hero
Artikler / Arkiv

Stadig flere boliger kuppes i Fredrikstad

– Dette er et Oslo-fenomen som har plantet seg videre til Østfold-byene, noe som var helt ukjent her i Fredrikstad for noen år siden, sier leder for Østfold Eiendomsmeglerforening, Amund Tvete Hermansen til Fredrikstad Blad.

«Kupp-trenden» vil si at folk som er interesserte i å kjøpe en bolig tar direkte kontakt med selger før visning, ber eventuelt om en privat visning og legger inn bud direkte til selger og kan på denne måten unngå budrunde, skriver Fredrikstad blad.

Økt press på markedet
Hermansen som til daglig selv er eiendomsmegler hos Eie her i Fredrikstad forteller at dette er noe som har blitt mer og mer vanlig i Fredrikstad, mye av årsaken eiendomsmarkedet som nærmest koker. I oktober uttalte Tvete Hermansen til FB at meglere med langt mer erfaring enn ham knapt hadde sett maken.

– Grunnen til at noen prøver å kuppe budrunden er enten at de ønsker en gunstigst mulig eller at de er redd for å gå glipp av boligen, forteller Tvete Hermansen til Fredrikstad blad.

– Blir det fort en vinner og en taper med en slik metode?

– Det kan det bli. Vi ser ofte at enten selger godtar første og beste bud, eller at kjøper strekker seg veldig langt fordi de ikke vil miste boligen. Samtidig er det også mange menneskelige faktorer som ikke kommer med i noen statistikker å regne med. Men jeg mener på generelt grunnlag at man er best tjent med å legge ut boligen på ordinær måte, svarer Tvete Hermansen til Fredrikstad blad.

Han legger til at det også er mye praktisk rundt salg og kjøp av bolig hvor det lønner seg å ha assistanse fra eiendomsmegler.

Må tilpasse seg
– Hos oss i Eie har vi begynt med å ha totalt to visninger, vi har da en førvisning for å få interesserte ned fra gjerdet, forteller han.

Hermansen mener også at det kan være verdt å se på lovverket rundt budgivning. Eiendomsmegleren har i dag ikke lov til å formidle bud som har kortere frist enn klokken 12.00 dagen etter siste annonserte visning.

– Dette er en lovgivning som vi kanskje må vurdere om vi kanskje skal løsne litt opp i, og det er slike ting vi kan ta opp til vurdering, sier lederen for Østfold Eiendomsmeglerforening.

Les originalartikkelen her.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: