pepperkakre_preview

Brune pinner og andre oppskrifter

Her er Julie sine oppskrifter på brune pinner, sirupssnipper, bordstabels og fattigmann.

Brune pinner
150 g smør
200 g sukker
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel

Egg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler

Smør og sukker røres hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og legg dem på stekeplaten. Trykk dem til flate stenger. Pensle med egg og strø på perlesukker og hakkede mandler. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Deles opp i passende størrelser mens de fremdeles er varme. Avkjøles på rist.

Sirupsnipper
1 dl fløte
250g mørk sirup
125 g sukker
100 g smør
¼ ts pepper
½ ts ingefær
½ ts kanel
½ ts natron rørt ut i 1 ss melk
500 g hvetemel

Ha fløte, sirup, sukker og smør i en kjele og kok opp under omrøring. Hell blandingen over i en bolle og avkjøl før krydder og hvetemel tilsettes.
La deigen stå kjølig, før den kjevles tynt ut og skjæres i snipper. Bruk gjerne en baketrinse, så får du fin ruglete kant. Kan godt pyntes med en halv mandel på midten. Skåld da mandelen og fest den med litt penslet egg.

Stekes ved 175 grader på midterste rille i ca 5 minutter. (til kakene er gylne) avkjøles på rist.

Bordstabels
2 egg
250 g sukker
2 ss fløte
500 g hvetemel
250 g smør

Fyll:
4 eggehviter
4 ½ ss sukker
200 g malte mandler

Visp egg og sukker til eggedosis. Smuldre inn smør i melet og bland dette så inn i eggedosisen. Til slutt blandes fløten inn.
Elt deigen lett og la den stå kaldt, gjerne til dagen etter.

Kjevle deigen tynt og skjær dem i striper på 2,5 cm * 12 cm. Legg dem på en plate.
Bland sammen fyllet: halvpisk egg og sukker, deretter blandes mandlene inn.
Legg en stripe med fyll i midten på hver kake.

Stekes ved 180 grader i ca 10 minutter på midterste rille.

Fattigmann
6 eggeplommer
6 ss sukker
6 ss pisket kremfløte
2 ss konjakk
½ ts malt kardemomme
200-250 g hvetemel
3 pk smult

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Vend inn pisket krem og tilsett konjakk.
Bland deretter inn kardemomme og ca 200 g siktet hvetemel. (Resten av melet brukes ved utkjevlingen)
Dekk bollen med plast og la den stå kjølig til neste dag.

Kjevle ut litt av deigen om gangen til en passe tykk leiv ( ca 3 mm) skjær ut snipper med en bakkelsspore, ca 5 cm *5 cm.
Lag et snitt på midten av kaken og tre den ene spissen forsiktig gjennom hullet.

Kok kakene i smult eller matfett til de er gylne. Avkjøl på rist.

EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

Verdivurdering
Selge bolig?

Bestill uforpliktende verdivurdering

Bestill en verdivurdering av din bolig