hero
Arkiv

Unik eiendom i Hamar til salgs

Eie Hamar har fått gleden av å selge en sjelden villaeiendom. "Villa Frydenlund" ligger i et av Hamars mest herskapelige områder og er et av byens eldste hus.

Villaen på Sagatun fremstår som svært godt ivaretatt til tross for at den ble bygget 1878. Det er lyst og innbydende med stor hage, og er et perfekt sted for en familie som ønsker nærhet til sentrum.

Huset har en unik arkitektur med treverk i sveitserstil, gips-frise (mønsterbord) på murdelen og svalgang i to etasjer. Huset var blant de første som ble bygget på Sagatun, som er et sentrumsnært område i Hamar kjent for sine herskapelige trevillaer.

[caption id="attachment_32363" align="alignnone" width="640"] Foto: Anno Domkirkeodden/Digitalt Museum[/caption]

Historie

Den snart 150 år gamle villaen ble bygget av Herman Frang. En bygg- og murmester, som også sto ansvarlig for en rekke større bygg i Hamar; blant annet fengslet, Hamar domkirke, Lærerskolen, Folkeskolen og gamle Katta.

I over hundre år gikk Villa Frydenlund i arv til Frangs slektninger. På 80-tallet ble huset solgt ut av familien Frang, og forfalt raskt. Det sto også ubebodd og tomt i flere år. I 1991 ble huset kjøpt av Halfdan Walhovd med en plan om å gjøre det om til et hybelhus, men underveis ble han så glad i huset at han tok med familien og flyttet dit selv.

Under oppussingen ble det gjort en del endringer. Alle rør ble byttet ut, innvendige vegger ble revet og satt opp nye, hele det elektriske anlegget ble skiftet ut og planløsningen ble endret totalt. Huset ble malt i 90-tallsfargene gult og terrakotta og på toppen fikk Villa Frydenlund glasert takstein. Det ble etter hvert også investert i nytt sentralfyringsanlegg koblet til jordvarme.

Nå er villaen igjen malt i en grå tone og har fått en god standard.

Til salgs

Nå er denne flotte villaen til salgs og du kan se boligannonsen her: https://eie.no/bolig/hamar/enebolig/hoyensalgata-34/72200116/
Husk å melde deg på visning!

Det blir beskrevet som et godt sted å vokse opp og med god plass. Det er kort vei til Mjøsa/Koigen med flere bade- og turmuligheter langs Mjøsa helt til Jessnes via Ridehusstranda og Domkirkeodden. Det er også fine rekreasjonsmuligheter i Ankerskogen Idrettspark med frisbeegolfbane, akebakke, skøytebane og turstier hvor det også blir kjørt opp lysløyper på vinterstid.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: