,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 260 900,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 9 250,00,-

Innflytningsgebyr kr 500,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 10 608 775,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,7% av salgssummen inkl. mva (minimum 55 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 15 900,00

Grunnpakke eierseksjon: 19 690,00

Markedspakke Premium: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 900,00


Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.




Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240041

Ansvarlig megler: Ada Kjenner


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Middelthuns gate 21B
0368 OSLO
Middelthuns gate 21B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: