Bilde 1 av Sigurd Hoels vei 53Bilde 2 av Sigurd Hoels vei 53
Digital salgsoppgave
Sigurd Hoels vei 53

0655 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Boligen har blitt solgt. Visninger er avlyst.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
27
Antall soverom
2 soverom
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
60 m²
Bruksareal (BRA)
65 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
11 m²
Fellesutgifter
kr 3 198 / Mnd
Prisantydning
kr 6 000 000
Omkostninger
kr 165 200
Totalpris
kr 6 165 200
Fellesformue
kr 13 212
Byggeår
2016
Tomt
Eiet tomt 6779 m²
Oppdragsnummer
91240021
card-default

Kristian Birkan

Eiendomsmegler / Daglig Leder / Partner
Les om Kristian
card-default

Mahan Ronaghi

Eiendomsmegler / Partner
Les om Mahan
Prisantydningkr 6 000 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 154 750,-
  
Totalpris kr 6 165 200
Eiendom
Sigurd Hoels vei 53, 0655 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Gnr. 128 Bnr. 145 Snr. 27 i Oslo kommune

Seksjonsbrøk: 60/15847

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 65 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 60 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 11 kvm

Areal
Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 65 kvm, BRA-i: 60 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 11 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2016

Tomt
Eiet tomt 6779 kvm

Prisantydning
6 000 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 20.03.2024
Andel fellesformue: kr. 13 212,- pr. 31.12.23 15:36

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 154 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 155 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 155 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 165 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 198,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Á-konto varmtvann og fyring, fibernett, OBOS nøkkel, samarbeidsavtale med Petersborgshuset, forretningsførsel, diverse honorarer, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, vaktmestertjeneste, renhold, drift og vedlikehold m.m.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eier
Sondre Lyshaugen Anett Lyshaugen

Beskrivelse
Velkommen til Sigurd Hoels vei 53.
Meget lekker og moderne 3-roms toppleilighet i 5. etasje med sentral beliggenhet på Ensjø. Leiligheten ligger i sjarmerende Tiedemannsbyen - et attraktivt boligområde med kort gangavstand til det meste du trenger i hverdagen. Nærområdet byr på et godt kollektivtilbud med både buss og t-bane  i umiddelbar nærhet, fine grøntområder, samt flere dagligvarebutikker.

Dette er en behangelig og innbydende leilighet med god planløsning og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og skaper en behagelig atmosfære i hjemmet. Innvendig består leiligheten av en hyggelig entré med stor skyvedørsgarderobe, lys og romslig stue med åpen kjøkkenløsning, et delikat flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, samt to fine soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har tilgang til en romslig walk-in-garderobe. Videre er det direkte tilgang fra stue til en solrik sydøstvendt balkong på 11 kvm med ypperlige solforhold og hyggelig utsikt over nærområdet!

Boligen er fra 2016 og holder følgelig en god standard med utsøkt farge- og materialvalg. Gulvflater er belagt med trestavsparkett og overflater er malt i smakfulle fargekombinasjoner. Boligen har vannbåren varme og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Det er god lagringsplass i innvendige garderober, samt i kjellerbod på 5 kvm.

Dette er en leilighet med høy trivselsfaktor og passer utmerket for deg som stiller krav til boligens standard og beliggenhet. Her er det bare å flytte rett inn og nyte boligens kvaliteter, samt alt området har å by på!

Kvaliteter
  • Moderne selveierleil. fra 2016
  • Toppleilighet med fin utsikt
  • Heisadkomst
  • Moderne standard - TG1 på alt
  • 10 års reklamasjonsfrist fra utbygger
  • God planløsning
  • Solrik balkong på 11 kvm.
  • Store vindusflater & gode lysforhold
  • Utvendig solskjerming og plisségardiner
  • Lave felleskostnader
  • A-konto varmtvann/fyring & bredbånd inkl.
  • Balansert ventilasjon
  • Stor stue med åpen kjøkkenløsning
  • Flott kjøkken med integrerte hvitevarer
  • Tidsriktig og pent bad med opplegg for vaskemaskin
  • To soverom av god strl.
  • Omkledningsrom
  • Bod i kjeller på 5,1 kvm
  • Sykkelboder, sykkelverksted/smørerom for ski
  • Veldrevet sameie
  • Kort vei til Ensjø torg med buss og t-bane
  • Gangavstand til Kiwi og Rema1000
  • Hyggelig turområder
  • Utbyggergaranti (10 års reklamasjonsfrist fra Skanska)

Parkering
Det medfølger ikke garasjeplass med denne seksjonen. I følge styreleder er det flere som leier ut plasser, det er kun tillatt å leie ut plasser til andre eiere i sameiet. Prisen ligger på ca. 1200kr/mnd.

Sameiet har 10 MC-plasser til utleie. Styret tildeler plassene.

Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Det er beboerparkering i området. Følgende priser gjelder pr. 2024
  • Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5950 kroner
  • Elbil: 2000 kroner
  • Motorsykkel og moped: 2975 kroner
  • El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner
For mer info se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/priser-for-beboerparkeringstillatelse/

Beliggenhet
Attraktivt beliggende leilighet i et rolig, sentralt boligområde på Ensjø. Bydelen er under stor utvikling og vil i de neste årene markere seg som et attraktivt og sentralt område for både bolig og næring. Det er et spennende område hvor blant annet Vålerenga idrettsforening har åpnet sin storstue Intility Arena på Valle Hovin. I forbindelse med utbyggingen av stadion og området på Valle Hovin har det åpnet et treningssenter i tilknytning til stadion. Og for å ikke glemme den flotte restauranten Trewerket. Her bor du i et spennende område med kort vei til "alt"!

Av servicetilbud i nærheten finner man søndagsåpen Joker kun 2 minutter unna boligen, og Boulangerie M - et franskt bakeri som tilbyr nystekt brød og bakst og italiensk pizza med alle rettigheter. Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 (søndagsåpen) eller Kiwi på Ensjø Torg, som ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. På Ensjø torg finner man også flere hyggelige kaféer og serveringssteder, bakeri, renseri, tannlege, blomsterbutikk, apotek m.m. Videre har Fyrstikktorget et variert utvalg av servicetilbud. Ved Fyrstikktorget finner man blant annet Baker Hansen, restaurant, fysioterapeut, blomsterforretning, Apotek, frisør, sushikafe m.m. I Haslevollen 3i finnes også Oslo Street Fotballsenter. På Oslo Street fotballsenter er det mulig å spille 3v3 fotball, Teqball, E-sport og andre alternative fotballaktiviteter.

Området gir god mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, t-bane og flybuss. Gangavstand til Ensjø T-bane, Valle busstopp (buss 21 fra Helsfyr via Grünerløkka til Tjuvholmen), Helsfyr t-bane og busstasjon (t-banelinje 1,2,3,4), og linje 5 fra Hasle. Ensjø er i rivende utvikling med utbygging av leiligheter og infrastruktur. Som for Helsfyr går det også herifra fire t-banelinjer. Gode tilbud i form av Yoga, Fresh Fitness, fastleger, gastropub, Bakeri, Veterinær/dyresykehus og Spar finner du på Ensjø.

På Hasle, som også er i gangavstand fra leiligheten, finner du Hasle Torg med blant annet Vinmonopol, treningssenter (SATS), frisør, apotek og blomsterforretning mm.. Bydelen er under stor utvikling og vil i de neste årene markere seg som et attraktivt og sentralt område for både bolig og næring. I nærområdet ligger Vinslottet på Hasle, et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og er igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret og få legetime når du trenger det. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små begivenheter, over en caffè latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag!

Det er også kort vei til lekeplasser, treningssenter, fotballbaner og et godt utvalg av restauranter og kaféer. Det er kort vei til Botanisk hage. Ønsker du å rusle en tur, er Tøyenparken like flott sommer som vinter. Koselige Kampen er også kun noen minutter unna. Kampen kan f.eks. by på Kampen Økologiske Barnebondegård som huser små og store dyr, vaffelbod og sittegrupper.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av nyere blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 6779 kvm

Felles tomt for sameiet. Tomt opparbeidet med diverse beplantning, prydbusker, plenområder, sittegrupper og lekeapparater.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leilighet beliggende i 5.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang og heis. Oppgangen har callinganlegg.

Inneholder: Entré, stue/kjøkken, bad, to soverom og omkledningsrom.

Utgang fra stue til sydøstvendt balkong på 11 kvm.

Det medfølger en kjellerbod på 5,1 kvm.

Byggemåte
Bygning generelt:
Antatt fundamentert på faste masser.
Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong.
Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak.

Vinduer og dører:
Vinduer med 2/3 lags isolerglass i treramme av gran eller furu.
Balkongdør med 3 lags isolerglass.
Inngangsdøren er lyd og brannklassifisert og iht gjeldende krav i "forskrift om brannforebygging".
Glatt overflate.

Balkong:
Balkong på 11 m2. Utført på betong dekke. Det er lagt treheller på gulv.
Det er montert belysning og stikkontakter. Avrenning mot ytterkant balkong.
Rekkverk i stål med stående spiler.

Innvendig:
Gulv: Trestavs parkett.
Vegg: Malte og sparklede gipsplater. Malt mur.
Tak: Sparklet og malt gips. Malt betong.
Frittbærende dekker utført i armert betong.
Lette glatte dører med bikubekjerne av papp.

Våtrom:
Badet er et Sintef godkjent prefabrikkert modulbad produsert på fabrikk.
Vegger: Fliser.
Tak: Himlingsflater i metall.
Flislagt gulv. Elektriske varmekabler.
Plastsluk med klemring for innfestning av membran. Synlig membran i klemring sluk.

Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse, vegghengt servant,
samt vegghengte dusjdører i glass. Det er opplegg for vaskemaskin og skapinnredning.
Avtrekk tilkoblet balansert ventilasjonsanlegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Avtrekk via balansert anlegg.

Tekniske installasjoner:
Plast (rør i rør). Fordelerskap med stoppekraner.
Avløpsrør av plast. Synlig i servantskap bad og i kjøkkenskap med vask.
Balansert ventilasjonsanlegg. Vannbåren varme med radiatorer.

Alle bygningsdeler har mottat tilstandsgrad 0-1

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakkyndig Daniel P. Martens.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakkyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.


Følgende info frekommer av selgers egenerklæringsskjema:

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- Ja.Det var påvist nymfer og skjeggkre i noen bodområder en gang fikk vi beskjed for et år eller mer lenger siden. Ble satt i verk tiltak.

Tilleggskommentar:
- Ballkongdøra fryste igjen en gang i vinter når det var stort snøfall. Bør åpnes med jevne mellomrom på vinteren.

Bruksareal
Bruksareal: 65 kvm

Boder
Det følger med en bod i kjeller på 5,1 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Følgende dokumenter foreligger:
- Ferdigattest for oppføring av tre boligblokker datert 01.11.2023

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vannbåren varme med radiatorer.
Varmekabler i badegulv.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3198,- pr. måned.

Herav:
  • Petersborgshuset 31,-
  • OBOS Nøkkel 16,-
  • Felleskostnader 2.194,-
  • A konto energi 788,-
  • Bredbånd 169,-

Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 3.192,-

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i kostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Sameiet har ikke kollektiv TV-avtale. Beboere som kan selv bestille dette fra leverandører som RiksTV eller Allente.

Styret har fulgt opp bytte av internettleverandør som vedtatt på ekstraordinær generalforsamling i 2022. Selve installasjonen ble gjennomført i juni 2022, og styret har fulgt opp klager og mangler i etterkant av innføring av ny løsning. Ny fiberbasert løsning som opereres av ObosOpenNet gir alle seksjoner 1000Mbit internettlinje til fast pris fram til 2025.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3512 kwh. pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen lån.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 91383909

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 500 000,- Som sekundærbolig Kr. 5 700 000,-

Sameie
Sameie: Tiedemannsbyen Petersborgkv Se, Orgnr: 917198578

Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 917198578, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Sigurd Hoels vei 47 - 63

Generelt om sameiet:
  • Sameiet består av 214 seksjoner
  • OBOS er forretningsfører
  • Sameiets revisor er BDO AS
  • Petersborgkvartalet har nettadresse: https://vibbo.no/tiedemannsbyen-petersborgkv-se
  • Styrets e-postadresse: petersborgkvartalet@styrerommet.no
  • Selskapet Espen Lie Eiendoms Service ivaretar vaktmestertjenester for sameiet
  • Renhold AS gjennomfører renhold i sameiet.
  • Rein Tek AS utfører snøbrøyting og strøing av fellesområdet.
  • Sameiet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester.
  • Fjernvarme og varmtvann avregnes Á-konto, 1 gang årlig
  • ObosOpenNet er leverandør av internett (1GB/1GB)
  • Nøkler bestilles gjennom styret, Certego er leverandør
  • Sameiet har flere oppvarmede innendørs sykkelrom. Sykkelverksted/smørebod.
  • Sameiet har felles skismørerom og sykkelverksted fullt utstyrt med verktøy

Vedlikehold av bygningsmassen
Styret har i løpet av perioden jobbet fram en vedlikeholdsplan som omfatter større og mindre investeringskostnader for sameiet i perioden for de neste 5 til 10 årene. Dette vil bli framlagt for seksjonseierne på et senere tidspunkt.

Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet Garasjesameie
Sameiets navn er Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet Garasjesameie (Sameiet) og eier gnr. 128 bnr. 145 snr. 214 i Oslo kommune.

Garasjeseksjonen utgjør en del av Eierseksjonssameiet Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet. Sameiet er et realsameie og består av 151 ideelle andeler. Andelene i Sameiet er tilknyttet seksjoner i Eierseksjonssameiet Tiedemannsbyen Petersborgkvartalet og ligger som tilbehør til disse i henhold til avhendingsloven § 3-4 andre ledd bokstav d. En seksjon kan ha flere ideelle andeler i Sameiet.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Forretningsfører
Obos Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Iht. selgers egenerklæringsskjema er det blitt observert skjeggkre i enkelte fellesområder i sameiet, i bodområder bl.a.

Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Det er tinglyst én servitutt på eiendommen som omhandler bestemmelse om veg. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei via privat felles adkomst.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor, bevertning ihht. reguleringskart fra Oslo kommune datert 21.03.2024 med tilhørende bestemmelser i reguleringsplan S-4420 vedtatt 17.12.2008. Området er videre regulert etter bestemmelsene i kommunedelplanen for torg og møteplasser, KDP-17, samt ''Strategisk plan for Hovinbyen''.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen «Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn». Dette får betydning for en rekke av de vedtatte
reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Strategisk plan for Hovinbyen gir rammer for byutvikling av Hovinbyområdet de neste tiårene. Planen viser et overordnet grep, samt strategier og tiltak for videre utvikling. Hovinbyen transformeres fra å være et område preget av store lager- og industriarealer, til å bli et attraktivt byområde med mange nye boliger og arbeidsplasser. Planen er retningsgivende, men ikke juridisk bindende.

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.

Pågående byggesaker i nærområdet pr. 20.03.2024:
  • Saksnr. 201703236: Sigurd Hoels vei 45 - Fasadeskilt - Boulangerie M
  • Saksnr. 202114852: Stålverkskroken 6 - 12 - Oppføring av boliger - Hus A-D, felt C11 og D11 - Tidligere adresse: Gladengveien 8
  • Saksnr. 202213309: Gladengveien 8 - Opparbeidelse av offentlige trafikkområder: gatetun og vei
  • Saksnr. 202106994: Sigurd Hoels vei 50, 54, 66, 72, 86, 90 - Deler av takterrasser i 4.etasje innlemmes i boligens boareal
  • Saksnr. 201816408: ved Gladengveien 8 - Oppføring av bysykkelstativ - ID-nummer 01-410

Pågående plansaker i området pr. 20.03.2024:
  • Saksnr. 202202903: Ensjøveien 3, 5 og 7 - NRK - Normannsløkka - Offentlig ettersyn av planprogram
Norsk rikskringkasting AS (NRK) foreslår å regulere 50 000 m2 næring i Ensjøveien 3, 5 og 7. PBE er positiv til at NRK har utpekt Ensjø for nytt hovedkontor, men mener at planområdet må utvides for at en utnyttelse som foreslått kan tilpasses nærområdet i tråd med overordnede føringer for stedet. Viktige temaer er føringer fra planleggingsprogrammet for Ensjø og VPOR Ensjø. Planforslaget utløser krav til konsekvensutredning og planprogram.

Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202202903
  
  • Saksnr. 202103851: Ensjøveien 8 - Planforslag til offentlig ettersyn - Boliger
OBOS Nye Hjem AS foreslår å omregulere Ensjøveien 8 fra industri til bolig. Planforslaget åpner for å rive eksiterende industribebyggelse, og oppføre et nytt boligbygg i 5 etasjer med ca. 45 boenheter. Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget, fordi det må redegjøres for flere forhold, sikres flere kvaliteter og rekkefølgebestemmelser.

Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202103851
  
  • Saksnr. 202111365: Saken gjelder Ensjø - Bestilling av oppstartsmøte - Sentral tverrforbindelse vest.
Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) ønsker å regulere en gangforbindelse i Joh. H. Andresens vei mellom Turveien D2 og Hovinveien. Hensikten med planinitiativet er å tilrettelegge for, og sikre opparbeidelse av, en gangforbindelse for allmennheten i henhold til intensjonene i ''veiledende prinsipplan for det offentlige rom på Ensjø'' (VPOR Ensjø), hvor tiltaket er en del av sentral tverrforbindelse. For å gjennomføre tiltaket må det erverves privat grunn. Plan- og bygningsetaten er positive til planinitiativet, men anbefaler at i det videre planarbeidet vurderes bredder og utforming som gir en god stedstilpasset løsning.

Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111365
 
  • Saksnr. 201918011: Saken gjelder Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 - Avklaringsfase detaljregulering privat plan.
Ensjøveien 2 AS ved Hrtb AS ønsker å regulere eiendommene til bolig-og næringsformål. Planområdet har en sentral plassering mot Ensjø torg og Ensjø T-bane. Utforming av bebyggelsens fasade og bygulv må derfor bidra til å styrke tilliggende gater og byrom. Angitt høyde og utnyttelse anbefales ikke slik det er foreslått,men må ta utgangspunkt i føringene angitt i Planleggingsprogrammet for Ensjø.

Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201918011
  
  • Saksnr. 202209626: Ensjøveien 16 - 22 - Bestilling av oppstartsmøte - Næring/kontor.
Bakgrunnen for prosjektet er at dagens bebyggelse representerer en tidligere epoke, er noe utdatert og har en lav utnyttelse i en meget sentral del av Ensjø. Grunneier ønsker å utvikle eiendommen slik at den i større grad svarer til de behovene "nye" Ensjø har etter mange års transformasjon og boligutvikling. Hensikten med prosjektet og planforslaget er å tilrettelegge for en utvikling av eiendommene som åpner for ny og mer hensiktsmessig bruk, bedre utnyttelse og høyere kvalitet. Ambisjonen er å få inn flere publikumsrettede tilbud og næringslokaler som både kan benyttes til produksjon og til kontorer. Etter samråd med PBE kan det også undersøkes om området er egnet for boliger eller eventuelt hotellkonsepter med langtidsleie/leilighetshotell.

Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202209626

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 154 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 155 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 155 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 165 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1%

Tilrettelegging: 14 500,-

Visnings-/overtagelseshonorar: 3 450,-/stk.

Markedspakke: 19 900,-

Oppgjør: 7 900,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-24-0021

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner Kristian Birkan

Saksbehandlere
Kristian Birkan
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 58 09 21 / E-post: kbi@eie.no

Mahan Ronaghi
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 85 22 63
[/ E-post: mr@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sigurd Hoels vei 53
For mer om objektet
Sigurd Hoels vei 53

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: