Bilde 1 av Akersveien 18BBilde 2 av Akersveien 18B
Digital salgsoppgave
Akersveien 18B

0177 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

En rålekker, unik halvpart tomannsbolig fra 2021 over to-plan | TG1 på alle vesentlige punkter | Moderne og høy standard
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Eierseksjon
2
Antall soverom
1 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
54 m²
Bruksareal (BRA)
59 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Fellesutgifter
kr 2 889 / Mnd
Prisantydning
kr 6 200 000
Omkostninger
kr 166 700
Fellesgjeld
kr 111
Totalpris
kr 6 366 811
Fellesformue
kr 22 374
Byggeår
2021
Tomt
Eiet tomt 128 m²
Oppdragsnummer
31230104
Prisantydningkr 6 200 000,-
Fellesgjeldkr 111,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 156 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 6 366 811
Eiendom
Akersveien 18B, 0177 OSLO

Matrikkel
Gnr. 208 Bnr. 29 Snr. 2 i Oslo kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 59 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 54 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm

Areal
Bruksareal: 59 kvm, BRA-i: 54 kvm , BRA-e: 5 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2021

Tomt
Prisantydning
6 200 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Andre Nordli Takstdato: 12.06.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 200 000,- (Prisantydning)
kr 111,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 200 111,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 156 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 157 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 357 561,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 366 811,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Valentina Mutulova

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Fredensborg er en liten perle beliggende i indre by, rett nord for sentrum. Her befinner du deg midt i smørøyet av Oslo by med så og si alt av hovedstadens fasiliteter innen rekkevidde. Uansett om du er mat-, kultur-, eller friluftsinteressert har du kort vei til opplevelser. Fredensborg er et svært populært, men samtidig rolig og fredfullt område. Her får du den perfekte kombinasjonen; supersentral men allikevel skjermet og tilbaketrukket beliggenhet.

Området har et godt utvalg av hyggelige nisjebutikker, kulturtilbud, lokale kafeer, barer, og flust av populære restauranter som f.eks. Hyde, Klosteret, og Chez Colin, og mye mer. Arno Cafè Bruschetteria Italiana, den hippe østersbaren Eff Eff og den koselige vinbaren Nektar i Fredensborgveien er siste tilskudd i nabolaget.

Kun få minutter unna finner du Torggata som har vært gjennom en rehabilitering og er nå et naturlig bindeledd mellom Grünerløkka og Youngstorget. Torggata er en hyggelig gågate med et godt utvalg av serveringssteder og butikker. Nyeste tilskudd her er den nye mathallen Oslo Street Food, med hyggelig uteservering, like ved Oslo Bowling & Bar og Sentrum Scene. Like borti gata finner du Youngstorget med flere populære utesteder som blant annet Kulturhuset, Oslo Camping, The Villa, Angst, Uhørt, Café Sør, og mange flere. Her finner du noe for enhver smak.

Langs Akerselva finner vi de populære serveringsstedene Blå og Ingensteds. Dette er det perfekte stedet til enten en pause i sola, eller til å samles på kveldstid mens Akerselva strømmer forbi rett ved siden av. Like bortenfor finner du det spennende Vulkan-området med bl.a. Bar Vulkan, Døgnvill Burger, Hrimnir Ramenbar og Mathallen med alle sine spennende serveringssteder og arrangementer.

Om du vil strekke deg i det grønne ligger St. Hanshaugen kun en 5-10 minutters spasertur unna. Her er det perfekt å ta seg en gå- eller joggetur, og det er tuftepark hvor du kan ta deg en fullverdig treningsøkt i det fri. På St. Hanshaugen finner vi også blant annet delikatessebutikken Gutta på Haugen, som tilbyr det beste innen ost, spekemat, samt andre delikatsesseprodukter, frukt, grønnsaker, sjokolade og blomster.

Nærmeste matbutikk finner du like borti gata, en veldrevet Rema 1000 med fantastisk service og topp ansatte som står klare til å hjelpe deg. Godt vareutvalg og ansatte som smiler gjør denne butikken til det naturlige valget for nabolaget.

På få minutter rusler du ned til Grensen og den populære handlegaten Karl Johan. Bogstadveien/Hegdehaugsveien er heller ikke lange veien unna med topp shoppingmuligheter.

Nærmeste kollektivtransport finner du i Ullevålsveien (37-bussen) og i Maridalsveien (34/54 bussen) som tar deg videre rundt i byen. 21-bussen som går forbi St. Hanshaugen er heller ikke langt unna, og det er godt med kollektivtilbud på Grünerløkka (trikk/buss). I tillegg går både 18 og 19-trikken fra Holbergsplass. Fra St. Olavs plass går bussen direkte ut til Lysaker og Fornebu. Nærmeste t-bane er Stortinget omtrent 600 m unna. Du kan også enkelt rusle bort til Nationaltheatret på under et kvarter og reisen ned til Oslo S tar deg heller ikke mange minuttene.

Bebyggelse
Halvparten av vertikaldelt tomannsbolig tilknyttet Sameiet Akersveien 18 beliggende i bydel St.Hanshaugen, Oslo Kommune. Sameiet består av 2 seksjoner og har felles tomteareal.

Tomt
Eiet tomt, 128 kvm

Fellesområdet opparbeidet med blant annet singlet gårdsplass, sittebenker, sykkelstativer, prydbusker og diverse beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Første etasje:
BRA 27 m²
- BRA-i 27 m²: (Entre, bad og soverom)

Andre etasje:
BRA 27 m²
- BRA-i 27 m²: (Stue med åpen kjøkkenløsning)

Byggemåte
Boligbygg over 2.etasjer samt kjeller.
Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av betong og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av betong- og trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med båndtekking (taket er ikke besiktiget). Boligen har glatt entredør fra byggeår. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra byggeår. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Gulvvarme i entre og på bad.

Boligen er oppført på eksisterende grunnmur fra eldre ukjent årstall. Opprinnelig bygg første gang oppført ca. 1888 total ombygget i 2021. Byggeår omtalt i rapporten er 2021.

Sammendrag av TG2 (Tilstandsgrad 2) beskrevet av takstmann:
Kjøkken:
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader..

TG1: 78%, TG2: 1%. TG3: 0%, TGUI ikke undersøkt: 21%.

Bruksareal
Bruksareal: 59 kvm

Boder
Leiligheten har egen bod på ca. 5 kvm ved tiliggende nabobygg

Standard
Lys og pen halvpart tomannsbolig oppført i 2021 med en svært attraktiv beliggenhet. Nærhet til det aller meste byen har å tilby. Boligen går over to plan.  1.etasje: Entre med gulvvarme, innebygd garderobeløsning med speildører. Sikringsskap er plassert i entre. Bad/WC. 1 soverom, trapp opp til åpen kjøkkenløsning i stue.

STUE/KJØKKEN:
Boligen har en åpen stue/kjøkken løsning i 2.etasje med skråtak målt til 3,82 m på høyeste punkt. Boligen har et gedigent, unikt vindu, uten gjenboere og fantastisk utsikt. Kjøkkenet har glatte fronter med laminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, samt stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med integrert ventilator i platetopp med kullfilter. Kjøkkenet har en praktisk kjøkkenøy som adskiller kjøkkenet fra stuen på en fin måte. Vannrør er av type rør-i-rør med synlig avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på ca. 80 liter plassert i kjøkkenbenk. Lekkasjestopper er montert i kjøkkenbenk. Det er god plass til sofakrok med tilhørende møblement samt spisegruppe.

SOVEROM:
Soverommet er malt i tidsriktig mørkegrønn farge, som gir en lun og koselige følelse. Rommet har plass til dobbeltseng, nattbord, og har et innebygd skreddersydd garderobeskap med smart oppbevaring.

BAD:
Lyst og pent flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med vegghengt servantskap med glatte fronter, overpåliggende servant med ett-greps armatur, veggheng speil med overbelysning, samt stikkontakt over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj samt regndusj samt vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin. Vannrør av typen rør-i-rør med synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør og hovedstoppekraner plassert i innkassing over toalett. Avtrekksventil er plassert i himling. Det er mekanisk avtrekk på bad.

BOD:
Boligen har egen bod på ca. 5 kvm i frittstående bygning.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
- Det foreligger ferdigattest datert 18.10.2022 som omhandler Oppføring.
- Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 23.06.1915

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming via elektrisitet. Gulvvarme i entre og på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke
Energiattest med energimerke oppvarmingskarakter rød - energikarakter c.

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Boligselskapet mottar eiendomsskatteseddel fra Eiendomsskattekontoret og blir fakturert eiendomsskatt sammen med de kommunale avgiftene til Oslo kommune. Andelene som faller inn under kriteriene for eiendomsskatt blir viderefakturert av Usbl medio mai og medio oktober. Har det vært eierskifte i perioden må fordelingen av eiendomsskatten avtales mellom ny og gammel eier, men nåværende eier er ansvarlig for betaling av fakturaen til boligselskapet. Eventuelle spørsmål eller klage på eiendomsskatten rettes til Oslo kommune, via styret i boligselskapet.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige forsikring Polisenummer: 91025495

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 425 404,- Som sekundærbolig Kr. 5 131 454,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Sameiets navn er Sameiet Akersveien 18, og består av to boligseksjoner. Sameiet ble stifet ved årsskifte desember 2021/januar 2022.

Sameiet har i dag følgende saker pågående:
- Seksjonseierne i Akersveien 18a har ikke bod i henhold til salgsoppgaven. Dette vil bli tatt videre med Bonum og vil ikke påvirke bodareal som allerede er tildelt andre seksjonseiere.
- Skjev støttemur vendt ut mot Dops gate. Dette blir tatt videre med Bonum.
- Styret foreslår at styrehonorar godkjennes med en godtgjørelse på kr. 12.000,- til styreleder Margaret Feldborg.
- Opprette felles husordensregler inkl plan for vedlikehold av utenomhusareal. Herunder vanning av plen, blomster m.m.

Videre opplyser selger om at ytterdør skal byttes av leverandør (garanti).

Det foreligger følgende vesentlige heftelser på eiendommens grunnboksglad:
- Avtale datert 20.02.1915 vedr. Bestemmelse om forstøtningsmur.
- Avtale datert 18.02.2020 vedr. Gjensidig bruksrett på uteareale. Gjensidige bestemmelse om å ikke sette opp fysise markeringer på felles grense på uteareal.

Til opplysning: I utgangspunktet skal alle småhus bygd etter tek17 være oppført med skorstein, alternativt vannbåren varme. Det kan i enkelte tilfeller gis dispensasjon fra bygningsmyndigheter. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som bekrefter dette på befaringstidspunktet. Videre undersøkelser anbefales.

Annet
Dyrehold er tillatt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Eiendommen er regulert til Spesialområde-bevaring (boliger)  i reguleringsplan S-3427, datert 29.6.94.

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo).

Plansaker og byggesaker i området:
- Akersveien 25: Fasadeendring/riving av del av bakgrådsbebyggelse. Se saksnummer 201204925 hos saksinnsyn for mer informasjon.
- Damstredet 10: Bruksendring til boliger. Se saksnummer 201809878 hos saksinnsyn for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 200 000,- (Prisantydning)
kr 111,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 200 111,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 156 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 157 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 357 561,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 366 811,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visninger (3 visninger) (Kr.8 100)
Tilrettelegging (Kr.5 000)
Provisjon (Kr.37 500,67)
Eierskiftegebyr (Kr.6 385)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.27 625)
Grunnpakke sameie (Kr.5 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 500)
Markedspakke 1 (Kr.17 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Totalt kr. (Kr.116 910,67)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
31-23-0104

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vinderen Eiendomsmegling AS
EIE Vinderen
Org. nr: 889665742
Slemdalsveien 70B, 0370 OSLO
0370 Oslo
Tlf: 22 13 55 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler Charlotte Solli

Saksbehandlere
Andrea Lunøe
EIE Vinderen
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 94 00 85 / E-post: alu@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Akersveien 18B
For mer om objektet
Akersveien 18B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: