Bilde 1 av Vågebyveien 19Bilde 2 av Vågebyveien 19
Digital salgsoppgave
Vågebyveien 19

0569 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Nydelig 3-roms på Rosenhoff - Totalrenovert i 2019 - God takhøyde 2,74m - Store, klassiske vinduer - Sjarmerende bakgård
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Internt bruksareal (BRA-i)
60 m²
Bruksareal (BRA)
68 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
8 m²
Fellesutgifter
kr 4 804 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 17 632
Fellesgjeld
kr 241 291
Totalpris
kr 5 248 923
Fellesformue
kr 16 766
Byggeår
1924
Tomt
Festet tomt 437 m²
Oppdragsnummer
15240082
Prisantydningkr 4 990 000,-
Fellesgjeldkr 241 291,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 882,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 500,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 5 248 923
Eiendom
Vågebyveien 19, 0569 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 93 Orgnr. 968118072 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 68 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 60 kvm

Følgende rom er inkludert i innvendig bruksareal: Entré, åpen stue-kjøkkenløsning, to soverom, baderom, separat toalettrom og innredet rom.

- BRA-e (eksternt bruksareal): 8 kvm


Areal
Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 68 kvm, BRA-i: 60 kvm , BRA-e: 8 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1924

Tomt
Festet tomt 437 kvm. Borettslaget fester tomten av Oslo Kommune. Festekontrakten ble fornyet med samme vilkår fra 01.11.2021 til Borettslaget Rosenhoff kv 3 evt. skulle velge å si opp festet eller innløse festetomten.

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Tilstandsrapporten er avholdt av Glenn-Erik Larsen datert 25.04.2024

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 241 291,- pr. pr. 08.04.24
Andel fellesformue: kr. 16 766,- pr. pr. 31.12.23

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)
kr 241 291,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 231 291,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 882,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 382,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 240 673,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 248 923,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 804,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Internett, kabel-tv, felles bygningsforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, vedlikehold- og driftskostnader og forretningsfører.

Totale felleskostnader per mnd er på kr. 4 804 og fordelt på følgende måte:
- Felleskostnader: kr. 4 267,-
- Internett: kr. 269,-
- Kabel-TV: kr. 269,-

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Andreas Engh Halvorsen Benedicte Agathe Wirkola

Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt – også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Priser for beboerparkering i bydel Frogner, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene:
- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5 950 kroner for ett år
- Motorsykkel og moped: 2 975 kroner for ett år
- El-bil : 2 000 kroner for ett år
- El-motorsykkel og el-moped: 1 000 kroner for ett år
 
Det tas forbehold om prisendringer. For mer informasjon
se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/parkering/beboerparkering/.

Beliggenhet
Vågebyveien 19 ligger i et populært boligområde på Rosenhoff/Sinsen, og kun et stopp fra Carl Berner. Området er med andre ord meget sentrumsnært og det er enkelt å komme seg fra A til B. Det tar ca 10 minutter å spasere til Carl Berner, og urbane Grünerløkka er ca 20 minutter unna til fots. Sykkelveinettet er godt utbygget, og det er lett å ta turen ned mot Grünerløkka og sentrum på to hjul.

Carl Berner - en by i byen
Carl Berner opplever stor utvikling og forventes å bli et nytt samlingspunkt for bydelen. Nærområdet byr på alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet med flere gode service- og forretningstilbud, alle med få minutters gange fra leiligheten. Carl Berner Torg åpnet dørene i februar 2021. Her finnes blant annet Coop Mega som kan friste med sin deilige ferskvaredisk og et stort utvalg av dagligvarer, samt apotek, Kaffebrenneriet og Fly Chicken. I nærområdet finner du også nyåpnede Carls på nesten 3000 kvm med store og små opplevelser, under ett og samme tak. Her finner du kafé & bar, restaurant, uteservering, vinbar, og to store arrangementsrom. Den gamle fabrikken har igjen blitt fylt med liv og røre, og gir puls til en bydel i enorm vekst.

Bydelens severdigheter og uteliv
Innen gåavstand finner du også hippe og urbane Grünerløkka som er kjent for sitt pulserende kultur- og uteliv. Her finner du spennende kaféer og restauranter - blant annet populære Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Det er flere populære utesteder som Blå, Ingensteds og Parkteatret, samt mange mindre, sjarmerende barer fulle av sjel. Liker du å gå på loppemarked, arrangeres dette hver søndag i Birkelunden.

Kort vei til parkliv
Det er mange flotte grøntområder i umiddelbar nærhet. Nydelige Torshovdalen finner du to minutters gange fra leiligheten, og Torshovparken kun 10 min unna. Byens fineste park, Botanisk hage, har 7500 forskjellige plantearter og sorter som er samlet opp siden den ble etablert i 1814. Naturhistorisk museum, Geologisk museum, Zoologisk museum og Tøyen hovedgård ligger alle i Botanisk hage. Kampen park, med sin storslåtte utsikt og unike stemning er ikke langt unna. Sofienbergparken er også populær om sommeren. I tillegg er det store grøntområder langs Akerselva med flotte turmuligheter. Sjøbadet ytterst på Sørenga har blitt en populær badeplass under sommerhalvåret.

For den spreke
Det er variert utvalg av treningsmuligheter for deg som etter en lang dag på kontoret eller lesesalen, ønsker å trene innendørs. I boligens nærområde finnes SATS Carl Berner, Fresh Fitness, Fitness 24/7 og Tøyenbadet (når dette står ferdig). I tillegg finnes det både store og små grøntarealer, fotballbaner, sandvolleyballbaner og tennisbaner.

Bebyggelse
Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Tomt
Festet tomt, 437 kvm

Adkomst
Se vedlagt kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.


Offentlig kommunikasjon
Området har et av Oslos beste tilbud av offentlig kommunikasjon. Rett utenfor døren finner du Rosenhoff buss- og trikkeholdeplass, og herfra går 31- og 33-bussen og 17-trikken. Et par minutter lenger ned i gata ligger Carl-Berner krysset. Herfra går T-banen med direktelinjer til blant annet Nydalen, Blindern, Forskningsparken, Ullevål sykehus, sentrum m.m. Samt flere bussforbindelser, bl.a. 20-, 21- og 28-bussen.

31-bussen kjører alle dager hele døgnet, som er helt topp om du jobber skift eller har vært en tur på byen. Bysykkelen er en kjapp og enkel måte å komme seg rundt i Oslo, og er et flott supplement til andre kollektivtilbud. Flybussen går også forbi Carl Berner, og stopper selvsagt på nærmeste busstopp Rosenhoff.

Inneholder
Velkommen inn!
Leiligheten ble totalrenovert i 2019 og har en delikat standard med enstavs parkett på gulv, malte flater i delikate nyanser, åpen stue- og kjøkkenløsning, samt et ordentlig flott bad. Her vil du trives i mange år fremover!

Entré
Det gode inntrykket starter allerede når man kommer inn. Her er det plass til å henge fra seg yttertøy på knaggrekke og plassere sko.

Bodplass
Leiligheten disponerer to boder, hvorav en kjellerbod på ca. 4,1m², samt en loftsbod på 6,4m² med skråtak mot gulv. Boder er merket med nr.H0301.

Stue og kjøkken
Dette er et skikkelig godt rom å være i og er selve hjertet i leiligheten. Det magiske skjer når du kommer inn i stuen, hvor det er store og fantastiske vindusflater med utsyn over nærområdet og mot byen. I tillegg får du en fin kombinasjon med en romslig og luftig planløsning, sammen med takhøyde på hele 2,74m, som skaper en veldig god atmosfære. Stuen er forøvrig det naturlige oppholdsrommet hvor det er god plass til sofagruppe, salongbord og TV-benk. Det er verdt å nevne at internett og TV er inkludert i månedlige felleskostnader. Det er også plass til et godt spisebord, slik at du kan samle nære og kjære til hyggelige sammenkomster.

Det ville være unaturlig å snakke om stuen uten å også beskrive kjøkkenet, for disse to rommene henger fint sammen. Leiligheten har et meget innbydende og delikat kjøkken fra Ikea i 2019. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Det er integrerte hvitevarer med koketopp, ventilator, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap.

Hovedsoverom
Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng. Det er ellers godt med oppbevaringsmuligheter i medfølgende skyvedørsgarderobe, og plass til en ekstra kommode dersom behovet melder seg.

Soverom ll
Barnerommet er lyst og delikat, og vender inn mot rolig bakgård. Den flotte, originale døren er beholdt som en kontrast mot det moderne.

Kontor
Dette rommet brukes i dag som en god kombinasjon av hjemmekontor og kreativt rom. Rommet er byggemeldt som bod.

Bad
Badet står selvsagt i stil med resten av leiligheten og ble totalrenovert i 2019. Badet er flislagt og innredet med rainfalldusj, vegghengt wc, servant med skuffeseksjon, speil med lys, samt plass til vaskemaskin og tørketrommel i vaskesøyle. Det er ellers lune varmekabler i gulv som holder deg god og varm gjennom hele året. Downlights i taket og vindu sørger for at du har et godt opplyst bad døgnet rundt.

Byggemåte
Bygård i mur/ teglsteins konstruksjon. Leilighetens etasjeskille i tre. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein.

Se vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Primærrom
Primærrom: 60 kvm


Bruksareal
Bruksareal: 68 kvm

Boder
I tillegg til leilighetens arealer disponerer boligen 2 boder:
- 1 bod på ca. 6,4 m² med skråtak mot gulv på loftet. Målbart areal utgjør 4 m².
- 1 bod på ca. 4 m² i kjelleren

Standard
Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:

TG 2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Etasjeskille/ gulv mot grunn
Etasjeskille i tre. Overflater er sjekket med nivelleringslaser, stue og ett soverom ble kontrollert av takstmann.
Vurdering av avvik:
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert 17 mm. høydeforskjell på gjennomgående mål i stue. Høydeforskjell på dette nivået er svært vanskelig å registrere uten nivelleringslaser.
Tiltak:
- Det bør på beregnes noe skjevheter i eldre bygårder, det må være opp til ny eier om oppretting skal iverksettes. Kostnadsestimat: ingen umiddelbar kostnad.

Innvendige dører
Innvendige dører fremstår med: profilerte dørblader i malt utførelse. Det er stort sprike i alder på dører. Dørblader, dørvridere og karmer, fremstår med normal funksjonalitet.
Vurdering av avvik:
- Dørblad mot ett soverom og wc er av eldre type. Det er sprekk i glass i dør mot soverom, sluttstykke i dørblad treffer ikke spor i karm.
Tiltak:
- To av dører er originale dører, noe skjevheter bør på beregnes. Glass i ett dørblad bør skiftes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Overflater vegger og himling - Bad
Takflate er belagt med malte plater og innfelte lys, veggflater er belagt med fliser. Årstall: 2019. Kilde: eier.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet vindu i dusjnisje fremstår med trevirke.
Tiltak:
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
- Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Kostnadsestimat: ingen umiddelbare tiltak.

Sluk, membran og tettesjikt
Sluk i plast plassert i dusjssonen. Det er synlig banemembran i hovedsluk. Årstall: 2019. Kilde: faktura e.l.
Vurdering av avvik:
- Det er mangelfull membran bak innebygget sisterne. Det foreligger ingen dokumentasjon på veggmembran. Det er fremlagt faktura for gulvmembran, arbeidet er utført av Protan entrepenør AS.
Tiltak:
- Innebygget sisterne bør holdes under oppsyn. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Avtrekk - Stue/ kjøkken
Ventilator over komfyr er tilkoblet med kullfilter. Kapasitet og mengde luftutskifting er ikke kontrollert da det krever eget utstyr for måling og hører ikke under nivå 1 undersøkelse. Det er kun utført enkel kontroll av ventilasjon ved bruk av et ark/papir eller røykampull. Det er ikke foretatt tallfestede målinger, men ventilasjonen antas og fungere tilfredsstillende. Årstall: 2019. Kilde: eier.
Vurdering av avvik:
- Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
Tiltak:
- Det kan være behov for rengjøring av filter, om avtrekket skulle reduseres. Det er i de fleste tilfeller ikke lov å koble seg på felles avtrekkskanal via ventilator, da dette vil forstyrre balansen i felles ventilasjonssjakt. Det er verdt å nevne at TG1 ville bli gitt dersom det var en mulighet som ikke strider imot. Kostnadsestimat: ingen umiddelbar kostnad.

Overflater og konstruksjon - Toalettrom
Overflater på Wc er belagt med: Malte plater på vegger, samt fliser på gulv. Innredning og garnityr fremstår med: Servant og veggmontert wc.
Vurdering av avvik:
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Tiltak:
- For å oppfylle dagens krav til forskrift må det, etableres lekkasje sikring fra sisternen. Eller fremlegge dokumentasjon på løsning for innebygget sisternen. Ref. TEK.17. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Vannledninger
Kjøkken: Vanntilførsel med kobberrør og Pex-rør.
Bad: Det er skjulte vannrør til installasjonene.
Wc: det er åpne forkrommede rør til installasjoner.
Stoppekran: Kraner er plassert i samleskap på bad, det er egne stoppekraner til servant på wc. Stoppekran på kjøkken på vannrør. Kraner er testet og fungerer tilfredstillende.

Takstmann er ikke godkjent innenfor området VVS, det anbefales derfor å få en autorisert rørlegger til å gjennomgå anlegget dersom dette er ønskelig. Anlegget er kun visuelt besiktiget da dette krever spesielt utstyr og kompetanse.
Vurdering av avvik:
- Det mangler lekkasjesikring for vanninnstallsjoner på wc.

TEK17 §15-5 pkt.4 sier: Lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre til skade på installasjoner og bygningsdeler." Veiledningen har to preaksepterte ytelser som omtaler automatisk avstenging av vannet:
1. Lekkasjer fra innebygde sisterner eller lignende må synliggjøres. I andre rom enn våtrom må lekkasjen i tillegg føre til at vannet stenges automatisk."
2. Hvis bygningens faste vanninstallasjon har et innendørs tappested hvor lekkasjevannet ikke vil renne til et sluk eller i et overløp, må det monteres en automatisk lekkasjestopper. Det samme gjelder for tilkoblingspunkter for produkter og utstyr som bruker vann, for eksempel vaskemaskin og oppvaskmaskin.
Tiltak:
- Oppgradering med lekkasjesikring på wc, bør på beregnes. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument på bygget datert 1923.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Det er ikke innhentet tegninger av leiligheten, da det ikke ble funnet eller var tilgjengelig i arkivet til plan og bygg. Det er opplyst at leilighet er bruksendret. Den opprinnelige boden er ominnredet til ett kontor.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet med panelovner og gulvvarme på bad.

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 11 750 kWh.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Det betales i dag ikke eiendomsskatt på denne boligen, men ved en endring i formuesverdien kan det utløse eiendomsskatt. Vi gjør oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.


Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 804,- pr.mnd.
Internett, kabel-tv, felles bygningsforsikring, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, vedlikehold- og driftskostnader og forretningsfører.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, innboforsikring og strøm.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har følgende lån:

Lånenummer: 16366751061, DNB Bank ASA
Restgjeld: 27 389 511,-
Type: Annuitet
Antall terminer pr år: 4
Siste termin: 30.12.2044
Rente pr. 08.04.24: 5.55%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Driftsinntekter for 2022 er på kr 5 904 931,- og driftskostnader på kr 3 965 830,-. Dette gir da et årsresultat på kr 1 200 887,-.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige forsikring Polisenummer: 76594954

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 163 071,- Som sekundærbolig Kr. 4 419 668,-

Borettslag
Borettslag: Rosenhoff kv 3 borettslaget, Orgnr: 968118072

Borettslaget Rosenhoff Kvartal 3 ligger i Oslo kommune, og består av 103 boliger og 1 næringslokaler.

FELLESVASKERI
Borettslaget disponerer fellesvaskeri.

STYRETS ARBEID 2022
De mest omfattende sakene styret har jobbet med i styreperioden er følgende:

Radon
Med bakgrunn i at vårt borettslag ligger i en særlig utsatt sone så besluttet styret å gjennomføre målinger i alle leiligheter i 1. og 2.etasje, totalt 67 leiligheter. Målingene gjøres i samarbeid med Radonmannen. Alle beboere i 1.og 2.etasje har fått utdelt to sporingsbrikker. Målingene går over en periode på 60 dager og brikkene skal samles inn i slutten av april. Det er også satt opp to vifter i bodene i kjeller i Vågebyveien 19 og Rosenhoffgata 11 og avholdt møte med byantikvar for å sjekke ut muligheter for å lage flere ventiler i fasade i denne forbindelse.

Løpende vedlikehold
- Vedlikehold og utskifting av låsesystem på utgangsdører i oppgangene. VRIO nøkkel og lås As på Grønland er ny leverandør av systemnøkler og låser til borettslaget.
- Gjennomført EL-internkontroll i Borettslagets fellesarealer samt oppfølging av avvik.
- Utbedring vaktmesterbolig i Rosenhoffgt. 13.
- Skifte av bom ved hovedportal etter skade/påkjøring
- Ny flaggstang
- Reparasjon grunnmur/fasade og oppfølgingsaker fra fasaderehabilitering (Oslo Murerbedrift)
- Skifte av vindu i loftsbod Rosenhoffgt. 11
- Inngåelse av rammeavtale med Rørlegger – Sørum Rør
- Inngåelse av rammeavtale med Elektriker – TT elektro
- Avsluttende arbeider etter rørfornyingen av avløpsrør.
- Plantet to nye trær som ble skadet under rørfornyingen.

Styret har også i perioden arbeidet med tiltak for å redusere Borettslagets løpende driftskostnader.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.
 
Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for beboere i borettslaget.


Tekniske installasjoner
Sameiet har en avtale med Telia (750/750 Mbps) som er leverandør av internett.


Dyrehold
Dyrehold kan kun anskaffes etter godkjennelse fra styret dersom det foreligger saklig grunn, det må dog ikke være til sjenanse for andre beboere.


Diverse
Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.



Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1924/993781-1/105ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelser om brannvegg/-dør

1955/401343-39/105FESTEKONTRAKT - VILKÅR
FESTETID: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,308
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
MED FLERE BESTEMMELSER

1956/418011-206/105PRIORITETSBESTEMMELSE
PRIORITET VEKET FOR NOK 660.000,-
Pengeheftelser i festerett

1955/401343-39/105FESTEKONTRAKT - VILKÅR
FESTETID: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,308
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
GJELDER FESTE

1956/418011-206/105PRIORITETSBESTEMMELSE
PRIORITET VEKET FOR NOK 660.000,-

1955/401343-44/105BESTEMMELSE OM GJERDE
Med flere bestemmelser
GJELDER FESTE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1955/401345-1/105ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om solidarisk ansvar for vedlikehold av kummer, avløps- og drensledninger
Kan ikke avlyses uten samtykke fra Oslo vann- og kloakkvesen
Uteglemt innført
Rettet etter tingl. §18
15.06.2020 Arkivref 20/31031-1
GJELDER FESTE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2023/207997-1/200PANTEDOKUMENT
BELØP: NOK 33.980.000
PANTHAVER:DNB BANK ASA
Org.nr: 984851006
GJELDER FESTE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

Utleie
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.


Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann- og avløpsnett.

Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2255 kan sees hos megler.

Reguleringsbestemmelser S-2255 er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

Vernestatus for Vågebyveien 19: Kommunalt listeført (tidligere kjent som Gul liste).

Gul liste gir en oversikt over erkjente og prioriterte kulturminner og kulturmiljøer i Oslo, og er Byantikvarens verktøy i arbeidet med å kartlegge og verne et utvalg av byens historie. Dersom en eiendom er registrert i Gul liste, vil Plan- og bygnings- etaten oversende byggesaker som berører eiendommen til Byantikvaren for rådgivende uttalelse. Saken returneres deretter fra Byantikvaren til Plan- og bygningsetaten for sluttbehandling.

Pågående saker:
* Rosenhoffgata 7 B - Bruksendring av loft. Saksnummer 202309049. Det er gitt rammetillatelse den 16.08.2023 og igangsettingstillatelse den 15.02.2024. Søknaden omfatter en bruksendring av loftsareal fra tilleggsdel til hoveddel som utvidelse av en eksisterende leilighet i 3. etasje i et leilighetsbygg i Rosenhoffgata 7b, bydel Grünerløkka. Bruksendringen innebærer også etablering av et mindre takvindu.



Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)
kr 241 291,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 231 291,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 500,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 882,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 9 382,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 240 673,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 248 923,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 500)
Provisjon (Kr.52 500)
Eierskiftegebyr selger (Kr.6 385)
Kommunale opplysninger (Kr.1 900)
Tilrettelegging (Kr.10 900)
Tinglysning av urådighetserklæring (Kr.500)
Kopi av tinglyst dokument (pris pr dok) (Kr.172)
Foto (Kr.6 500)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 900)
Søk eiendomsregister og elektronisk signering (Kr.1 750)
Totalt kr. (Kr.111 907)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
15-24-0082

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sagene & Bjølsen Eiendomsmegling AS
EIE Ullevål & Sagene
Org. nr: 989734598
Maridalsveien 154 A
0461 Oslo
Tlf: 22 02 11 60

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Silje Muri

Saksbehandlere
Silje Muri
EIE Ullevål & Sagene
Eiendomsmegler
Mob: 97 57 04 10 / E-post: sim@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vågebyveien 19
For mer om objektet
Vågebyveien 19

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: