hero
Artikler / Arkiv

Attraktivt boligmarked i landlige Lågendalen

Eiendomsmeglerne Eskil Støvland og Lars Andreas Grønneberg relaliserte gründerdrømmen og åpnet Eies første kontorer i Larvik og Lågendalen. Siden oppstarten januar 2016 har de nå opparbeidet seg en solid posisjon i markedet, og det siste året har Eie solgt 40 % av alle boligene i Lågendalen. Selv om gutta nylig åpnet kontorer, er begge to oppvokst i områdene de jobber i, og har meglet boliger her i flere år.

– Det er god aktivitet i boligmarkedet i Lågendalen om dagen, sier Eiendomsmegler Eskil Støvland.

Statistikk fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Vestfold utenom Tønsberg, Sandefjord og Larvik har økt med 8 % de siste 12 månedene. For Lågendalen isolert tok det i snitt 23 dager å omsette en bolig, mot 38 dager i samme periode i fjor som illustrerer en høy etterspørsel.

– I tillegg til at boliger omsettes raskere, viser boligtall fra Eie Larvik og Eie Lågendalen at vi omsetter boligene våre 38 % raskere enn gjennomsnittet. Du får fortsatt mye bolig for pengene her, og det merker vi på boligkjøperne, sier Støvland.

Noen objekter er så attraktive at de selges såkalt "off market". Der megleren kjenner til flere potensielle kjøpere og boligen blir solgt uten at den blir lagt ut på nett.

– Jeg har i det siste solgt fem eiendommer som ikke er lagt ut engang. Det er både kjøpere fra fjernt og nært. 1 av 4 boliger her selges til folk som bor i andre geografiske områder, sier Støvland.

Får mer bolig for pengene

Mange som flytter hit er unge og / eller enslige som er i etableringsfasen og ønsker mer bolig for pengene

– Det er faktisk en del par som jobber i hver sin by og da kan ofte Lågendalen være midt i mellom. Mange er opptatt av å få mye for pengene, og mange kjøpere er rett og slett ikke lystne på å bo i byen. Her har de mulighet til å bo i boligfelt i landlige omgivelser eller bo ordentlig på "landet", uten for mange naboer rundt seg.

Økte priser ser ikke ut til å stoppe boligkjøperne.

– I 2016 har jeg faktisk solgt flere boliger i Svarstad som grunnet standard og størrelse har vært veldig høyt priset i forhold til gjennomsnittsboligen i området. Selv om flere har reagert på prisene har boligene blitt solgt til prisantydning eller mer. Dette viser at en god plan, kjennskap til markedet og grundig arbeid gir resultater

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: