Bilde 1 av Niels Juels gate 12Bilde 2 av Niels Juels gate 12
Digital salgsoppgave
Niels Juels gate 12

0272 OSLO • OSLO kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Nyoppusset (2024) 4-roms hjørneleil med to uteplasser | Delikat | Peis | Tilbaketrukket beliggenhet | Fyring & VV inkl.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
115 m²
Bruksareal (BRA)
121 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
6 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
19 m²
Fellesutgifter
kr 7 396 / Mnd
Prisantydning
kr 13 490 000
Omkostninger
kr 350 440
Fellesgjeld
kr 108 864,10
Totalpris
kr 13 949 304
Fellesformue
kr 36 040
Byggeår
1955
Tomt
Eiet tomt 658 m²
Matrikkel
knr. 0301, gnr. 211, bnr. 174, snr. 6
Oppdragsnummer
4240007
card-default

Ingrid Svenneby-Opsahl

Eiendomsmeglerfullmektig / Partner
Les om Ingrid
Visninger

Det er p.t. ingen annonserte fellesvisninger.

Meld din interesse til megler her

Meld interesse for visning
Prisantydningkr 13 490 000,-
Andel av fellesgjeldkr 108 864,10,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri)kr 9 250,-
2,5% dokumentavgiftkr 339 950,-
  
Totalpris kr 13 949 304
Standard

Entré |

Leiligheten er fint plassert i byggets 3. etasje. Vel innenfor døren blir du møtt av en lys og romslig entré. Her er det gode muligheter for plassering av møblement til yttertøy og sko. Leiligheten er malt i tidsriktige farger hvor fargene Space er benyttet.


Stue |

Stuen utgjør sammen med kjøkkenet en romslig sosial sone og leilighetens naturlige midtpunkt. Rommet fremstår som gjennomtenkt stilmessig oppusset med gjennomgående fine detaljer og eksklusive materialvalg. I den tiltalende stuen er det plass til både sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. Spisestuen er av god størrelse med store fine vinduer som slipper rikelig med lys inn. Her kan du samle familie og venner for en hyggelig aften og har muligheten til å skape herlig atmosfære. I hjørnet av stuen er det en moderne peis fra 2024.


Kjøkken |

Kjøkkenet har et smakfullt, tidsmessig design med rene linjer, kvalitetsmessige løsninger og god oppbevaringsplass. Innredningen er levert av Kvik med Siemens hvitevarer fra 2024. Frontene er lyse, slette fabrikklakkerte fronter og benkeplaten er av kompositt. Integrerte hvitevarer består av induksjon steketopp, oppvaskmaskin, kompaktovn og kjøleskap med frysedel. I steketoppen er det en avtrekksvifte med kullfilter. Mot spisestuen er det en praktisk og sosial barløsning, som gir godt med arbeidsflater og oppbevaringsmuligheter. 


Bad 1 |

Delikat flislagt bad fra 2024 med behagelig gulvvarme. Badet er utstyrt med dusjvegger med skyvedører, servant med underskap, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskinen. Det er både mekanisk felles avtrekksventil på vegg og spalteåpning mellom dørblad og dørterskel. Det foreligger FDV dokumentasjon på utførte arbeider.


Bad 2 |

Boligens bad 2 ligger i en suite-løsning til hovedsoverommet og har flislagte overflater og gulvvarme. Badet er fra 2024 hvor FDV dokumentasjon på utførte arbeider foreligger. På badet er det montert dusjvegger med skyvedører, servant med underskap og veggmontert toalett. Det er både mekanisk felles avtrekksventil på vegg og spalteåpning mellom dørblad og dørterskel.


Soverom |

Boligen har tre gode soverom. Hovedsoverommet er av den romslige sort med god plass til dobbeltseng, nattbord og tilhørende garderobeskap. I dag er det satt inn et flott garderobeskap hvor ene fronten har speil. Hovedsoverommet ligger i en praktisk suite-løsning til bad 2. Soverom 2 har gode møbleringsmuligheter for dobbeltseng, nattbord og ytterligere ønsket møblement. Fra soverom 2 er det utgang til boligens ene balkong med herlige solforhold. Soverom 3 passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor. Soverommene er malt i en behagelig fargevalør og har flott herdet tregulv. Det er store vindusflater som gir rommet gode innvendige lysforhold.


Balkong 1 |

Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 4,8m². Balkongen vender ut mot rolige omgivelser med flott vegetasjon. Her er det plass til å nyte late sommerdager. 


Balkong 2 |

Med adkomst fra soverom 2 er det utgang til en balkong på hele ca. 13,6m². Balkongen er vendt mot nordvest og god plass til flere sittegrupper og grill. Her er det gode muligheter for å slappe av i fine solforhold og rolige omgivelser.


Innvendige overflater |

- Gulvoverflater: Herdet tregulv iflg eier. Gulvet kan ikke slipes.

- Veggoverflater: Malte flater.

- Himlingsoverflater: Malte flater.



Tilstandsrapport og byggemåte

Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Takstmann Kjetil Nilsen AS v/Kjetil Nilsen, datert 31.05.2024. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:


Tilstandsgrad 3 (TG3) |

Pipe og ildsted:

Eldre teglsteinspipe i stue. Det er montert ny ovn i stue som står i en kasse som er bygget av brannplater. TG2 er vurdert på grunn av pipeløp som har passert halvparten av forventet levetid. TG3 settes på bakgrunn av teglsteins pipe som ikke har 4 sider tilgjengelig for inspeksjon, samt pipeløp som er synlig i stue er kledd med plater. Innkledde sider på pipeløp anbefales å frigjøres for bygningsmateriale slik at inspeksjon kan muliggjøres. Kostnadsestimat er kun beregnet for fjerning av plater på pipeløp. Kostnadsestimat: 10.000 - 50.000.


Tilstandsgrad 2 (TG2 - avvik som kan kreve tiltak) |

Vinduer:

Malte trevinduer med 2-lags glass (produksjonsår 1997). Vinduene synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men TG2 er gitt utfra alder/gjenværende brukstid på glassene, samt at karmene er slitte med sprekker i trevirket.


Balkongdører:

Balkongdører med 2-lags glass (produksjonsår 1997). Balkongdør synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men TG2 er gitt utfra alder/gjenværende brukstid på glassene, samt at karmene er værslitte utvendig med sprekker i trevirket.


Balkonger, terrasser og rom under balkonger:

Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkongen ved soverommet ligger over boligrom i etasjen under, konstruksjon/tettesjikt til balkongene bør holdes under oppsikt da dette er å anse som en usikker konstruksjon. Det er manglende godkjent oppkant mellom balkongdekket ved soverommet og døren. Eier har laget en ny terskel til døren.


Radon:

Boligen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert til "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det anbefales radonmålinger på etasjer til og med 2. etasje i boligblokken. Det anbefales å kontakte styret for ytterligere informasjon.


Bad 1

- Overflater vegger og himling: Dusjnisje på bad har en definert våtsone som er på min. 1 m. ut på hver side utenfor dusjnisje. Dør på bad er plassert innenfor denne våtsonen. Dette har liten betydning, men standardens strenge krav gjør at dette vurderes til TG2.


Stue/kjøkken > Avtrekk:

Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. TG2 settes på bakgrunn standardens strenge krav til forsert avtrekk fra kjøkkenventilator over kokesone.


Ventilasjon:

Naturlig ventilasjon i leiligheten med spalteventiler i vinduer. TG2 settes på bakgrunn av manglende ventilasjon/avtrekk på kjøkken.


Konstruksjoner som ikke er undersøkt (TG IU) |

Bad 1 > Tilliggende konstruksjoner:

Det er ikke foretatt hulltagning på våtrom da konstruksjonen er mindre enn 5 år og har fremvist delvis dokumentasjon. Badet er helt nytt og ikke hvert i bruk. Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området.


Bad 2 > Tilliggende konstruksjoner:

Det er ikke foretatt hulltagning på våtrom da konstruksjonen er mindre enn 5 år og har fremvist delvis dokumentasjon. Badet er helt nytt og ikke hvert i bruk. Takstmannen kontrollerer alltid med fuktindikator i våtsoner på bad. Om ikke annet er kommentert har takstmannen ikke registrert skadelig fukt i området.


Bygning generelt |

Byggeår 1955.

Ombygging 2024. Leiligheten er totalrenovert i 2024 av Maskinbygg AS. VVS/Våtrom: Alltid Miljø AS. Elektro: Potor Eiendom AS.


Grunn og fundament:

Boligblokk med grunnmur og støpt såle i betong.

Yttervegger og leilighetskillere i betong. Kledning utvendig med teglstein og pussede flater.

Etasjeskillere i betong.


Tak:

Pulttak antas tekket med papp/folie. Ikke befart.

Betongsåle/grunnmur fundamentert til antatt fast masse og drenering trolig fra byggeår.

 

Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Ovennevnte punkter er hentet fra rapporten, men er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.



Arealer

Totalt bruksareal: 121,0 m²

  • BRA-i: 115,0 m²
  • BRA-e: 6,0 m²
  • BRA-b: 0,0 m²


I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 19,0 m² 



Arealbeskrivelse

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:


BRA 121m²

- BRA-i 115m²: Entré, stue/kjøkken, tre soverom og to bad

- BRA-e 6m²: Tre kjellerboder på hhv. 4,1m², 1,1m² og 1,3m² (ca.)

- TBA 19m²: To balkonger på hhv. 4,8m² og 13,6m² (ca.)


Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.



Elektrisk anlegg

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen.



Oppvarming og energimerking

Leiligheten er elektrisk oppvarming med sentralfyr via radiatorer, ovn i stue, samt gulvvarme på badet.


Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.


Energiattest med energimerke Gul F er vedlagt salgsoppgaven.



Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.


Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.



Tomten

658,00 m² eiet


Pent opparbeidede fellesarealer med prydbusker, beplantning, plen og asfalterte stikkveier til innganger.


Tomten er et fellesareal som tilhører boligselskapet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle beboere. Normalt sett vil kjøper allikevel kunne disponere det arealet som naturlig tilfaller boligen. Avtalen følger av dagens praksis og kan ikke dokumenteres.



Parkering

Det er muligheter for leie av parkeringsplass i Drammensveien 53 for kr 2.200 per måned i følge selger.


Det er beboerparkering i området. Ved godkjent beboerparkeringssøknad kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.

Priser beboerparkering, indre by, 2024:

- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: kr 5.950 for ett år

- Motorsykkel og moped: kr 2.975 for ett år

- El-bil: kr 2.000 for ett år

- El-motorsykkel og el-moped: kr 1.000 for ett år


Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/



Diverse

Kort utdrag fra Egenerklæringsskjema |

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?

Ja, kun faglært (Maskinbygg AS, Alltid Miljø AS, Potor Eiendom AS). Totalrenovert 2024.


Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?

Ja.


Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?

Ja. Dok fra VVS og Elektro kommer snarlig.


Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?

Ja, kun faglært. Samme som pkt. 2.


Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f.eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?

Ja. Noe skjevhet i tak/etasjeskille i stuen mot gatesiden.


Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?

Ja, kun faglært (Maskinbygg AS). Nye fliser terrasse, flis på flis, membran/tetting utført av forrige eier for få år siden. Utført i 2024.


Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?

Ja, kun faglært (Potor Eiendom AS). Komplett nytt skjult el-anlegg i 2024.


Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget?

Ja. Samsvarserklæring kommer snarlig, etter sluttkontroll.


Tilleggskommentar:

Leiligheten er totalrenovert i 2024 ink alt av VVS og elektro.


Selgers Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.



Skole og barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor. Se nabolagsprofilen i salgsoppgavens vedleggsdel, for oversikt over andre skoler og barnehager i nærheten.



Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.



Områdebeskrivelse

Niels Juels gate 12 har en meget sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet på Frogner. Skjermet fra byens støy, men samtidig særdeles sentralt med kort gangavstand til det du måtte trenge i hverdagen. Det finnes flere dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet: "Frogner Atrium", Kiwi Bygdøy allé, EXTRA Gimle og Joker Skillebekk. Ellers kan Bygdøy Allé og Frognerveien by på hyggelige kafeer, restauranter og spesialbutikker.


Frogner kan by på blant annet noen av byens flotteste spesialbutikker innen alt fra delikatesse-, kles-, og interiørforretninger. I nærområdet finner du også flere hyggelige bydelskaféer og noen av landets mest anerkjente restauranter. Hva med å besøke vinbaren Enoteca, en italiensk perle hvor du kan nyte god Italiensk mat og vin i lune og intime omgivelse. Andre velkjente etablissementer inkluderer blant annet Champagneria som byr på godt drikke og tapasretter, BA3 nattklubb og restaurant, Kolonihagen med meny fokusert rundt økologisk mat, samt Feinschmecker med utsøkt mat og uformell atmosfære.


Det er rikelig med parkområder i nærmiljøet, blant annet har man Hydroparken, Tinkern, og Slottsparken like i nærheten. På 15 minuttert går du til Frognerparken som henger sammen med Vigelandsparken, Skøyenparken og Vestre gravlund. For den treningsglade er det kort vei til blant annet Sats på Solli plass, EVO Sjølyst og Sats Sjølyst. For aktiviteter i Oslomarka kan T-banen fra Nationaltheatret ta deg til både Frognerseteren og Sognsvann. Her er det lysløype og muligheter for fine skiturer hele vinteren. Fra leiligheten er det også kort vei til Bygdøy og kongeskogen. Joggerunden "Bygdøymila" er et populært alternativ til en runde i Frognerparken.


Meget god offentlig kommunikasjon i nærområdet sørger for at det er lett å komme seg rundt i byen. Kollektivknutepunktet Solli plass samt trikkestoppene Niels Juels gate og Skillebekk ligger like i nærheten. Ellers er det gangavstand til Nationaltheatret stasjon. T-bane, tog og flytog finner du på Nationaltheatret Stasjon. Se www.ruter.no for oversikt over avganger.



Eiendomsskatt

Boligen er ilagt kr 7.588 i eiendomsskatt for inneværende år.

Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.



Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i eierseksjonssameiet.



Fellesutgifter

Fellesutgiftene utgjør kr. 7 396,- pr. mnd. og inkluderer:

Fjernvarme (a-konto), kabel-tv/internett, kapitalkostnader, felles husforsikring, kommunale avgifter, driftskostnader, vedlikehold, andre kostnader m.m.


Fellesutgiftene justeres normalt årlig iht. boligselskapets faktiske driftsutgifter, og de fordeler seg som følger:

A konto fjernvarme: 710

Fellesutgifter: 6.686


Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av boligselskapet kan medføre økning i felleskostnadene.



Andre løpende kostnader

Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:


Strøm |

Selger har ikke bebodd leiligheten og har med det ikke kunnskap om strømforbruk. Strømforbruk og kostnad varierer fra husstand til husstand, samt strømpriser.


Felles husforsikring |

Eiendommen er p.t. forsikret i Gjensidige Forsikring Asa. Kostnaden er inkludert i månedlige fellesutgifter.

Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.



Forsikring

Eiendommen er forsikret i Gjensidige Forsikring Asa med polisenummer: 82398554



Formuesverdi

Formuesverdien er forsøkt innhentet hos Skatteetaten, men ikke klart oppdrives.

Skatteetaten fastsetter formuesverdien etter en beregningsmodell som hensyntar om boligen er "primærbolig"; (der eier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig"; (andre boliger man eier). Formuesverdi for skatteåret 2021 var for primærbolig 25% av beregnet markedsverdi, og 90% for sekundærboliger. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser, og henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.



Sameiet

Sameiet Niels Juelsgate 12, Orgnr: 976 177 908

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning AS

Sameiet består av 10 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner på eiendommen gnr. 211, bnr. 176 i Oslo kommune.

Det gjøres oppmerksom på at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner.


Ekstraordinær innbetaling til sameiet for å nedbetale banklån raskere

I referat fra årsmøte 2023 tar styret opp behov for ekstraordinær innbetaling til sameiet for å nedbetale banklånet raskere. Styreleder informerer at styret per. 30.05.24 ikke besluttet innkalling av mer kapital.


Tilrettelegging for og installasjon av lademulighet for el-bil

Styret er gitt fullmakt til å installere en el-bil-ladeboks ved den felles parkeringsplass utenfor garasjen. I samme omgang skal det tilrettelegges for at tilkobling av fremtidige el-bil-ladere på de øvrige parkeringsplassene ved at kabling til uteområdet dimensjoneres for en slik utvidelse. Rammen for arbeidet ble satt til kr 40.000. Styreleder informerer at prosjektet ikke er ferdigstilt.


Varmepumper

Styreleder informerer at varmepumpene må skiftes ut eller repareres i år. Dersom utskiftning blir valg er det anslagsvis kr 700.000 i kostnader. Innkalling av mer kapital vil i så fall bli foreslått av styret. Dette er en sak det blir med informasjon og diskusjon om på årsmøte som skal avholdes 10.juni 2024.


Utdrag fra Vedtekter datert 28.05.2018 |

- Pkt. 2-1: Den enkelte seksjonseier rår som en eier over seksjonen og har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til overdragelse, utleie og pantsettelse, med mindre noe annet følger av lov eller disse vedtektene. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr til forretningsfører for sameiet.

- Pkt. 3-2: Selv om det ikke er vedtatt forbud mot dyrehold, må dyreholdet uansett ikke være til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen.

- Pkt. 5-2: Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis hver måned betale et akontobeløp fastsatt av styret eller seksjonseierne på årsmøtet. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til framtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen, dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning.

- Pkt. 5-3: De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 25.



Fellesgjeld

Boligselskapet har en total gjeld på kr. 1 003 431,- pr. 23.05.2024.

Andel fellesgjeld er kr. 108 864,- pr. 23.05.2024.

Andel fellesformue er kr. 36 040,- iht. fjorårets likningsoppgave.


Fellesgjelden har følgende betingelser:

Lånenr.: 12131054260

Lånetype: Annuitetslån

Rentesats: 5,15%

Type rente: Flytende

Innfrielsesdato: 01.02.2029

Restsaldo: 1.003.430,93

Andel restsaldo: 108.864,10

Kapitalkostnader: ca. 2.191



Årsregnskap

Sameiet hadde regnskapsåret 2022 inntekter på kr 694.272, utgifter på kr 585.465 og et årsresultat på kr 52.222. For regnskapsåret 2023 ble det budsjettert med inntekter på kr 39.110, utgifter på kr 459.000 og et årsresultat på kr 232.110. Regnskapet og øvrige dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse hos megler.



Styregodkjennelse og forkjøpsrett

Det kreves ikke styregodkjennelse av kjøper. Seksjonen er heller ikke beheftet med forkjøpsrett.



Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.07.1962 som omhandler nybygg - våningshus.


Ytterligere dokumenter som omhandler leiligheten |

- Ferdigattest datert 11.10.2016 som omhandler fasadeendring - utvidelse av balkonger


Byggemeldte tegninger |

Byggetegninger fra kommunen datert 1956, viser at det er foretatt bruksendringer i boligens hoveddel etter byggeår. Følgende endringer er gjort:

- Dagens kjøkken og soverom 3 er etablert i tidligere spisestue

- Dagens hovedsoverom er byggemeldt til to soverom

- Dagens bad 1 er etablert i tidligere kjøkken

- Dagens bad 2 er byggemeldt som wc, bad og gang. Rommene er slått sammen til et bad

Slike bruksendringer, som ikke endrer forutsetningen for kommunens opprinnelige godkjennelse, er som utgangspunkt ikke søknadspliktige. Det foreligger følgelig ingen godkjennelse. Den bygningssakkyndige opplyser at rommene tilfredsstiller dagens tekniske krav. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Kopi av tegninger og eventuelle attester kan fås ved henvendelse hos megler.



Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg iht. reguleringsplan S-2255, datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.


Pågående plan- og byggesaker i nærområdet

- Niels Juels gate 12 - Saksnr. 202308161: Søknaden om rammetillatelse, innsendt 04.05.2023, gjelder bruksendring av areal i underetasje som opprinnelig er godkjent benyttet til kontor og boder. Arealet som søkes bruksendret er planlagt benyttet som en selvstendig boenhet. I desember 2023 ble det sendt ut e-post fra plan- og bygningsetaten hvor de etterspurte manglende dokument. Søknaden er pt. under behandling.

- Søknaden om tillatelse, innsendt 14.07.2008, gjelder etablering av badebasseng i hagen. Søknaden fikk tillatelse for anlegging av svømmebasseng i 2009. Plan- og bygningsetaten sendte ut varsel om arkivering av saken i januar 2024.


Naboeiendommen, Niels Juels gate 14, har vernestatus "Kommunalt listeført". Eiendommen er en godt bevart herskapelig leiegårdsbolig i pusset tegl, fra 1800-tallet.



Vei, vann og kloakk

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.



Rettigheter og heftelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Kommunen har lovbestemt legalpant i sameiets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Iht. eierseksjonsloven § 31 har sameiet legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav. Pantet er begrenset til 2G per bruksenhet.


Dnr. 512066, tgl. 19.06.1975 - Seksjonering

SNR: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 95 / 879


Dnr. 954080, tgl. 14.02.1891 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 903125, tgl. 19.02.1898 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om benyttelse
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 913782, tgl. 07.10.1915 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 308478, tgl. 28.09.1954 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 516516, tgl. 08.10.1959 - Bestemmelse om bebyggelse

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 503133, tgl. 30.03.1981 - Best. om adkomstrett

Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


Dnr. 512066, tgl. 19.06.1975 - Erklæring/avtale

PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 5,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE


For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.



Utleie

Seksjonen har ingen utleiedel, men normalt vil det være anledning til å leie ut hele eller deler av seksjonen, så sant utleiearealet er godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonverdier. Det gjøres allikevel oppmerksom på at kortidsutleie av hele seksjonen i mer enn 90 døgn per år allikevel ikke er lov iht. eierseksjonsloven. Leietaker må følge ordensregler og vedtekter på lik linje som eier. Utleie skal meldes styret. ELLER Leietaker skal styregodkjennes.



Radon

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.



Konsesjon og odel

Erverv av eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Det hviler ikke odel på eiendommen.



Totalpris inkl. omkostninger

Prisantydning kr 13 490 000,-

Andel fellesgjeld kr 108 864,-


I tillegg til prisantydning og ev. fellesgjeld, påløper følgende omkostninger:

Dokumentavgift kr 339 950,00,-

Pantattest kjøper kr 240,00,-

Tingl.gebyr skjøte kr 500,00,-

Tingl.gebyr pantedokument kr 500,00,-

Tryg Boligkjøperpakke Leilighet (valgfri) kr 9 250,00,-


Totalpris inkl. omkostninger og fellesgjeld kr 13 949 304,-


Det ovenstående forutsetter at eiendommen selges til prisantydning og at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i offentlige gebyr.



Overtakelse

Overtakelse etter avtale med selger. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved overtakelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.



Boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring

EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.


Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.


Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.


Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.


Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.



Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.



Budgivning

Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.


Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.


Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen.


Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.


Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.



Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.



Lovanvendelse

Generelle bestemmelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.


Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.


En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.


Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.


På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.


Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.


Forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.


Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.


Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).


Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon

Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.


Ikke-forbruker – avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.


Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.


Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.


Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.



Personvern

Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret for videre oppfølging. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern



Hvitvasking

Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundekontroll av selger og kjøper, herunder fullmektiger. Slike kontrolltiltak vil i praksis gjøres ved å bekrefte våre kunders og reelle rettighetshaveres identitet, samt å innhente informasjon knyttet til handelens formål og tilsiktede art.


Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig.


I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kontrolltiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.


Dersom nødvendige kontrolltiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.



Meglers vederlag

Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:


Provisjon 0,900 % av salgssummen inkl. mva (minimum 45 000 inkl. mva)


Tilrettelegging: 14 900,00

Grunnpakke eierseksjon: 19 690,00

Markedspakke Premium: 24 900,00

Visningshonorar/overtakelseshonorar pr stk.: 3 000,00

Oppgjørshonorar: 7 700,00



Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har oppdragstaker krav på rimelig vederlag for medgått tid/utført arbeid og avtalte utgifter (utgifter til påløpte visninger, innhenting av opplysninger, markedspakke og tilrettelegging), samt eventuelle utlegg. Alle priser er inkl. mva.



Om oppdraget

Oppdr.nr: 4240007

Ansvarlig megler: Anine Rosasco Flaathen


EIE Valkyrien

Valkyrien Eiendom AS

NO 930 299 308 MVA



Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan spørre megler for mer informasjon om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 1 av Niels Juels gate 12
0272 OSLO
Niels Juels gate 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: