Eie Fredrikstad boligmarkedet
Aktuelt

Dette visste du kanskje ikke om boligmarkedet i Fredrikstad?

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Hamar, Kongsvinger og Asker. Denne uken står flotte Fredrikstad for tur.

I tillegg til å være født og oppvokst i favorittbyen Fredrikstad, har daglig leder for Eie Fredrikstad, Jens August Larsen , meglet boliger her i mange år. De siste fem årene har han jobbet som eiendomsmegler og daglig leder ved Eie Eiendomsmegling Fredrikstad. Få kjenner området her så godt som Jens August gjør, vi stilte han derfor noen spørsmål om boligmarkedet.

Hvilke områder er attraktive?  Er det noen gater eller veier som er spesielt populære?

De som ser ut til å være  mest populære områdene i Fredrikstad er Ambjørnrød, Kråkerøy, Gressvik og Cicignon.

Hvem er en typisk beboer der?

Det er gjerne barnefamilier på Ambjørnrød, Kråkerøy og Gressvik. I Cicignon er det studenter, og ofte førstegangskjøpere på leiligheter, samt noen av de virkelig eksklusive og herskapelige boligene for de etablerte i markedet.

Hva er fordelene med boligmarkedet i Fredrikstad kontra resten av landet ?

I Fredrikstad er markedet mer stabilt, vi opplever ikke de store konjunkturene som det er i de større byene. Samtidig henger vi litt etter prismessig sammenlignet med andre byer, og kan derfor forvente en fortsatt god prisvekst.

Hva er utfordringene med boligmarkedet i Fredrikstad?

Vi skulle gjerne hatt flere studieplasser, og arbeidsplasser. Det gjør at det ikke blir like mange på visning som i større byer. Ofte sitter det lenger inne å komme med bud, noe som gjør at de kan miste sin sjanse  for å kapre boligen.

Hvordan oppfører boligmarkedet seg  her kontra resten av landet?

Vi er ikke bortskjemt med mange på visning, og mange budgivere. De som kommer på visning er stort sett interessert, og ikke like ofte bare ute å «snuser».

Hvordan tror du boligmarkedet i ditt område vil se ut om 3,5 og 10 år?

Vi tror på en stabil og god prisvekst 3-5 år frem i tid. Det er mye som skjer i byen, blant annet vil avstand til Oslo bli kortere med dobbeltspor toglinje, noe som vil medføre økt tilflytting.

Hvilke type boliger går først?

Eneboliger er meget populære på Ambjørnrød og Kråkerøy, men også en del større leiligheter. Rekkehus er også svært populære, men det er ikke så mange rekkehus i Fredrikstad generelt.

Hva er de vanligste spørsmålene som dukker opp på visning?

Når kan man flytte inn, eller overta. Budprosessen , nabolaget og naboene er det mange som har spørsmål om. Ikke minst – solforholdene til boligen er noe som er viktig for de fleste.

 Hva mener du er de viktigste tingene for selger å forberede før visning?

Det aller viktigste selger må passe på er at det er ryddig og rent og pent. Vi tar ofte en runde hjemme hos selger før fotografering og visning, for å sikre at boligen er perfekt før vinsing.

Hva er det beste med området?

Det er barnevennlig, sentrumsnært men likevel landlig. Det er kort avstand til det meste, både til sentrum, skjærgård, skog og mark – også til hovedstaden og til Sverige.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel