Bilde 1 av Tvetenveien 23Bilde 2 av Tvetenveien 23
Digital salgsoppgave
Tvetenveien 23

0666 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 4 250 000

Fellesgjeld: kr 107 366Omkostninger: kr 9 450Totalpris: kr 4 366 816
Lys og romslig 3-roms - God intern beliggenhet | Sentrumsnær | Gode turområder | Kort vei til det meste!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
67 m²
Bruksareal (BRA)
91 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
15 m²
Innglasset balkong (BRA-b)
9 m²
Fellesutgifter
kr 4 292 / Mnd
Prisantydning
kr 4 250 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 107 366
Totalpris
kr 4 366 816
Fellesformue
kr 34 030
Byggeår
1951
Tomt
Fellestomt 99627 m²
Oppdragsnummer
84240011
card-default

Mateusz Adam Zubrzynski

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Les om Mateusz
Visninger
Søndag 28. apr.
12:00 - 13:00
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 250 000,-
Fellesgjeldkr 107 366,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
  
Totalpris kr 4 366 816
Eiendom
Tvetenveien 23, 0666 OSLO, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 332 Orgnr. 952556819 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 91 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 67 kvm
- BRA-b (innglasset balkong): 9 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 15 kvm

Vestvendt innglasset balkong ved stue på 9 m² inkludert vegg tykkelse (BRA-b).
Leiligheten disponerer to kjellerboder merket nr. 3016 på 1m² og 6 m² (BRA-e).
Leiligheten disponerer en loftbod merket nr. 3016 på 8m² (BRA-e).
Deler av arealene på loftboden oppfyller vilkår for måleverdighet og er derfor medregnet som en del av boligens bruksarealer. Loftboden har et totalt gulvareal (GUA) på 13m², men grunnet skråtak/takhøyde er kun 8m² av arealet måleverdig som bruksareal. De delene av arealene som har lav himlingshøyde (ALH) utgjør 5m².
Ifølge huseier inneholder borettslaget fellesarealer som kan benyttes av andelseierne. Det opplyses om felles delte arealer som: fellesbod for sykkel/barnevogn og felles loftareal.

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 91 kvm, BRA-i: 67 kvm , BRA-e: 15 kvm , BRA-b: 9 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1951

Tomt
Fellestomt 99627 kvm

Prisantydning
4 250 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Thomas Erichsen (anticimex) Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 107 366,- pr.
Andel fellesformue: kr. 34 030,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 250 000,- (Prisantydning)
kr 107 366,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 357 366,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 358 566,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 366 816,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 292,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Grunnpakke tv/internett, trappevask, nedbet. av andel fellesgjeld, obos nøkkel, generelle drftskostnader, kommunale avgifter, gartner, forretningsførsel m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Dersom noen av andelseierne ikke betaler sine felleskostnader må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne. For å forhindre dette er borettslaget tilknyttet en sikringsordning, som dekker borettslagets tap dersom noen andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Emilia Cencelewicz Michal Robert Cencelewicz

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ved Mateusz Zubrzynski har gleden av å presentere Tvetenveien 23!

Her får du en innbydende og gjennomgående 3-roms leilighet som ligger i et attraktivt og populært boligområde på Teisen i Oslo kommune. Boligen ligger svært sentralt med kort vei til dagligvarebutikk, kollektivtransport, skoler og barnehager og andre fasiliteter. Mange gode turområder som har skogs- og grusveier som kan benyttes både på sommeren og vinteren.

Boligen har en praktisk planløsning, er lyst innredet og holder en god standard. Innvendig fremstår boligen som attraktiv med en luftig stue med store vindusflater og utgang til innglasset balkong på ca. 9kvm , kjøkken med god skap- og benkeplass, praktisk flislagt bad og to gode soverom. Perfekt for førstegangskjøpere!

Velkommen til visning!

Parkering
Borettslaget har 333 utendørs parkeringsplasser på området og utleie av disse parkeringsplassene administreres av OBOS. Av de 333 parkeringsplassene er det 14 rullerende plasser for elbillading. I tillegg er det gateparkering i offentlig vei mot betaling (beboerparkering). De fleste parkeringsplassene er utleid og man kan stå på venteliste for plass ved ønskede felt.
I forbindelse med etablering av ny gang- og sykkelvei langs Tvetenveien har noen parkeringsplasser blitt midlertidig utilgjengelige, men alle som er berørt har fått tilbud om alternativ parkering.

Parkeringsplassene fordeles etter ventelister med ansiennitet fra den datoen man setter seg på venteliste. Det er generelt vanskelig å si noe om ventetid da denne varierer, men man må påregne ventetid, noe lenger på enkelte felt. Ved tilbud om parkeringsplass vil det tilkomme et administrasjonsgebyr etter gjeldende satser, pr d.d. kr 824,-

Borettslaget har felles ladeplasser for el?bil og hybrid på felt 4 ved Tvetenveien 25. Mer informasjon om hvordan du bruker disse plassene finner du på borettslagets hjemmeside.
Oslo kommune har etablert offentlige ladeplasser i Regnbueveien og Prost Hallings vei, som kan benyttes av alle. Du kan lese mer om lading på offentlige plasser på Oslo kommune sine nettsider.

Borettslaget har eget garasjelag (Teisen Garasjelag) med garasjeplasser til utleie som fordeles etter venteliste. Se teisen?garasjelag.no for mer informasjon.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Teisen, ca. 3 km øst for Oslo sentrum. Omkringliggende områder er Tveita, Helsfyr, Bryn og Alnabru. Boligen ligger svært sentralt med kort vei til nærbutikk, kollektivtransport, marka og andre fasiliteter, samt kort vei til skoler og barnehager. Teisen Park borettslag er svært barnevennlig med store grøntområder og mye luft mellom blokkene. Borettslaget er veldrevet og har pene fellesarealer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og t-bane. Nærmeste bussholdeplasser er på Klosterheim med busslinje nr. 2N, 66, 76. Nærmeste T-bane stasjon er Brynseng med linje 1, 2, 3 og 4. Her stopper også natt- og morgenbussen N2. Flybussen til Gardermoen går fra Ulvenkrysset, og lokaltoget stopper på Bryn Stasjon. Det er enkel adkomst med bil til E6 med ca. 32 min reisetid til Gardermoen og ca. 20 minutters til Oslo sentrum med alt av hva et rikt byliv kan tilby.

Det er kort vei til Østmarka og Østensjøvannet med gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Teisen byr på naturskjønne omgivelser langs Alnaelva. Det er også et mangfold av fritidsaktiviteter i nærområdet som bl.a. Brynbanen kunstgressbane og Teisen IF ballbinge. Det er også flere treningssentre i nærheten som Toppform treningssenter, fitnessXpress intility Arena og Sats Hellerud, samt utendørs skatepark og treningsapparater utendørs. Her finnes lekemuligheter overalt med blant annet to i borettslaget, flere på skolen og i barnehagene.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres med Rema 1000 Bryn. Samt en Joker i Teisenveien som er søndagsåpent. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Nærmeste senter på Tveita. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Bryn Senter ligger heller ikke langt unna med 42 butikker og 12 helseaktører i Helsebygget. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man dra til bl.a. Fyrstikktorget på Helsfyr, Fretex Alnabru, Coop Obs, IKEA Furuset, Alna Senter og Bryn Senter.

Leiligheten har gangavstand til Bryn skole (1-7 kl.) ca. 3 min unna, Brynseng skole (1-7 kl.) ca. 15 min unna og Tveita skole (1-7 kl.) ca. 18 min unna. Rundt boligen er det et godt utvalg av barnehager, de nærmeste barnehagene er Bryn Barnehage (1-5 år) ca. 7 min unna og Teisen Vest barnehage (1-2 år). For ungdommene som skal på videregående skole så ligger Valle Hovin videregående skole ca. 20 min unna og Hellerud videregående skole ca. 20 min unna.

Bebyggelse
Området består for det meste av blokk- og småhus bebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 99627 kvm
Borettslaget har felles tomt opparbeidet med blandt annet gressplener, trær, prydbusker og diverse beplantning. Felles områder består av sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater, asfalterte internveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leiligheten består av entré, bad, kjøkken, stue og to soverom.

Byggemåte
Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong/murkonstruksjon. Utvendig fasade forblendet med teglstein, pussede flater og med liggende kledning ved balkonger. Saltakkonstruksjon i tre, tekket med takstein (tak ikke besiktiget). Vinduer ved stue, kjøkken og begge soverommene er av tre med 2-lags glass fra 2013. Vindu på bad og balkongdør av tre med 2-lags glass fra 2019. Slett entrédør fra ukjent årstall med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Leiligheten har naturlig tilluftsventiler i vinduer og på yttervegger i stue, bad og soverom 1. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet kombinasjon av vedfyring i stue og gulvvarme på badet.


Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:

Våtrom - Bad
Ventilasjon
- Lufttilførsel bør etableres.
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
Vannrør
- Alder.
Overflater vegger
- Svertesopp påvist på elastiske flisfuger i dusjsonen. Fuger bør fornyes.
- Det registreres bomlyd i enkelte fliser over toalett, vegg mot trappegang og yttervegg noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
- Vinduets plassering i våtsone er uegnet.
- Det er sprekk i veggflis nederst ved kasse.
Overflater gulv
- Fuger bør fornyes.
- Det registreres bomlyd i enkelte fliser ved toalett og foran servant, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Kan ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Fallforhold (gulv) - Ikke tilfredsstillende med henhold til lekkasjesikkerhet.

Kjøkken:
Ventilasjon
- Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet.
Varmtvannsbereder
- Alder.
Innredning
- Slitasje.

Øvrige rom:
Overflater vegger - Det registreres bomlyd i enkelte veggfliser mellom kjøkkenbenk og overskap, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Overflater gulv
- Slitasje; sprekker i gulv, skader på laminat og ujevnheter. Bomlyd i fliser.
Innerdører
- Dørhåndtaket til soverom 2 er løst og mangler ett dørhåndtak.
- Slitasje.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Ingen gjennomført vedlikehold og ingen dokumentasjon.

For mer informasjon det vises til boligsalgsrapport utført av Thomas Erichsen

Primærrom
Primærrom: 67 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 91 kvm

Boder
Leiligheten disponerer tre boder. To kjellerboder og en loftbod hvor alle er merket med nr. 3016.

Standard
Entré:
Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen og er holdt i lyse, moderne farger. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Stue:
Stuen er romslig og blir et sosialt allrom for hele familien. Stuen har god plass til sofamøblement, TV-seksjon og en velegnet spiseplass. Stuen blir på bakgrunn av sin gode planløsning og utforming et sosialt samlingsted for venner og familie. Stuen er et lyst og luftig rom takket være store vindusflater som fyller rommet rikelig med daglys. I stuen er det en trivelig peis som tilfører rommet en varm og lun atmosfære. Utgang fra stue til vestvendt innglassert balkong på 9 m². Balkongen blir en forlengelse av stuen på varme sommerdager slik at det er enkelt å flytte selskapet utendørs.

Kjøkken:
Kjøkkensonen defineres av moderne kjøkkeninnredning med mørke profilerte fronter, i kontrast til lyse laminerte benkeplater. Rommet har god skap- og benkeplass for å tilberede måltider til hele familien og eventuelle gjester som kommer på besøk. Flislagt mellom overskap og underskap. Integrerte hvitevarer. Stort vindu med utsikt mot borettslagets fellesarealer .

Soverom:
Det er totalt 2 soverom i boligen. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og nattbord, samt en garderobeløsning. Det andre soverommet er et koselig soverom malt i moderne farger med plass til nattbord og eventuelt en leksepult og garderobeløsning.

Bad:
Baderom med flislagte overflater, behagelig gulvvarme og stilfull innredning. Baderom renovert i 2004 i regi av borettslaget. Himlingsflate av malt betong. Vegghengt servantinnredning med skuffer og ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overlys og stikkontakt. Opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørne med skyvedør. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Gulvstående toalett. Naturlig avtrekksventil plassert på vegg.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 11.06.1949. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Det er foretatt undersøkelser hos kommunen vedr. ferdigattest, men kommunen kan ikke finne dokumentet. Det foreligger likevel dokument med navn: Tvetenveien 23-25 (blokk 3) - Boligblokk - Gjenpart av f.att - datert 29.08.1958

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det foreligger Tilsynsomslag (henlagt uten ferdigattest) - datert 08.11.1979  - som omhandler utskifting vinduer.
Det foreligger Tilstandsrapport (henlagt uten ferdigattest) datert 11.02.1993 som omhandler Utskifting vinduer og balkongd¢rer
Det foreligger ferdigattest datert 04.01.1995 som omhandler Fasadeendring.
Det foreligger ferdigattest datert 16.07.2003 som omhandler Rehab bad.
Det foreligger ferdigattest datert 06.12. 2004 som omhandler Rehab bad .

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet kombinasjon av vedfyring i stue og gulvvarme på badet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 292,- pr.mnd.

Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.636,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 4.292,-
Obos nøkkel 15,-
Trappevask 150,-
Bredbånd 100 Mpbs 179,-

Faste løpende kostnader
Det må påregnes kostnader til strøm, oppvarming, innboforsikring, internett samt vedlikehold.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HABA04-94927034292
Restgjeld: 34.430.145,-
Restløpetid: 20 år 10 md
Rentekostnader: 5,65%

Lånenr.: HANBA1-94927027458 A
Restgjeld: 3.959.735,-
Restløpetid: 5 år 1 md.
Rentekostnader: 5,65%

Lånenr.: HANBA3-94927033040
Restgjeld: 361.456,-
Restløpetid: 6 md.
Rentekostnader: 5,65%

Lånenr.: HANDEL-94927031285
Restgjeld: 5.747.534,-
Restløpetid: 8 år 9 md.
Rentekostnader: 5,65%

Lånenr.: HUS603-11461203 9
Restgjeld: 6.633.597,-
Restløpetid: 9 år 8 md.
Rentekostnader: 4,22%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector AS Polisenummer: 2241028

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 972 864,- Som sekundærbolig Kr. 3 696 884,-

Borettslag
Borettslag: Teisen Park Borettslag, Orgnr: 952556819

Borettslaget består av 537 andelsleiligheter, fordelt på 31 bygninger og 56 oppganger. I tillegg kommer 2 tjenesteboliger hvor innskudd ikke er beregnet.
Forkjøpsrett: Ja
Styregodkjenning: Ja
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.
Styret har kontortid i Prost Hallingsvei 1, hver tirsdag mellom kl. 18.00-18.30
Det er eget selskapslokale i borettslaget som kan leies.

Planlagte påkostninger:
Det er utarbeidet en vedlikeholdsplan for borettslaget fra OBOS Prosjekt. Vedlikeholdsplanen gir en generell oversikt over den tekniske tilstanden av bygningsmassen og fellesarealer. Den gir også estimat på hva flere tiltak omtrentlig vil koste. Vedlikeholdsplanen vil være et godt hjelpemiddel for oversikt, planlegging og prioritering av fremtidig vedlikehold. Vedlikeholdsplanen vil bli integrert i en ny modul for vedlikehold og bærekraft i styrets datasystem, slik at den aktivt kan benyttes som verktøy videre. I rapporten er det dokumentert at borettslaget er veldrevet med regelmessig og godt vedlikehold. OBOS har anbefalt at borettslaget i kommende år prioriterer følgende prosjekt:
- Nye dører i kjellere og loft.
- Nye takvindu i punktblokker.
- Nye garasjer
- Utbedre sålbenker i alle vinduer.
- Montere sensorstyrt belysning i alle fellesområder.
- Rehabilitering/rørfornying av avløpsrør fra blokkene til kommunale rør.
- Nye hovedinngangsdører (kun ved eventuell overgang til nytt låssystem og dørautomatikk).

Orientering om rehabilitering og større vedlikehold:
Av særskilte prosjekter i perioden 2022-2023 kan følgende nevnes:
- Prosjekt med bytte av vinduer/balkongdører og piper over tak (avsluttet 2022).
- Prosjekt med ekspropriasjon og oppfølging av sykkelveien langs Tvetenveien.
- Prosjekt med bytte av leverandør, samt oppfølging av feil og mangler ved ladeplasser.
- Prosjekt med oversikt og vedlikeholdsplan for borettslaget med OBOS.
- Prosjekt med planlegging av nye lekeplasser.
- Prosjekt vedrørende fyring, røykinnslag og ulovlige avtrekksvifter.
- Prosjekt med pipehatter grunnet røyknedslag.
- Prosjekt med skilting av området.
- Prosjekt med boring av dreneringshull i alle balkonger.
- Prosjekt med merking av alle postkasser i borettslaget etter vedtak fra generalforsamlingen.

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Tv/internett: Ny avtale med Telia fra 01.10.23 som heter Flex mini 100 som er inkludert i felleskostnadene.
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Det er til enhver tid kjøper sitt ansvar å foreta sine egne undersøkelser vedrørende internett og tv-leverandører. Ny eier må selv besørge bestilling av de tjenester man ønsker og selv dekke kostnader ved dette.
Oppgangen har callinganlegg.

Dyrehold
Dyrehold i Teisen Park borettslag tillates i henhold til Borettslagsloven § 5-11, punkt 4: Såfremt man har gode grunner for dyrehold. Dyreholdet skal ikke være til ulempe for naboer og andre brukere av eiendommen. Hunder og katter skal til enhver tid holdes i bånd på borettslagets eiendom og eier er ansvarlig for fjerning av dyrets ekskrementer.

Diverse
Eier har opplyst om følgende punkter i egenerklæringsskjemaet:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Ja, sopp på baderoms tak, på hjernen.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja, fuktighet på bade.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Downlight i stuen.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, Elaway ladestasjoner utenfor blokka.

Annet
Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst)

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v., bestemmelser om vann/ kloakkledninger, bestemmelser om garasje/parkering, bestemmelser om adkomstrett, erklæring/avtale med Televerket som rettighetshaver med bestemmelser om telefonledninger/stolper, kabler, grøfter m.v, bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vei, vann og kloakk.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-375GA datert 07.06.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser 306/68. Reguleringsbestemmelsene er knyttet til oppfølgingsplanene S-375 og S-716, og er en endring av stadfestet reguleringsplan for Teisen S-375.
- Bystyret vedtok 11. desember 2019 å omregulere Tvetenveien og Fyrstikkbakken fra offentlig veiareal til vei, fortau og sykkelvei. Hensikten er å gjøre det tryggere og mer fremkommelig for syklister og fotgjengere i Tvetenveien, Fyrstikkbakken og Nils Hansens vei. Nå blir det sykkelvei med fortau langs nordsiden av Tvetenveien og i Fyrstikkbakken, og i Nils Hansens vei. Sykkeltraseen fra Hellerud/Tveita vil knyttes sammen med sykkelfeltene i Østensjøveien og videre til Grenseveien. Saksnummer 201610133 hos Plan- og bygningsetaten.

Informasjon fra Oslo Kommune: Anlegsarbeidet startet opp uke 37, 2022. Vi forventer at arbeidene skal fullføres i løpet av våren 2024. Det er målsetting om å fjerne byggegjerder og gjøre fortau, sykkelveier og holdeplasser tilgengelig fra 12. mars. Se også: https://www.oslo.kommune.no/ slik-bygger-vi-oslo/ sykkeloppgradering-i-tvetenveien/[gref

- Klosterheimveien 1 (KH1) - Planforslag: Nytt bolig- og næringsbygg - Status: Offentlig ettersyn gjennomført. Saksnummer 201917487 hos Plan- og bygningsetaten. Klosterheimveien AS (Pilares Eiendom) foreslår å omregulere Klosterheimveien 1 til boligformål med næringsareal i første etasje ut mot Tvetenveien. Forslaget innebærer et vinkelformet bygningsvolum på 4 100 m2 over 5 etasjer som avtrappes til 3 og 4 etasjer mot hhv. nord og vest.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 250 000,- (Prisantydning)
kr 107 366,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 357 366,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 358 566,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 366 816,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 900)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 357 366,-) (Kr.46 750)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Overtagelseshonorar (Kr.1 500)
Grunnpakke Borettslag/Sameie (Kr.16 000)
Markedspakke Liten (Kr.16 900)
Oppgjør (Kr.7 900)
Totalt kr. (Kr.104 850)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
84-24-0011

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ski Eiendomsmegling AS
EIE Ski & Ås
Org. nr: 818809522
Haugenveien 5
1423 Ski
Tlf: 64 80 97 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Fagansvarlig Mateusz Adam Zubrzynski

Saksbehandlere
Mateusz Adam Zubrzynski
EIE Ski & Ås
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Mob: 96 70 60 87 / E-post: mz@eie.no

David Hekmatnia
Trainee
Mob: 40 45 18 07
[/ E-post: dh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tvetenveien 23
For mer om objektet
Tvetenveien 23

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: